w.a.mozart Написано Јануар 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Vidis,Saveta,vidis ovu decu sto skacu u vodu za casni krst.Sta ih pokrece na tu aktivnost ? Nije li to riskantno ? Odakle i od kada potice ovaj obicaj ? Da li rec o celicenju ili su motivi na nekom visem,duhovnom nivou ? Da li b i i ti mila moja pustila svoje dete u tu ladnu vodu da mu stradju organi i da se prehladi,da navuce upalu pluca i da ga udari promaja na toj vetrometini ? Ovu decu pokreće, kao i sve Srbe, ljubav prema tradiciji, čojstvu i junaštvu i možda prilika za neki selfi. Opšte uzevši, u Srba je svako bolji pokretač od Hrista (čast izuzecima). Nema opasnosti od prehlade jer opšte je poznato da bakterije i virusi kao i uninije napadaju samo one koji su na molitvi. S obzirom da ova momčad pliva, mogućnost za tako nešto je minimalna. Kao što reče jedan brat na prijateljskoj stranici, ovo je stara Serbska olimpijska disciplina stara nekoliko hiljada godina https://www.facebook.com/222026967809133/photos/a.232156150129548.76074.222026967809133/949941881684301/?type=1&theater Svoje dete ne bih pustila ali ako je dete punoletno neće me ni pitati da li sme da ide, jednostavno će se odvojiti od oca i majke i iskoračiti u ledene vode života. Bilo bi lepo da neki od pastira (popova) gliserom kruže oko ove pomahnitale mase plivača, dodalo bi na dramatičnosti i upotpunilo već lepu sliku. Nadajmo se da će im iduće godine to pasti na pamet. Do tada, budite mi zdravi. Saveta Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Драга Савета, да ли си прочитала све књиге (које су до сада објављене) из пред-Косовског циклуса "Песме леда и ватре"? Ако јеси, да ли је истина да ћемо у најављеној 5. сезони Игре пријестола гледати догађаје из Дорне који нису описани у књигама? Такође бих те замолио да нам кажеш нешто више, тј твоје мишљење, о изјави принца Оберина да (цитирам) "ко бира само мушкарце или само жене пропушта пола забаве".Хвала унапријед.Знатижељни анонимни читалац. JESSY and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 draga Saveta....sto si preskocila mene i Srleta...? tj. nisi nam odgovorila na pitanje..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 draga Saveta....sto si preskocila mene i Srleta...? tj. nisi nam odgovorila na pitanje..... Примјетио сам то, па и не очекујем одговор на моје питање док вас не ријеши. А Срђаново питање је увијек актуелно и ванвременско, па цијеним да Савети треба мало више времена за озбиљну анализу. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 цијеним да Савети треба мало више времена за озбиљну анализу. da, da, da..... Goku је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Do tada, budite mi zdravi. Saveta Hvala ti.Samo jos da pozivim da dozivim da svi ,blago meni, procitaju Marka Miljanova. ... Velika su to deca,ne mogu im roditelji nista.Glavom u zid,glavom u zid,pa im posle kriv djavo. jednostavno će se odvojiti od oca i majke i iskoračiti u ledene vode života. Bilo bi lepo da neki od pastira (popova) gliserom kruže oko ove pomahnitale mase plivača, dodalo bi na dramatičnosti i upotpunilo već lepu sliku Ako,ako....samo neka skacu. Neka ,neka.Pitacu ih ja kad dodju u moje godine .... A sto narod ne voli popove,niko im nije kriv.Gresna mi dusa,nisu svi isti,ali vecina je naopaka. Pozdravi kuci . Divna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 @@w.a.mozart, Драга Савета, Зашто људи варају, па онда још и лажу? Nazovi me senilnom bakutom ali zar nismo već imali ovo pitanje? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Postovana pravoslavna draga Saveta, Imam problem da forumasima. Naime, njima nije smesno ono sto je meni smesno, a to meni bas zao. Sta da radim? S postovanjem, MarS Agaton Vuzman, w.a.mozart and dada 982 је реаговао/ла на ово 3 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Postovana pravoslavna draga Saveta, Imam problem da forumasima. Naime, njima nije smesno ono sto je meni smesno, a to meni bas zao. Sta da radim? S postovanjem, MarS Хехе драга моја, добро ми дошла у клуб. Вероватно си чула шта свети Јован Дамаскин о томе каже - Кажи ми чему се смејеш и рећи ћу ти којој цркви припадаш. Утешна је мисао да су се и оци рвали са овим помислима, посебно у данашње време то окрепљује. Имаш 2 могућности - да промениш концепт на коме засниваш свој хумор (што је по мени тешко изводљиво) или да наставиш да се смејеш ономе што те увесељава и радује а за друге да се молиш да им Бог у срца усели дух ведрине и радости. Наравно, не зато да би се то стварно десило али ће ти тако свакако бити лакше ЛОЛ Agaton Vuzman and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Draga Saveta,nisam u prilici da ti licno cestitam praznik i da se pritom lepo ispricamo kao u ona nasa vremena.Eh,to je bilo vreme.Znao se svaki red i poredak,a danas,sta da ti kazem,vidis i sama.Htela sam da te pitam,evo dugo sam i sama razmisljala sta cu i kako cu,a pravo da ti kazem nije mi lako,nije,slatka moje,tesko vreme,zdravlje popusta,slaba sam ti sa pritiskom,nisko,mnogo nisko,a krvna slika,bolje da ne znas,pijem caj od koprive,dzigericu sam jela,sve,sve,i onaj crveni sok,maticnjak...ribizle su mi donoslili iz Leskovca,a ja pravo da ti kazem,ne zalim se.Pisi mi kako su ti unucici,tvoji mezimcici,ovo moje najmladje sve na mene povuklo,babino dete,ali da vidis,vise voli dedu,kaze -Deko,je l moze,a on ce -Ako,ako...samo pazi da te ne vidi Baba,oce da se ljuti.Nego da te pitam,u kojoim biljkama ima kalcijuma,postim,ali osecam slabost...pa reko da ne postim vise kad ne mogu i da bi mogla nesto da poradim...?Ne mogu,Saveta,ne mogu...gubim snagu. w.a.mozart, Плутон and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Draga Arsenija, hvala za učešće na temi. Puno si me obradovala ovim vintage postom. I ja tebi želim sve najlepše i čestitam praznik, nismo mi džaba stara škola. Što se pitanja tiče - preporučujem ti da prekineš post pa nek ide život. Ako baš istrajavaš u tome onda https://www.scribd.com/doc/230552255/Biljke-bogate-kalcijumom Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 A,ne,ne mogu da prekinem.To nikako!...nisam ja neki mekusac... :-D Ja kad nesto radim,ja se uvek u to udubim... w.a.mozart and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 A,ne,ne mogu da prekinem.To nikako!...nisam ja neki mekusac... :-D Ja kad nesto radim,ja se uvek u to udubim... To me podsetilo na Bečiće 90 i neke. Mi otišli sa nekom crkavicom (ja i 2 drugara) kod bakice koja je tek kupila kuću a rodom je iz Bosne i dala nam neki ludjački popust, oduševila nas. Pre toga nam neka baka crnogorka tražila duplo više. Posle nam ova naša, fina baka iz Bosne kaže - Dolazila ova crnogorska babetina pa nas videla kad smo svi pili kafu skupa. Posle kad ste vi otišli na plažu, kaže - Tebi kad neko dodje, ti mu se odmah posvetiš LOL Inače, to se ceni, Arsenijice, sister slatka. Današnjoj omladini nedostaje posvećenost - nečemu drugom osim interneta Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Па деси Савета , кућо стара у планине , дуго те нема на овој теми . Плутон and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Eve me Човек Жоја, Плутон, Adelaida and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука