Juan Valdez Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 9:59, Ignjatije рече Ако Звонка сматрам "пинк православцем"... hansbrough, Sara", Deki992 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Sta mislim o pink osobama koje idu Crkvu? Slabe licnosti,u nedostatku samopouzdanja,hrabrosti da sebe prilagode Hristu,prilogodjavaju,menjaju Gospoda kako njima odgovara.Prema svojim strastima.Al mnogo ce se razocarati kad stanu pred njega. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 10:27, Juan Valdez рече 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 10:15, Doublebreath рече Мени изгледа да је прелетање чешће из канзервативних у пинк. Обрнуто ми је тешко да замислим...можда једино кроз покајање. Да се неко не увреди, и сам сам све више пинк...чини ми се. Није баш тако. Виђао сам да човек прво буде зилота, па онда пинк православац, па онда консервативац и на томе остане дуго и дуго... Људи су људи, мењају мишљења, околности, живот, све... Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 10:21, Ignjatije рече Управо ствари стоје супротно. Они се залажу за светску владу. Само у њој не виде тоталитаризам. Као што се залажу за ЕУ и НАТО и у њима не виде тоталитаризам, тако ће се исто сутра залагати за светску владу. Сви либерални капиталисти за које знам се залажу за глобализам у свему. За светско тржиште, јединствене светске законе и норме, Светску здравствену организацију, Светску банку.... Верују како би једнинствена светска држава била гарант мира и сигурности у свету. Границе и националност виде као нешто лоше и заостало, а то води у једно глобално село, у светску владу. Кажи да ли ти у то не верујеш и мислиш другачије ? Верујеш ли ти да ће постојати глобалана завера и како би она по теби изгледала ? Баш се питам како не видите упозорења и предсказања која нам је Бог дао о будућности. Како не видите да ово уједињење континената, које се увелико дешава, води у уједињење целог света. А то је све и предсказано, само не као добро и богоугодно него као светска обмана. И свако ко се за то залаже је у заблуди и несвесно део плана. То све мора да изгледа као нешто лепо и добро, као неопходно. Оправдања су заиста лукава да лукавија не могу да буду и тешко је провалити шта све стоји иза тога. Али нама којима је дато Откровење то треба да буде јасније од свих осталих. Naveo si ovdje one koji podrzavaju liberalizam, ne vriste na ekumenizam...eto ako odaberem nas par ovdje koji ne vristimo na ekumenizam, i koji smo za ekonomski liberalizam, dakle i kapitalizam, ko ovdje podrzava svjetsku vladu i EU? Ja, Zvonko, Auror, Ivica....Aurora pominjem iako je ateistia, cisto radi poredjena da onaj ko je liberal taj ne podrzava svjetsku vladu. Milosavljevic jedino podrzava EU, ali to opet nema nikakve veze sa svjetskom vladom. Svjetsko trziste je besmislen pojam, postoji slobodno trziste ili regulisano trziste. Slobodno trziste moguce ga je uspostaviti na planetarnom nivou i bez ikakve svjetske vlade. Prosto je dovoljno da se svaka drzava sa svakom dogovori o sporazumu slobodne trgovine i kraj price. Ali naravno postoje mnogi politicki i geostrateski faktori koji to ne dozvoljavaju Za globalizam se i ja zalazem kao i svaki zdravo mislieci covjek sto treba, ne samo liberali vec svi. Samo sto taj globalizam nije ono sto ti podrazumjevas. Tebi je globalizam, svjetska vlada..meni nije. Meni je globalizacija povezivanje ljudi na drustvenom planu putem modernih tehnologija. Razmjena ideja, razmjena djela, ekonomsko, i kulturno povezivanje, upoznavanje drugih obicaja i sticanje prijatelja sa raznih meridijana. Tebi je globalizacija kad nato avion nekoga bombarduje, meni nije, meni je globalizacija kad sjednem u avion i za 20 sati sam u Australiji, na drugom kraju planete i sasvim novom svijetu. U globalnu zavjeru ne vjerujem, globalna zavjera postoji. Od pamtivjeka sve velike imperije su pokusale da ovladaju citavim poznatim svijetom i resursima, pa tako ni danasnji svijet nije izuzetak. Ono u sta ne vjerujem je njeno sigurno ostvarivanje. Dakle po tvom vidjenju ovo je sigurno, po mom samo mogucnost i to mogucnost dok traje era fosilnih goriva, kad svijet udje u novu energetsku eru, onda vertikalni koleiktivizam odlazi u istoriju. Sto se tice pink pravoslavaca, znas koji su ti to? To su ti oni kojima je pravoslavlje tradicija i obicaj, a ne zivot iz koga crpe i smisao. Dakle 99% gradjana bivse eks ju su koji se izjasnjavaju deklerativno kao pravoslavni su pink pravoslavci. Njima je pravoslavlje, jos samo jedna od mnogih boja/varijanti u zivotu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 10:21, Ignjatije рече Сви либерални капиталисти за које знам се залажу за глобализам у свему. За светско тржиште, јединствене светске законе и норме, Светску здравствену организацију, Светску банку.... Верују како би једнинствена светска држава била гарант мира и сигурности у свету. Границе и националност виде као нешто лоше и заостало, а то води у једно глобално село, у светску владу. Колико само бркања свега и свачега... Либерали (изворни, класични) верују у веома ограничену државу (уз мале варијације на тему где заиста поставити границу) и сматрају децентрализацију као најпрактичнији начин реализације те идеје и контроле власти да се не размаше. Према томе, светске владе, светске банке, СЗО (као организација која прописује некакве свеобавезујуће регулације), бриселска централизација и много других ствари против којих си и ти отпадају у старту. А за ово остало, хајде да видимо. Шта је за тебе глобализација? Једна светска влада? Ако је то, слажемо се одмах да је то ужас над ужасима (и то не мора да буде нека апокалиптична влада да би била ужасна, свака би била таква). За мене је глобализација природно уједињење света као последица развоја цивилизације (авиони, интернет итд.) Свет заиста постаје глобално село. Млади људи из практично целог света се разумеју чим се виде. Српски специјалитети се једу у Њујорку, мексички у Београду. Људи су мобилнији него икад. Данас си овде, сутра у Аргентини, прекосутра у Аустралији. То је незадржив процес, потпуно природан. Заправо, једини начин да се глобализација спречи, је вештачко постављање граница на силу, што нас доводи до следеће твоје тачке - националност и границе. Ти си против глобалне владе која ће све да нас пороби на овој планети, али си за јаке локалне владе које су нас већ све поробиле у локалним кавезима. Чудно ми то мало... Нисам против националности, само је (лично) сматрам деветом рупом на свирали. Она ме не одређује. Ближи ми је Амер који је научник или инжењер или Ирац који је музичар од првог комшије с којим немам ништа заједничко осим што смо се случајно родили под влашћу истог писара који нас је утефтерио у исту књигу и дао нам исте папире. Одређују ме избори које сам направио у животу, а не судбина која је одлучила где да се родим. Наравно да имам најближих међу онима који су случајно Срби, али ми они нису најближи зато што су Срби, него зато што су ми родитељи, рођаци, колеге, пријатељи, људи који воле исте хобије итд. Опет, ако је неком национална (етничка) припадност на првом месту у животу, немам ништа против. Штавише, многи либерали су изразито национални. Либерал само значи то да се залажеш за ограничену моћ државе, ништа више од тога. Ван тог простог правила можеш да будеш аскета у сирјској пустињи или Хју Хефнер, да се осећаш и живиш као Србин или као марсовац. Толико о националности. Против граница и те како јесам јер су у 21. веку потпуно непримерене и не одговарају стварности (све мање јој одговарају). И то нема много везе са либерализмом, осим што је логичка последица ограничене власти (која нема право људима да ограничава слободу кретања). Да србујеш можеш било где, није потребно да око себе нацрташ линију и да не даш никоме да пређе. Људи из различитих земаља се жене и удају, послују у различитим земљама, путују, желе само слободно да живе, ништа више. Границе само праве велике проблеме таквим људима, којих је све више и биће их све више. Ако само мало размислиш, видећеш колико су границе неприродне. Веслаш у чамцу Дунавом и нема ничега што би те зауставило осим румунске полиције у чамцу. Мени заиста није јасно зашто су људи толико одлепили да подржавају једну такву крајње вештачку поделу међу људима који су иста бића као они. Ајде у прошлости, било је тотално друго време, већина није напуштала своје село, камоли шта даље. Али данас? Људи су одабрали да живе као звери и да обележавају територију, уместо да буду слободни људи, те ће границе постојати, али то не значи да морам да их поздрављам. Милан Ракић, Јанко, sqny and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 То је све једна папазјанија која се код нас направила сплетом околности. На пример, економски либерализам се у САД сматра за изразито "конзервативан" став. Код њих би "пинк" назвали онога ко заступа "социјалну државу" итд. Мада је и код њих исто папазјанија... Поента јесте у следећем - човек треба да размишља својом главом, а не да прихвата неки "унапред одређен" скуп ставова. Проблем, код нас и у САД и свуда, је што су људи лењи па не желе да уложе труд да ствари испитају и провере. Не можеш ти да постанеш "православац" и добијеш списак ставова о свету која треба да имаш. Имаш ставове о вери које си, надам се, испитао и прихватио. Али не и ставове о економији, политици, научним теоријама итд. Не знам ни за један сабор који се бавио економским или научним теоријама. Значи, браћо & сестре, човеку је остављено да истражује и проналази одговоре на таква питања. Православље није ни политичка идеологија, ни економска или научна теорија, ни национални програм. Ко такве ствари учитава у хришћанство чини велику грешку. sqny је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 8:15, Александар Милојков рече "Пинк православци" су они који мисле да су хришћанство, литургија и спасење пелцовање Христом. То су они који пропуштају да примете да се јединство са Христом не остварује само кроз његово обожено човештво (кроз причешће), већ истовремено и неодвојиво и кроз причешће у вољи његовој. То су они који пропуштају да виде да Литургија није само отварање уста пред Путиром, већ и један активан живот у уподобљавању вољи Божијој.То су они који у тријадолошкој антропологији пропуштају да виде да Отац, Син и Свети Дух нису једно само по природи већ да имају и једну вољу. То су они који, не видећи све ово, причају о важности онтологије и неважности хришћанске етике. То су они који су реч љубав претворили у празну флоскулу. pa zar to zastupa Steva Čenejac aka Zvonko the Pink? I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 @, kaži mi za Mitrovića Željka,kakav je on muzikant,valja li čemu? ja ne hejtujem Željka Mitrovića i RKC, jel to znači da sam i ja pink?pre bih rekla da sam konzervativnija od svih kvazi patriotskih pravoslavaca ,kad je vera u pitanju. za mene je Hristos Ljubav i ne korigujem Ga po potrebi situacije. I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 14:15, Sara рече @, kaži mi za Mitrovića Željka,kakav je on muzikant,valja li čemu? Ми маторији се сећамо једне феноменалне групе "Октобар 1864" где је он свирао бас гитару. После је схватио да је важна лова... Музика је боља него већина других ствари на нашој "сцени". On 27. 7. 2013. at 14:15, Sara рече ja ne hejtujem Željka Mitrovića i RKC, jel to znači da sam i ja pink?pre bih rekla da sam konzervativnija od svih kvazi patriotskih pravoslavaca ,kad je vera u pitanju. za mene je Hristos Ljubav i ne korigujem Ga po potrebi situacije. Наравно. У хришћанству је "конзервативизам" држати се Христа по сваку цену, а не утопити се у неку тренутно "опште прихваћено мишљење". Пази, то је уобичајен процес који се дешава свуда - људи су по природи лењи и покушавају да се "укалупе" у неке ставове и предрасуде које су затекли из ко зна којих разлога. Жива вера и уопште живот је нешто сасвим друго. То је непрестана борба, непрестано преиспитивање, исправљање, стално "стражење" и борба против учмалости, предрасуда, грешака... Али најлакше је убацити се у "психологију масе". То је широк пут. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 mnogo ste neozbiljni svi imate svoju definiciju pink pravoslavca ajde definišite vi pravog pravoslavca, pa da vidimo gde smo u odnosu na Njega. :0442_feel: I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Meni su pink pravoslavci oni koji gledaju i uzivaju pink paradu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 cccc, još kad bih znala šta je to pink parada? zar nije duginih boja? i odkad ovoliki kolorit u veri našoj drevnoj na čiju smo autentičnost ponosni :aman: I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 mislio sam na grand pink paradu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 zvezde granda su zakon, Sašu Popovića za preCednika! :1759280v7keu5ymzp: i ovaj smajli da nam obojite u pink!! Баба је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука