JESSY Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 ...какви сте у својим односима према ближњим...? да ли отворено показујете своја осећања или их кријете....? ...и да ли то уопште наш избор....или је то ствар карактера....? ...више пута сам чула : волео(ла) бих да сакријем своја осећања али не могу..... ...да ли сматрате да их треба показивати.....? питања се односе на све врсте односа (родитељски, супружнички, пријатељски, љубавни....) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ...судећи по вашим (не)реакцијама, не показујете своја осећања..... а можда не желите да се о томе изјашњавате.... :.mislise. ...ја показујем и изражавам своја осећања.....и да не желим, то се на мени види....нема калкулација, скривања.... ...мислим, људска смо бића а не неке машине.... ,,,то што ће о мени неко мислити ово или оно, неће мене уопште променити....ја сам таква каква јесам.... Зорица Бубало and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 (Ne) pokazivaje emocija Postovani, imam ogroman problem.Jako tesko pokazujem emocije iako ih osecam, prema svima sam takva i prema sestri,bratu,roditeljima, drugaricama,decku bilo kome...Ne bi bi lo cudno da saM npr.odrasla u porodici u kojoj nema ljubavi, nego moja porodica mi je uvek pruzala ljubav i imam 4.sestre sa kojima se predivno slazem i obbozavamo se.Imam 22.godine i negde od 16.e godine drustvo je pocelo govoriti kako sam hladna i uvek smo se svi smejali zbog toga i meni je to uvek bio kompliment,al sad vise nije ne mogu vezu da imam, cak i kad se zaljubim jako sam pesimista i ne verujem muskarcima a nikad nisam patila ni imala lose iskustvo, jer ja imam samo teoriju i na osnovu te teorije se ogradjuem.Sad sam zapocela neku vezu i jako mi e stalo do tog decka a vidim i njemu je, trudim se da pokazem emocije i ubedjena sam da pokazujem al svi kazu da to nije to,cak ne mogu poruku prva da posaljem uvek mislim kako ce to svi doziveti napadno i smarajuce, ne znam vise sta da radim.Znam da je to sve manjak samopouzdanja i da vucem "traumu " iz detinjstva, jer negde od 10-16 godine sam bila izrazito ruzna i svi su me zbog toga zezali i zvali me gaborka i ruznoco,al odjednom sam izrasla u bas lepu devojku cak ne prosecnu nego bas lepu cak imam i gomilu spotova ponudjenih da radim ( al nisam u tom fazonu i ne zanima me to)i sad sam bas zadovoljna i svi mi govore i cude se mojoj lepoti al mene i dalje muci ta proslost i cudno mi je da se ja svidim nekom.I jedino me muci to sto cu oterati ovog decka od sebe kao i svakog do sad .Sta ad radim, da krenem kod psihologa?Odgovor psihologa - Pokazivanje osećanja se uči. Ukoliko roditelji otvoreno iskazuju osećanja prema detetu i slobodnije pokazuju svoja osećanja prema drugima u prisustvu deteta, to će i dete biti slobodnije u ispoljavanju sopstvenih. Dete posmatra roditeljsko ponašanje kao model po kome uči na koji način se ispoljavaju osećanja. Dakle, to što Vi teško pokazujete emocije iako ih osećate ne znači da sa Vama nešto nije u redu. To što Vas okolina opaža kao hladnu osobu ne znači da se iza te fasade ne krije osetljiva i osećajna mlada osoba.Ako sam dobro sagledala Vaš problem, Vama ne smeta što teže pokazujete osećanja i što drugi smatraju da ste hladni kao osoba. Vaš problem je nedostatak samopouzdanja koji vuče korene iz detinjstva, odnosno ima veze sa lošim iskustvima koje ste imali u detinjstvu. Ne usuđujete se da pokažete emocije momku iz straha da ćete biti nametljivi, ispasti smešni, glupi, da se njemu to neće dopasti... Samopouzdanje se može steći, ali to nije neka veština koja može da se nauči za nedelju dana. Morate mnogo da radite na sebi, potrebni su jaka volja, vreme i istrajnost. Jasno je da je lakše kad se ima pomoć i podrška stručnog lica, tako da razgovor sa psihologom može samo da Vam bude od koristi. Ukoliko je do sada bilo mnogo momaka u vašem životu koje ste kako kažete oterali od sebe, mislim da ne treba mnogo vremena da razmišljate da li da krenete kod psihologa. Pošto se samopouzdanje stiče „korak po korak“, kroz sticanje realnih iskustava, počnite od toga da pošaljete sms poruku momku kada za to osetite potrebu. Zapitajte se šta je najgore što može da se desi ako on Vašu poruku shvati kao nametanje i smaranje? I da shvati tako da li će zbog te jedne poruke da raskine? S obzirom da nemate mnogo iskustva sa osobama suprotnog pola, malo opreznosti u vezi nije na odmet, ali treba da odbacite pogrešna uverenja (teoriju koju imate) o muškarcima. Nisu svi muškarci isti, ne žele svi samo da iskoriste devojku. Da biste bili sigurni da možete da verujete Vašem momku, treba Vam prvo vremena da ga upoznate. Savetujem Vam postepeno zbližavanje kako biste umanjili mogućnost da budete povređeni. weebly.com ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Pričajte o osećanjima i budite ih svesni Svaki čovek ima osećanja, a način ophođenja sa njima je od velike važnosti za zadovoljan život. Kako bečki psiholog Julia Umek tvrdi, najvažniji koraci ka sreći su pričati o osećanjima i biti ih svestan.Da li imate hrabrosti da date više od sebe – osećanja pripadaju čoveku i čine nas humanim i simpatičnim. Nijedan čovek nije bez osećanja, mi dolazimo na svet već opremljeni osećanjima. Osećanja pripadaju nama i našim životima. Ko ide kroz svet kao bezdušni robot, zbunjivaće ljude oko sebe. Julia Umek ukazuje na pet načina kako da se ophodimo sa osećanjima: 1. Podelite radost i tugu Pokazivanje osećanja stvara bliskost i poverenje. Olakšavajuće je da neko skroz otvori dušu kad ima muku, svejedno da li su lični ili opšti problemi. Deljenje radosti i tuge sa drugima pomaže da dospemo do novih vidika koji će pomoći da sami sebe bolje razumemo. 2. Bez ćutanja na poslu Mnogim ljudima je teško, pogotovo na poslu, da pokažu osećanja, a kamoli da o njima pričaju. Plaše se da će izgubiti obraz ako pričaju o njima. Ovde je važno naći pravu meru i prave ljude. 3. Pokažite osećanja i priđite drugima U privatnom životu je veoma važno pokazati osećanja. Partnerova duša će se isušiti ako stalno potiskujemo naša osećanja i stalno hoćemo da budemo samo kul. Onda ćemo drugima delovati čak hladno, kontrolisano, nepribližno, nepredvidivo i nestrastveno. Emotivnu bliskost i odnos sa drugima možemo da izgradimo samo ako pokažemo osećanja, pričamo o njima i obratimo pažnju na osećanja drugih. 4. Bez sakrivanja Ko želi da deluje autentično mora da prepozna svoja osećanja i da upravlja njima. Da bi naši društveni odnosi funkcionisali potrebne su nam informacije o osećanjima drugog čoveka, da bismo mogli da mu priđemo. Ko stalno sakriva svoja osećanja, stvara nepoverenje i to je otrov za odnos. 5. Put okrivanja istinskih želja Onaj koga su kao dete grdili i povređivali kada je pokazivao svoja osećanja, pokušaće da sakrije svakojake emocije iz straha da ne doživi ponovo uvrede iz detinjstva. Ovde pomaže da se iznova upućujemo na put otkrivanja istinskih želja i sa njima povezanih osećanja, da potražimo nekoga kome možemo da verujemo i da onda stalno vežbamo da se oslobodimo bolnih iskustava iz detinjstva, tako što ćemo bolje naučiti da se ophodimo prema našim osećanjima. Važno je izbeći krajnosti između nepokazivanja osećanja i nekontrolisanog prepuštanja osećanjima. To ćete postići tako što ćete se u malim koracima i zdravo približiti sopstvenim osećanjima, konstruktivno ih izraziti i svesno uticati na njihov intenzitet. smedia.rs ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Ispoljavam svoje emocije stalno. I kad bih želela, ne bih uspela da ih sakrijem, "pišu mi na čelu" i u očima. JESSY and Milica89 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ...судећи по вашим (не)реакцијама, не показујете своја осећања..... а можда не желите да се о томе изјашњавате.... :.mislise. ...ја показујем и изражавам своја осећања.....и да не желим, то се на мени види....нема калкулација, скривања.... ...мислим, људска смо бића а не неке машине.... ,,,то што ће о мени неко мислити ово или оно, неће мене уопште променити....ја сам таква каква јесам.... Naravno da pokazujem, ali ih ne prosipam na svakom koraku . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Ispoljavam svoje emocije stalno. I kad bih želela, ne bih uspela da ih sakrijem, "pišu mi na čelu" i u očima. Taj neki fazon. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Ја сам ти сва емотикон. :hihihihi: JESSY, МилошБГ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Mestimično do delimično i umereno do potpuno. Milica89, Иван ♪♫, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Mestimično do delimično i umereno do potpuno. `ајде нам то Снежо мало боље објасни.......знам да не волиш да пишеш, али ипак пробај.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Nešto mi ne polazi za rukom da sakrijem emocije,a još manje da odglumim one koje su poželjne..... Najviše mi smeta to što ponekad dobijem napad smeha,..... :0102_laugh: ....u situaciji kad svi plaču.Na primer kad čujem neku neprijatnu vest.....na groblju,na sahrani,pored nekog ko je teško bolestan. To je jače od mene,odbrambeni mehanizam,meni je toliko žao,ne mogu da pomognem i umesto da plačem ja se smejem, ...ali ljudi to ne shvataju... keka and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ja sam toliki emotivac ponekad mi suze krenu...mozda mislim da nesto tako sveto kao suza stiti da drugi ne bi zloupotrebili moju otvorenost. uopste ne znam kako cu preziveti ako me primi Carstvo Bozje od silne srece i mojih emocija tada. мирођија, JESSY, Vladimir Vlada and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 I don't have that. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ja sam toliki emotivac ponekad mi suze krenu... PULL YOURSELF TOGETHER http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ЧЕсто Кад не желим, мислим да ми лице само говори (као нека неконтролисана мускулатура) Данас сам полугласно изразио "протестно" осећање на седници Мало ми би после криво, али мислио сам оно што рекох JESSY, Sanja Т. and Зорица Бубало је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука