Ignjatije Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Vrsta ne moze preci iz jedne u drugu. Covjek se prilagodi svojoj okolini. Да ли ме ти зезаш? Не кажем ни ја да може прећи. Али да би прешла(по теорији) морају се одиграти промене унутар врсте, промене прилагођавања. Оне промене које ти одбацујеш када се говори о ТЕ. Што значи да је промена прилагођавања врсте део ТЕ. Просто као пасуљ, и то пребранац. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 naravno da može,mutacijama,koje nemaju veze sa prilagođavanjem uslovima ekosistema,ali mogu kasnije da daju takvim organizmima prednost u odnosu na iste takve organizme u datom ekosistemu koje nemaju takvu mutaciju... ono što je mana takve teorije je da mutacije izuzetno rijetko postaju nasljedne mutacijea i kada to postanu onda će one prije biti negativne nego pozitivne,to je jedno drugo,takve mutacije su jako brzo anuliraju kroz 2-3 generacije u datoj populaciji kao da ih nikada nije bilo jer pobogu jedinke se razmnožavaju u okviru iste vrste,šta ćemo sa time ignjatije? Opet ti sa ovim??? Kako ti ne shvatas da teoriji moze da pravi problem samo ono sto sledi iz njenog predvidjanja?! Zar je to tako komplikovano? Naprotiv, TE bas i predvidja da je velika vecina mutacija negativna i bas zbog toga veliki deo populacije zbog neprilagodjenosti selektivnom pritisku izumire. Bas zbog toga i sledi da je vise od 90% vrsta koje su ikad zivele danas izumrlo. Ne mozes intelektualno posteno obarati neku teoriju ako joj ucitavas nesto sto ona ne predvidja, cak naprotiv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 naravno da može,mutacijama,koje nemaju veze sa prilagođavanjem uslovima ekosistema,ali mogu kasnije da daju takvim organizmima prednost u odnosu na iste takve organizme u datom ekosistemu koje nemaju takvu mutaciju... ono što je mana takve teorije je da mutacije izuzetno rijetko postaju nasljedne mutacijea i kada to postanu onda će one prije biti negativne nego pozitivne,to je jedno drugo,takve mutacije su jako brzo anuliraju kroz 2-3 generacije u datoj populaciji kao da ih nikada nije bilo jer pobogu jedinke se razmnožavaju u okviru iste vrste,šta ćemo sa time ignjatije? Разумем те у потпуности. Само хоћу да кажем да је и прилагођавање околини део еволуције, и са и без мутација. Само толико. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Ево, ово може помоћи око "само теорија" збрке. (Нашао сам илустрацију на, како сам разумео, Славеновом блогу, или ако није његов, он је сигурно пстављао већ неки садржај са тог блога, цео текст о начном методу је на линку.) http://prokletiateista.blogspot.com/2013/05/naucni-metod-i.html CecaV је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Да ли ме ти зезаш? Не кажем ни ја да може прећи. Али да би прешла(по теорији) морају се одиграти промене унутар врсте, промене прилагођавања. Оне промене које ти одбацујеш када се говори о ТЕ. Што значи да је промена прилагођавања врсте део ТЕ. Просто као пасуљ, и то пребранац. Ja sam ti rekao da vjerujem u prilagodjivanje vrste, sta tu nije jasno? Tu se slazem s tobom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 To nikad nisam ni tvrdio. Vakcine su pocele da se koriste mnogo decenija pre objavljivanja TE ali sa mnogo mnogo manjom ucinkovitoscu nego sada kad imao TE kao teoriji model. Narocito sada kad iamo IT alate i bioinfomatiku i kad mozemo da modelujemo i postvimo racunsko predvidnje mutacije u populaciji. Isto kao sto su ljudi gradili velike gradjevine mngoo pre Pitagore, Euklida i statike ali su ove savremene zgrade daleko ucinkovitije od tih starih upravo zbog tih teorijskih saznanja. Ma kakve to veze ima, to pokusavam da ti kazem, TE je mozda samo posluzila, sto je ne cini automatski istinitom, mozda bi se i bez nje doslo do istog stupnja ucinkovitosti al na drugi nacin. Onaj klip sto si postavio ne moze da mi dokaze da od ribe moze da postane magarac, pa ni za zilion godina. PS: te zebe sta li su, mislim da sam negde citao da je to pobijeno, al posto me ne interesuje puno, nisam ni obracao paznju, a zasto me ne interesuje, obrazlozio sam vec bezbroj puta. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Наравно...Бог присуствује својим творачким, савршено закономерним и усавршавајућим силама у сваком и најмањем делићу своје творевине коју води свližојим свесавршеним промислом. Da slažem se potpuno. To što nekome treba medicina da bi duže i kvalitetnije živeo je možda po tvom mišljenju i čovekovo neverje ili maloverje jedinome Lekaru? Odnosno da budem jasan se Svetim Pričešćem ne uzima dovoljno leka za palog čoveka? Može li kratko, da li je medcina potrebna čoveku pored svakodnevnog živog odnosa ljudi sa živim Bogom? Nadam se da se nećete čuditi plitkosti ovoga pitanja! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Само хоћу да кажем да је и прилагођавање околини део еволуције, и са и без мутација. Само толико. Naravno da je prilagodjivanje okolini dio teorije evolucije uzmes malo onoga sto se moze dokazati i izmislis 90% i to ti je TE, ali da bi se desila evolucija mora se desiti prelazak iz vrste u vrstu, to ja hocu da kazem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Opet ti sa ovim??? Kako ti ne shvatas da teoriji moze da pravi problem samo ono sto sledi iz njenog predvidjanja?! Zar je to tako komplikovano? Naprotiv, TE bas i predvidja da je velika vecina mutacija negativna i bas zbog toga veliki deo populacije zbog neprilagodjenosti selektivnom pritisku izumire. Bas zbog toga i sledi da je vise od 90% vrsta koje su ikad zivele danas izumrlo. Ne mozes intelektualno posteno obarati neku teoriju ako joj ucitavas nesto sto ona ne predvidja, cak naprotiv. Brate ovo o čem ja pričam je TE koju ja prihvatam,daleko da je ja obaram,ono što sam ja želio da kažem da to nije mehanizam koji bi opisao nastanak svih onih organizama iz sistematizacije životinja sa istim dalekim pretkom,ja ne pobijam mehanizme nego napominjem koliko su to teski procesi da se uopste dogode ,a kamo li da zažive u narednim generacijama,to zaživljavanje neke mutacije u okviru populacije je malo problematična stvar,bar meni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 @Ignjatije Jel za tebe i potop simbolican? Ili vjerujes samo u delimicni potop? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Naravno da je prilagodjivanje okolini dio teorije evolucije uzmes malo onoga sto se moze dokazati i izmislis 90% i to ti je TE, ali da bi se desila evolucija mora se desiti prelazak iz vrste u vrstu, to ja hocu da kazem. brate može preći jedna vrsta u drugu srodnu vrstu,to nije problem,problem je ako počneš tvrditi da je od gmizavca nastao sisar,to je već nešto sasvim drugo... evo čovijek je stvorio nektarinu,vrstu nastalu ukrštanjem šljive i breskve,na koji način je to uspijeo ja nisam siguran,vjerovatno im se posrećilo... ali da neko od breskve stvori recimo paradajz,e pa to ne može ni na vještački način,osim ako sami ne budemo slagali gen po gen kako mi hoćemo...samo to je malo žešći uticaj inteligencije a ne prirodnog procesa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Neki su zaboravili da je TE samo teorija. Neko je zaboravio da nauci sta rec "teorija" u nauci znaci. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Brate ovo o čem ja pričam je TE koju ja prihvatam,daleko da je ja obaram,ono što sam ja želio da kažem da to nije mehanizam koji bi opisao nastanak svih onih organizama iz sistematizacije životinja sa istim dalekim pretkom,ja ne pobijam mehanizme nego napominjem koliko su to teski procesi da se uopste dogode ,a kamo li da zažive u narednim generacijama,to zaživljavanje neke mutacije u okviru populacije je malo problematična stvar,bar meni Ovo boldovano je i kljuc naseg nerazumevanja. Ja nemam TE po meni ni po, rodjacima i komsiji ni po tebi vec onako kako je definisana sa svojim predvidjanjem, sto nije ono sto ti opisujes kao TE. Gde god da sam nailazio na ozbiljna empirijska istrazivanja svi su podrazaval pretpostavke TE, ali bas svi. A opet ponavljam ne bih ja da ulazim u tvoju definiciju TE niti da te teram da bilo sta prihvatis ali onako kako je TE isprva definisana sa danasnjim podatcima vidimo da i tek kako dobro opisuje razvoj svih zivih organizama. A za licne interperetacije same teorije nisam nadlezen niti ima zelju da imputiram bilo sta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Neko je zaboravio da nauci sta rec "teorija" u nauci znaci. To sam mu i ja napisao pre par strana i mislis da ce se zamisliti da mozda ima potpuno pogresnu koncepciju toga staje teorija. Daj Boze, ali tesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 brate može preći jedna vrsta u drugu srodnu vrstu,to nije problem,problem je ako počneš tvrditi da je od gmizavca nastao sisar,to je već nešto sasvim drugo... evo čovijek je stvorio nektarinu,vrstu nastalu ukrštanjem šljive i breskve,na koji način je to uspijeo ja nisam siguran,vjerovatno im se posrećilo... ali da neko od breskve stvori recimo paradajz,e pa to ne može ni na vještački način,osim ako sami ne budemo slagali gen po gen kako mi hoćemo...samo to je malo žešći uticaj inteligencije a ne prirodnog procesa Nisam mislio na srodnu vrstu..Kad mjesas vucijaka i nekog drugog psa dobijes mjesavinu, ali je ipak pas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука