Jump to content

Зилоти

Оцени ову тему

Препоручена порука

Udjoh na forum zbog ove teme...

Bas me interesuju vasa misljenja sada.

Ja sam imala prilike da porazgovaram sa ljudima iz SIPC i ne deluju mi lose kao sto ste ih ovde opisali. Bas naprotiv, nekako duze vreme vidim da nije ok sve u nasim crkvama, sa svestenicima....Ne ide mi ponasanje pojedinih uz njih poziv. Gresim li?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Maja Pavlovic рече

Udjoh na forum zbog ove teme...

Bas me interesuju vasa misljenja sada.

Ja sam imala prilike da porazgovaram sa ljudima iz SIPC i ne deluju mi lose kao sto ste ih ovde opisali. Bas naprotiv, nekako duze vreme vidim da nije ok sve u nasim crkvama, sa svestenicima....Ne ide mi ponasanje pojedinih uz njih poziv. Gresim li?

Ja mislim da si u pravu… Cujem ovi pravoverni bez problema pretvaraju vodu u vino pa to vino koriste za pricescivanje, a ovi nasi popovi ni sirce od vina nisu u stanju da nsprave. Pravo zboris Majo …

😂😂

Подели на овим сајтовима

E, bas si duhovit... 

Znaci ok vam je sve sto se desava u SP Crkvi? Citajuci zitija stignes do upozorenja sta se sme raditi a sta ne i vidis da se upravo to desava, ono sto ne sme u nasoj crkvi.

Izbacuju se monasi i svestenici koji se ne slazu sa ucenjem od strane vrha nase crkve. 

Narod se udaljava od crkve zbog skupih automobila nasih vladika, zbog abnormalnih cena u crkvama za sluzbe. Svaki svestenik drugu pricu ima... Zar cilj nije da se ljudi vrate pravoslavlju?

Подели на овим сајтовима

Тога је увек било и биће. Наиђу зезнута времена, прогони, ратови..па се прочисти све то. Не трају дуго мирна времена, посебно не код нас.

Онај ко напусти Цркву, сам је себе осудио пре суда. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Maja Pavlovic рече

E, bas si duhovit... 

Znaci ok vam je sve sto se desava u SP Crkvi? Citajuci zitija stignes do upozorenja sta se sme raditi a sta ne i vidis da se upravo to desava, ono sto ne sme u nasoj crkvi.

Izbacuju se monasi i svestenici koji se ne slazu sa ucenjem od strane vrha nase crkve. 

Narod se udaljava od crkve zbog skupih automobila nasih vladika, zbog abnormalnih cena u crkvama za sluzbe. Svaki svestenik drugu pricu ima... Zar cilj nije da se ljudi vrate pravoslavlju?

Проблема, неправди је увек било има их и сад. Али треба истрајати и никако излазити из Цркве.

Иначе, храмови су никад пунији.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Maja Pavlovic рече

E, bas si duhovit... 

Ma propala je Crkva potpuno, evo nema pola tuceta vernika u celoj Srbiji... Sreca nasa pa imam ovih zilota, da njih nema nista ne bi ostalo.. Oni idu iskljucivo  pesice i ako imaju dve kosulju jednu daju bratu koji nema ... To su prava braca a ne ovi sto se voze kolima.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
On 31. 1. 2023. at 13:13, Вилер Текс рече

Проблема, неправди је увек било има их и сад. Али треба истрајати и никако излазити из Цркве.

Иначе, храмови су никад пунији.

Hramovi nikad puniji, vere nikad manje

Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, djoleat рече

Hramovi nikad puniji, vere nikad manje

Koji "veromer" koristiš pri uporedjivanju kvantiteta (ili kvaliteta?) vere kod drugih?

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 20. 6. 2024. at 9:07, Toma рече

Koji "veromer" koristiš pri uporedjivanju kvantiteta (ili kvaliteta?) vere kod drugih?

Ako pogledamo kakva je bila prva crkva; sve imje bilo zajedničko, ljudi su prodavali svoje i ulagali u zajednicu, crkva znači zajednica. Gde ti danas imaš takvu zajednicvu? nema je nigde, toliko različitih crkvenih zajednica a prave vere nigde.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

каве различите заједнице једино твоја секта:navijanje:.где је прва вера:whackado:

Иначе људи су направили Цркве,  одвајали од уста о чему причаш уопште:navijanje:

To što neko da prilog za izgradnju crkve ne znači da je uložio u zajednicu, Ljudi iz svakakvih motiva daju pare u crkvu. sećam se ljudi su davali prilode u crkvu s napomenom i to se čita posle službe. Prilaže crkvi taj i taj za zdravlje svoje i svoje porodice i za napreda svoje stoke, I tako slične stvari, što jasno govori da ljudi ne shvataju smisao Hrišćanstva, Verovatno si  i ti jedan od takvih.

Jedan moj prijatelj je čak upisan na ploču iznad ulaznih vrata crkve kao dobrotvor a da ga vera čak i ne zanima, Ali za svaki slučaj.

Pravi hrišćanin ulaže u zajednicu, pomaže bližnjima, crkva bi trebaloda brine o svojim bolesnima i nesposobnima a ne da se oslanjaju na državu i političare. 

Ti nemaš pojma šta to znači život za  zajednici. Zajednički projekti, investicije, sve zajedničko.

Alo osvesti se 

Jesi to od Šešelja naučio da ljudima lepiš etikete i tako braniš svoje mišljenje kad nemaš čime drugo da ih odbraniš. 

Tako samo pokazuješ da duhovnosti u tebi nema ni trunka  

Подели на овим сајтовима

On 28. 6. 2024. at 21:42, Ralex рече

Ako pogledamo kakva je bila prva crkva; sve imje bilo zajedničko, ljudi su prodavali svoje i ulagali u zajednicu, crkva znači zajednica. Gde ti danas imaš takvu zajednicvu? nema je nigde, toliko različitih crkvenih zajednica a prave vere nigde.

Pažljivije posmatraj takozvanu prvu crkvu. Nemoj je idealizovati.
Čitaj poslanice i u njima, osim gorenavedenog (za koje jesi u pravu) primeti sve ono protiv čega 
sveti Pavle, Petar, Jakov, Juda i Jovan pišu.
Na grehe mislim. 
Čineći tako, bolje ćeš primetiti i svoju grešnost, ali i Moćnog Duha Svetoga u Crkvi.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Toma рече

Pažljivije posmatraj takozvanu prvu crkvu. Nemoj je idealizovati.
Čitaj poslanice i u njima, osim gorenavedenog (za koje jesi u pravu) primeti sve ono protiv čega 
sveti Pavle, Petar, Jakov, Juda i Jovan pišu.
Na grehe mislim. 
Čineći tako, bolje ćeš primetiti i svoju grešnost, ali i Moćnog Duha Svetoga u Crkvi.

U prvoj crkvi su odmah primećivane greške i ispravljalo se, to je normalno da ljudi greše i ispravljaju se. Ali danas nema popravljanja već se opravdavaju zla dela eto ovako kako si ti opravdao. A ako neko napomene da nešto ne valja odma je sektaš, Tako ste upropastili ovaj forum, Oterali sve ljude koji razmišljaju svojom glavom i hvalite se prisustvom svetog duha kojeg nigde nema. Evo ovaj Vladimir Vladimirovič, Proziva moje pisanje a da ne ume da objasni moje greške i da me uputi na pravi put. Ko želi da bude na forumu gde ne sme da iznese svoje mišljenje jer će biti prozvan i ispljuvan.

Evo u zadnjih nekoliko dana od kad sam ovde ni desetak novih poruka, ovaj forum je mrtav, daleko je sv duh odavde.

Ili su u Srbiji svi zli pa beže od sv Duha koji je ovde prisutan,al mi se to čini kao manje verovatno. Ali ko zna možda smo stvarno toliko zli.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ralex рече

U prvoj crkvi su odmah primećivane greške i ispravljalo se, to je normalno da ljudi greše i ispravljaju se. Ali danas nema popravljanja već se opravdavaju zla dela eto ovako kako si ti opravdao. A ako neko napomene da nešto ne valja odma je sektaš, Tako ste upropastili ovaj forum, Oterali sve ljude koji razmišljaju svojom glavom i hvalite se prisustvom svetog duha kojeg nigde nema. Evo ovaj Vladimir Vladimirovič, Proziva moje pisanje a da ne ume da objasni moje greške i da me uputi na pravi put. Ko želi da bude na forumu gde ne sme da iznese svoje mišljenje jer će biti prozvan i ispljuvan.

Evo u zadnjih nekoliko dana od kad sam ovde ni desetak novih poruka, ovaj forum je mrtav, daleko je sv duh odavde.

Ili su u Srbiji svi zli pa beže od sv Duha koji je ovde prisutan,al mi se to čini kao manje verovatno. Ali ko zna možda smo stvarno toliko zli.

Pokušavam da vidim gde sam, kako ti kažeš "opravdao zla dela", i ne uspeva mi.
Možda je do mene, pa to ne vidim.

Takodje, vidim da se meni obraćaš ali pominješ nešto što nije proizašlo
iz mog kuckanja po tastaturi. Ako sam te ja naljutio, ja ti se i izvinjavam.

Što se tiče brzine kojom su vernici prvog (i početka drugog) veka odustajali od
svojih greha, koliko vidim to je bio proces, jer da nije, nebi mudriji od mene
zapisao "gradite svoje spasenje sa strahom i trepetom".

A mene si jako, baš jako uvredio kada si napisao ... ne želim to ni da ti ponovim,
a odnosi si se na ono što sledi posle "... hvalite se prisustvom...".
Pošto sam sada izuzetno ljut na tebe, sačekaću da me ovo prodje.
Neko je rekao: "Čuvajte druge od sebe a vas će čuvati Bog."

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Toma рече

Pokušavam da vidim gde sam, kako ti kažeš "opravdao zla dela", i ne uspeva mi.
Možda je do mene, pa to ne vidim.

Takodje, vidim da se meni obraćaš ali pominješ nešto što nije proizašlo
iz mog kuckanja po tastaturi. Ako sam te ja naljutio, ja ti se i izvinjavam.

Što se tiče brzine kojom su vernici prvog (i početka drugog) veka odustajali od
svojih greha, koliko vidim to je bio proces, jer da nije, nebi mudriji od mene
zapisao "gradite svoje spasenje sa strahom i trepetom".

A mene si jako, baš jako uvredio kada si napisao ... ne želim to ni da ti ponovim,
a odnosi si se na ono što sledi posle "... hvalite se prisustvom...".
Pošto sam sada izuzetno ljut na tebe, sačekaću da me ovo prodje.
Neko je rekao: "Čuvajte druge od sebe a vas će čuvati Bog."

Ono kako se osećamo određuje kako ćemo da se ponašamo. Kakvog ćemo duha biti. Kad je neko besan onda će i njegovo ponašanje biti u duhu besa, pokreću ga besovi, zli duhovi. Kad je neko uplašen pokreće ga zli duh straha, Ljutog čoveka svakako ne pokreće Sveti Duh jer je Sveti Duh duh bratoljublja, milosti, radosti, zahvalnosti....U sv Duhu ćemo nahraniti i napojiti čak i neprijatelje svoje, oprostiti grehe onima koji se kaju. To su plodovi Svetoga Duha. 

Zato je dobro da se uzdržimo od reakcije kad osetimo bes ljutnju, gnev, i da nađemo neke bolje misli koje će doneti bolja osećanja kako bi naše ponašanje bilo u Svetom Duhu.

Подели на овим сајтовима

Pre neku godinu jedan moj prijatelj se sprema da krsti ćerkicu, i tako se povela priča u društvu koliko košta krptenje i slično. I ja rešim da se malo anšalim sa njim pa ga pitam da li se raspitao o tom svešteniku kakav je da vidi da li će to krštenje uspeti?

A on me gleda radoznalo, Pa zar može krštenje da ne uspe?

I pošto se već izjasnio ranije da ne veruje u Boga ja mu kažem; Eto tvoj Maša je tebe krstio a ti ne veruješ u Boga, znači krštenje nije uspelo.

Naravno ja znam da je za njega krštenje ceremonija i da će doći gosti koje će ugostiti jer se oseća dužnim prema njima. Oni će doneti poklone i to je za njega krštenje. I to ne može da ne uspe. Eto on će dati svešteniku neki novac da ovaj obavi ceremoniju u koju ovaj i ne veruje ali šta će to ljudi očekuju od njega inače nema slavlja i poklona. 

U gradu se ne zna ko s kakvim motivima dolazi u crkvu, ali kod nas na selu se svi znamo, znamo kako ko diše, ko su i kakvi su ljudi koji dolaze u crkvu.

U crkvu se ide kad je slava, preslava, seoska slava, Božić , Bogojavljanje i Uskrs. Ostalim danima sveštenik sam ide u crkvu da se pomoli Bogu.

I sve su to veliki pravoslavci a većina ih se javno izjašnjava da ne veruje u Boga. 

Doduše ima i onih koji se izjašnjavaju da veruju, A ja pitam jel čitaju Bibliju? A ne, kažu da je ta knjiga prepravljana i da tu ništa nije tačno.

Pitaju me jel pripadam nekoj sekti kad čitam Bibliju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...