Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Zato sto traze instant pravdu, to ce da "osteti" kako kaze VSB nemoralno obogacenog tipa miskovic.. oce da ga osteti krivak, samo ce da podigne cenu proizvoda i to je to. Svaki porez pogadja CELO DRUSTVO, i najvise siromasne. Ма то ће најмање да погоди Мишковића, боли њега д... за то. Граница од 100,000 је постављена да погоди младе школоване људе који су таман почели да живе колико-толико нормално, можда формирали породице, узели кредит за ауто и стан и сл. А то је управо онај део привреде који у Србији функционише и нешто производи колико је то могуће. Људи који вуку напред... Е сад њих сасеци, свим онима који су се двоумили око одласка у иностранство реши дилему и супер. Кад уништавамо, да уништимо све. Avocado and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Либертаријанско решење је - нико нема права да својим активностима угрожава друге. Ако загађујеш реку, тиме угрожаваш друге - немаш права да загађујеш реку и ако то радиш идеш на суд. Nije bas tako jednostavno, otpad mora negde da se odlozi to verovatno (ja lichno ne znam ali tako verujem) jako efikasan nacin. U svakom slcuhaju otpad je projekat koji mora cela drzava da se "zabavi" tako je kako je hteli ne hteli tu je socijalizam neophodan - moje misljenje. E sad kazes te pare ce da odu na sve drugo, pa ne verujem ako je birokratija manja, i ima manje "mesta" za manipulaciju, tesko ce da odlaze pare de im se cefne.. mislim sigurno ce i toga biti ali manje. Мени је најзанимљивије када чујем да се још увек говори приватник. И фирма. Али шта ћеш, људи тако навикли да зову, па мораш њиовим језиком да о томе говориш. xe xe istina.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Nije bas tako jednostavno, otpad mora negde da se odlozi to verovatno (ja lichno ne znam ali tako verujem) jako efikasan nacin. U svakom slcuhaju otpad je projekat koji mora cela drzava da se "zabavi" tako je kako je hteli ne hteli tu je socijalizam neophodan - moje misljenje. Мој став је да држава само треба доследно да спроводи "принцип не-агресије". То значи да би требало да реагује чим било ко загађује околину јер тиме угрожава друге људе. Проблем је што они тај принцип не спроводе него допусте да фабрике загађују околину, па онда "решавају" проблем који су сами направили и уверавају нас како је то "неопходно". Било је неопходно да реагују одмах. На пример, влада САД одредила је "лимит" колико укупно смеју електране да избаце одређених гасова у атмосферу. И шта се онда дешава? Електране и даље избацују штетне гасове у атмосферу, а онда тргују "вишком" који нису потрошили и "продају" другима који онда избаце више. И ту се направило читаво тржиште са све препродавцима итд. А процене су да хиљаде људи сваке године умире због тих гасова - и нико им не може ништа јер раде "све по закону". То ти је "социјалистичко решење". Либертаријанско решење је - ако један човек умре или се разболи од последица нечега онда то иде на суд и ко је одговоран буде осуђен. И мора да реши проблем - потпуно. Нема ту "лимита" колико људи можеш да убијеш. Не смеш ни једног. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мени је најзанимљивије када чујем да се још увек говори приватник. И фирма. Али шта ћеш, људи тако навикли да зову, па мораш њиовим језиком да о томе говориш. Фирма у свакодневном говору је често термин за предузетника, у правном говору идентификује име под којим се пословање спроводи. Подразумева закон који садржи одредбе за избор назива фирме. Ако фирма нема само једног предузетника, онда се подноси захтев за регистрацију за Трговину - и предузетништво; овим се обезбеђује одређени степен заштите одабраног имена (фирме). Говорила сам о једном човеку - приватнику (породична фирма, privat firma). Можеш се смејати колико хоћеш, али је очигледно да се не разумеш у ствари. Предузеће може да буде спољно и унутрашње, што значи да појединац из својих потреба прави предмет својих активности. Обично је то мање предузеће које има свог шефа са којим купац разговара, и може бити изузетно тешко да се такво предузеће преузме. Предузеће може да раздвоји власништво и управљање. Мала предузећа са активностима такође се зову фирме, људи који започну бизнис називају се често предузетници. Тако предузеће може бити у власништву приватних лица, друге фирме или државе или комбинација. Три најчешћа облика су : породична фирма, акционо друштво, предузеће у власништву фонда или фонд предузеће. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 . Подразумева закон који садржи одредбе за избор назива фирме. Име власника = име фирме (фирма nlcph) Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Fora je sto je nivo socijalizma u danskoj samo tamo gde je neophodan a nivo slobode maksimalan. A ti hoces takvu ekonomiju i drustvo ali se ponasas totalno drugacije, hteo bi da zabranis gej parade i slichne osnovne slobode uz neke argumente. Prosecni danac to nece, i zato je dansko drustvo bolje. Можеш да ми набројиш области где је како кажеш ниво социјализма у данској неопходан и области где је ниво слободе максималан? Читам да је само геј парада у путању. На које друге сличне основне слободе мислиш да су зарбањене у Србији а да нису у Данску? Уз неке аргументе ако може. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Фирма у свакодневном говору је често термин за предузетника, у правном говору идентификује име под којим се пословање спроводи. Подразумева закон који садржи одредбе за избор назива фирме. Ако фирма нема само једног предузетника, онда се подноси захтев за регистрацију за Трговину - и предузетништво; овим се обезбеђује одређени степен заштите одабраног имена (фирме). Говорила сам о једном човеку - приватнику (породична фирма, privat firma). Можеш се смејати колико хоћеш, али је очигледно да се не разумеш у ствари. Предузеће може да буде спољно и унутрашње, што значи да појединац из својих потреба прави предмет својих активности. Обично је то мање предузеће које има свог шефа са којим купац разговара, и може бити изузетно тешко да се такво предузеће преузме. Предузеће може да раздвоји власништво и управљање. Мала предузећа са активностима такође се зову фирме, људи који започну бизнис називају се често предузетници. Тако предузеће може бити у власништву приватних лица, друге фирме или државе или комбинација. Три најчешћа облика су : породична фирма, акционо друштво, предузеће у власништву фонда или фонд предузеће. не знам о чему причаш? Колико сам информисан код нас постоје четири форме предузећа (с тим што се предузетничка радња можда и не може назвати баш предузеће) а то су: предузетник, друштво са ограниченом одговорношћу, ортачко друштво и акционарско друштво. Не знам одакле вам то што причате? Породична фирма? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мени је најзанимљивије када чујем да се још увек говори приватник. И фирма. Али шта ћеш, људи тако навикли да зову, па мораш њиовим језиком да о томе говориш. Privato i statale imas u italiji, privatno i drzavno... firme, skole, putevi, itd.. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 не знам о чему причаш? Колико сам информисан код нас постоје четири форме предузећа (с тим што се предузетничка радња можда и не може назвати баш предузеће) а то су: предузетник, друштво са ограниченом одговорношћу, ортачко друштво и акционарско друштво. Не знам одакле вам то што причате? Породична фирма? Причам о породичном власништву једног или више члана породице, који могу да поседују најмање половину предузећа. Најчешће је директор фирме члан породице. Породично власништво је најдоминантнији облик својине у данској. Постоји до 60.000 породичних фирми које запошљавају око 1,3 милиона. Разликују се од осталих по томе што дедину фирму преузима најчешће син или ћерка или унук или отац и син Petersen& søn A/S (søn значи син) На пример LEGO А/С је породично власништво, Danfoss (Mads Clausen) је породично власништво, ECCO (Karl-Heinz Werner Toosbuy преузела кћерка Hanni Toosbuy Kasprzak) је породично власништво, итд, итд. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Више не знам о чему причаш... Почнеш са терминологијом у српском праву, а завршиш са правним формама у Данској (мада, нисам баш ни сигуран да код њих постоји правни облик породична фирма). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Privato i statale imas u italiji, privatno i drzavno... firme, skole, putevi, itd.. Отуда копије фирмиране гардеробе, ташни, наочара и путева Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Privato i statale imas u italiji, privatno i drzavno... firme, skole, putevi, itd.. Отуда копије фирмиране гардеробе, ташни, наочара...школа и путева итд Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Више не знам о чему причаш... Почнеш са терминологијом у српском праву, а завршиш са правним формама у Данској (мада, нисам баш ни сигуран да код њих постоји правни облик породична фирма). Не знаш ти ни српски. Ime čini deo identiteta celokupnog posla. U srpskoj poslovnoj praksi je gotovo pravilo da ličnom imenu osnivača (vlasnika) dodaju ime firme. Значи, и на српском се каже фирма. Подразумева се да је оснивач (власник фирме) = приватник = (име фирме nlcph) . :bleh: http://www.mena.rs/kakopoceti/registracijadoo.html Familieejet (породично власништво) : http://da.wikipedia.org/wiki/Familieejet_virksomhed Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Можеш да ми набројиш области где је како кажеш ниво социјализма у данској неопходан и области где је ниво слободе максималан? Читам да је само геј парада у путању. На које друге сличне основне слободе мислиш да су забрањене у Србији а да нису у Данску? Уз неке аргументе ако може. Налупала сам се...избацила сам погрешна питања...дечко зна боље од мене која овде живи...чек да дам себи палац доле Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Familieejet (породично власништво) : http://da.wikipedia.org/wiki/Familieejet_virksomhed Занимљиво. Ово нема код нас, колико знам. (Осим у пошти, која је фирма династије Кркобабић.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука