Драшко Написано Октобар 6, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2015 Не знам зашто, одувек сам била фасцинирана вратима, прозорима, капијама... Ти си оптимиста, све наведено некуд води Снежана је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 6, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2015 Suncokret54, Данче*, ivanaika and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2015 Ти си оптимиста, све наведено некуд води Хвала Драле на оваквом тумачењу. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 6, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2015 Ja bih da volim Kažu: svi bi da budu voljeni, niko da voli… Ja bih da volim. Onako jako, iskreno, strastveno… Da u grudima osećam ljubav koja pokreće svet! Hoću da poletim od ushićenja i da mi leptirići po stomaku igraju. Srce da iskače iz grudi od siline ljubavi! I da boja njegovog glasa u telu mom stvara eksploziju osećanja koja ni najbolji pesnik ne može opisati. Dok u sebi pevušim molitvu zahvalnosti što blagoslovena sam da volim svim srcem, dušom i telom, plamen ljubavi obasjava moje biće. A onda začujem tihi, ali podmukli glas: a šta ako ljubav ne bude uzvarćena? Patićeš, svesna si toga… Neka patim! Ne plašim se više! Patim svakako, volela ili ne volela. Kada volim baram sam blagoslovena dodirom Božanske milosti. A kada ne volim uskraćena sam za to blaženstvo koje je smisao života svakog čoveka. Iskusiti ljubav. Voleti i biti voljen. Ili jednostavno osećati. Ne plašim se da volim. Niti se plašim patnje. Što nam sleduje doći će nam, plašili se ili ne. Ljubav nam svima sleduje… Da li smo spremni prihvatiti je? Снежана, JESSY, ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 O sigurnom poslu Sinoć mi je jedan lekar rekao da je zdravlje precenjeno. Rekao mi je da je jedino ljubav važna, a da je sve ostalo sviranje onome što ne sme ovde da se napiše. Svakako sam odmah pomislio da možda može i jedno i drugo, i to sam mu rekao. Objasnio mi je da sigurno može, ali da je to stvar prioriteta, i da je najveći srećnik onaj koji ne mora da bira, ali ako ti se zbog nečega crkava na licu mesta, ako osećaš da treba da u potpunosti žrtvuješ zdravlje zbog ljubavi, ne treba da čuvaš zdravlje, nego da crkneš, mirno i bez buke, intimno, da crkneš sam za sebe. Rekao mi je da je zdravlje lutrija, a ljubav jedini siguran posao. Rekao mi je da živ čovek nema ama baš nikakva druga posla osim da voli i da je mnogo bolje izdati život nego ljubav. Rekao mi je još i ovo – Neke stvari čovek može da razume tek kad umre. – Pitao sam ga da nije to malo prekasno. Rekao mi je – Nije, sve drugo bi bilo prerano. Токин ivanaika, Данче*, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Нема потребе да се бавите трњем. Немојте да се замарате изгонећи зло из себе. Христос хоће да се не бавимо страстима и ђаволом, противником нашим. Усмерите воду, што ће рећи сву своју снагу своје душе, ка цвећу, па ћете се радовати његовој лепоти, мирисима, свежини. Свети Порфирије Кавсокаливит Suncokret54, Драшко, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Драшко, ivanaika, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 То гласно и распевано "Сутра!" дигло ме са мог каменог седишта и пренело одједном далеко,до другог,давнашњег и шапатом казаног "Сутра!" И не само до њега.Сва ми је младост,чини ми се,била пуна тога звука.Пред нашим пустим и једноличним »данас« стално су била затворена врата на којима је писало »сутра«.А није још ни наусница била огарила кад су нам наши старији и наши наставници стали да говоре о важности и величини оног што нас очекује — сутра.А говорили су то тако мрко и озбиљно и,не знам зашто,са горчином и претњом у гласу,да смо се на крају више плашили тих њихових обећања,него што смо им се радовали.Због тога славног и великог »сутра« тражили су строго од нас да будемо вредни и послушни, стрпљиви и кротки.»Јер, данас-сутра, ви ћете ступити у живот, а живот....« »Данас-сутра требаће вам све то.« »Данас-сутра ви ћете стати на своје ноге.« И све тако.Па тако је отприлике и било кад смо »ступили« у тај живот.Све тако некако: данас-сутра!Лажа и паралажа!Ни данас ни сутра!Ништа од тог унапред замишљеног и уџбеницима и катихизисом гарантованог живота.А стварни живот докопао те тако да си и заборавио да имаш ноге,и да ниси имао где да станеш.Слагало »данас« а изневерило »сутра«.Ништа од свега тога.. Иво Андрић ( Жеђ ) Снежана and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2015 Данче* and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Драшко, Снежана, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Дивно, JESSY. Ово ме јако подсећа на мисли Душка Радовића. Лако је волети неког кога ти волиш. Пробај да волиш неког ко тебе воли. Целог живота јуримо нешто, а често не примећујемо да је ту поред нас неко ко би за нас учинио све. JESSY and Несташна је реаговао/ла на ово 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 29, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2015 Pismo mojoj učiteljici Draga gospođo učiteljice, ne začudite se ovom pismu kasnom, podsjetiše me na Vas dvije male ptice, dvije obične ptice na žici telegrafskoj. Sjetih se, znate, onih Vaših priča punih ljubavi za ptice nevine i slabe poslije kojih smo, zbog svake praćke i kamička, klečali dugo iza table. Ne zamjeram Vam – daleko bilo, pa čak ni to što me vukoste za uši, sve je to danas na svoj način milo i prijatno je od toga u duši. Ja se često sjetim tog vremena davnog rata, zime, gladi, bodljivakve žice, nije, bogme, tada bilo jednostavno naučiti nekog da zavoli ptice. Gospođo, to je, u najmanju ruku, junaštvo dostojno poštovanja učiti nekog ljubavi uz huku jednog strašnog rata, jednog propadanja. Hvala Vam, gospođo učiteljice, i ne začudite se ovom pismu kasnom, podsjetiše me na Vas dvije male ptice, dvije obične ptice na žici tеlegrafskoj Vitomir Vito Nikolić Pjesme i citativia prati.me.cc By Stefan Mišković Јелена011, JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Не хранете ја душата со погрешна храна.Дајте и љубов, секогаш ќе биде убава. https://www.facebook.com/biseri.mk/photos/a.149797665107287.38961.146566748763712/919035801516799/?type=3&theater Снежана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2015 Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2015 Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука