Jump to content

Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Значи њутнови закони гравитације су лаж... пошто не воде ка христу него ка патосу.... браво ти га бе бате...

Брат Нишизава је написао одличан текст за тебе:

https://www.pouke.org/forum/topic/30214-%D1%92%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%99%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B8/#entry972388

ali slučajno Njutnova gravitacija jeste laž,tako da nisi uzeo dobar primjer

Подели на овим сајтовима

Po neki put pomislim da je potrebno pročistiti mali svet od onih koji ne mogu ili neće da doprinesu njegovom razvoju i napredku. Po neki put, ne uvek, kada vidim ili pričam sa nekim ili npr. skoro svaki put kada pogledam šta ima na TVu.

Brate imaš razmišljnja koja nisu humana,da ne kažem sad kako se to stručno zove...

Nemaju samo jaki pravo na život,oni za razliku od slabih imaju samo još dodatnu odgovornost jer imaju moć,bila ona u vidu pameti,ljepote,materijalnog bogastva,svejedno...

Подели на овим сајтовима

Nemaju samo jaki pravo na život,oni za razliku od slabih imaju samo još dodatnu odgovornost jer imaju moć,bila ona u vidu pameti,ljepote,materijalnog bogastva,svejedno...

Е видиш, то си добро рекао. Овакав суд изрећиће, хвала Богу, већина људи. Међутим, природна функционише потпуно другачије и ТЕ управо то објашњава. Закон природне селекције. Преживљавају они који су прилагођенији датим условима. Природа, на тај начин, само њима "призбнаје" право на живот. Том природном силом су се мењали облици живота на земљи. Ипак, људсак друштва (барем она цивилизована) понашају се супротно. Ми не убијамо болесне, малоумне и у било ком другом виду инфериорне људе. Не спречавамо ни њихову репродукцију. Питање гласи: зашто се тако понашамо? Зашто се не понашамо по закону природе? Јер гле, да применимо закон природе (природну селекцију претворимо у друштвену), људски род би постао бољи, јачи, паметнији, лепши - јер би се само такви репродуковали. Ово је још Платон предлагао у својој "Држави". Ово је Дарвин приметио као закон природне селекције у живом свету који нас окружује. Неки људи су мислили да то треба применити свуда, па и у равни људског живота. Фашизам је веома логичан и веома природан. :) Али, ми (већина) се ипак не слажемо да га треба спровести. Згражавамо се над еугеником. Питање: зашто? Изволите научници, објасните. 

Подели на овим сајтовима

Odah, nemoj da mešaš babe i žabe, niti da flertuješ sa nehumanim radnjama.   Snaga velikih sila nije u funkciji namernog kršenja prava pojedinaca.  Scenario koji navodiš (lom noge u divljini) nije adekvatan.      Da skratim:  NAMERNO lišavanje zdravlja i života ljudi je kriminal, i tako treba i da ostane.      Drugim rečima:  ko si ti da određuješ da li neko treba da živi ili bude zatvoren a nevin je?    Ovo je i u bolnicama za mentalno obolele vrlo pažljivo regulisana stvar, u društvima koja pretenduju da budu humana.

Pa dobro, ne mislim baš da bi trebalo da se ubijaju, ali ukoliko npr treba da biram između 10000 beskorisnih i 1 recimo Tesle. Mislim da znaš moj odgovor, ustvari i milion ljudskih života bi bih pezbroblema menjao za jedan Teslin. 

Подели на овим сајтовима

Još samo da saznaš šta je sutra Bog zakotrljao pa otišao i odmah da dobiješ 10-ku i barem tri četri amina.

to ti je bratte moj potreba našeg pozapadnjačenog pravoslavlja(Zizijulasova teologija popularna samo na balkanu).zato imaju takve stavove,nemoj se čuditi,nije to ništa loše,sve dok se istinski vjeruje ,nije problem,problem je što sumnjiva nauka tjera djecu u školama od pravoslavlja,zašto sumnjiva,pa ako TE objašnjava neke biološke procese,fleksibilnost organizama,ne znači da su tačne sve one konstrukcije iz nje proizašle koje nisu nikakva nauka već čista suluda filozofija totalno neutemeljena u realnosti...

Подели на овим сајтовима

Е видиш, то си добро рекао. Овакав суд изрећиће, хвала Богу, већина људи. Међутим, природна функционише потпуно другачије и ТЕ управо то објашњава. Закон природне селекције. Преживљавају они који су прилагођенији датим условима. Природа, на тај начин, само њима "призбнаје" право на живот. Том природном силом су се мењали облици живота на земљи. Ипак, људсак друштва (барем она цивилизована) понашају се супротно. Ми не убијамо болесне, малоумне и у било ком другом виду инфериорне људе. Не спречавамо ни њихову репродукцију. Питање гласи: зашто се тако понашамо? Зашто се не понашамо по закону природе? Јер гле, да применимо закон природе (природну селекцију претворимо у друштвену), људски род би постао бољи, јачи, паметнији, лепши - јер би се само такви репродуковали. Ово је још Платон предлагао у својој "Држави". Ово је Дарвин приметио као закон природне селекције у живом свету који нас окружује. Неки људи су мислили да то треба применити свуда, па и у равни људског живота. Фашизам је веома логичан и веома природан. :) Али, ми (већина) се ипак не слажемо да га треба спровести. Згражавамо се над еугеником. Питање: зашто? Изволите научници, објасните. 

Upravo tako,to je dokaz da konstrukcije iz TE nisu tačne,to je sistem uspostavljen za opstanak živog svijeta,nikako sistem koji bi bio odgovoran da opiše sve ono što nastoji da opiše,a mi ljudi smo tu najbolji primjer,jer gledajući naše nastupanje na ovom svjetu,ponašamo se totalno suprotno zakonima biološke evolucije... Evoluiramo u svakom smislu samo ne u biološkom...

Подели на овим сајтовима

Nije laz nego ne moze da obuhvati sve fenomene sto i nije nuzno da bi bila dobar odgovor na prvobitni problemski kontekst koja je sebi zadala.

brate Njutnova gravitacija se svela samo na metodu u rukama majstora koja daje dobre rezultate u ljudskom društvu,korisna je,a daleko je od istine,a čim nešto nije istina onda je valjda laž... Onda nek joj proomjene ime,neg izbace gravitacija iz imena,neka nazovu Njutnovi zakoni za građevinarstvo i mašinstvo,a anštajnovu gravitacij unek nazove anštajnovi zakoni za nebeska tijela veličine od planeta do zvjezdanih sistema.... faliće nam još dva čovjeka onda,jedan Jozo iz hrvatske koji će da napravi zakone gravitacije za galaksije i jata galaksija i još  jedan rabin iz  izraela koji će da napravi zakone gravitacije za subatomske čestice... samo to ni tada neće biti ničija gravitacija,nego samo rasute kockice i neće biti nauka nego više primjenjena nauka ,tehnologija

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, ne mislim baš da bi trebalo da se ubijaju, ali ukoliko npr treba da biram između 10000 beskorisnih i 1 recimo Tesle. Mislim da znaš moj odgovor, ustvari i milion ljudskih života bi bih pezbroblema menjao za jedan Teslin. 

A uuuuu   !    :0222_shocked:          Nisam ti više drugarica  !                        Ovo što si rekao te automatski briše iz skupa ljudi koji žive po humanističkim i moralnim principima.     Jeste, ti si ovo izrekao u duhu salonskog filozofiranja, ali od ovakvih stavova se vrlo lako ode u totalitarizam raznih boja.       Eto primera da nije samo organizovana religija izvor gluposti i masovnih stradanja.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A uuuuu   !    :0222_shocked:          Nisam ti više drugarica  !                        Ovo što si rekao te automatski briše iz skupa ljudi koji žive po humanističkim i moralnim principima.     Jeste, ti si ovo izrekao u duhu salonskog filozofiranja, ali od ovakvih stavova se vrlo lako ode u totalitarizam raznih boja.       Eto primera da nije samo organizovana religija izvor gluposti i masovnih stradanja.

Ja ti kažem, uopšte ne smatram da svaki ljutski život vredi podjednako, postoje oni koji vrede više i oni koji vrede manje i postoje oni koji vrede mnogo više od većine. Iako se ovde i uglavnom svugde zalažem za slobodu pojedinca. Recimo dok sam čitao "Vrli novi svet", onakav sistem uređenja mi se na neki način svideo pogotovu genetski inženjering, mada ipak ne baš toliko koliko slobodno društvo.

Ali sa druge strane već sam napisao da za nadčovek (za razliku od Ničea) smatram čoveka koji je odbacio sve životinjsko, odbacio svu intuiciju, emocije i oslanja se isključivo na logiku. A šta je logičnije spasiti život čoveku koji može i koji će uraditi mnogo za čovečanstvo ili spasiti život recimo 5000 ljudi, koji su niko i ništa, koji će poživeti normalan i običan život i niko o njima ništa neće znati 200 godina nakon njihove smrti, ljudi koji ništa neće ništa značajno neće uraditi, neće pomeriti i unaprediti čovečanstvo uopšte.

Подели на овим сајтовима

Ja ti kažem, uopšte ne smatram da svaki ljutski život vredi podjednako, postoje oni koji vrede više i oni koji vrede manje i postoje oni koji vrede mnogo više od većine. Iako se ovde i uglavnom svugde zalažem za slobodu pojedinca. Recimo dok sam čitao "Vrli novi svet", onakav sistem uređenja mi se na neki način svideo pogotovu genetski inženjering, mada ipak ne baš toliko koliko slobodno društvo.

Ali sa druge strane već sam napisao da za nadčovek (za razliku od Ničea) smatram čoveka koji je odbacio sve životinjsko, odbacio svu intuiciju, emocije i oslanja se isključivo na logiku. A šta je logičnije spasiti život čoveku koji može i koji će uraditi mnogo za čovečanstvo ili spasiti život recimo 5000 ljudi, koji su niko i ništa, koji će poživeti normalan i običan život i niko o njima ništa neće znati 200 godina nakon njihove smrti, ljudi koji ništa neće ništa značajno neće uraditi, neće pomeriti i unaprediti čovečanstvo uopšte.

Mislis nece obrnuti jos koji krug pedala na sobnom biciklu...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing,

Mislim da si dosta konradiktivan.

Ko tacno odredjuje koji ljutski zivot je vredniji? Ti?

Mislim da je bolje pitanje, zasto je bilo ciji zivot vredan uopste?

Ne vidim kako covecanstvo moze da bude vazno kada ga ti cinis ne vaznim. Jer ako ti obicni ljudi nisu vazni, ne vidim kako covecanstvo moze da bude vazno jer oni cine covecanstvo. Po toj logici ne vidim kako si drugaciji od Nacista recimo.

Nego, jel bi tvoj nadcovek leteo avionom? Jel bi prelazio preko pesackog prelaza? Jel bi uopste ustao iz kreveta?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...