Jump to content

Вуковар, нереди због ћириличних табли

Оцени ову тему

Number15648

Препоручена порука

Sta taj katolicizam pravi od ljudi majko mila ...

Како од којих. Од појединих Хрвата (политизовани и националистички) католицизам уме да направи србомрзце па и праве активне усташе. 

Болују од кризе идентитета и језика. Осећају и виде да су исто што и Срби и то их боли толико да никада нису имали, нити ће изгледа имати, мира и спокоја. Стално ће измишљати нове речи у хрватском језику, Србе оцрњивати, себе одвајати од словенског порекла и икакве везе са нама. Час ће ћирилицу сматрати за њихово писмо, час ће је одбацивати и рушити... Жао ми их је.

Има и других Хрвата које баш брига за све то, не кажем да су сви исти. Али...

Подели на овим сајтовима

Znaci moramo opet da saljemo srpske trupe da humanizujemo i opismenjavamo te pokatolicene srbe... Sta taj katolicizam pravi od ljudi majko mila ...

Istorija nas uči sledećem,da ako je turčin krvav do lakat,poturica je do ramena,da nema veće ustaše od srpskog ustaše,i da su najekstremiji komunisti bili Srbi.

Dakle ,nije problem  u islamu,ni katoličanstvu niti komunizmu,već u Srbima.

Za sada imaš samo usmenu opomenu,tako da se nadam da više nećeš pisati ratnohuškačke poruke.

Подели на овим сајтовима

Проблем је прво у ономе ко насилно врши покатоличавање. Срби нису добровољно прелазили у католицизам, него присилно. Једноставно, нису сви били јаки да издрже мучење, глад и остале невоље.

Подели на овим сајтовима

Kad pogledam sta se pise ovde, nije mi ni cudno sto su hrvati ovoliko ogorcheni na Srbe.

A kada pogledam sta rade pojedini hrvati, nije mi ni cudo sto neki Srbi toliko ogorcheni na HRvate.

Sta li tek lupaju  hrvatski fasisti i sovonisti tamo ne smem ni da pogledam.... verovatno da su Srbi poravoslavljeni hrvati .. ili tako neki idotluk

JA mislim da se svi vi (sto mislite da su hrvati pokatolicheni Srbi) i hrvati koji imaju nesto protiv SRba... lepo se svi vi nadjite po jedno machugu u ruke pa se udrite do mile zore...raspravite ko je sta i ko je koliko i tako dalje.... i lepo bi bilo da nas ostavite na miru da zivimo svoje zivote...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

врана врани очи не вади.

зашто би Брисел притискао Хрвате да стављају ћириличне натписе. зар сутра треба у Паризу да освану плоче на арапском или у Берлину на турском.

на жалост, Србима о Европи највише причају они који је најмање познају.

Neće osvanuti iz prostog razloga što Francusku i Nemačku ne može niko u Evropi da natera da rade nešto što neće  ;)

Подели на овим сајтовима

Neće osvanuti iz prostog razloga što Francusku i Nemačku ne može niko u Evropi da natera da rade nešto što neće  ;)

A mozda i te nacionalne manjine ne cine po 30 % stanovnistva. Posto je to konkretno zakon u Hrvatskoj.

Подели на овим сајтовима

Hrvat se probudio iz kome i progovorio na srpskom

knjiga-300x202.jpg

Mladić počeo da priča nekim nepoznatim jezikom

BEOGRAD, 4. septembar 2013, (Njuz) – Stipe Lovrak iz Vukovara iznenadio je naučnu javnost u Hrvatskoj pošto se probudio iz kome u kojoj je proveo tri nedelje i progovorio na tečnom srpskom jeziku.

Ovaj mladić, koji je u komu upao pošto je svojim automobilomom pijan sleteo s puta, probudio se i počeo pričati nekim, lekarima, nepoznatim jezikom. Prisutni lekari su mislili da bunca, a tek pošto je u sobu ušla medicinska sestra, koja je na moru u Dubrovniku upoznala jednog Srbina davne 1983. shvatili su da priča na srpskom.

Ceo slučaj zaintrigirao je naučnike jer Stipe nikada ranije nije živeo u Srbiji niti ima Srba u svojoj familiji.

– Čuo sam da se nešto slično desilo Amerikancu koji je progovorio švedski, ali u Hrvatskoj do sada nije bilo sličnih slučajeva. Proučili smo Stipetov rodoslov i u njemu nema niti jednog Srbina. On nije napuštao Hrvatsku tokom svog života pa je nemoguće da je negde naučio srpski. Šta se desilo u njegovom mozgu tokom kome je za sada tajna – rekao je Josip Vlahučić, stručnjak za postraumatska stanja i lingvistiku.

Stipe je zabrinut da ga po izlasku iz bolnice neće razumeti najbliži pa je počeo ubrzano učiti hrvatski. Dodatni problem predstavlja i to što ova dva jezika nemaju nikakve sličnosti, pa učenje ide prilično teško. No, Stipe je optimista i veruje da će uz naporan rad i podršku najmilijih uspeti da se izbori sa svojim problemom.

- Već sam savladao nekoliko reči na hrvatskom. Umem da kažem „zdravo“, „molim“, „izvolite“ – kaže on na čistom hrvatskom i dodaje da je srećna okolnost što svi u familiji pomalo govore bošnjački pa se za sada sporazumevaju na tom jeziku.

Read more: http://www.njuz.net/hrvat-se-probudio-iz-kome-i-progovorio-na-srpskom/#ixzz2dw5NLDVp

12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Hrvati makar imaju jasno izgradjen nacionalni stav,za razliku od nas.Za hapsenje Gotovine,na Splitskoj rivi im je izaslo preko 100 000 ljudi.Kad smo izrucivali Mladica,grupica golobradih maldica se tukla sa antiteriristickim jedinicama u Bogradu.A da ne govorim,koliko se majmuna prijavilo za nagradu od milion evra.

Kad je plao KiM,ponovo deca protestuju,i jos usput budu proglaseni,nepismenima,fasitima i sl.

Ah, ta divna "Naša Deca"TM... uvek nepravedno okarakterisana...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ah, ta divna "Naša Deca"TM... uvek nepravedno okarakterisana...

Dzabe mu odgovoras, lik je banovan, fake profil onog Berkuta sto je kacio nacisticke bendove. 

Подели на овим сајтовима

Она тема затворена а нисам стигао да пренесем један пост са другог форума од човека који управо живи близу Вуковара са хрвацке стране:

Ако сте гледали снимке из Вуковара могли сте да приметите више него благи отпор полиције која се уствари уклонила испред притиска "антићириличних" протестаната.

Занимљива фотографија је објављена у данашњем Јутарњем листу, која говори све о хрватској полицији.

Лик на доњој слици је извесни Јозо Црњац активни хрватски полицајац који у слободно време воли да облачи овакву униформу и још слику окачи на својој фејсбук страници.
Да је припадник МУП-а потврдио је и његов министар Остојић који као не одобрава усташку иконографију......

wvIM4ss.jpg

Подели на овим сајтовима

wvIM4ss.jpg

Нешто ми је сумњив овај усташа!  :.mislise.

Пушта брадицу... Хммм...  :.mislise. Брада, брада... Ћирилица, ћирилица... Срби, срби...  :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Ево и шта је један хрват одговорио овом Јози :

Jozo, sto rec. Ima li smisla uopce sto govorit? Ali ja sam nepopravljivi optimist, jebiga, pa cu rec sto mi je na pameti. Zabrijo si na losu furku. A vjerujes li u Boga, Jozo? Kako bi se Isusu objasnio, onakav s nozem u ruci. Jel bi rekao, Jozo, kakosu oni stoka cetnicka, majku im jebem za vijeke vjekova, zasluzuju da im se zatre gdje god sto imaju. Pa si zato takav. Moj Jozo. I tu dolazimo do srzi problema. Postajes slika svoje najnize ideje o njima.. . Gledam te Jozo na toj slici pa mi te zao. Kakva steta bozji dar zivota tratiti na mrznju. A da ne bude zabune, razumijem ja sve sto te boli Jozo. Boli covjece i mene, ti mozda nisi cuo onu izreku po kojoj svaki covjek svoj kriz nosi, pretpostavljam da ti ne, jer kao krscanin se ne ponasas. Najbazicniji zivotinjski reflex ugradjen u svakog od nas. I onda postoji nadgradnja. Ne budi Jozo bazican paket, to ti je ko da si kupio auto a bez imalo opreme. Mozes li ti bolje. Siguran sam da je tvoja pojava uzasnula mnoge, a da si ti to vjerojatno tako i htio. Eto ovo ti pisem ko covjek covjeku, liseno bilo kakvih ideoloskih, politickih i ostalih ideja. l mislim da se rat vise nikad nece dogodit, i ne bojim se za buducnost hrvatskog naroda, posebno od srba, nakon ovog zadnjeg velikosrpskog kraha u kojem je jednom i zauvijek porazen taj koncept. Okreni se duhovnosti, razmisli ozbiljno i odgovori sam sa sobom, kad nikoga nema, kad se nikomu nista nemoras objasnit i pokazat ni dokazat, kad si sam ko kad se rodis ili umires, i kad nemozes vise bit ni hrvat ni srbin niti ista trece vec samo covjek, vjerujes li Jozo u Boga? Shvati ovo kao znak za spasenje duse vlastite. Kao bozje pomilovanje. Ne pitaj me kako znam, ali raj i pakao oboje su stvarni i postoje, i duse su vjecne. Bog voli cista srca i kad vaga gleda koliko ljubavi a koliko mrznje u svakom. Mrznja je od Djavla posjed, pa sto je u srce vise mrznje, vise tvojom dusom Sotona vlada. Pogledaj se u dubinu duse svoje, nitko nije vrijedan toliko da zbog njega dusu svoju mrznjom trujes. Kad ti se to dogodi, Sotona je pobijedio, bacio je sjeme i nasao plodno tlo. Jozo spasavaj dusu svoju od vjecnosti pakla. Pokusaj voliti ljude. Nase, njihove, crne, zute bijele, kakave god. I oni ce tebi ljubavlju uzvratiti. Ako i ne uzvrate, a ti ustraj. Na kraju ce ljubav pobijediti zlo i mrznju, a moja i tvoja i njihova djeca i unuci nece stradavati po ratistima vise nikad. Hrvatska zelim da je uredjeno drustvo po najvisim standardima. Tako ti ja to Jozo vidim, tomu se nadam. E i da je drugi svj rat zavrsio i da nema vise ni partizana ni ustasa, znas kako je onaj reko u saboru Rojs ja mislim, ko je jamio, jamio je, e pa da je sto se ratova tice ko je ubio, ubio je i da je sa tim sranjima jednom i zauvijek gotovo. Za Hrvatsku kao gradjansko civilizirano napredno drustvo 21 stoljeca spremni !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...