Jump to content

Da li treba uvesti seksualno vaspitanje u škole u Srbiji?

52 члановâ је гласало

1. 1. Da li treba uvesti seksualno vaspitanje u škole u Srbiji?

• Da, kao poseban predmet
      16
    • Da, ali unutar nekog drugog predmeta
      13
    • Ne
      22
    • Nemam stav.
      1

Препоручена порука

Не знаш? Правиш се "Тоша" уместо Васа, јел? Шалим се...нема од увођења сексуалног васпитања никакве користи, мој Васо, веруј ми! :)

Можда нема користи за један број деце/ученика, а за неке можда и буде корисно

И ја радим у школи, додуше основној (нижој)

Све је питање процента

Нека бар један број деце усвоји нешто.......и то је неки резултат

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 259
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Oni će ih raditi i tako i onako, i s tim predmetom ili kursom i bez njega. A i mnogo drugih stvari će raditi pogrešno, to je istina. Škola nije Svemogući Bog i nema moć od učenika napravit anđele, to od njih ne učine čak ni časovi vjeronauka. Ali je dužna pripremiti ih sve podjednako za život. 

...и то раде све учесталије и све раније и поред указивања и објашњавања најбитнијих ствари у животу, веруј ми.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Чији начин размишљања је " Фројду"? 

To je žargon studenata psihologije...

Frojd, Frojd,Frojd, uvek je on u pravu..... svaka druga reč Frojd.

Ako je nešto rekao Frojd, to mora da je tačno... A ja mislim da je to naivno.

No, nastavite, da ne skrećem sa teme.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Можда нема користи за један број деце/ученика, а за неке можда и буде корисно

И ја радим у школи, додуше основној (нижој)

Све је питање процента

Нека бар један број деце усвоји нешто.......и то је неки резултат

Волео бих, колега, да дођеш у средњу школу и видиш како сте их припремили...и кад је знање и васпитање у питању...а о родитељима да и не причам.

Подели на овим сајтовима

Волео бих, колега, да дођеш у средњу школу и видиш како сте их припремили...и кад је знање и васпитање у питању.

ниски ударци

ја не припремам никога за средњу јер радим у нижој музичкој школи 

а васпитно, не бих рекао да ико од мојих колега делује тако како сугеришеш у изјави :)

врло неочекивано од тебе

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Волео бих, колега, да дођеш у средњу школу и видиш како сте их припремили...и кад је знање и васпитање у питању...а о родитељима да и не причам.

A sta predajes?

Подели на овим сајтовима

ниски ударци

ја не припремам никога за средњу јер радим у нижој музичкој школи 

а васпитно, не бих рекао да ико од мојих колега делује тако како сугеришеш у изјави :)

врло неочекивано од тебе

Низак ударац? Само је у питању реалност које сам као професор итекако свестан и коју гледам више од деценије, а исто ће ти ово рећи сваки професор било које средње школе...то што си ти схватио лично, јесте само твој проблем...ја нисам рекао да си ти лично крив за било шта, али да нам деца уопштено долазе полуписмена, то је апсолутно тачно.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

...и то раде све учесталије и све раније и поред указивања и објашњавања најбитнијих ствари у животу, веруј ми.

Ma vjerujem ja tebi, čovječe, zaista vjerujem, ali ni tako to nije razlog da se taj predmet ili kurs ne zavede već baš tim veći razlog da se zavede. Samo razočarano ponavljaš to isto, već sam se sudržao da te upitam da nisi možda "pregorio", da ne primjećuješ simptome toga na sebi? To se dešava prosvjetnim, zdravstvenim i humanitarnim radnicima koji rade u vrlo teškim i beznadežnim uslovima a ovo kako ti o svemu s očajom i desperatno to pišeš je baš jedan od simptoma toga. U tom slučaju je najbolje pobjeći s takvog mjesta još na vrijeme a počet radit nešto novo. To je kad humanitarni radnik počne stalno ponavljat i mislit na to kako djeca umiru iz minute u minutu od gladi, doktor o tome kako umiru od neliječenja, street-workeri o tom kako se narkomani poubijaše, socijalni radnik o tome kako beskućnici pomriješe od zime, prosvjetni radnik kako ništa ne znaju i kako su nevaspitana. Pa šta bi sad mi, hoćemo li sad napravit kolektivni harakiri zato što se pola razreda te dječice već u 14-15 poseksalo? Jadikovat ne pomaže, treba nešto radit. To su sve posljedice komunizma. A to će se trebat ispravljat još dugo vremena.

Подели на овим сајтовима

Ma vjerujem ja tebi, čivječe, zaista vjerujem, ali ni tako to nije razlog da se taj predmet ili kurs ne zavede već baš tim veći razlog da se zavede

У контексту свега реченог, нема смисла...а да се ради, ради се и више него што ти можеш и да помислиш...али резултати су једва приметни јер је сувише јак утицај лоше постављеног и конципиораног образовног система, прејак утицај улице, рапидан раст социјалног раслојавања, пораст криминала, наркотика и самим тим, промискуитетног живота, утицај медија, незаинетресовани родитељи неспремни да се ухвате на озбиљан начин у коштац са проблемиа своје деце, итд, итд.

Ok. Onako sam pitao. 

Ali, ne slazu se svi nastavnici sa tobom. Vdis npr forumasa koji ima blog katodna cev sve trpi on ima potpuno drugacija iskustva

Има иста искуства као ја,  зна све ово исто као и ја, и верујем да код својих ученика има резултате исте или сличне као и ја...али ако се залаже за увођење овог предмета, онда се са њим не бих могао сложити.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...