Jump to content

Da li treba uvesti seksualno vaspitanje u škole u Srbiji?

52 члановâ је гласало

1. 1. Da li treba uvesti seksualno vaspitanje u škole u Srbiji?

• Da, kao poseban predmet
      16
    • Da, ali unutar nekog drugog predmeta
      13
    • Ne
      22
    • Nemam stav.
      1

Препоручена порука

Нисам, али сам из породице просветних радника. Верујем да се пуно променило од тада и капирам да није лако...

Зајрон је такође из породице просветних радника и такође није никада радио као професор те ћу и теби, као и њему, рећи...не треба олако доносити констатације и желети верификацију и афирмацију нечега што је из угла оних (професора) који се велики део године живе са том децом и њиховим проблемима, који имају практичног искуства и годинама или деценијама покушавају оно о чему причамо, који се свакодневно хватају у коштац са њиховим најчешће одсуством кућног васпитања, са њиховим мејн стрим размишљањем, понашањем и жељама стеченим у породици или на улици, са приметним и рапидним генерацијским опадањем жеље за знањем, са чињеницом да знају све о сексу и свим могућим последицама, али их баш брига, са децом која и поред све професорске приче остају у другом стању са 15 и 16 година, са све већим присуством криминала и конзумирања и продаје дроге код њих, итд, итд, потврђено искључиво као процес веома слабог успоравања али не и елиминације свих проблема које креира друштво, улица и породица таква каква јесте... тако да, и поред ангажовања верске наставе, све је то џабе ,веруј ми...увођење таквог предмета би , понављам по трећи и последњи пут, само неупућен и лакомислен човек могао пожелети, и тачка!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 259
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa to bi se moglo tako reči i za narkomane, alkoholičare i itd. pa se opet djeci drže takva preventivna predavanja. I u čemu je sad ta razlika? Što je ono o toxikomaniji a ovo o sexu? Koji to predmet predaješ, nadam se da ne biologiju, zdravstveno vaspitanje ili tako nešto?

Понављам...немаш појма о чему причаш јер немаш практичног искуства у раду са децом (ја радим у средњој школи), тако да имаш илузију да би увођење предмета "сексуално васпитање" дало икаквог позитивног резултата.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Понављам...немаш појма о чему причаш јер немаш практичног искуства у раду са децом (ја радим у средњој школи), тако да имаш илузију да би увођење предмета "сексуално васпитање" дало и каквог позитивног резултата.

Mješaš stalno obrazovanje i vaspitanje. Rezultati se ne dobijaju nigdje odmah. Ja govorim o kursu koji bi znači bio praktično u sastavu vjeronauka kod djece vjernika ukoliko bi se zaveo onako kako sam to opisao. Pročitaj to tamo.

Подели на овим сајтовима

Mješaš stalno obrazovanje i vaspitanje. Rezultati se ne dobijaju nigdje odmah. Ja govorim o kursu koji bi znači bio praktično u sastavu vjeronauka kod djece vjernika ukoliko bi se zaveo onako kako sam to opisao. Pročitaj to tamo.

Интересантно је да човек који нема никаквог искуства у образовању и васпитању мени соли памет и каже ми да сам ја нешто "помешао"...и после се чудите што је највећи број мојих постова заједљивог, саркастичног и афористичног карактера.

@@Solomon Kane,

Жив ми био бро! :)

..и ти мени, Звоне! ;)

Подели на овим сајтовима

Зајрон је такође из породице просветних радника и такође није никада радио као професор те ћу и теби, као и њему, рећи...не треба олако доносити констатације и желети верификацију и афирмацију нечега што је из угла оних (професора) који се велики део године живе са том децом и њиховим проблемима, који имају практичног искуства и годинама или деценијама покушавају оно о чему причамо, који се свакодневно хватају у коштац са њиховим најчешће одсуством кућног васпитања, са њиховим мејн стрим размишљањем, понашањем и жељама стеченим у породици или на улици, са приметним и рапидним генерацијским опадањем жеље за знањем, са чињеницом да знају све о сексу и свим могућим последицама, али их баш брига, са децом која и поред све професорске приче остају у другом стању са 15 и 16 година, са све већим присуством криминала и конзумирања и продаје дроге код њих, итд, итд, потврђено искључиво као процес веома слабог успоравања али не и елиминације свих проблема које креира друштво, улица и породица таква каква јесте... тако да, и поред ангажовања верске наставе, све је то џабе ,веруј ми...увођење таквог предмета би , понављам по трећи и последњи пут, само неупућен и лакомислен човек могао пожелети, и тачка!

Sve ovo što si napisao se odnosi i na matematiku. Koliko toga mnogo se u školi uči i na kraju ih 80% ljudi cijeli život provede koristeći se samo običnom tablicom množenja i digitronom a po završetku srednje ne riješi više nijednu jedinu jednačinu ili nedaj Bože sistem jednačina s dvije ili više nepoznatih ili ne izračuna ništa iz sferne trigonometrije. Pa to onda prema tebi znači da bi se do kraja srednje trebala naučit samo ta  tablica množenja i rukovanje s digitronom. Škola je dužna obrazovat ne gledajući na to koliko će se ko onog što je naučio pridržavat u svom životu i to praktikovat a isto tako je dužna i raditi na tome kako bi ih što više đaka zaista zainteresovala za ono što je predmetom obrazovanja. Jedna je stvar kad školu završi osoba koja je nešto učila o nečemu a druga stvar kada ta ista osoba kaže: "Da sam ja to znao/la i da su nam o tom predavali i rekli nešto u školi ja bih bolje prošao/la u životu i ne završio/la ko zna kako i ko zna gdje." 

Подели на овим сајтовима

Sve ovo što si napisao se odnosi i na matematiku. koliko toga mnogo se u školi uči i na kraju ih 80% cijeli život provede koristeći se samo tablicom množenja i digitronom a po završetku srednje ne napiše više nijednu jedinu jednačinu ili nedaj Bože sistem jednačina s dvije nepoznate ili ne riješi ništa iz sferne trigonometrije. pas to onda prema tebi znači da bi se do kraja srednje trebala naučit samo tablica množenja i rukovanje s digitronom. Škola je3 dužna obrazovat ne gledajući na to koliko će se ko onog što je naučio pridržavat i to praktikovat a isto tako je dužna i raditi na tome kako bi ih što vuše zaista zainteresovala za to što je predmetom obrazovanja. Jedna je stvar kad školu završi osoba koje nešto učila o nečemu a druga stvar kada ta ista osoba kaže, da sam ja to znao/la i da su nam o tom predavali i rekli nešto u školi ja bih bolje prošao/la u životu i ne završio/la ko zna kako i ko zna gdje. 

Молим те, престани да лупаш глупости...почињеш да смараш. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Једино побољшање које би видели увођењем сексуалног васпитања јесте у повећању броја урађених домаћих задатака...из тог предмета.

Подели на овим сајтовима

Једино побољшање које би видели увођењем сексуалног васпитања јесте у повећању броја урађених домаћих задатака...из тог предмета.

Sta ti mislis kakvi bi bili domaci zadatci iz tog predmeta?

Подели на овим сајтовима

Sta ti mislis kakvi bi bili domaci zadatci iz tog predmeta?

Не знаш? Правиш се "Тоша" уместо Васа, јел? Шалим се...нема од увођења сексуалног васпитања никакве користи, мој Васо, веруј ми! :)

Подели на овим сајтовима

Oni će ih raditi i tako i onako, i s tim predmetom ili kursom i bez njega. A i mnogo drugih stvari će raditi pogrešno ili naopako, to je istina. Škola nije Svemogući Bog i nema moć od učenika napravit anđele, to od njih ne učine čak ni časovi vjeronauka. Ali je dužna pripremiti ih sve podjednako za život. 

Подели на овим сајтовима

Domaci zadatci bi bili teorijsko znanje o sopstvenoj seksualnosti,

higijeni i saznanje o opasnostima promiskuiteta nezasticenog seksa i

mogucnosti preko istog, zaraza polno prenosivim bolestima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...