Kolega2357 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Pa da Hristos je tamo gde najvise potrebujemo od Njega pomoc. Da tačno tako slažem se sa tobom ovde. Ateizam je prolazan i izlečiv kod čoveka u 21. veku. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 A zasto onda Hristos kaze da Ga u djavolu nema? Stvoren je bio kao andjeo tada je Bog sigurno bio u njemu ali ga se ovaj odrekao pa to i kažem, ima Ga do odricanja Bog se ne nameće. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 A zasto onda Hristos kaze da Ga u djavolu nema? Stvoren je bio kao andjeo tada je Bog sigurno bio u njemu ali ga se ovaj odrekao... Христос представља Сина Божјег, послушног сина, док Ђавола одликује непослушност. Зато Христа у Ђаволу нема, Бог је у свему па и сотону је створио, значи и тамо је Бог, Али Сина Божјег нема у ђаволу. Бог је Сина родио да буде исти као и он сам, Па Син има три лица, као и Отац што има. Зато је Син савршени Бог иако је ум Божји, дакле треће лице божанства. Ово се не може интелектуално схватити до само кроз Божје откровење. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Ne znam grome nemam ja nista protiv da svako ima svoje vidjenje nego mi je najispravnije vidjenje u Crkvi kao Telu Hristovom koju cini zajednica dok ispovedamo Boga po simvolu vere... Ovo tvoje je uz kaficu barem ja to tako dozivljavam i sa puno strpljenja i ljubavi prema drugacijem. Ne bih mogao da kazem da sam te razumeo ali verovatno pises jer ce neko to ipak razumeti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Христос представља Сина Божјег, послушног сина, док Ђавола одликује непослушност. Зато Христа у Ђаволу нема, Бог је у свему па и сотону је створио, значи и тамо је Бог, Али Сина Божјег нема у ђаволу. Бог је Сина родио да буде исти као и он сам, Па Син има три лица, као и Отац што има. Зато је Син савршени Бог иако је ум Божји, дакле треће лице божанства. Ово се не може интелектуално схватити до само кроз Божје откровење. Kako mislis to da Sin ima tri lica?I odakle ti to da Otac ima tri lica?Otkrio ti Bog? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Kako mislis to da Sin ima tri lica?I odakle ti to da Otac ima tri lica?Otkrio ti Bog? Логично је да ако је Син Божји, ум Божји. А у Сину се огледа пунина самог Бога, Јер Христос је Савршени Бог као и његов отац што је. Незнам шта те збуњује? Ево и ми који смо рођени у Христу. Јел имамо ум? јел имамо дух који нам је од Бога дат? Јел имамо разум да у њему видимо Оца? Имамо сва три лица која и Отац има, како би иначе били синови Божји кроз Исуса христа? Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Sta vas udaljava od Boga i kako se borite sa tim kako vas ne bi uzelo i odnelo u neku zemlju nedodjiju u kojoj nema Spasa? Bigica and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Ух...удаљавају ме моје мисли... читам акатист и одем до манастира на вечерњу службу радним даном... Олимп and keka је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Šta me udaljava: gordost, netrpeljivost... Kako se borim: odlazak na Svetu Liturgiju dosta pomaže, nekako molitva sama mi nije baš dovoljna. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Sta vas udaljava od Boga i kako se borite sa tim kako vas ne bi uzelo i odnelo u neku zemlju nedodjiju u kojoj nema Spasa? Svi moji gresi učinjeni u znanju i neznanju me odvajaju od Boga i sprečavaju me da uznapredujem u veri,nadi i ljubavi. Kako se borim? Ja mislim da se ne borim....ponekad se trudim da ignorišem iskušenja i da se ne uzbudjujem ni zbog čega.što bi se reklo da nisam pod stresom.... Da li ću i koliko u nečemu uspeti ne znam,ali verujem da će mi Bog pomoći zato što je blag i čovekoljubiv. JESSY, МилошБГ, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Do sada ovde sve braca i sestre u Hristu tnx na razmishljanjima! Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Bog je svuda i sve ispunjava ali Spas je samo tamo gde se je neko odazvao na Poziv nad Pozivima. keka је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Доста тога, а највише ја саму себе неким поступцима, размишљањима! ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................На мјесту ових тачкица је био један поприлично велики текст! Било је то једно мини исповиједање за које је ипак боље да буде речено неком свештенику Volim_Sina_Bozjeg, Драшко, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Доста тога, а највише ја саму себе неким поступцима, размишљањима! ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................На мјесту ових тачкица је био један поприлично велики текст! Било је то једно мини исповиједање за које је ипак боље да буде речено неком свештенику Nasmeja me (prepoznah sebe) i mogu ti reci da si na jedinom Putu! Биљана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 “Važno je sačuvati ono dobro u sebi i imati poverenja u sebe. Samo tako čovek može gledati napred, biti zdrav, koristiti Bogu, sebi i drugima.” To su reci oca Tadeja.Jos je on znao da kaze da smo mi cas u raju,cas u paklu,shodno nasim mislima. S toga,ne plasi se i ne ocajavaj.Bog ne ostavlja ni one koji ga ne prihvataju i koji se bore protiv njega,taman posla da ostavi nas koji se u njega uzdamo. Volim_Sina_Bozjeg, Arsenija, ПЧЕЛИЦА and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука