JESSY Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Олимп and Жедни је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Od ove godine očekivao sam nekoliko stvari, jedna od tih stvari bila je da pevam u nekom crkvenom horu. Grad u kome ja studiram nema crkveni hor. Znao sam to ali sam molio Boga da šansa postoji. Redovan sam na večernjim molitvama. Koliko puta se deslio da sam stojim u crkvi. Pre nekoliko dana, bilo je puno ljudi na večernjoj. Večernja je već bila u toku služili su je otac Dejan, otac Laza i otac Raka. Zadubio sam se u molitvu kad otac Dejan govori meni ,, Dečko dodji ovamo, dodji ovamo. ,, . Pomislih Šta mu ja trebam? Pozvao me je za pevnicom i dao mi da čitam trisveto, oče naš i još nekih moliva za večernju liturgiju. U početu sam bio preplašen od treme. A onda setih se svoje molitve koju sam jako molio i tražio i koja mi se ostvaruje. Presrećno sam uzvikivao slava Bogu! Sledeće večeri ponovo je bilo isto ponovo su me pozvali. Ovoga puta i dvojicu mojih kolega koje zajedno samnom u crkvu idu. Bili smo presrećni. Jako sam se zahvalio ocu Dejanu a on je rekao da će da nas nauči staroslovenski i da će da nas nauči da i mi pevamo za pevnicom. Slava ti i hvala Bože što nama nedostnima ispunjavaš molitve. Slava ti! Mironosica, Плутон, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Od ove godine očekivao sam nekoliko stvari, jedna od tih stvari bila je da pevam u nekom crkvenom horu. Grad u kome ja studiram nema crkveni hor. Znao sam to ali sam molio Boga da šansa postoji. Redovan sam na večernjim molitvama. Koliko puta se deslio da sam stojim u crkvi. Pre nekoliko dana, bilo je puno ljudi na večernjoj. Večernja je već bila u toku služili su je otac Dejan, otac Laza i otac Raka. Zadubio sam se u molitvu kad otac Dejan govori meni ,, Dečko dodji ovamo, dodji ovamo. ,, . Pomislih Šta mu ja trebam? Pozvao me je za pevnicom i dao mi da čitam trisveto, oče naš i još nekih moliva za večernju liturgiju. U početu sam bio preplašen od treme. A onda setih se svoje molitve koju sam jako molio i tražio i koja mi se ostvaruje. Presrećno sam uzvikivao slava Bogu! Sledeće večeri ponovo je bilo isto ponovo su me pozvali. Ovoga puta i dvojicu mojih kolega koje zajedno samnom u crkvu idu. Bili smo presrećni. Jako sam se zahvalio ocu Dejanu a on je rekao da će da nas nauči staroslovenski i da će da nas nauči da i mi pevamo za pevnicom. Slava ti i hvala Bože što nama nedostnima ispunjavaš molitve. Slava ti! Подсетио си ме на текст који сам прочитао у књизи блаженопочившег Патријарха Павла "Одговори на питања вере и живота" , где се помиње Св. Василије Велики говорећи о духовном узрастању. Први степен је када хришћанин из страха (страхопоштовања) врши вољу Божију, други је степен најамника, онај хришћанин који жели да буде на вишем ступњу, у вишем блаженству. Међутим за трећи степен постоји мала прича. У једној богатој породици било је робова, најамника али и синова. Син извршава вољу очеву не из страха од казне - он није роб, нити из очекивања плате - није најамник, него из љубави према оцу, да отац буде задовољан. На духовном плану, на томе је нивоу онај хришћанин који из љубави према Богу врши оно што Бог жели. То је уствари прави хришћанин. Жедни and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Zapostavljajući dnevnik zapostavljam i srce koje uvek ima da kaže po nešto. Ovih dana sam pogubljen. Ne znam zašto ni kako, ali postao sam lenji nego obično. Zapostavljam učenje iako je to krucijalna stvar za moj život. Nije da mi je sve jedno, gnevim se što ne učim dovljno. Uzimam knjigu ali mi misli užasno lutaju. Kada se konačno skoncentrišem štivo koje čitam postane užasno dosadno da izgubim volju da ga uopšte i čitam. Nemam dovoljno vremena za sebe. Od devet do devet sam na fakultetu ali i dalje sam nezadovoljan. Mislim da ne znam da organizujem vreme raštrkan sam na puno strana ali kao da sam nezadovoljan kao da maksimum koji sam dao nije maksimum već početak. Hiljade rečenica mi prolaze kroz glavu. Koju zapisati? Šta pohvaliti šta vam se požaliti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Сви ми имамо такве периоде , Хвала Богу то прође за неколико дана и после све иде како треба . Само напред. Жедни and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Е бре Брате, тако и мени.. Ја сам сад почео практиковати да прошетам пре учења, или да пак трчим. Онда буде боље, и боље се сконцентршем. Пробај да организујеш време у глави, и све оно што хоћеш да урадиш на дан ставиш на папир, па видиш по важности. С друге стране, не мораш се стриктно држати белешке, не би ли роптао ако искрсне нешто поред. Као ја. Него чисто да се организујеш. Поведи рачуна о исхрани. Ненад Р. and Жедни је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 И отиди кадгод до гробља па седи мало, или у болницу код кога, или где још где је теже него теби.. то би требало сви да практикујемо.....али редовно...и променили би начин размишљања и те како..... ИгорМ, Suncokret54 and Жедни је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Pre svega hvala na savetima. Olimp brate moraću ovo oko zapisivanja da primenim a i ovo oko trčanja nije loša ideja. Kad već pomenuste groblja dobro je to mesto da se porazmisli o svemu. Mrtva tišina. Samo ti i puno mermernih ploča koje ćuteći daju savete i pomažu da dodješ do rešenja. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Kad već pomenuste groblja dobro je to mesto da se porazmisli o svemu. Mrtva tišina. Samo ti i puno mermernih ploča koje ćuteći daju savete i pomažu da dodješ do rešenja. da....divno osecanje....u miru pocivaju osveceni ostaci tela upokojenih ispod tih spomenika.....ali njihove duse osecas svuda okolo.....kada si tamo, vec si na pola puta ka Carstvu nebeskom.....dok se molis , osecas i prisustvo svetitelja.....i shvatis mnogo toga..... Жедни је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Кад нема никог од људи да нас утеши, онда Господ и кроз књигу долази да обрадује душу.Отац Тадеј. Потпуно тачно. Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 I ja počeh da pišem blog Evo ko nije video https://www.pouke.org/forum/blog/84/entry-784-%D0%B1%D1%83%D1%9B%D0%B5%D1%9A%D0%B5/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Veliki umovi gotovo nikad nisu bili shvaćeni u svom vremenu od ljudi koji su oko njih živeli. Tesla, Galileo, Demosten. Kada jednoga dana budu pričali o vama rećiće bio je veliki ali neshvaćen u vremenu u kome je živeo. Gledajte daleko. U samoj daljini tvorevine i uma videćete Hrista koji je ustvari tik ispred vas. Ako u otudjenosti ovog vremena vidite jasnu iskonsku dobrotu prekrivenu lažima ovog nama bliskog sveta zaista jeste veliki. Veličina vaša leži u Spasitelju koji je ispunio duše svih ljudi plamenom dobrote i ljubavi. Samo veliki taj plamen uspevaju da održe u plamen i ne dozvoljavaju mu da se pretvori u pepeo i da ljubav njegovu odnese vetar koji nosi prah u nepovrat. Zaista vam kažem veliki je svak ko odoleva vremenu lažnom. Moja malenkost (Samo mi odjednom dodje ). Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 da....divno osecanje....u miru pocivaju osveceni ostaci tela upokojenih ispod tih spomenika.....ali njihove duse osecas svuda okolo.....kada si tamo, vec si na pola puta ka Carstvu nebeskom.....dok se molis , osecas i prisustvo svetitelja.....i shvatis mnogo toga..... Како рече један високопреподобни архимандрит који је многе на тако једноставан начин приближио Богу живом: "Кад год прођеш поред гробља прекрсти се и помоли, јер само Бог зна колико светих за које нико осим њега не зна лежи ту, одмах поред тебе..." Жедни је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Како рече један високопреподобни архимандрит који је многе на тако једноставан начин приближио Богу живом: "Кад год прођеш поред гробља прекрсти се и помоли, јер само Бог зна колико светих за које нико осим њега не зна лежи ту, одмах поред тебе..." facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Децембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Konačno trenutak sreće. U moru obaveza i briga pronađoh ostrvce mira. Tebe koju uvek mogu da zagrlim i poljubim kada nemam kud. Bože hvala ti. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука