Sanja Т. Написано Јул 26, 2017 Пријави Подели Написано Јул 26, 2017 Ново питање ДраАага Савета....смем ли ово да украдем за фејс:Kad bolestan bolesnog služi znači da su zdravi zatajili. ? w.a.mozart and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 26, 2017 Пријави Подели Написано Јул 26, 2017 Draga Saveta Šta kad smo izmedju dvije vatre (jedna je roditelj a druga bračni partner) i kroz taj koridorić želimo da prodjemo na željenu destinaciju? (ovo je više možda projekcija usled straha, al ajd da te iskoristim dok si tu) I još jedno pitanje, jel greh da se putuje na drugi dan slave? Lično mislim da nije, i lično mislim da sam dobio dozvolu sa Svecem u komunikaciji, al ajd treba mi i tvoja podrška (treće pitanje...jel su mi glupa pitanja, sem što su plod mojih....ko zna čega?) w.a.mozart and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 On 26.7.2017. at 15:53, Страле рече Драга Савета, како да објасним ближњима да то што често идем у Цркву, не значи да ћу да се замонашим, а и да њих упознам са том великом радошћу-Литургијом? Унапред захвалан Страле Dragi Strale, preporučujem ti da koristiš sve raspoložive metode a ako ništa ne uspe - probaj da koristiš čak i reči Страле је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 On 26.7.2017. at 18:03, Сања Т. рече Ново питање ДраАага Савета....смем ли ово да украдем за фејс:Kad bolestan bolesnog služi znači da su zdravi zatajili. ? naravno Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 On 7/26/2017 at 9:27, "Tamo daleko" рече ... pa sto ne kazete da imamo I Savetu na Forumu!!!? Ovde sam godinu dana I prvi put vidim ovaj post!? E bas sam forumski nepismena... Ne znam kako da pretrazujem stare teme koje nisu vidljive na trenutnoj listi tema kad se ukljucim; shhh , don't tell anybody! ;-) Odgovarate li na glupa pitanja? Premda znamo da se decom treba baviti celoga zivota, da li je ne daj Boze kasno ispravljati krive drine kada su odprilike najgori- kao tinejdzeri? Kao roditelj mislis da si uradio najbolje sto si mogao I umeo, of ucrkovljenja do blagorazumnog vaspitanja I postojanosti u zivotnim vrednostima, medjutim trenutna situacija - mrak. Verujem da ce se Bozijom miloscu izkristalisati puno toga, ali kako se roditelj treba postaviti (osim molitveno I s ljubavlju) prema tvrdoglavom I nerazumnom detetu? Unapred zahvalna za your honest two cents. U slucaju da ste propustili, ponavljam post od pre 3 dana. Hvala unapred! Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 On 26.7.2017. at 18:07, Драшко рече Draga Saveta Šta kad smo izmedju dvije vatre (jedna je roditelj a druga bračni partner) i kroz taj koridorić želimo da prodjemo na željenu destinaciju? (ovo je više možda projekcija usled straha, al ajd da te iskoristim dok si tu) I još jedno pitanje, jel greh da se putuje na drugi dan slave? Lično mislim da nije, i lično mislim da sam dobio dozvolu sa Svecem u komunikaciji, al ajd treba mi i tvoja podrška (treće pitanje...jel su mi glupa pitanja, sem što su plod mojih....ko zna čega?) Dragi Draškiću, 3 u 1, ti si baš rešio da opteretiš Savetu dok koristi vreme za tihovanje tokom ferija. Elem, Što se tiče 2 vatre, možeš samo da izabereš koja će da te oprli, da ne kažem, da ti osmudi bradu. Moja preporuka je da uvek dozoliš da to bude žena ali onako... kao da izgleda da ti to biraš slobodnom voljom a ne kao manje od 2 zla Svaka čast roditeljima, naravno, ostaće nešto i za njih. Alternativa je da pošalješ sve u .... i odeš na Jamajku Što se tiče puta na 2. dan slave, je l ti svetac dao dozvolu pismeno, usmeno, mejlom... to mi je vrlo bitno da bih odgovorila. I, last but not least - pitanja ti ič nisu glupa, naprotiv. Vidiš da motivišu. Kiss u Krajstu EJČ Džizusu Џуманџи, Sanja Т. and Драшко је реаговао/ла на ово 1 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 5 минута, "Tamo daleko" рече U slucaju da ste propustili, ponavljam post od pre 3 dana. Hvala unapred! Nisam propustila, ne brini. Samo je najzahtevnije. Biće obrađeno nakon kafe pauze hvala za rimajndovanje "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 15 минута, w.a.mozart рече Dragi Strale, preporučujem ti da koristiš sve raspoložive metode a ako ništa ne uspe - probaj da koristiš čak i reči Буквл ЖИВЕ Речи Утехе w.a.mozart and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 On 26.7.2017. at 16:27, "Tamo daleko" рече Premda znamo da se decom treba baviti celoga zivota, da li je ne daj Boze kasno ispravljati krive drine kada su odprilike najgori- kao tinejdzeri? Kao roditelj mislis da si uradio najbolje sto si mogao I umeo, of ucrkovljenja do blagorazumnog vaspitanja I postojanosti u zivotnim vrednostima, medjutim trenutna situacija - mrak. Verujem da ce se Bozijom miloscu izkristalisati puno toga, ali kako se roditelj treba postaviti (osim molitveno I s ljubavlju) prema tvrdoglavom I nerazumnom detetu? Unapred zahvalna za your honest two cents. Hvala za pitanje! Elem, nimalo lako pitanje. Saveta se nalazi u malkice mlađem dobu što se offspringa tiče ali mi pomenuta situacija kuca na vrata kao policija pojedinim popovima. Biću direktna, nema mnogo toga čime je moguće ublažiti ovu situaciju. Ako uspeš da ponekad prošetaš da dettom ili pogledaš neki film - super. Razgovori su čista lutrija- nikad ne znaš kuda te mogu odvesti. Ipak, treba to sozercavati sa vedrije strane - makar znaš kako se oseća Bog kad gleda nas Više govorite Bogu o deci a manje deci o Bogu, reče jedan grčki starac po imenu Porfirije. Za nekog je ovo tek fraza a za nekog možda i nije samo fraza Pozdrav od Savete uz najlepše želje u svim mogućim kombinacijama Јанко and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Како да ми ноге буду православно глатке? Кратос and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 1 hour ago, Џуманџи рече Како да ми ноге буду православно глатке? Sestro slatka, gde me nađe. Ovo je suštinsko pitanje ali, verovala ili ne, ovo je i najlakše pitanje na temi jer je vo vremja ono o njemu pisao papa rimski - sveti Grigorije dvojeslov u ovom tekstu (srpska i engleska verzja su ispod date respektivno). https://pouke.org/forum/index/-/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%88%D1%9B%D0%B5-%D1%83-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%83-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2-r4542/ https://www.scribd.com/document/30884883/St-Gregory-the-Great-Menstruation-and-Holy-Communion ali je to samo odlomak o pričešću tokom ciklusa iz znatno obimnijeg korpusa (poslanica) koji se dotiče i tvog pitanja. Pošto je Saveta uradila prevod pomenutog teksta čiji je odlomak gore dat (u pitanju je pismo svetom Avgustinu Kenterberijskom) nema razloga da od tebe, sister slatka, krijem ovaj biser otačkog bogoslovlja: Epistola no. II Carissimi in Christo Augustini, Deus adjuvat. Scribo vobis unum de maxime problematis exsistentialibus in uno et in cathedrali basilica sancti et probabiliter tenere vitatis feminee facilitatem animarum. Cum feminem nostris nota est ratio respuit immoderatas qui ab obsequio cum semper Amicus humanum erit, hic enim est Spiritus Sancti certus sum: A Deo et Gregorius, servus Dei, et dices ad eos ut pugione. Ita acri et cuius initiatae manus ut in monasterio reservetur. Si pugione, pilos adsumes eum procuratione, quod est Deus et Dei dignatione tuæ est discrimine. Vitae consecratae communitates per ferrum cultro aut pilos adsumes eum suppliciter desuper cardines est ut manus illius, et dominans Deus, qui dedit tibi detrahere capillus - manibus date dixerunt, quod illi quoque deo quae isprvaiš quo defecit. Post te caput removes, dare gloriam Deo a ferrum cultro aut pilos adsumes eum et posuit lava a nice pro reuse et propter gloriam Dei. Et rogabit sacerdos pro omni confessus est, et somnus optime ego sum Dominum. P.S. In utrisque casibus, quae spectant ad interficiam capillos ferro talia ferro Valeriano enim placitum est in Domino. Poslanica br. 2 Dragi u Hristu brate Avgustine, pomaže Bog. Pišem ti u vezi jednog od gorućih problema u jednoj svetoj i sabornoj koji zaokuplja ovdašnu a verovatno i tvoju žensku čeljad. Naime, mnoge žene poslednjih meseci na ispovesti ispovediše da ne znaju kako da na pravoslavan način brijaju donje ekstremitete i, skromno crveneći, rekoše da će sve uraditi samo da udovolje Hristu. Pošto su naše ženskinje poznate po ekstremnim postupcima radi udovoljenju Onoga koji je od iskoni čovekoljubac, evo šta Sveti Duh i ja odlučismo: Od Boga i Grigorija, sluge Božijeg, reći ćeš im da nabave bodež. Neka bude oštar i osveštan u manastiru. Ako nemaš bodeža, nabavi žilet jer je Bog tvoj Bog snishodljiv i nije zakeralo. Osvećen bodež ili žilet tokom kupanja smerno uzmi u ruku koja ti je dominantna i ukloni višak dlaka koje ti Bog dade - pomenutom rukom koju ti je takođe Bog dao da ispraviš ono gde je On omanuo. Nakon što ukloniš dlake, podaj slavu Bogu a bodež ili žilet lepo isperi i odloži radi ponovne upotrebe a na slavu Boga. Ako te mrzi da sve ovo radiš, pljuni pare i idi na depilaciju ali i tamo podaj slavu Bogu koji je stvorio depilatorku da ti čupa dlake do se ti izležavaš - čineći to i na intimnim mestima koja nisu lako dostupna. Nakon toga ispovedi sve ovo svešteniku i mirno spavaj, ja sam Gospod! P.S. U oba slučaja gledaj da čelik kojim sečeš dlake bude valerijanski jer je takav čelik ugodan Gospodu. p.s. Nema na čemu Јанко, Sanja Т., Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Драга Савета, Један ми је рекао "Сутра бих те женио". Не бих да мрачим, али прошло пет дана, а он ништа не помиње. Шта да радим? Опет срдачно, МарС Поуке.орг инфо, Milica Bajic, w.a.mozart and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 15 минута, Марина Савковић рече Драга Савета, Један ми је рекао "Сутра бих те женио". Не бих да мрачим, али прошло пет дана, а он ништа не помиње. Шта да радим? Опет срдачно, МарС je l ti to reko uživo ili virtuelno? Ako se ne poznajete a video ovu sliku sa babom možda se čovek u međuvremenu pita: Jesam li siguran da je ona ova levo? p.s. da mu nisi replicirala nešto na nemačkom? Milica Bajic, АлександраВ, Поуке.орг инфо and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 1 сат, w.a.mozart рече Što se tiče puta na 2. dan slave, je l ti svetac dao dozvolu pismeno, usmeno, mejlom... to mi je vrlo bitno da bih odgovorila. Iskren da budem, porazgovarao sam sa njim, gledam ga u ikonu i nešto mi bi lako, milo, delovalo mi da mu je po volji A par dana posle naidjoh i na fresku sledbenika mu po datumu i brata sa kojim se poznavao pa pomislih "usne vrele kao žar.....da li je to s Neba znak" A u stvari me najviše plaši šta će ova druga vatra (nije žena) da mi prebacuje i skače po ganglije zbog toga.... Saveta keva si Help I need sombody help АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 2 часа, w.a.mozart рече Hvala za pitanje! Elem, nimalo lako pitanje. Saveta se nalazi u malkice mlađem dobu što se offspringa tiče ali mi pomenuta situacija kuca na vrata kao policija pojedinim popovima. Biću direktna, nema mnogo toga čime je moguće ublažiti ovu situaciju. Ako uspeš da ponekad prošetaš da dettom ili pogledaš neki film - super. Razgovori su čista lutrija- nikad ne znaš kuda te mogu odvesti. Ipak, treba to sozercavati sa vedrije strane - makar znaš kako se oseća Bog kad gleda nas Više govorite Bogu o deci a manje deci o Bogu, reče jedan grčki starac po imenu Porfirije. Za nekog je ovo tek fraza a za nekog možda i nije samo fraza Pozdrav od Savete uz najlepše želje u svim mogućim kombinacijama Страле, w.a.mozart and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука