ВИЛМА Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 О личним стварима може да дискутујемо приватно. Ako se neko oseća frustrirano na liturgiji, onda treba da se zapita zašto uopšte ide tamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Morao bih ti reći da je mnogo češće sama depresija uzrok hemijskog disbalansa u mozgu (pa tada dolazi do poremećaja kod neurotransmitera i sl.) Da podvučem, za one koji misle da je depresija isključivo stanje i stvar volje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Nedostatak gvožđda kao posledicu,osim slabosti organizma, ima i depresiju. Kad takva osoba uzme dovoljnu količinu gvožđa, simptomi depresije prolaze. Ne podvodi sve pod KBT. Ja sam pokusavao ishranom da popravim dusevno stanje i nije islo nikako. Inace mislim da psihologija zauzima deterministicki stav po pitanju dusevnog zdravlja coveka. Neki kazu do pete, neki do trece godine zivota da je kljucno za buduce psihicko zdravlje coveka. Neki isticu cak da je zdravstveno stanje majke u prenatalnoj fazi od izuzetnog znacaja. Cini mi se da su ovi stavovi opravdani. I podjednako obeshrabrujuci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ja vjerujem.Vjera cini cuda...kroz liturgiju,post,molitvu,pricesce ili pak kada vjerujete da ce vam biti bolje pa se pojavi neuropsihijatar koji ima blagodat da lijeci druge i tako poslusava pred Gospodom zarad opsteg dobra.Sve da imate i najbolje na svijetu ljekare i neuropsihijatre ako ne vjerujete nema ozdravljenja. Биљана, мирођија, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гордана Николић Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Извини што упадам у дискусију, само хоћу да напоменем да је Старац Тадеј због физичке слабости од детињства, неколико пута тражио да не буде игуман, јер је за њега то било претешко бреме, и услед разних недаћа ослабио са нервима, а не зато да је био психички болестан. Добро је што си се јавила. Тако је, сестро мила, али нерви су нерви и било му је тешко, то сам мислила., да Господ ипак окрепљује и даје снаге да се све прегура ... Хвала ти. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гордана Николић Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ja vjerujem.Vjera cini cuda...kroz liturgiju,post,molitvu,pricesce ili pak kada vjerujete da ce vam biti bolje pa se pojavi neuropsihijatar koji ima blagodat da lijeci druge i tako poslusava pred Gospodom zarad opsteg dobra.Sve da imate i najbolje na svijetu ljekare i neuropsihijatre ako ne vjerujete nema ozdravljenja. Вера и чини чуда, али никако не ићи савременим психијатрима и тзв. терапеутима, који су и сами психички оболели и не могу ни сами себе да излече, него својим умоболним фројдовским тезама и терапијама гурају људе у погибао и пропаст. Не дао Бог ! Има и верника психотерапеута и код таквих једино ићи, у комбинацији духовника и њега. Али без оног што је старац Тадеј говорио, нема истинског и трајног излечења, јер једино благодат Божија може да излечи, Господ је Лекар душа и тела. Драгана Милошевић, vesko3 and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Molim osobe koje misle da ne treba ici psihijatru i da ne treba piti lekove da zadrze misljenje za sebe, a ne da ga iznose u javnosti, postoji opasnost da ce neko naivan, ili nedovoljno upucen prestati da uzima lekove ili posecuje psihijatra, sto moze imati ozbiljne posledice po njegovo zdravlje. bora, GeniusAtWork, zuti car and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Nedostatak gvožđda kao posledicu,osim slabosti organizma, ima i depresiju. Kad takva osoba uzme dovoljnu količinu gvožđa, simptomi depresije prolaze. Ne podvodi sve pod KBT. Постоје људи који имају мањак гвожђа немају никакву депресију. Дакле сам недостатак гвожђа не изазива депресију. Потребни су когнитивни биаси и бехеворални фактори да изазову депресију. Помешача си мало јабуке и нараџе. Недостатак гвожња је изазвао слабост организма а мисли поводом тог недостатка енергије - депресију. Inace mislim da psihologija zauzima deterministicki stav po pitanju dusevnog zdravlja coveka. Neki kazu do pete, neki do trece godine zivota da je kljucno za buduce psihicko zdravlje coveka. Глупости, то је нека стара школа психологије која је одавно превазиђена. Последњих 50 година психологија не држи те теорије као валидне. Вера и чини чуда, али никако не ићи савременим психијатрима и тзв. терапеутима, који су и сами психички оболели и не могу ни сами себе да излече, него својим умоболним фројдовским тезама и терапијама гурају људе у погибао и пропаст. Као што рекох горе, фројдовске тезе су одавно превазиђене. Најјача и најефикаснија психотерапија данас је когнитивно бехејворална и нема никакве везе са фројдовским тезама. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Драгана слажем се са тобом . И ја када слушам литургију осећам се боље јер ми литургија испуњава и срце и душу. Гордана Николић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Stric mi je psihijatar , radio citav radni vek u nemackoj . O nasoj psihijatriji kaze da kasni za svetom u svakom pogledu 30 godina , pocesvi od lekova koji se koriste do tehnika terapije.Glede depresije , prvo i pre svega to jeste bolest i svi koji kazu da nije lupaju gluposti( pa neka se ljute koliko hoce). Svi oni koji savetuju da se ne uzimaju lekovi guraju bolesne ljude u propast , razmislite draga moja ostrascena braco pre nego sto nesto kazete, pomislite o posledicama svojih reci jer tema nije sala . Hocete li da nosite nekoga na dusi ?Moze li liturgija da pomogne? Moze ,ali samo u odredjenim slucajevima . Moze li u potunosti da izleci depresiju? Da, u retkim , posebnim slucajevima . Ukoliko se covek potpuno preda Gospodu i bezrezevno veruje depresije ce nestati . Sa druge strane ja sam samo jednom sreo coveka koji ima toliko vere . -Владимир-, Mironosica, Јефимија Крунић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Bogu je sve moguće. Liturgija je čudo i meni mnogo pomaže. A što se tiče lekova,ne bih bila toliko kritična....pomažu i lekovi,.....ali je ponekad samo Bog dovoljan,ali i to zavisi od Boga ili od naše vere... Svaki lek oštećuje organizam,neki lekovi mogu da izazovu zavisnost,ali ponekad donose više koristi nego štete. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Pored povremene depresije sada, ja imam i panicne napade i anksioznost. Pila sam AD ali mi je vise pomagao odlazak u crkvu, pricest, krstic oko vrata... I sam psihijatar kaze da samo lek nije dovoljan. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Пре свега,старац се обраћа верујућим литургијским људима,јер такви људи су га углавном и посећивали,и причали своје проблеме, и потпуно је у праву! Када ми се деси да се успавам или из неког другог разлога не одем на литургију, тих наредних дана до следеће литургије је невиђен бедак,пиши пропало... Ако томе додамо и мањак молитве, кад се пост батали ,или просто речено,кад се на Бога заборави онда је стање баш хеви... Дакле за искрено верујуће литургијске људе, једина психотерапија су причешће,пост и молитва, а атеисти и други у Лазу по терапију... Биљана, Гордана Николић and nana је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Старац Тадеј на једном месту говори да је депресија комбинација мисли о неоствареним жељама оно типа хоћу нешто друго нећу ово што данас имам. Људи, преживела сам нервни слом, пребродила милион страхова, проблема..... Вртела сам се уу круг док нисам променила начин размишљања односно док негативне мисли нису ишчезле нисам могла да замислим здравље. Како? Комбинацијом лекова , епитимије, оне књиге од Кларе Вилкс али и уз помоћ људи . Замислите, под јаким лековима читам Псалтир! Ја тада нисам била свесна колика је моћ молитве, ни шта читам. Али дошло је до преумљења Богу хвала и слава. Молим људе да се држе терапије, колико год временски дуго треба да пијете, пијте лекове. И дан данас пијем и баш ме брига докле ћу. Какве су ти мисли такав ти је живот. А мисли се смирују активним литургијским животом. Краљице, и ја имам осећај као Мирођија, делујеш негативно иако знам да ти то није намера. Промени тон или се запитај шта ти је. ПЧЕЛИЦА, Oglo and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miraemira Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ima razlicitih vrsta depresije,naravno neke mogu da se lece prvenstvamo medikamentima uz obaveznu psihoterapiju . Vera mnogo pomaze ali i tu je potrebno imati iskusnog duhovnika. Liturgija, molitve ,post, ispovest cuvaju coveka da ne dodje u stanje uninija - to se moze reci da je neka vrsta depresije koja nastaje iz lenjosti,predavanja losim mislima i pomislima.Sveti oci kazu da strazimo nad svojim mislima. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука