Calabria Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Неки чланови ,и њихово схватање Бога и Православља ,су ме инспирисали да напишем овако нешто. Зато сам тему и покренуо у овом подфоруму. Сложићу се да је религија за сиротињу и контролу ширих народних маса,али Православље није религија,Православље је вера. Koja je razlika izmedju vere i religije? I pokornosti i poslusnosti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Неки чланови ,и њихово схватање Бога и Православља ,су ме инспирисали да напишем овако нешто. Зато сам тему и покренуо у овом подфоруму. Сложићу се да је религија за сиротињу и контролу ширих народних маса,али Православље није религија,Православље је вера. Први векови хришћанства недвосмислено доказују се је Хришћанство вера интелектуалне елите. Хришћани су живели по градовима и сачињавали 10% становништва ,најобразованији и најбогатији део грађана. Митрополит Антоније Блум(војни хирург),на питање,ко од Британаца прима Православље,је одговорио ,само образовани и високо образовани! Обзиром да глупи људи од православља праве религију, поставља се питање где је њихово место у тој причи. Није Православље за глупе људе!Бог ће им на крају рећи,уђи сине у рај,ниси ти крив,једноставно ниси могао да скапираш... Није грех бити глуп... E Dejane, Dejane, hrišćanstvo je za SVE ljude, jer Bog "hoće da se SVI ljudi spase i dođu do spoznanja istine. Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus, koji sebe samoga dade kao otkup za SVE." (1 Tim 2,4-6) "Први векови хришћанства недвосмислено доказују се је Хришћанство вера интелектуалне елите." Baš suprotno: već u prvom vijeku hrišćani su bili prisutni u SVIM slojevima društva, od robova do rimske društvene elite, uključujući i jednog rođaka cara Domicijana. w.a.mozart, Жедни, SHADOWS OF THE LIGHT and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Што се Православља тиче, није потребна нека памет, већ простодушност. Ништа више. У Житијима Светих се могу видети примери да људи који никада псалтир нису држали у руци, поју псалме. Тако да је вера најбитнија ствар, а са њом долази све остало. Ја би волео да сам простодушан, макар био и глуп. Bravo! Tako i treba, verujem da je na to Hristos mislio kada je rekao da "ko ne primi carstvo kao dete, neće ući u njega." (ispravite me ako grešim) Voleo bih i ja da spoznam tu bezazlenost, ali polako, bitno je ne gubiti veru. Олимп and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Bravo! Tako i treba, verujem da je na to Hristos mislio kada je rekao da "ko ne primi carstvo kao dete, neće ući u njega." (ispravite me ako grešim) Voleo bih i ja da spoznam tu bezazlenost, ali polako, bitno je ne gubiti veru. :good2: 8086.gif "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Pa za ljubav ne treba pamet.....gde pamet i razum i inteligencija umesaju prste....tu ljubavi nema..vec samo trgovina.....dajem da bi dobio..volim da bi me voleli..... Zero је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 ovde je mudrost, ko ima um neka vidi da bezazleni takodje mogu biti mudri (kao zmije) ali i bezazleni kao golubovi... po mom skromnom mišljenju, nedostaju ti golubovi i zmije za celovitu priču, ako me razumeš D. 4chsmu1 ne nedostaju,nisi ti razumeo porku dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 E Dejane, Dejane, hrišćanstvo je za SVE ljude, jer Bog "hoće da se SVI ljudi spase i dođu do spoznanja istine. zato se glupi i oni koji za Hrista niokad čuli nisu,neće spasiti jelte Baš suprotno: već u prvom vijeku hrišćani su bili prisutni u SVIM slojevima društva, od robova do rimske društvene elite, uključujući i jednog rođaka cara Domicijana. Hrišćani su uvek bili oni koji su mislili svojom glavom,naročito u prvim vekovima. I bili su elita u svakom smilu bez obzira što su i rbovi bili... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Pa za ljubav ne treba pamet.....gde pamet i razum i inteligencija umesaju prste....tu ljubavi nema..vec samo trgovina.....dajem da bi dobio..volim da bi me voleli..... Немогуће је бити паметан без љубави. Зато што је памет (мудрост) знање о љубави, а љубав манифестација енергије са духом различитих вибрација. Љубав без памети је исто као гулаш без паприке. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Немогуће је бити паметан без љубави. Зато што је памет (мудрост) знање о љубави, а љубав манифестација енергије са духом различитих вибрација. Љубав без памети је исто као гулаш без паприке. Ljubav je nacin postojanja...ko tako postoji samim tim je mudar.Mi ne postojimo tako....i zato smo pametni ali ne i mudri..... Mudrost je intuitivna kategorija,ne produkt analitike,poredjenja,promisljanja za razliku od pameti koja se upravo ispoljava tim merenjem i uporedjivanjem.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ljubav je nacin postojanja...ko tako postoji samim tim je mudar.Mi ne postojimo tako....i zato smo pametni ali ne i mudri..... Mudrost je intuitivna kategorija,ne produkt analitike,poredjenja,promisljanja za razliku od pameti koja se upravo ispoljava tim merenjem i uporedjivanjem.... Не разумем шта написано (плавом бојом). Али ако сте мислили да љубав има корене у вери (Агапе), тачно је. Али начин постојања се односи на нас саме, нашу ситуацију, будући живот, однос где се је усмерено на радњу што описује "постојање", а то је отприлике исто као када кажемо "живети живот" . Тако је бар мени постојање засновано на изборе које човек чини. Мудрост није интуитивна категорија већ термин који описује особине које мудра особа поседује. Супротно је бити "глуп". Проблем је овде да мудрост није оно што већина сматра, јер већина може заувек да остане глупа. Због тога сам више на поређењу дефинисала, кружна дефиниција која служи да приближи, није аналитика. Има људи који постоје без љубави. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ne smatram sebe autsajderom u nešto što se ne razumem. U nešto što se ne razumem sam se potrudim da vidim kako to funkcioniše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Kad glup zaplace meni se stegne srce koje sam otrovao da glupe tretiramo kao nesto sto normalnom coveku predstavlja teret i smeta. Pogotovo intelektualci koji coveka nigde ne vide (...a mozda i zato sto nas je Hristos sakrio od intelektualne gordosti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Не разумем шта написано (плавом бојом). Али ако сте мислили да љубав има корене у вери (Агапе), тачно је. Али начин постојања се односи на нас саме, нашу ситуацију, будући живот, однос где се је усмерено на радњу што описује "постојање", а то је отприлике исто као када кажемо "живети живот" . Тако је бар мени постојање засновано на изборе које човек чини. Мудрост није интуитивна категорија већ термин који описује особине које мудра особа поседује. Супротно је бити "глуп". Проблем је овде да мудрост није оно што већина сматра, јер већина може заувек да остане глупа. Због тога сам више на поређењу дефинисала, кружна дефиниција која служи да приближи, није аналитика. Има људи који постоје без љубави. A osobina mudre osobe je mudrost sto je termin da oznaci njenu osobinu.... To je kao ono deda sta je to iluzija?Pa to to ti je sine od italijanske reci iluzione sto znaci iluzija Mudrost nikada ne bira,ne meri, ne vaga,ne poredi,ne velica ,ne unizava to radi pamet,razum i inteligencija.....mudrost vidi sustinu....ne kroz ta poredjenja nego kroz osecaj,intuiciju.....mudrost je delovanje iz nase sustine kao bica.....a to je ljubav...nacin postojanja...mi jesmo samo kad volimo....a nismo kad smo u strahu...to su dva osnovna pokretaca psihicke energije ,libida.....a to je nas odnos,relacija sa drugima.....strah da se odnos ne pokvari....i ljubav da se taj odnos odrzi....malo sam izfilozofirao ali to je to otprilike.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 U taj čas obradova se Isus u duhu i reče: Hvalim Te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrih i razumnih, a kazao si prostima. Da, Oče, jer je tako bila volja Tvoja 8086.gif Бити глуп и бити прост није исто. Бити прост значи инати мањи коефицијент интелигенције, а бити глуп значи не користити разум. Просте људе од ових глупих разликује то што они услед недостатка интелектуалних способности принуђени су да се ослоне на разум, а то ће им обезбедити место у царству небеском. Разумно је да друштво не може да почива на неморалу, и то прост човек одмах схвата, једноставно ако смо друштво онда морамо да имамо обзира једни према другима или друштво пропада. Интелектиалац то не може да схвати, он разуме само идеју јачи преживљава, какво друштво, какви бакрачи? То су форе за завођење народних маса! Тако размишља интелектуалац! Пошто наше друштво воде интелектуалци, немојмо да се чудимо што нам је овако добро! кад нас глупи воде биће нам још и горе! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 A el moze premudar da bude glup?. Може, кад његову мудрост мери интелектуалац! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука