obi-wan Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 @Obi-wan Брате Оби, ово је, поред обавеза, највећи разлог зашто се све више овде осећам као странац и почињем да жалим за старим, иако ми није било право кад сам ту исту реченицу читао од неких... Али да не одем без поздрава и без образложења: Док је форум био мањи, ми новајлије смо писали са страхопоштовањем и опрезом да не будемо праведно изобличени од оних који више знају од нас. Сада многи - који су ем нови ем евидентно слабо укорењени у живљење у Христу - дођу овде као на форум Б92 и мисле да чим су се учланили могу писати шта год им падне на памет, да поучавају како они - а не Писмо и Свети - сведоче. Као да немају свести о подвигу, праштању, покајању, преумљењу, уздржању, ... већ само о табању по тастатури првог што им падне на памет, не оцењујући себе по Писму и Предању, него оцењују Писмо и Предање по себи... Браћо и сестре, праштајте на оштрини реченог, а ако се ко познао у мојим речима - требало је да се позна... Нека Господ да Јелени здравља и снаге, јер памети има. А ја се од вечерас све више повлачим учећи и од ње, јер ме боли - а не могу и не желим да полемишем са онима који неће да чују и науче, већ "ненаучени, постају учитељи другима". Ја, ипак, нисам џедај Brate Janko, ako ti u skoli stalno pravi problem neki kolega, zaobidjes kolegu, ne dajes otkaz. Ako ti ovde ne odgovara neka tema, odes sa teme, ne sa celog foruma... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Brate Janko, ako ti u skoli stalno pravi problem neki kolega, zaobidjes kolegu, ne dajes otkaz. Ako ti ovde ne odgovara neka tema, odes sa teme, ne sa celog foruma... Рекао сам да се све више повлачим, значи не одлазим него мање пишем и полемишем. Веруј ми, и дан-данас кад видим да ми је неко цитирао пост (као ти сада) прво га опет прочитам да видим да нисам кога увредио или нешто написао супротно Писму и Предању, па тек онда читам одговор, увек са благом стрепњом. Видим да многи и не прочитају шта су написали... -Владимир-, nana, Sasa Kolbas and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Живимо у времену велике девалвације речи.Друштвене мреже данас пружају могућност свакоме да нешто каже,свако претендује да буде читан.Ћутање видим и као покушај афирмације Речи,да Реч нешто значи, А како видиш картон на глави и голу лутку без главе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Док је форум био мањи, ми новајлије смо писали са страхопоштовањем и опрезом да не будемо праведно изобличени од оних који више знају од нас. Сада многи - који су ем нови ем евидентно слабо укорењени у живљење у Христу - дођу овде као на форум Б92 и мисле да чим су се учланили могу писати шта год им падне на памет, да поучавају како они - а не Писмо и Свети - сведоче. Као да немају свести о подвигу, праштању, покајању, преумљењу, уздржању, ... већ само о табању по тастатури првог што им падне на памет, не оцењујући себе по Писму и Предању, него оцењују Писмо и Предање по себи... Браћо и сестре, праштајте на оштрини реченог, а ако се ко познао у мојим речима - требало је да се позна... Нека Господ да Јелени здравља и снаге, јер памети има. А ја се од вечерас све више повлачим учећи и од ње, јер ме боли - а не могу и не желим да полемишем са онима који неће да чују и науче, већ "ненаучени, постају учитељи другима". bravo, hvala Јанко је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Сада када боље размислим... ова...дјевојка која ћути и јесте мистерија... јел ко видео још женско да ћути (шала) „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Јанко, Raymond Red Reddington and Anette је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 А кад стави картон на главу и поред себе голу лутку без главе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Види Дражене, човек има разне начине изражавања и саопштавања. Свакако да човек који из чиста мира хода улицом и носи картон на глави није баш уобичајена појава и ако то ради из бесмисла може бити одраз неког поремећаја. Али не мора да буде. Уметност ти је пре свега коришћење алтернативних начина изражавања или преношења одређених порука. Не разумемо сви исти језик, макар сви српски причали. Неко разуме музику неко слику неко покрет неко статуу, неко бројке...сви смо различити и не видимо стварност сви на исти начин. Ова девојка је драмска уметница, и она нам поручује разне поруке на начин на који се она изражава најбоље: а то је драмска уметност. Да ли неки човек може или не може да разуме њену поруку коју шаље на овај начин не квалификује њу као особу, њено ментално здравље нити квалитет њеног наступа. Најлакше је све што не разумемо прогласити за лоше, али онда остајемо ми у нашим ограничењима. Она је жива скулптура и сјединила је драмски и ликовни моменат на врло добар начин. Користи и речи - писане додуше да подвуче поенту. Шта је хтела да каже? Па прича читаву причу она, само треба бити пријемчив за језик који она користи. Картон на глави може да се преведе на много начина. Не желим да видим, човек је роба, човеков ум је ограничен кутијом, потрошачком филозофијом... Пластична лутка и вапај за друштвом савршено осликава отуђеност у данашњем друштву где никог није брига за оног другог и где блиђњег свог доживљавамо као лутку од пластике. Много тога је рекла, врло је талентована. Као ликовни уметник могу да кажем да ми је јасно да не могу и не желе сви да разумеју уметност, да је многима страна а некима и застрашујућа. Ипак, она је својим стајањем и ћутањем рекла више и допрла до више људи него да је и књиге о томе писала. Mironosica, DYNABLASTER, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Дана 24.10.2013. године Јелена Топић је овако ћутала: DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Имам неки осећај да јој је из дана у дан теже и теже, не због физичке уморености него што је генерално нешто покренула, да ли је добро или не време ће показати и има јако пуно притисака са свих страна.Нека јој Бог да снаге и мудрости да уради оно што је хтела! DYNABLASTER and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Od danas na ovoj temi ćutim. миркан and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Od danas na ovoj temi ćutim. Vala, bilo je i krajnje vreme >P w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Povlacim sve sto sam rekao na ovoj temi i izvinjavam se. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 А како видиш картон на глави и голу лутку без главе?.Ако је реч о уметничком преформансу,како сам ја нешто видела,само је мој доживљај уметности или свако има своју уметничку перцепцију.Ако је и нешто друго имала на уму,требало би сачекати да нам она каже.Но,да се ради о аутентичном покушају да се пошаље нека порука,да се заинтригира јавност,несумњиво је. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 .Ако је реч о уметничком перформансу,како сам ја нешто видела,само је мој доживљај уметности или свако има своју уметничку перцепцију.Ако је и нешто друго имала на уму,требало би сачекати да нам она каже.Но,да се ради о аутентичном покушају да се пошаље нека порука,да се заинтригира јавност,несумњиво је. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука