Александар Милојков Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 И ја препоручујем да прочитају тај текст, Александре. Браво! То су речи Св. Владике Николаја Велимировића. Међутим, драги Дражене, владика је мењао мишљење. Читај даље његова дела па ћеш видети шта је, рецимо, говорио о Ничеу. А свакако да је кобна интелектуална веза између Дарвина, Маркса и Ничеа (ја бих додао и Хитлера). Дарвинизам дефинитивно постаје проблем, не сам по себи већ у главама људи који мисле да он СВЕ објашњава. Ако се из човека избаци духовност, ако се он буквално и потпуно свуче у животњски свет, онда су и еугеника и фашизам сасвим оправдани (природна селекција у равни друштва, социјалдарвинизам). Ту је проблем, у тој интелектуалној вези, а не у научној теорији као таквој. Срђан Шијакињић, Млађони, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Hvala Evropi sto nam je dala Sekspira, koji je za svet druga Biblija, i Miltona bozanstvenoga, i Njutna i Hersela, prijatelje zvezda. I Velingtona i Nelsona, neustrasive pobedioce slavoljubovog tlacitelja sveta; Stivensona, velikog pronalazaca zeleznice i unistitelja velike udaljenosti izmedju coveka i coveka; i Karlajla, odusevljenog apostola rada i nadanja; i Dikensa, zastupnika jadnih i bednih; i Darvina, genijalnog pronalazaca jedinstva coveka i prirode; i Raskina, sjajnog tumaca lepote i istine; i Gledstona, najsavrsenijeg uzora svetskog drzavnika; i biskupa Vastkota i kardinala Njumana, posvecene umove topla srca. I to je medju ostalom rekao sveti vladika Nikolaj. Срђан Шијакињић, Млађони and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 I to je medju ostalom rekao sveti vladika Nikolaj. Како рекох, владика је мењао мишљење. То је и својство паметних људи. Самo идеологизоване будале никада не мењају мишљење. CecaV, Млађони, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 I to je medju ostalom rekao sveti vladika Nikolaj. И теби предлажем горе поменути текст! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 И теби предлажем горе поменути текст! Да ли си ти прочитао када ти брат Александар и брат Орлић кажу да је владика мењао мишељење, или ћеш сам ода понављаш да прочитају текст који се теби свиђа? Социјални дарвинизам и теорија еволуције су две разлитите ствари. Социјални дарвинизам је политичка идеологија где неко ко је погрешно разумео теорију еволуције покушао то да примени на социјалну структуру. Теорија еволуције је теорија о развоју живота, која објашњава научне чињенице о развоју живота које имамо. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Одломак из текста: „Устаните у одбрану Европе, млади Европјеци...Не дајте се обманути од оних који говоре: Дарвинизам и Хришћанство даду се измирити. Шта има заједничко неистина са истином, и Велзевул са Христом? Ако вам тај компромисни, дипломатски пут предлажу чак и неки западни презвитери и бискупи, одбите их енергично.“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 A tam si lepo poceo da pises svojim recima kad ono...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Одломак из текста: „Устаните у одбрану Европе, млади Европјеци...Не дајте се обманути од оних који говоре: Дарвинизам и Хришћанство даду се измирити. Шта има заједничко неистина са истином, и Велзевул са Христом? Ако вам тај компромисни, дипломатски пут предлажу чак и неки западни презвитери и бискупи, одбите их енергично.“ Bez uvrede ali... malopre se bas pitam na koga me tako silno podsecas sa svim tim silnim citiranjem.. i onda se setih da sam ranije na "Krstarici" raspravljao sa adventistima i jehovinim svedocima, i da je jedino sto su znali bilo to da ponavljaju jedno te isto u nedogled, kopi-pejstuju i preporucuju tekstove i knjige. Skolski primer ispranih mozgova. Nadam se da kod tebe to nije slucaj, nego da ovo radis iz inata ili nekog drugog razloga. Bolje po tebe. Млађони and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Bez uvrede ali... malopre se bas pitam na koga me tako silno podsecas sa svim tim silnim citiranjem.. i onda se setih da sam ranije na "Krstarici" raspravljao sa adventistima i jehovinim svedocima, i da je jedino sto su znali bilo to da ponavljaju jedno te isto u nedogled, kopi-pejstuju i preporucuju tekstove i knjige. Skolski primer ispranih mozgova. Nadam se da kod tebe to nije slucaj, nego da ovo radis iz inata ili nekog drugog razloga. Bolje po tebe. И теби предлажем горе поменути текст! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ако се из човека избаци духовност, ако се он буквално и потпуно свуче у животњски свет, онда су и еугеника и фашизам сасвим оправдани (природна селекција у равни друштва, социјалдарвинизам). Meni je nekako blizak ovakav način razmišljanja, ne znam zašto, samo bez ovog "socijal" dela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 И теби предлажем горе поменути текст! Fala, procitao ga jos pre nekoliko godina. Nije me ubedio pa ne verujem da ce ni sada. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Bez uvrede ali... malopre se bas pitam na koga me tako silno podsecas sa svim tim silnim citiranjem.. i onda se setih da sam ranije na "Krstarici" raspravljao sa adventistima i jehovinim svedocima, i da je jedino sto su znali bilo to da ponavljaju jedno te isto u nedogled, kopi-pejstuju i preporucuju tekstove i knjige. Skolski primer ispranih mozgova. Nadam se da kod tebe to nije slucaj, nego da ovo radis iz inata ili nekog drugog razloga. Bolje po tebe. Fala, procitao ga jos pre nekoliko godina. Nije me ubedio pa ne verujem da ce ni sada. Naravno da nece ali ti je mnogo jasnije sta je kod njega slucaj od boldovanog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 CecaV and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Шта ли кажу, о дарвине што ниси жив па да малополишемо људима и да створимо људе у робове. мада и без нега смо већ робови “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Аца М каже: Ако се из човека избаци духовност, ако се он буквално и потпуно свуче у животњски свет, онда су и еугеника и фашизам сасвим оправдани (природна селекција у равни друштва, социјалдарвинизам). Meni je nekako blizak ovakav način razmišljanja, ne znam zašto, samo bez ovog "socijal" dela. Одахвинг: нисам те разумела. Да објасниш поново шта ти се свиђа? Александре: хвала што помињеш све ово са нагласком да Дарбин нема везе са теоријом и праксом социјалдарвинизма. С тим вероватно немају везе ни Маркс ни Ниче (исправи ме ако грешим). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука