JESSY Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Laro ne damo ni dinara nemoj da si cicija..... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 nemoj da si cicija..... E sad ovde treba imati pameti da se odgovori uhvacen u zamku pauka Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2013 E sad ovde treba imati pameti da se odgovori ) uhvacen u zamku pauka don`t bother ... just ignore it.... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2013 сада ћу бити мало конкретнија.... ...више пута сам чула да муж или жена не желе да покажу свом супружнику своја осећања да не би била злоупотребљена.... ...или мајка или отац тренирају строгоћу и својој деци не исказују толико потребну љубав.....кажу, да се деца не покваре..... ...шта о томе мислите...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 сада ћу бити мало конкретнија.... ...више пута сам чула да муж или жена не желе да покажу свом супружнику своја осећања да не би била злоупотребљена.... ...или мајка или отац тренирају строгоћу и својој деци не исказују толико потребну љубав.....кажу, да се деца не покваре..... ...шта о томе мислите...? Istina je trening, poverenje se dobija istinom. Ja sam svoju decu u ljubavi razmazio ali samo u ljubavi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2013 Ja sam svoju decu u ljubavi razmazio facenew22222222деци је потребна огромна количина безусловне љубави и треба је показивати сваке секунде.... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 facenew22222222 деци је потребна огромна количина безусловне љубави и треба је показивати сваке секунде.... ko god da je dobio decu video je u njihovim malim ocima bezuslovno poverenje u roditelju,tako da bismo izjednacili moramo da se trudimo da to poverenje zivi u bezuslovnoj ljubavi. Ponekad pomislim da mi je samo to dovoljno da bi ih dobro vaspitao. Veliki Marko, Sanja Т. and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2013 Ponekad pomislim da mi je samo to dovoljno da bi ih dobro vaspitao. ако није довољна, она је сигурно најважнија... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 сада ћу бити мало конкретнија.... ...више пута сам чула да муж или жена не желе да покажу свом супружнику своја осећања да не би била злоупотребљена.... ...или мајка или отац тренирају строгоћу и својој деци не исказују толико потребну љубав.....кажу, да се деца не покваре..... ...шта о томе мислите...? То је веома лоше... Карактер се показује на важним стварима где је потребна храброст и принципијелност. Родитељи који "тренирају строгоћу" у свакодневним ситницама су обично конформисти и кукавице када треба дати пример. Veliki Marko, JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 То је веома лоше... Карактер се показује на важним стварима где је потребна храброст и принципијелност. Родитељи који "тренирају строгоћу" у свакодневним ситницама су обично конформисти и кукавице када треба дати пример. Treniranje strogoće roditelja ka deci mislim da samo roditelji leče neke svoje komplekse. Poznajem par osoba čiji su roditelji napravili grešku u vaspitanju njihovom. Bili su strogi ili prestrogi kada smo bili još deca, zabranjivali im sve i svašta nisu im dozvoljavali da sami donose neke manje odluke makar bile i pogrešne kako bi im dali odredjen smisao budućeg života, šta se desilo kada su krenuli na školovanje u drugi grad bili su kao pušteni sa lanca ( srednju su nekako završili a fakultet su samo upisali ) Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mарија Миленковић Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Показујем своја осећања и да не покажем види ми се у очима. Мислим да неко мора да буде много вешт па да сакрије то што осећа или да саговорник буде нимало емпатичан па да не схвати шта тај неко осећа. Најбоље кад "су карте отворене" и за оно што осећамо и мислимо, за мене је и најгора истина боља од најлепше лажи. Волим да знам на чему сам са неким, па се тако понашам и према другима, али понекад настрадам... Jovana0910, Саша од Москве, Veliki Marko and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 ...moja mana, vrlo sam osetljiva,mnoge stvari uzimam ka srcu.....nadam se da će se to kod mene promeniti, želim to promeniti i za to molim jer to je nešto što nije dobro i narušava moje zdravlje... Саша од Москве, Natalija28 and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 ...moja mana, vrlo sam osetljiva,mnoge stvari uzimam ka srcu.....nadam se da će se to kod mene promeniti, želim to promeniti i za to molim jer to je nešto što nije dobro i narušava moje zdravlje... kao prvi korak , vazno je da si to primetila kod sebe, i da radis na tome da to promenis.....jacanjem vere, to ce biti mnogo lakse....kad budes naucila da sve prepustis Gospodu, koje ce to olaksanje da bude..... Veliki Marko and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Децембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2013 Ne, ne...... Prvo termin pokazivanje osecanja je pogresan... Neko ce gestove racunati u pokazivanje osecanja, a drugi ce emocije racunati u pokazivanje osecanja... A plus kod dece ne treba bas biti pilav i otvoren...Deca su bica koja uce, znaci i testiraju i proveravaju...izgradjuju svoj sistem...Postoji decija psihologija i decija razvojna psihologija pa je to dobro stivo...Ali kratak argument kaze, ako ima previse ljubavi, a dete testira sistem, ono ce otkriti da je sistem busan, tj moze se lako preveslati osoba, samim tim ce videti manu i prevelikoj ljubavi u tom obliku... Druga dilema je vaspitanje.Da li vaspitavati dete da bude prilagodjeno ljudima, narodu svome u tom trenutku ili da bude svevremeno.Znaci da li ovovremensko ili svevremensko vaspitanje...moral ili Moral, etika ili Etika... Slicnu dilemu imaju i profani u skoli, kreirati sistem vrednovanja i vrednosti koji ce nestati bukvalno cim izadju iz klupe ili ih dobro pripremiti da budu stozer sebi da mogu sutra da se ispolje... Nigde necete naci ni ovo , uvek istinu na sunce...To je takodje sangri la....psiholoska fatamorgana... Istinoljubivost je nesto drugo....Npr umem da lazem a da osoba tacno zna da lazem i da joj vise odgovara taj oblik komunikacije...Rekli bi mangupski recnik...To je neka vrsta igre....Ne treba preterivati u njoj. Sa druge strane mozes da lazes da bi osoba bolje shvatila nesto neprihvatljivo za nju... U vezi sa laganjem bez reci, cesta situacija, nam treba ponovo ona podela na gestove i na osecanja...Dete dobro oseti te stvari, pa ce osetiti ljubav i pored strogoce, ali ce osetiti i posesivnost i opsesivnost pored ljubavi, i to shvatiti kao sebicnost... Tako da mozete imati nedokazano dete koje u dan dva pretvorite u jako poslusnu i oslobodjenu decu, a pre toga su bila divlja i samoziva i rigidna zbog kaznjavanja... Mnogo ljudi prikazuju jedna osecanja a ustvari osecaju druga osecanja... A iskustva? Uh.Zene su u ovim krajevima tako vaspitavane da bukvalno zude za sistemom koji ce tek naknadno bushiti i prilagodjavati i manipulisati sa njim... Mozda ima drugacijih, ali ja ih upoznah tek posle formirane maske... A ako prati medije tek onda su nesvesno premazane... Otvorenost i iskrenost nisu isto.... Imam jednu pricu o ljudima, kako dok gledaju film i likove u filmu , ako nalete na lika koji prikaze neku njima blisku duhovnu slicnost, ozare lice...Deo njih je setan kao starac koji se seti detinjstva, a deo poveruje da je eto bar lik nasao idealno okruzenje uprkos zapletu u filmu da ispolji ono sto gledalac nije uspeo u svom okruzenju... Posle filma, njih drzi 1h neko blazeno stanje, gde su otvoreniji i pristupacniji, kao da veruju da su u nekom medju prostoru izmedju svog duhovnog prostora i svog realnog stanja... Kad su u pitanju osecanja, postave se na isti nacin....kao da cekaju u fotelji i gledaju film, samo je lik sad neko ko se prikazuje i trudi da se predstavi kako valja...a oni prate radnju i procenjuju.... Ali kao da produze film, nikako da stigne kraj u kome se otvaraju bez maske i zapocne tih 1h prostodushne iskrenosti...(uglavnom zaglave na reciprocnoj iskrenosti). Zato treba sa rezervom tumaciti ispoljavanje osecanja, jer je precesto to ustvari ispoljavanje nekog dela njima prihvatljivog drustvenog modela ponasanja...dok gledaju film i procenjuju.... Misle da su nevidljivi i da likovi u filmu treba da pokazu svoje nezavisno od onog sta oni pokazuju... A to ne ide bas tako... Takva su vremena, najmanje vam veruju kad pricate istinu, jer ocekuju obrasce koji su sugerisani medijima ili nekom medijski oblikovanom logikom... Bar je takva moja praksa....znaci najmanje mi veruju kad govorim totalnu istinu, a najvise kad skratim objasnjenje na nejasne i neodredjene (ali tacne) izgovore.... Zavrsicu jednom poslovicom.....Za neuobicajene ljude vam trebaju neuobicajeni metodi razmisljanja...u protivnom ni Isusa necete primetiti pored sebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Otvoreno pokazujem, Što u izlogu, to i u radnji. Zašta mi je Bog dao okice, ruke, reči...ako ne da grlim, ako ne da govorim, ako ne da očiam milujem. Lako izražavam i šta mislim i šta osećam. To i volim. POkaži mi. Reci mi. Dodirni me. Kako ću ja da znam šta ti fali, ako mi ne kažeš? Ne umem da čitam misli. Imam senzibilnu prirodu, da te "osetim", ako te volim, jer jako, jako pazim na te stvari...ali i ja sma samo ljudsko biće, i mogu, kao i svi, da pogrešim. A to ne želim. Zato sam uvek za to: kaži mi...šta te boli, šta voliš, koliko ti značim i u čemu grešim. Данче*, Саша од Москве, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука