Odahviing Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 DA li bi u Srpskim školama trebala da bude uvedeno seksualno vaspitanje i kako to treba da se učini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Btw glasao sam za Da, ali unutar nekog drugog predmeta i mislim da taj drugi predmet treba da bude Biologija Zayron, ИгорМ and ceca87 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Da kao poseban predmet, nazalos DECA vrlo rano stupaju u sekusalne odnose a da o tome sta rade i kakve posledice mogu da se dese nisu ni svesni. Recenica iz nekog filma ..Tesko je kad deca prave decu.. :good2: . Roditelji veoma malo o seksualnim odnosima svojoj deci pricaju, tako mame cija deca imaju 13godina a mame 30 :unbelieveble: postaju bake i onda se svi cude sta je bilo. a u skoli bi decu strucnjaci obuceni nastanici uveli u svet odraslih . 4chsmu1 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Треба, само без домаћих задатака. Crveni Baron, Ламех, Anette and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Btw glasao sam za Da, ali unutar nekog drugog predmeta i mislim da taj drugi predmet treba da bude Biologija И данас се у оквиру биологије, код дела о репродуктивним органима ако се добро сећам, говори о томе. И видимо какви су резултати. Иначе, мислим да би трбало избећи да тај предмет буде техничке природе, да учи само о правилима заштите на раду. Пре свега треба дацу да ослободи глупих предрасуда и утицаја средине, да им каже да треба да имају односе само кад осећају да су потпуно спремни, емотивно и физички, да нису дужни да ступе у однос јер су "већ толико и толико у вези", јер "имају толико и толико година", јер су "сви другари то већ урадили", јер "дечко хоће да раскине" и сл. Треба да се отпочетка деца здраво усмере према сексу, да схвате да је то област којом само они владају а не која влада њима, да они одлучују кад и како. А после тога да се коначно разбуцају све глупости о заштити и контрацепцији. Али о чему ми овде тупимо тастатуре, кад се то просто неће десити скорије код нас. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Не, из веома једноставног разлога: у Србији би таква једна ствар без икакве сумње била злоупотребљена за лобирање у прилог тзв. алтернативних сексуалних опредељења, наводне нормалности абортуса и свега осталог што улази у тарифни пакет. Иначе, идеје које се овде чују су веома добре. Али у Србији неоствариве. aliluja, ИгорМ, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ne.Nema potrebe."Djeca "znaju(o seksu) mnogo vise nego sto se misli. aliluja, Лидија Миленковић, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ne.Nema potrebe."Djeca "znaju(o seksu) mnogo vise nego sto se misli. Како се то знање уклапа са бројем абортуса? И са тим што су глупа размишљања, од којих сам навео нека као пример, прилично раширена? Или се не би сложио? ceca87 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Не, из веома једноставног разлога: у Србији би таква једна ствар без икакве сумње била злоупотребљена за лобирање у прилог тзв. алтернативних сексуалних опредељења, наводне нормалности абортуса и свега осталог што улази у тарифни пакет. Иначе, идеје које се овде чују су веома добре. Али у Србији неоствариве. Да, ово нисам узео у обзир... А вероватно би било много таквих случајева наметања само једне визије сексуалности... ceca87 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Да, јер сматрам да би се само едукацијом могло спријечити прерано ступање у сексуалне односе, ране и нежељене трудноће и уопшре да би се тиме могла подићи свијест комплетног друшта о проблемима и последицама који су присутни због недовољног образовања! Не знам да ли би то требало да се нађе у склопу неког предмета или као засебан предмет, али свакако би то требало увести! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Како се то знање уклапа са бројем абортуса? И са тим што су глупа размишљања, од којих сам навео нека као пример, прилично раширена? Или се не би сложио? Ono sto treba djeci je kucno vaspitanje,da i taj seks ne bude tabu tema.To nije posao vaspitaca.Sto se tice abortusa,to je problem Crkve i drzave,ili jednostavno zakona,dekreta. Лидија Миленковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ono sto treba djeci je kucno vaspitanje,da i taj seks ne bude tabu tema. Слажем се, али пошто нема изгледа да се то скорије промени, треба разматрати и алтернативне опције како допрети до деце. У свим областима живота, јер на много места фали кућно васпитање. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Да, јер сматрам да би се само едукацијом могло спријечити прерано ступање у сексуалне односе, ране и нежељене трудноће и уопшре да би се тиме могла подићи свијест комплетног друшта о проблемима и последицама који су присутни због недовољног образовања! Не знам да ли би то требало да се нађе у склопу неког предмета или као засебан предмет, али свакако би то требало увести! Сад не знам баш да ли би то помогло јер претпостављам да на западу и у развијеним државама постоји сексуално васпитање па опет деца ступају рано у сексуалне односе. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Takvu su filozofiju napravili sad od tog seksualnog obrazovanja, ja ga uopšte ne bi zavodio kao predmet, trebao bi to biti 4-mjesečni kurs od septembra do decembra na primjer s fondom oko dvadesetak predavanja, možda u dvočasovnom bloku uvijek, prvi čas predavanjem drugi razgovor s pitanjima i odgovorima učenika, jedanput sedmično, januar-juni 2. polugodište ne preporučujem jer se djeca imaju učit za kraj godine važnijim predmetima. Bio bi u sastavu zdravstvenog obrazovanja ili biologije a imala bi ga pravo organizovat i crkva za djecu svojih vjernika i svojim kadrovima a novac za predavače bi im trebao biti refundovan od ministarstva školstva. Kurs bi bio namjenjen djeci u prvom ili drugom srednje. I imala bi se poštovat želja roditelja koji ne žele da njihova djeca idu na bilo kakav takav kurs ni onaj koji održava škola a ni onaj koji organizuje crkva na nivou opštine za djecu vjernika i gdje će predavači biti recimo hrišćanski zdravstveni radnici, psiholozi i sveštenici. Treba djecu obrazovat ali ne pravit sad od toga svega toliku nauku. Nije dobro ih ni prepustit stihiji. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Treba uvesti sexualno obrazovanje u skole... al za roditelje. Лидија Миленковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука