Broken Написано Фебруар 9, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 10 часа, Драшко рече Sutra kad pročitam scenario I shvatim ko sam Ulazim u priču U pola 8 Draško, prošlo je pola 8. Nema te. Dvorac bez tebe su samo hladne zidine. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 6 минута, Broken рече Draško, prošlo je pola 8. Nema te. Dvorac bez tebe su samo hladne zidine. Kafa se ladi Pre toga se ne radi Mrzi me da čitam Samo da pitam Ko sam i šta sam u komadu Pre nego što odem u kadu Dal sam brat ubijenog Ili on vaskrsnut glavom i bradom Pa da počnem sa radom Vladan :::., Рапсоди, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Фебруар 9, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 6 минута, Драшко рече Kafa se ladi Pre toga se ne radi Mrzi me da čitam Samo da pitam Ko sam i šta sam u komadu Pre nego što odem u kadu Dal sam brat ubijenog Ili on vaskrsnut glavom i bradom Pa da počnem sa radom Izaberi sam. Ja da sam na tvom mestu izabrao bih da sam brat. Mada i opcija povratk aiz mrtvih ima svojih potencijala. obi-wan, Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Broken рече Mudronosna, svetlonosna Ayla Trebaće mi neke usluge tvoje Viteže dobri, viteže hrabri, kog teške bitke glođu sad, spremam ti odmah napitak jedan da mi te ne muči više taj jad. Nadam se da će pomoći opet kao i lani što spasih te bijede. Kolko se sjećam, išijas bješe ukoči onda pred sami boj tebe. Dok ima lorbera, nane i papra, krila šišmiša i glasa ćuka, neće te mučit ni bitka ni ljubav, za tebe nema ni prijetnje ni muka. obi-wan, Paradoksologija, Vladan :::. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 (Док зраци Сунца буде и оног, меропса заспалог од тешка рада, и краљ се буди спреман д` објави, одлуку која се њему допада!) - Устадох сада из постеље меке, и видим да се расписасте јако, наредбу дајем свима на знање, и од сада мора бити овако! Као што рече мој слуга добри, Болдрик генерал, начелник страже ради јаснијег читања текста, обојте слова како он предлаже! Да би нам прегледна прича ова, била и за будућа поколења, раздвојте управни од говора простог, лакше се чита, без "буљења"! (Слуге скочише у помоћ краљу, да на се` навуче владарска одела, па да након доручка лака, обиђе свога краљевства села.) - Није ми овај доручак сада, пријатан био, а к`о што треба, где је моја дворска луда млада, треба ми више од овога хлеба! Видим у ћошку чаробницу како, напитак спрема витезу једном, ал` та ми радња на кратко прија, у овом јутру тмурном и бедном! О моје слуге, дворјани мили, крен`те су село, у сваки кут, нађите моју дворску луду, не ваља овако када сам љут! Ayla and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 1 hour ago, Ayla рече Viteže dobri, viteže hrabri, kog teške bitke glođu sad, spremam ti odmah napitak jedan da mi te ne muči više taj jad. Nadam se da će pomoći opet kao i lani što spasih te bijede. Kolko se sjećam, išijas bješe ukoči onda pred sami boj tebe. Dok ima lorbera, nane i papra, krila šišmiša i glasa ćuka, neće te mučit ni bitka ni ljubav, za tebe nema ni prijetnje ni muka. Paradoksologija, Милан Ракић and Ayla је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече О моје слуге, дворјани мили, крен`те су село, у сваки кут, O mili kralju, zvijezdo naša, što li to tebe muči sad? Da nije ljubav, ili migrena, neka žeđ, ili možda glad? Samo ti reci, i eto lijeka, ne brini visosti, riješiću to, Al moram znati šta te to muči, i onda činima ubijam zlo. Paradoksologija, obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 минута, Ayla рече O mili kralju, zvijezdo naša, što li to tebe muči sad? Da nije ljubav, ili migrena, neka žeđ, ili možda glad? Samo ti reci, i eto lijeka, ne brini visosti, riješiću to, Al moram znati šta te to muči, i onda činima ubijam zlo. (Гледа у правцу где стоји дворска, чаробница са напицима њеним, размисли кратко па јој с` обрати, гласом одлучним и искреним) - Не треба мени никаква чин`, нити напитак за бола јад, није ни љубав, немам мигрену, само ми забаве треба сад! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 18 минута, Милан Ракић рече Као што рече мој слуга добри, Болдрик генерал, начелник страже ради јаснијег читања текста, обојте слова како он предлаже! (Boldrik ulazi u dvor, bunovan, i nezgrapnp se cese desnom rukom po ledjima; gundja...) (- Platices mi Sedrice za ovo vino grozno, sto kao da je od brsljena!...) (onda ugleda kralja koji sa pratnjom krenu nekud, i hitro stade u stav) - Presvetli kralju, o uzviseni, eto kao sto si zapovedio bice! A sad, odoh nazad u varos, vec svice... poceh sinoc neka vazna posla tamo, pa da dovrsim moram neodlozno i slozno... (uz dubok naklon kralju, okrete se i brzo izadje... vratice se tek nesto kasnije...) Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече (Boldrik ulazi u dvor, bunovan, i nezgrapnp se cese desnom rukom po ledjima; gundja...) (- Platices mi Sedrice za ovo vino grozno, sto kao da je od brsljena!...) (onda ugleda kralja koji sa pratnjom krenu nekud, i hitro stade u stav) - Presvetli kralju, o uzviseni, eto kao sto si zapovedio bice! A sad, odoh nazad u varos, vec svice... poceh sinoc neka vazna posla tamo, pa da dovrsim moram... (uz dubok naklon kralju, okrete se i brzo izadje... vratice se tek nesto kasnije...) (Док замишљен гледа у правцу одласка, на задатак генерала свога, више за себе и замишљен јако, "оте" му с` уздах из тела његовога.) - Пронађи м` луду, Болдриче добри, без ње је стварност тако сива, не могу мени, осмех на лице, вратити ни многа буради пива! Рапсоди, Vladan :::. and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече - Не треба мени никаква чин`, нити напитак за бола јад, није ни љубав, немам мигрену, само ми забаве треба сад! (Čarobnica Ayla diskretno okreće glavu od kralja, kako on ne bi primijetio da koluta očima, i ljubazno mu uzvraća)O mili kralju, svjetlosti naša, Zar dosada činu tebi muku svu? Ako je tako, ne brini ništa, jer dvorska luda za tebe je tu. Čula sam juče da neki ludak priča o zemlji gdje sve cvjeta i buja, kaže da tamo ni krize nema, mislim da ga je ujela luda zuja. Tvrdi da korupcije tamo nema, da s pjesmom sviće im rujna zora. Ta zemlja, tvrdi, divno ime ima, a zove se Srbija i Crna Gora. Odmah mi jasno bješe ko dan, da nisam srela većeg ludaka. On će te pričom nasmijat vrlo, Kunem se, ne vidjeh takvog čudaka. Vladan :::., Paradoksologija, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 10 минута, Ayla рече (Čarobnica Ayla diskretno okreće glavu od kralja, kako on ne bi primijetio da koluta očima, i ljubazno mu uzvraća)O mili kralju, svjetlosti naša, Zar dosada činu tebi muku svu? Ako je tako, ne brini ništa, jer dvorska luda za tebe je tu. Čula sam juče da neki ludak priča o zemlji gdje sve cvjeta i buja, kaže da tamo ni krize nema, mislim da ga je ujela luda zuja. Tvrdi da korupcije tamo nema, da s pjesmom sviće im rujna zora. Ta zemlja, tvrdi, divno ime ima, a zove se Srbija i Crna Gora. Odmah mi jasno bješe ko dan, da nisam srela većeg ludaka. On će te pričom nasmijat vrlo, Kunem se, ne vidjeh većek čudaka. - Прич`о ми један путујућ` песник, док је штимов`о инструмент лиру, о тој некој земљи далекој, која нестаде у крвавом пиру! Ал` моје су моћи сразмерно мале, да могу некако помоћи њима, а ако и јесте за утеху неку, у краљевству нашем још увек све штима. Корупције нема, барем ја не знам, а можда ме Гризли мој ризничар лаже, но ако утврдим да јесте тако, бац` ћу га Змају, нека га смаже! @Grizzly Adams Grizzly Adams, Vladan :::., Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече Ал` моје су моћи сразмерно мале, да могу некако помоћи њима, а ако и јесте за утеху неку, у краљевству нашем још увек све штима. (sada već postiđena, čarobnica Ayla, žali što je kolutala očima)O mudra glavo, živi nam vječno, nisi uzalud za kralja biran. Tvoje nam riječi snagu daju, slogu u carstvu i život miran. Samo te molim, pročešljaj dvor, ima tu nekih mutnih faca, što kinje neke dvorane vjerne, i na vjernost njihovu ti sumnu baca. Ne daj se, kralju, riječima slatkim, manipulatora ima svud, čuvaj svoje kraljevstvo mudro, Ne daj da ugaze tvoj velik trud. Vladan :::., obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 минута, Ayla рече (sada već postiđena, čarobnica Ayla, žali što je kolutala očima)O mudra glavo, živi nam vječno, nisi uzalud za kralja biran. Tvoje nam riječi snagu daju, slogu u carstvu i život miran. Samo te molim, pročešljaj dvor, ima tu nekih mutnih faca, što kinje neke dvorane vjerne, i na vjernost njihovu ti sumnu baca. Ne daj se, kralju, riječima slatkim, manipulatora ima svud, čuvaj svoje kraljevstvo mudro, Ne daj da ugaze tvoj velik trud. (Док невољан хода по двора трему, размишља о речима Ајлиним сада, неки га немир обузе јако, од туге му у недра клонула брада) - Богови јесу, сведок ми моје, воље да буде све како треба, да свак` буде срећан у краљевству овом, д` има и кућу и корицу хлеба. Можда чаробница жели да мени, унесе немир из разлога нека, а можда у праву и јесте она, можда се спрема и побуна нека! Ако је тако, морам да видим, да пошаљем уходе тихе своје, да чују шта се прича о мени, и какву ми судбу поданици "кроје"! Ayla је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече Можда чаробница жели да мени, унесе немир из разлога нека, а можда у праву и јесте она, можда се спрема и побуна нека! (Ayla gleda u svog kralja, i bez dvoumljenja drsko odgovara)O dragi, kralju, veliki sine, pokaži sada svu snagu svoju, Znaš da ja uvijek kažem što mislim, sremna sam položit i glavu moju. Ako, pak, sumnjaš u riječi moje, Ti mačem svojim za glavu me skrati, al ne dozvoli da zarad nekih, tvoj cijeli dvor beskrajno pati. Ja sam se zaklela na vjernost kruni, pa neka stradam, tu pred svima. Poslednjim činima čuvaću kraljevstvo, Da sloga vlada dokle ga ima. Samo je jedna ostala želja, na koju pravo plažem sad, Muramasu čuvajte umjesto mene, jer još je dijete, i još je mlad. Ne dajte da nam bosonog hodi, on ne zna da zdravlje se ne čuva tako. Bar vunene čarape nek obuje bleso, jer s nogu hoće zlo svako . Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука