Aquilius Cratus Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 као што постоји разлика измедју послушности и покорности,тако постоји раулика измедју вере и религије... Da li to znaci da cilj pravoslavlja nije ponovno uspostavljanje veze sa Bogom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ова порука се односи управо на Хришћане...ове наше Православне да не кажем "православне"... No mercy... Дејан је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Mozda si glup pa ne razumes?! 0110_hahaha Eto ne moramo da se mucimo da definisemo glupost, jer imamo instant primere u praksi Al sad sam ja glup jer to i nije definicija... jel moze bez glupiranja da se objasni sta je glupost? Ja da nisam glup ja ne bih ovoliko vremena pisao po forumu ali to je neka sasvim druga prica. Ovde je rec o tome sta je glupost a sta pamet i imali li prostih definicija ili je to ipak mnogo sira prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 привремена променљива = знање знање = зло незнање = привремена променљива На крају остаје да је незнање у ствари највеће знање, а да је оно што је пре било знање сада највеће зло кога се треба клонити. .... neznanje=znanje=privremena promenljiva=zlo ..... I znanjeI=funkcionalno znanje Na kraju ostaje da je znanje najveće znanje samo ako se koristi .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Da li to znaci da cilj pravoslavlja nije ponovno uspostavljanje veze sa Bogom? мислим да бар са тобом не морам да се расправалјам на овакве глупости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 http://etymonline.com/?term=religion Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ja bih se vratio na ono što su svima nama (ili barem meni) pričali u školi (što roditelji, što profesori): "Ne postoji glupa osoba, postoji smo lenja osoba." Ja mislim da se glupost ne može ograničiti niti definisati nekom konstantnom teorijom, jer (kažem po meni) ako bi uzeli da je nedostatak informacija, nevoljnost za sticanje novih veština, saznanja,... ili jednostavno "glupo" ponašanje, opet ne bismo mogli da je definišemo. Što reče Ajnštajn: "Samo su dve stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Mada za svemir nisam siguran." Cenim da glupi ljudi ne postoje, ali svakako mogu da čine glupa dela, zbog čega ispadaju glupi. Naravno, postoje izuzeci kada to ponašanje dostiže rang bolesti, o čemu nemam znanja da govorim. Mislim da ovde treba držati kao što mi hrišćani držimo ono za zlo, kao da ne postoji, jer znamo da neće trijumfovati. Moje mišljenje Лидија Миленковић, Олимп and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 "Ne postoji glupa osoba, postoji smo lenja osoba." Зеро, свака част! Ово сам и хтео написати. Људска интелигенција, тј. памет, јелте, је веома промењива ствар, и развија се свакодневно, ако човек то жели. Ја досад, немам нешто много љета, али нисам видео глупу особу, која је таква рођена, а да је овако читава. С тога, сматрам да то зависи од самог човека. Јер ја рецимо данас могу узети да читам неку књигу, а могу и рећи, сутра ћу, неће она побећи. И ето. Од сутра до сутра, књига побегла . Што се Православља тиче, није потребна нека памет, већ простодушност. Ништа више. У Житијима Светих се могу видети примери да људи који никада псалтир нису држали у руци, поју псалме. Тако да је вера најбитнија ствар, а са њом долази све остало. Ја би волео да сам простодушан, макар био и глуп. Лидија Миленковић and Zero је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Pomaze Bog svima. Slazem se sa cinjenicom da je pravoslavlje bila verea elite, ljudi koji su smatrani za mislioce svog vremena. Bogu hvala sto se to promenilo i sto je veliki broj ljudi prepznalo veru zivoga Boga i u njega poverovali. Ali covek, pojedinac iz te prosecne narodne mase nema dovoljno informacija i mesta gde zaista moze da sazna sta je Pravoslavlje ustvari. U mom mestu sto procentno su svi pravoslavci, malo seoce ali njihova vera je plitka i povrsna koliko neki obicaj koji je ostao od starine da se ispostuje. Kada krenem da im objasnjavam da to ne treba da rade jer je to pogresno vecina se plasi da menja svoje pogrene radnje ali ih na kraju menja. Da ne duzim pricu zakljucak bi bio da ljudi malo znaju o svojoj veri ali da kada krene da im se prica i objasnjava oni ozareno slusaju svaku rec i upijaju je kao sundjer. Arsenija, Grizzly Adams, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Cenim da glupi ljudi ne postoje, ali svakako mogu da čine glupa dela, zbog čega ispadaju glupi. Naravno, postoje izuzeci kada to ponašanje dostiže rang bolesti, o čemu nemam znanja da govorim. Mislim da ovde treba držati kao što mi hrišćani držimo ono za zlo, kao da ne postoji, jer znamo da neće trijumfovati. Moje mišljenje Tvoje mišljenje me je inspirisalo.... Postoje glupi ljudi....ako uzimamo u obzir količnik inteligencije ispod 90... Svi koji ne spadaju u tu kategoriju nisu glupi,nego su prosto nerazvijeni.Dučić je o tome lepo govorio u "Blagu Cara Radovana".... Glupak prezire pametnog čoveka zato što ga ne razume... "Glupost je nesumnjivo u osnovi svakog poroka i zločina"Jovan Dučić "Mudar čovjek priča zato što ima nešto da kaže, budala priča zato što mora nešto da kaže" Platon "Beskrajna je povorka budala"Petrarka Ja mislim da glupi i nerazvijeni mogu da budu dobri....a da su budale nepopravljive... Олимп and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Глупи људи не постоје. Кога год сам питао каже да је паметан... Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Глупи људи не постоје. Кога год сам питао каже да је паметан... Pa da pamet je najbolje rasporedjena stvar na svetu.. svi misle da je imaju dovoljno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Наравно,хомос религиосус,он верује увек,шта год да му сервираш... ne bih da dolivam ulje na vatru ali nije homos nego homo Povrh svega, naime,što se kaže, još uvek držim da Gospod smatra ono što je izjavio vo vremja ono -U taj čas obradova se duhom Isus i reče: Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razboritih, a otkrio to bezazlenima. Da, Oče, jer je tako bila volja tvoja.- ovde je mudrost, ko ima um neka vidi da bezazleni takodje mogu biti mudri (kao zmije) ali i bezazleni kao golubovi... po mom skromnom mišljenju, nedostaju ti golubovi i zmije za celovitu priču, ako me razumeš D. 4chsmu1 Лазар Нешић, Volim_Sina_Bozjeg, Zero and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ne postoji tu univerzalan odgovor. Neko ce to povezati sa sposobnoscu snalazenja u novonastaloj situaciji,neko sa elokventnoscu,obrazovanoscu neko sa vrednoscu.Neki covek koji je glavni mangup u selu moze reci za doktora nauka nekog da je glup,zato sto on nije povalio i iskoristio pola sela za svoje licne potrebe. Na primer,za nekoliko minuta razgovora sa nekim,mogu dati sud da li se radi o glupoj ili pametnoj osobi,al to je opet samo moje vidjenje,tako da je nezahvalno da potencijalno glupa osoba daje svoje vidjenje necije gluposti... Sve u svemu,svako od nas je imao situaciju u zivotu kad je sa ponosom mogao zapevati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ja bi se tu osvrnuo na Hrista koji kaze ucenicima vama je dano da razumete a njima pricam u pricama. Ko ne razume Boga taj laze. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука