Thompson Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Као прво, живим у Србији, не у Хрватској, и већи су ми проблем лјудска него национална питанја, а, надимак, (иде ми на живце онај израз ницк).....јесте техничке природе. Лјуди моји колико је мржнје, нетолеранције, међу нама, 8ето вам пример ницк, Тхомпсон) колико смо фрустрирани, колико се бојимо, свега, од себе, до сутрашнјице, па нам је свако крив, и колико смо нервозни, па умиру млади лјуди због дуготрајног стреса, није ни чудо, шта смо све изгурали у протеклих 20 год. Али, онда се окренимо вери, или вјери , свеједно је за оног ко је искрено божји, предан, Богу, могуће је, и требамо Јеванђелје ЖИВЕТИ, а, не само причати између два залогаја..... па ви ме банирајте, од волје вам је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Oj Milisavljevicu, vidi kako je lepo u hrvatskoj... Da te pitam nešto je li stvarno ne kapiraš o čemu se radi ovde ili namerno troluješ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Као прво, живим у Србији, не у Хрватској, и већи су ми проблем лјудска него национална питанја, а, надимак, (иде ми на живце онај израз ницк).....јесте техничке природе. Лјуди моји колико је мржнје, нетолеранције, међу нама, 8ето вам пример ницк, Тхомпсон) колико смо фрустрирани, колико се бојимо, свега, од себе, до сутрашнјице, па нам је свако крив, и колико смо нервозни, па умиру млади лјуди због дуготрајног стреса, није ни чудо, шта смо све изгурали у протеклих 20 год. Али, онда се окренимо вери, или вјери , свеједно је за оног ко је искрено божји, предан, Богу, могуће је, и требамо Јеванђелје ЖИВЕТИ, а, не само причати између два залогаја..... па ви ме банирајте, од волје вам је... Spinujes spinujes... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Као прво, живим у Србији, не у Хрватској, и већи су ми проблем лјудска него национална питанја, а, надимак, (иде ми на живце онај израз ницк).....јесте техничке природе. Лјуди моји колико је мржнје, нетолеранције, међу нама, 8ето вам пример ницк, Тхомпсон) колико смо фрустрирани, колико се бојимо, свега, од себе, до сутрашнјице, па нам је свако крив, и колико смо нервозни, па умиру млади лјуди због дуготрајног стреса, није ни чудо, шта смо све изгурали у протеклих 20 год. Али, онда се окренимо вери, или вјери , свеједно је за оног ко је искрено божји, предан, Богу, могуће је, и требамо Јеванђелје ЖИВЕТИ, а, не само причати између два залогаја..... па ви ме банирајте, од волје вам је... Ето видиш. Колико дуго ја већ тврдим да сви Хрвати у Србији пишу ћирилицом само Срби користе латиницу. Срђан Ранђеловић, Ђуро Станивук and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 ... znas kako je onaj reko u saboru Rojs ja mislim, ko je jamio, jamio je Израз ЈАМИО - шта значи? Није ваљда у вези са оним јамама које су мноштву срба постале гробнице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Spinujes spinujes... Пусти човека нека пише Дина фластеру један. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Израз ЈАМИО - шта значи? Није ваљда у вези са оним јамама које су мноштву срба постале гробнице? Ко је уграбио уграбио је. Зар ниси чуо за тај стари српски израз? http://vukajlija.com/jamiti/533301 Pojam „jamio“ nije bio razumljiv svekolikom hrvatskom puku, pa sam u uvodu objasnio značenje te riječi. Jamiti ili ujamiti dolazi od riječi jama. U nekom prošlom vremenu, u „dnevnim boravcima“ s podovima od nabijene zemlje iskopala bi se jama, spremište za zimnicu (krumpir, jabuke…). Jama se pokrivala daskama da ukućani ne bi upali unutra. Dakle, „jamiti“ znači spremiti nešto „na sigurno“, da se ne pokvari. Nisam siguran je li naš general mislio baš na te jame ili možda na bankovne trezore?! http://www.tjedno.hr/index.php/kolumne/opljackano/2147-tko-je-jamio-jamio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Нисам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Нисам... Ево дао сам пример горе како то један хрвацки писац објашњава своме пучанству. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Spinujes spinujes... Да, још један ком недостаје пажње , дала му се мрвица, сад се неће смирити док не поједе лебови са полице ...просипати демагогију. Ја одох да спавам. Почиње читање Светог писма. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Thompson Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Navikao sam pisat na latinici, mada se potpisujem ćirilično.. Ljudi moji, shvatite jednu stvar, svi smo mi božji unikat, jedinstveni, nema dve iste osobe, zato smo i dragoceni Bogu, ma koje vere ili nacije bili.... Danas je najteže, ..biti ČOVEK, gorka je cena, ali kad je prihvatiš mirno spavaš, (zvuči apsurdno, ali je tako), pa i ovi likovi sa slika, protiv zla se treba boriti, ne protiv ljudi, nisu svi ljudi zli, samo smo slabi, grešni, zato nam i treba Bog, da nam da snage, jer sa našim , ograničenim ljudskim snagama.... I, čuvajte dušu svoju, ne prljajte je, nepraštanje je strašan teret....ne mislim na rat, u globalu govorim.. U Jevanđelju Lukinom ima rečenica...."..iz obilja srca usta govore..." jer, vreme leti, život brzo prolazi, moja je žena mlada umrla, pa znam šta govorim, i sa svojima oko sebe......pa ko zna dal će sutra biti tu......a, onda je kasno, zaboravio sam reći .......ovo ili ono... ajd laku noć DOBRI BOŽJI NARODE. Дејан, Баба and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 @@Thompson, ovo si lepo i pametno rekao...živ bio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 @@Thompson, ovo si lepo i pametno rekao...živ bio! Једино да ипак промени тај ник нејм, боде очи Ђуро Станивук and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Dakle, „jamiti“ znači spremiti nešto „na sigurno“, da se ne pokvari. У преводу срби су на сигурном... да се не покваре... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 У преводу срби су на сигурном... да се не покваре... Не, контекст приче је изјава историчара Ројса да ко је уграбио уграбио је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука