Жедни Написано Септембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Ma ta materijalna izluzija je toliko primamljiva i lepa jer ju je sam Bog stvorio. Tu treba covek prvo da stekne Tvorca i uz njegovu blagodat upozna materijalni zivi svet. facenew22222222 Tako je. Samo što mi ljudi nekad zaboravimo deo oko spoznaje i upoznavanja tvorca i onda se mučimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Увек се сети Христових речи: "Будите мудри као змије а безазлени као голубови." О срећи и љубави коју осећаш, о бисерима истине, сети се да је такође Христ рекао:"Не дајте светиње псима нити бацајте бисера својих пред свиње, да их не погазе ногама својим и окренувши се, растргну вас". facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 Hvala. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Nekad ne znam šta se to samnom dešava. Ponašam se klinači, previše se opustim i onda gnevim ljude oko sebe. Nenamerno, nesvesno na kraju završim u svadji sa roditeljima. Nekad i sebe ne razumem svoje postupke i dela, svoja razmišljanja i sebe u nekim trenucima. Kao da iz mene isplivava neka druga osoba, osoba koja jeste deo mene ali koja ne želim da je tu. Kao da sam podeljen na dve ličnosti koje se bore koja će od njih da upravlja ovim telom. Uglavnom, trudim se, da telo kontroliše moral, vera, ljubav, ali nekad kad ne pazim kad se najmanje nadam ispliva taj deo mene koji svakoko povredjuje druge izgleda da ne treba da se opuštam. Ali u mojoj prirodi je da se stalno smejem, da budem dete zarobljeno u telu dvadestogdišnjeg momka koje nikako ne želi da bude zatrpano stvarima odraslih. Олимп, Драгана Милошевић, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ово ми је врло познато. И ја често осетим како кроз мене делује неко ко није заправо моја суштина. Она греховна природа човека, коју сам призовем. Мислим да је формула трудити се у добру. Једном ће та половина нестати, расејаће се. Volim_Sina_Bozjeg and Жедни је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ово ми је врло познато. И ја често осетим како кроз мене делује неко ко није заправо моја суштина. Она греховна природа човека, коју сам призовем. Мислим да је формула трудити се у добру. Једном ће та половина нестати, расејаће се. Da te Bog čuva moj istomišljeniče . Od svih ljudi a od skoro sam ovde, voleo bih da te jednoga dana upoznam da uživo podelimo mišljenja i ideja. Jednog dana Драгана Милошевић, Олимп and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Хехехе Брате :0442_feel: хвала ТИ пуно! :0442_feel: Много волим да читам Твој дневник. Баш због тога. Даће Бог да се упознамо уживо! Жедни је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Malo mog filosofiranja. Jos od davnina se cenilo i postovalo pravo stanje ljudskosti. Stvari kao sto su moral, poštenje pa i sama vera i sam Bog bili su neodvojivi delovi licnosti jednog čoveka, koji je uprkos teretu svojih pleca, ponosno nosio osmeh na svom licu. .Biti covek. Hm. Kako to biti covek? Pa zar ja vec nisam covek? Svojim postojanjem ja sam covek. Stvoren od strane nekog velikog praska, slucajnom kombinacijom razlicitih materija, vise milionskom evolucijom nastao sam ja koji ponosno prkosim svima. Zaboraviši Boga, tvorca sveg vidljivog i nevidljivog umislio sam da sam i sam tvorac i da imam prava da prirodu koja mi je data krojim po svojoj meri. Danas je svako ekspert za sve. Ako ne poseduješ opipljivo blago ovoga sveta jadan si. Ako ga ne poseduješ i ako se ne prikljucis masi koja ponizno za tim blagom ide jadan si zato sto ne mislis kao vecina. Jednom je neko rekao ,,Od vrednih stvari imam dušu,,. Danas za tu dušu ne bi mogao da dobije ni šacicu zemlje. Danas je sve ono što je nekad bilo na ceni zamenjeno materijalnim pa tako sve ima svoju cenu, devojka na internetu prodaje svoju nevinost, jedan covek na jednom aukciskom sajtu ceo svoj zivot. Duša neprocenjiv i jedinstven deo povezan za truležnost ovozemaljsku, koja pokrece naša tela i koja je nosilac naš licnosti, danas ne postoji.Nema je. Izbrisana od strane modernog čoveka koji više nema vremena za sebe, koji radeci za novac, koji umesto da mu bude sretsvo a ne cilj, odbacio je dušu kao svaku moguću opciju njegove celine. Svesno poriče Boga i ako duboko u srcu istna stoji i opominjega. Nekad se jako iznerviram kada neko oko mene počne da kritikuje i ismeva Religiju,Boga, Crkvu. Oni svojim ismevanje neće nauditi veri ni Bogu ni crkvi nego sebi. Jako mi je krivo što ne mogu svi da shvate ljubav koja im je bezgranično data i koju treba jako da prigrle. Zašto smo toliko daleko od istine koja nam je tik ispred nosa? Ja nisam dostojan da bilo koga kritikujem kada ni sam nisam nešto čist i bez grehova.Ali kada vidim da je bilo ko od tih što su Boga zaboravili, postepeno dopustili da on ponovo udje u njihova srca i njihovo biće taj je osećaj ne opisiv. Još jedan ratnik koji se moli za sebe i svet.Uspeh.Veliki uspeh. Sve dok ljudska srca budu ohladjena prividnom toplotom ovog sveta neće spoznati sebe i shvatit da smo svi deo jedne velike celine koju je zamislio i udesio Bog koji čeka naše promene i povratak u njegov zagrljaj. Ђуро Станивук, Дијана. and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2013 Lakše me skalpirati nego skapirati pa prike pišem za svemirce sebi slične Олимп and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Hodaujći ulicama mog malenog grada naidjoh na neku uličnu rasprodaju knjiga. Našao sam nekoliko dobrih knjiga po odličnoj ceni. Privuko me je naslov ..Vekovni sukobi izmedju dobra i zla.. Prodavač me je ubedio da je uzmem kaže da je dobra. Ima li neko da je pročitao, kakvi su utisci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Dobrota je tu ! I dalje je prisutna medju ljudima samo smo mi ljudi malo oprezniji da ne bi prosipali bisere.... Dusha se ne snalazi, dusha nalazi slicnu dushu i ima zajednicki osecaj pripadnosti u Spasu. Олимп and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Uhu, bas dobar dnevnik. Rado cu ga citati, mladi covece. facenew22222222 Олимп and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Uhu, bas dobar dnevnik. Rado cu ga citati, mladi covece. facenew22222222 Hvala. Drago mi je da vam se svidja. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Zagledavajući se malo dublje u ljude u njihova očekivanja i stavove, shvatih jedno. Uvek ćemo očekivati više pomoći od sveta nego što mi možemo svetu da pružimo i damo. Iznerviraće nas ti ljudi koji se previše trude, ali koji nikako ne ispunjuju naša očekivanja. Tek kad se pomerih iz svog položaja shvatih posmatrajući sebe, da nesvesnost našeg razmišljanja koči naša rasudjivanja i čini da budemo zli u očima posmatrača. Биљана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2013 Voleo sam da posmatram oblake. Predivni pejzaži naslikani na plavom platnu neba ulivali su mi mir. Kao detetu koje je živele u ne tako mirnim uslovima nebo je bilo spas koje mi je pružalo nadu da je bolje sutra tamo negde. To piljanje u beskrajno plavetnilo mi je uvek bilo tako zanimljivo, tako veliko tako beskrajno a ipak ne uprljano već sveto i drago. Kada sam odrasta i bolji dani jesu dolazili prestao sam da gledam u nebo. Ali kada mi je teško i kada od bezizlaznih situacija koje možda nisu velike za čoveka koji je prošao sve, za mene narvno prevelike i preteške jer je svakom svoj problem najteži. Ponovo gledam u to nebo. Koje isto kao nekad gleda mene. Predaleko, čisto i nedostižno ali koje ti daje mir. Nebo će biti nepromenjeno, isto bilo da ga posmatraš iz Srbije, Kande ili Kine.. Uvek je tu za nas da nas dobrotom svog plavetnila ohrabri da istrajemo u borbi koja nam se predaje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Eto. Konacno nadjoh malo vremena da se iskradem i pobegnem u virtuelni svet kako bi se po ko zna koji put sastao sa vama. Vase ideje, misli poucni i korisni saveti, pa cak i lupanja i neke sale jesu ono sto na ovom forumu utiskuje nas same kroz to nase pisanije. Fakultet je poceo radno. Malo raije od ostalih fakulteta. Ponovo slusanje predavanja, drustvo, izlasci. Osvrcuci se oko sebe primetih da nas je ove godine dosta manje. Puno njih nije steklo ni uslov za prelazak u drugu godinu a o budzet da i ne govorim. Bice ovo izazovnija godina. Puno ocekujem od sebe, uz Boziju pomoc prebrodicu iskusenja i uspecu. Verujem. Znam da hocu. Novost koja mi je juce jako obradovala i koja me je postakla na jos veci bolji rad jeste novost, da sam jedan od 15 najboljih ucenika mog fakulteta svih smerova i godina. I da cu dobiti nagradu tj nas 15 velicanstveni icicemo u Italiju na nekoliko dana. Ojednom. Kada ti glava bude preplavljena raznoraznim mislima. Stvari koje ne mozes da promenis i koje jako iritiraju. Onda odjednom dar sa neba. Podstrek. Boze hvala ti. Дијана., nana, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука