Ignjatije Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 А може ли неко да појасни зашто су људи толико осетљиви на ову тему? Оволико цимање на форуму и уопште мора да има неки разлог... Парада, "Наши", људска права, болест проглашена за здраво, питање греха, +Амфилохије... Србија као земља затуцинах и хулигана... све су то разлози. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Парада, "Наши", људска права, болест проглашена за здраво, питање греха, +Амфилохије... Србија као земља затуцинах и хулигана... све су то разлози. Njima su svi huligani koji ne podržavaju paradu pedera. Ta ljudska prava su najjobičnija laž koju Ameri guraju svugde a oni ih najviše krše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Nemoj tako Iganjati Kaliguli je možda voleo konje pa mu se svideo da ima jednog u Senatu. Нисам рекао да није волео коње. Волим и ја свог пса али га нисам поставио да води домаћинство. А можда је то све измислио онај историчар. Постоји и то као реална могућност. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Нисам рекао да није волео коње. Волим и ја свог пса али га нисам поставио да води домаћинство. А можда је то све измислио онај историчар. Постоји и то као реална могућност. U ovo vreme je sve moguće. Kod ludaka sve može da prođe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 А може ли неко да појасни зашто су људи толико осетљиви на ову тему? Оволико цимање на форуму и уопште мора да има неки разлог... Сви смо забринути, јер се Хришћанство не сме претворити у попустљиво угађање човеку и његовим страстима. Ако већ није претворено... Ружичасто хришћанство на делу. ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 А какве везе то има са хришћанством? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Дај појасни ово. Молим те. Из мог личног искуства знам колику љубав могу да имам према другу. То је таква везаност да можемо и спавати заједно. Међутим, срећа је моја што немам ни трунку нагона ка полности, каквог имају хомосексуалци - тј. нагон према истом полу, или било каквом сексуалном чину са неким истога пола. Према томе, довољно је претпоставити колику несрећу ствара нечије упуштање у хомосексуални однос, а нарочито са неким ко му је присан и кога воли. Јер све то доводи до ужасног стања промашаја свега Божанског. Таква иста несрећа дешава се хетеросексуалцима када учине прељубу, или просто живе раскалашно, у блуду. На пример, не можемо рећи нешто слично што је Папа рекао: да је прељуба грех, али оријентација ка туђим женама није грех. Све је то грех и промашај. Можда неко не може добро да ме разуме. Имао сам мноштво другара које сам волео као пријатеље, чак као неке најрођеније. Са таквима сам некада чак и спавао као чланови породице. Помисао на хомосексуални однос би била само једна комична ствар. Међутим, то је једна само моја срећа да немам искушење какво имају хомосексуалци. Мени се десило једном нешто тако необично. Наиме, постоји један брат кога не бих да именујем, познат је по манастирима и у кругу Цркве. Тај је једном ноћио код мене. Након што смо легли да спавамо у одвојеним собама, он је дошао код мене и замолио ме да легне код мене у кревет, што сам му допустио јер је било места и веровао сам да брат има неки специфичан проблем. Међутим, брат је почео полако да показује своју намеру и коначно тражио да се полно задовољавамо. Љубазно сам променио причу и замолио га да оде назад у свој кревет. Верујем да је таквим људима изузетно тешко у духовном смислу. Они вероватно тога често нису ни свесни, али мора једном доћи моменат када сва та ужасност исплива на површину и доведе човека до очајања. Знам то јер пратим доста искуства других и састрадавам у свему томе. Због тога не осуђујем, али објашњавам зашто је хомосексуалност, и блуд уопште, конкретан промашај и пропаст у духовном смислу. Јефимија Крунић, Трива, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 А какве везе то има са хришћанством? Које? Угађање? Никакве, то је сушта супротност Хришћанству које заповеда савладавање страсти. ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
otac Ivan Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Papa: Ko sam ja da sudim gejevima IZVOR: B92, AP Vatikan -- Papa Franja u istorijskoj izjavi poručio da nema mesta za osude i marginalizaciju ljudi homoseksualne orijentacije: "Ko sam ja da sudim homoseksualcima?" Foto: Beta, AP Kako piše AP, papa je to izjavio tokom "neverovatno otvorenog obraćanja novinarima" u avionu kojim se vraćao iz Brazila. "Ako je neka osoba homoseksualac i traži Gospoda i ima dobru volju, ko sam ja da ga osuđujem?", rekao je papa u izjavi koja predstavlja veliki zaokret u politici Vatikana. Papa Franja je posebno govorio o sveštenstvu homoseksualne orijentacije, rekavši da "neće osuđivati sveštenike homoseksualce". To je potpuno suprotno od onoga što je bio stav njegovog prethodnika pape Benedikta XVI, koji je 2005. u jednom dokumentu naveo da "ljudi sa dubokim homoseksualnim težnjama ne treba da nose odoru". "Sveštenstvu homoseksualne orijentacije treba dati oprost, zaboraviti njihove grehe", rekao je papa Franja. On je istakao da je "homoseksualna orijentacija sasvim u redu, ali da je ono što je loše - homoseksualni lobi". To je tema o kojoj je govorio i ranije, kada je iznenadio javnost izjavom da u "Vatikanu deluje homoseksualni lobi". On se ipak osvrnuo na crkvena učenja, istakvši da ona kažu da "homoseksualni čin jeste greh, ali da homoseksualna orijentacija sama po sebi nije". "Crkvena učenja to vrlo dobro objašnjavaju. Kažu da oni ne bi trebalo da budu marginalizovani zbog toga, već bi trebalo da budu integrisani u društvo", rekao je papa. Poglavar Rimokatoličke crkve otvorio je još jednu "tabu temu", ali je ipak odbacio mogućnost da svešteničku odoru obuku i žene. "Crkva je već dala odgovor na to pitanje i rekla 'ne'. Ta vrata su zatvorena", rekao je papa Franja, ali je istakao i da uloga žena u crkvenom životu mora biti veća od mesta u administraciji i pastoralnim službama. Vodeći svetski mediji su papinu izjavu preneli na udarnim mestima pod oznakom "hitno", a mnogi je već ocenjuju kao civilizacijski i istorijski iskorak. BBC postavlja pitanje da li je ona znak novog odnosa Vatikana prema homoseksualcima, dok Rojters ističe da je papa u razgovoru sa novinarima stao u odbranu homoseksualne populacije od diskriminacije i štitio njihova prava. AP u svom izveštaju navodi da je "papa bio duhovit i vedar tokom razgovora koji je trajao oko sat i po, da nije izbegao nijedno pitanje, pa čak ni direktno pitanje o tome da li je jedan njegov blizak saradnik umešan u homoseksualnu vezu". Papa je odgovarajući na to pitanje istakao da su do njega stizale optužbe da su neki njegovi saradnici "bili grešni", ali ne i da su činili krivična dela kao što je zlostavljanje dece. "Kada nisu u pitanju krivična dela, već gresi i kada ih neko prizna, Bog ne samo da prašta već i zaboravlja. Mi nemamo prava da ne zaboravimo", rekao je papa i zatražio od novinara da nastave da istražuju Crkvu i ukazuju na sve loše u Vatikanu. Papa Franja je od trenutka kada je postao novi poglavar Rimokatoličke crkve počeoa ruši tabue, ističe i promoviše skromnost ispred raskošnog života uobičajenog za Vatikan, menja navike svojih novih saradnika, ali i govori o "mračnim temama" vezanim za Vatikan kao što su seksualno zlostavljanje, homoseksualni lobi i sumnjive finansije Vatikanske banke... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=29&nav_category=78&nav_id=737219 Е, мишљења сам да су почеле карте да се откривају, да под велом скромности, који је многе попалио, крије се нешто врло нечисто, а сматрам да је ово тек почетак. Мишљења сам да иако је од Папе ово је много...... Рече, па остаде жив..... Или можда сам у криву, јел? Ово је добар маркетинг био за оне "мало другачије". Не схватам га. Неће зачудити да ускоро им благослови да Ватиканом, Боже ме опрости, испарадирају. Страшно, ово бих назвао да проповеда себе,а не Христа. Жели Ватикан популарност и граби ка том циљу не бирајући средства. Уосталом, држе се девизе да ЦИЉ ОПРАВДАВА СРЕДСТВО. Ја сам то тако разумео, не значи да сам у праву. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Pa kada se pogledaju neke stvari Kaligula i Aleksandar Makedonski su isto bili pederi. Не дозвољавам да се блати лик Александра Карановића . Те ружне ствари које су писали о њему су писане само из разлога што је Србин . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Које? Угађање? Никакве, то је сушта супротност Хришћанству које заповеда савладавање страсти. Па савладавај страсти ко ти брани... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Zašto teme o gejevima odmah imaju veliku popularnost na ovom forumu? Grizzly Adams, Срђан Ранђеловић, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Трива Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Често на интернету (а и уживо понекад) срећем људе који не контају разлику између Човјека који је настран и ЛГБТ активиста и неметнуте идеологије скривене иза привлачног паравана званог равноправност, људска права и то. Мене искрено боли уво шта неко ради у својој приватности, али кад се то крене наметати као вриједност у друштву којег сам ја дио, то већ прелази границе. Дакле, морамо разликовати ове 2 ствари "геј/ЛГБТ идеологија" и "хомосексуализам" и фокус проблема ставити на активисте који чине зло свим странама у овој причи! Ево примјера: http://www.pressonline.rs/info/drustvo/243810/gej-aktivista-mrzim-boga-sve-crkve-treba-srusiti.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Zašto teme o gejevima odmah imaju veliku popularnost na ovom forumu? Uvek teme o pederima imaju veliku popularnost. Što te to čudi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Milan Nikolic je u svom prethodnom postu objasnio stvar. E sad,ja sam npr ranije bio dosta ostrasceniji prema pederima,medjutim kako odrastam i razmisljam malo hriscanskije,sve mi je teze da ih osudjujem i pljujem. Vec sam pominjao ovde na forumu za onog sto je bio u "Trenutku istine",kaze momak da se NIKADA nije uzbudio na zensko telo,i poligraf potvrdi kao tacno.E sad,to njemu nije problem sve dok se ne bi uhvatio hriscanske ideologije i pozeleo sebi spasenje kakvo nam Gospod daje.On bi u tom slucaju imao neverovatno tezak podvig pred sobom,da pobedi svoju nastranu prirodu i postane seksualno normalne orijentacije.To je mozda iskusenje kakvo mnogi ljudi nikad ne dobiju pred sebe,s toga,ne napadajmo druge dok ne obujemo njihove cipele i prodjemo njihovim stazama. Mene nerviraju ovi cinicni,sarkasticni,prenadmeni gejevi koji besramno provociraju,kao jedan od njih koji je na ovogodisnjoj paradi u Marseju nosio zastavu Srbije i ikonu Bogorodice,citao sam njegov blog o tom dogadjaju. Ali opet,to su sve reakcije na izkave i provokacije raznoraznih klerofasistickih umova.Nije lako ni jednima ni drugima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука