Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Da mrzelo me da tražim da te citiram, samo sam uglavnom hteo da kažem da nije samo problem što deca neće da nauče, ne kažem da nema ima toga i to dosta, već postoji problem što ni profesori neće da uče decu a i toga je čini mi se ima dosta. Не кажем да нема професора који само "одрађују" свој посао али такви су у начелу, а моја искуства и искуства мојих старијих и млађих колега су баш таква, у минорном броју. Нити видим зашто бих се ја "погледао у огледалу" (тако си написао) када дајем, пред Богом кажем, свој максимум, нити сам рекао да су деца искључиви кривци...лепо сам у вуше постова написао шта и кога све сматрам главним кривцима за данашњу ситуацију у вези са датим проблемом...ако си читао, онда схваташ да у суштини сматрам децу жртвама тога, а не кривцима. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ovde ljudi ocigledno ne kapiraju sta je sexualno vaspitanje. Sexualno vaspitanje nije sexualna indoktrinacija tinejdzera vec edukacija o tome kako se ponasati u sexualnim odnosima, kako se zastiti od bolesti i nezeljene trudnoce. Da, tačno tako. Mnogi si to pletu s Kama Sutrom, tantrom i seksualnom Yogom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Не кажем да нема професора који само "одрађују" свој посао али такви су у начелу, а моја искуства и искуства мојих старијих и млађих колега су баш таква, у минорном броју. Нити видим зашто бих се ја "погледао у огледалу" (тако си написао) када дајем, пред Богом кажем, свој максимум, нити сам рекао да су деца искључиви кривци...лепо сам у вуше постова написао шта и кога све сматрам главним кривцима за данашњу ситуацију у вези са датим проблемом...ако си читао, онда схваташ да у суштини сматрам децу жртвама тога, а не кривцима. Da ti kazem ja ko neko ko je pre par godina izasao iz skole sta je po meni najveca mana SVIH profesora sa EKSTREMNO retkim izuzecima. Nikad nijedan profesor mene nije ni POKUSAO DA NAUCI, KAKO DA UCIM. Sto je NAJVAZNIJI DEO OBRAZOVANJA. Sto sam nazalost shvatio tek kada sam otisao na fakultet... i skupo me kosta. Dakle od osnovne do srednje skole oni meni daju neki zadatak da ja ispunim neki test, ja to nekako uspem da smandrljam na najgluplji i najmanje efikasan nacin. Skoro sam skontao da je ona velika razlika izmedju mene koji sam jako los djak i nekih mnogo bolji djaka upravo to sto su oni umeli da uce - ja nisam. Da budem iskren nisam se puno ni trudio sam da provalim, ali sam siguran da je vecina njih imala neku pomoc sa strane. Moje ucenje bilo je citaj i pamti napamet... Zayron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Sta kaze njeno velicanstvo Crkva povodom ovoga? Kad blagosilja odnos? :P U crkvenom braku, znači po navršenoj punoljetnosti i po sklopljenom crkvenom braku pred sveštenikom. Sex izvan crkvenog braka je grijeh koji treba ispovijedati. Ako nije ispovijeđen nemamo pravo ići na pričest, ako idemo a nismo to ispovjedili činimo svetogrđe, sakrilegij. Pričešćujemo se svetogrdno, što je onda još daleko veći grijeh nego sami taj grijeh sexa, to kaže crkva kod nas, hoće reći katolička. Kod vas pravoslavaca to bude vrlo slično, koliko sam to uspio vidjet. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Da ti kazem ja ko neko ko je pre par godina izasao iz skole sta je po meni najveca mana SVIH profesora sa EKSTREMNO retkim izuzecima. Nikad nijedan profesor mene nije ni POKUSAO DA NAUCI, KAKO DA UCIM. Sto je NAJVAZNIJI DEO OBRAZOVANJA. Sto sam nazalost shvatio tek kada sam otisao na fakultet... i skupo me kosta. Dakle od osnovne do srednje skole oni meni daju neki zadatak da ja ispunim neki test, ja to nekako uspem da smandrljam na najgluplji i najmanje efikasan nacin. Skoro sam skontao da je ona velika razlika izmedju mene koji sam jako los djak i nekih mnogo bolji djaka upravo to sto su oni umeli da uce - ja nisam. Da budem iskren nisam se puno ni trudio sam da provalim, ali sam siguran da je vecina njih imala neku pomoc sa strane. Moje ucenje bilo je citaj i pamti napamet... Јел? Видиш, ја сам убеђен да ти правдаш своје свесно учињене пропусте... тих прича сам се наслушао управо од таквих. Како су други знали да уче, а ти ниси? Како су професори друге научили да мисле и уче, а тебе нису? Пусти ме тих прича, молим те. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 U crkvenom braku, znači po navrpenoj punoljetnosti i po sklopljenom crkvenom braku pred sveštenikom. Sex izvan crkvenog braka je grijeh koji treba ispovijedati. Ako nijwe ispovijeđen nemamo pravo ići na pričast, ako idemo činimo svetogrđe, sakrilegij. Nisam siguran da je ovo tacno,mislim da crkva dozvoljava razliku od 20 godina,a da osoba moze imati,dal 14 il 16 godina prikom bracne zajednice....ne znam kako je kod vas franjevaca.A i za ovo nisam siguran. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Da ti kazem ja ko neko ko je pre par godina izasao iz skole sta je po meni najveca mana SVIH profesora sa EKSTREMNO retkim izuzecima. Nikad nijedan profesor mene nije ni POKUSAO DA NAUCI, KAKO DA UCIM. Sto je NAJVAZNIJI DEO OBRAZOVANJA. Sto sam nazalost shvatio tek kada sam otisao na fakultet... i skupo me kosta. Ne znam ja sam sam naucio da ucim. Veci je problem sto te ne nauce da mislis nego tupe sa nekim glupostima. Zato meni odgovaraju faxevi u USA. Profesori ne glume neke velicine(i ako bi mogli) vec su uvek spremni da izadju u susret, za razliku od nasih profana koji se intelektualno uzdizu uz farmu pa glume neke velicine u skolama... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 25, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Mislim i kada bi se ovaj predmet uveo u školama - ovaj problem ( U Srbiji zatrudni 16.000 devojčica godišnje, od toga 90 odsto abortira) ne bi bio rešen. Takvo je trenutno stanje i trend kod mladih i ako nisu to toloko nepismeni da neznaju neke stvari. Ovakvo kakvo je trenutno stanje u školstvu , ovaj predmet ne bi se ozbiljno shvatio već bi to bio predmet tipa "izduvnog ventila" za odmaranje. Mladi su i te kako informisani sa svim i svačim te ako bi imali malo svesti i kućnog vaspitanja, ovakvi problemi ne bi bili tako alarmantni kao što se sada vidi. Ranije su stare majke i bake te svoje dece vaspitale svoju decu o čednosti. Njima nije bila potrebna škola, čak štaviše bile su nepismene ili polu pismene pa su opet uspevale da nauče nešto bez olovke, krede i table. To isto važi i za očeve! Ovo je obostrani problem, komunikacija roditelj - deca, kada bi ta relacija bila na zdravoj osnovi do ovoga ne bi došlo. Polako se topimo, topimo, topimo dok se ne istopimo u neki drugi narod gde će se jednog dana samo znati da je ovde nekada bila Srbija i ako se ne opametimo, buduće mlade generacije će se suočiti sa ovom našom kolektivnom decenijskom tragedijom - ličnog i sopstvenog genocida. Sanja Т., feeble and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Јел? Видиш, ја сам убеђен да ти правдаш своје пропусте...тих прича сам се наслушао управо од таквих. Mogao bi ali gresis, ja nemam sta da pravdam, ja sam svoje zavrsio a sada ispravljam i ucim iz pocetka ono sto mi nikad niko nije pokazao. Da ucim. Ja mislim da ti nisi spreman to da prihvatis kao cinjenicu. Ajd reci mi koliko si puta prisao losijem djaku i pitao ga, na koji nacin ti ucis kada ucis, koje si tehnike probao? Jel si probao sa skicama i crtezima, jel si probao ovaj ili ovaj nacin. Smem da se kladim da to nikad nisi uradio... pa ti samo slushaj price ili malo preispitaj svoj stav i pitaj nekad nekog loseg djaka... zasto on zapravo ne moze da ispuni vise od trojke? Zasto toliko bezi od ucenja? ..... Or keep playin' blame game. Ne znam ja sam sam naucio da ucim. Veci je problem sto te ne nauce da mislis nego tupe sa nekim glupostima. Upravo sam na to i mislio. Besmisleno i besumucno citanje i ponavljanje bez razumevanja ubija svaku mogucu motivaciju za ucenje i glavni je odgovorni krivac sto su losi djaci losi. Ja sam toliko tehnika istrazio kada sam upisoa faks i zapitao se... zasto meni ovo NIKAD NIKO NIJE RANIJE POKAZAO? Siguran sam da bih imao mnogo bolji uspeh. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Mislim i kada bi se ovaj predmet uveo u školama - ovaj problem ( U Srbiji zatrudni 16.000 devojčica godišnje, od toga 90 odsto abortira) ne bi bio rešen. Takvo je trenutno stanje i trend kod mladih i ako nisu to toloko nepismeni da neznaju neke stvari. Ovakvo kakvo je trenutno stanje u školstvu , ovaj predmet ne bi se ozbiljno shvatio već bi to bio predmet tipa "izduvnog ventila" za odmaranje. Mladi su i te kako informisani sa svim i svačim te ako bi imali malo svesti i kućnog vaspitanja, ovakvi problemi ne bi bili tako alarmantni kao što se sada vidi. Ranije su stare majke i bake te svoje dece vaspitale svoju decu o čednosti. Njima nije bila potrebna škola, čak štaviše bile su nepismene ili polu pismene pa su opet uspevale da nauče nešto bez olovke, krede i table. To isto važi i za očeve! Ovo je obostrani problem , komunikacija roditelj - deca, kada bi ta relacija bila na zdravoj osnovi do ovoga ne bi došlo. Polako se topimo, topimo, topimo dok se ne istopimo u neki drugi narod gde će se jednog dana samo znati da je ovde nekada bila Srbija i ako se ne opametimo, buduće mlade generacije će se suočiti sa ovom našom kolektivnom decenijskom tragedijom - ličnog i sopstvenog genocida. Da, ali kad vec roditelji nece da pricaju sa decom onda to mora neko drugi da uradi. Te price stara majke i babe pricale o cednosti ne pije vodu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Nisam siguran da je ovo tacno,mislim da crkva dozvoljava razliku od 20 godina,a da osoba moze imati,dal 14 il 16 godina prikom bracne zajednice....ne znam kako je kod vas franjevaca.A i za ovo nisam siguran. Nije bila riječ o crkvenim već o državnim zakonima. Promašio si temu. Ona tarifa je za državne zakone. Crkva također ne dozvoljava nikakvu trudnoću van braka a u praksi ni ne sklapa više brakove prije 18. godine i zakonske punoljetnosti. I kod nas prema starim zakonima se moglo vjenčavati crkveno prije 18. godine ali se to već odavno ne praktikuje, danas vas nijedan sveštenik katolički ne oženi crkveno prije punoljetstva a od 17. godine samo vrlo, vrlo iznimno uz cijeli soliter odobrenja i dozvola, od roditelja, od države, od biskupa, od psihologa i doktora itd. da se to na kraju ni ne isplati, dok sva ta odobrenja izletate i izganjate taman prođe godina pa ste punoljetni. A od 16. ili 15. godine vas više niko u crkvi ne oženi, više se to uopšte ne praktikuje. Možda koji izuzetak ali to je onda jedan među milionom. Nejde to više radit tako. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 25, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2013 @@Филозоф, to da, pila bi se voda da nije neko prekinuo tu normalnu sponu roditeljstva i sad normalno da smo žedni obi-wan and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Nije bila riječ o crkvenim već o državnim zakonima. Promašio s¸i temu. Ona tarifa važi za državne zakone. Pa tu i jeste caka.Sta sam ja napisao na pocetku teme.......greska drzave i Crkve,heheheheh Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Mogao bi ali gresis, ja nemam sta da pravdam, ja sam svoje zavrsio a sada ispravljam i ucim iz pocetka ono sto mi nikad niko nije pokazao. Da ucim. Ja mislim da ti nisi spreman to da prihvatis kao cinjenicu. Ajd reci mi koliko si puta prisao losijem djaku i pitao ga, na koji nacin ti ucis kada ucis, koje si tehnike probao? Jel si probao sa skicama i crtezima, jel si probao ovaj ili ovaj nacin. Smem da se kladim da to nikad nisi uradio... pa ti samo slushaj price ili malo preispitaj svoj stav i pitaj nekad nekog loseg djaka... zasto on zapravo ne moze da ispuni vise od trojke? Zasto toliko bezi od ucenja? ..... Or keep playin' blame game. Upravo sam na to i mislio. Besmisleno i besumucno citanje i ponavljanje bez razumevanja ubija svaku mogucu motivaciju za ucenje i glavni je odgovorni krivac sto su losi djaci losi. Ja sam toliko tehnika istrazio kada sam upisoa faks i zapitao se... zasto meni ovo NIKAD NIKO NIJE RANIJE POKAZAO? Siguran sam da bih imao mnogo bolji uspeh. Опкладу би изгубио засигурно, момче...а да си још један који оправдава сопствене пропусте и, што је најгоре, кривицу апсолутно пребацује на терен професора, то тек сад стоји, после оваквих по природи паушалних а по намери општих констатација... неког другог мажи тим причама, важи? Немој, момче, мени да причаш приче из непричаве, живота ти. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2013 "погледао у огледалу" Dobro ovo ovde sam se malo loše izrazio. Ono sry nisam na tebe mislio. Ali moje iskustvo sa provesorima je veoma loše što se srednje škole tiče, kažem samo dvoje se trudilo da nas nauči nečemu, ostali mogu do ujutru da prepričavam anegdote sa časov. Npr kada se đak javi da radi zadatak inače bulova algebra, možda znaš i sad postoji više načina da se zadatak uradi, a profesor mu kaže: "Nemoj tako da radiš radi na ovaj način tako imam urađeno u knjizi". Ima dosta ovakvih stvari. Doduše što se nastavnika u osnovnojj tiče više je bilo ovih što hoće da te nauče, mada su meni bili sve stariji profesori i imao sam sreće da dođem kod takvih, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука