JESSY Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Pepela Jedni su noći drugi zvezde Svаkа noć zаpаli svoju zvezdu I igrа crnu igru oko nje Sve dok joj zvezdа ne izgori Noći se zаtim među sobom podele Jedne budu zvezde Druge ostаnu noći Opet svаkа noć zаpаli svoju zvezdu I igrа crnu igru oko nje Sve dok joj zvezdа ne izgori Noć poslednjа bude i zvezdа i noć Sаmа sebe zаpаli Sаmа oko sebe crnu igru odigrа. Vasko Popa Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Pahuljica si sneznaTisinu oko meneSto raspevaGrana si rascvetanaOsmeh na usnamaSto mi zapaliOluja si letnjaKrila sto mi daI polomiDunja si zrelaU srce sto mi padneDuboko(Vasko Popa Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 ПРОБАШ И УСПЕШ И одједном сам схватио: постоје речи без усана. И веровање без даха. То је некакав изазов онога што је испред нас, као да те зачикују да нешто нећеш успети, а ти пробаш и успеш. Замисли да си сова и дужност ти је да жмуриш и да се бојиш светлости. А ти се чврсто зарекнеш и хипнотишеш сунце. Објашњавањем ствари, одузимамо им нешто од оне лепе чаролије, од оног златастог омота, испод којег се крију толика чудесна значења свега што изгледа исто. Речи су искраћале. И изношене. И крпљене. Мерено од пре времена и много после времена, остаје само смисао као чудо свих чуђења. Мика Антић JESSY and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Данче* and Samo Ana је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=JmHk1o_4bBI Samo Ana, Снежана, Натан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 http://youtu.be/Sh918XGVGzY Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 ОПЕТ ЈЕДНА КАБАНИЦА Настаних се опет у кабаници, Дебео или мршав, велики или мли. Бог ме је по рамену потапшао Својом женском руком. Да ли си то ти? питао ме; знам те. Нисам умео да одговорим. Био сам? и нисам био? Како је могао да ме позна? Познајеш ли ме, Господе, из винограда, Из света, из мађије, из манастирског скита! Други ће ми пут Господ одговорити У ситне сате, у сумрак, Кад будемо разговарали у четири ока. А кад будем кренуо тамо Могу ли понети Дебелу купусару И повести пса љубимца? Тудор Аргези Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Поклони ме детету без патофни и липе однеси ме комшиници са чајним колутићима покривену салветом заборави ме на дну картонске кутије до великог спремања остави ме код првог контејнера када кренеш недељом на пијацу. Само ме не продај, ни за евре, ни динаре, ни на чекове, ни на картице, ни у молу, ни на бувљаку, ни на црни петак, ни преко огласа, ни за дупле паре, ни упола цене. За џабе си добила, за џабе и подај. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2014 ОТИШЛИ СУ СВИ СВЕТИ Отишли су сви свети, и ми смо сели за њихов сто. Ми, одасвуд приспели старци и старице, кепеци и наказе. Ноћ без звезда у крошњама шумори. њишу се ниске гране. Кад куцне тамни час, злоба ће наша у нама заблистати. Новица Тадић JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2014 Данче* and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Juanito је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Odoratus impedit cogitationem sv. Bernar (Anatomija mirisa) evo od čega je načinjenasamo jedna unca parfemasa zvučnim imenomod 9500 jasminovihcvetova iz francuskeod 4800 ružatakođe iz francuskeod osamdeset ruža svirepo umorenihžeđuu pustinjama marokaod cveta jedne vrste perunikekoja uspeva isključivo na plantažama blizu firence gde su podignuti čudovišnikrematorijumi i gde sekoriste sunčane pećida se iz cvetova iscedipriznanjenajzad od trideset i pet fabričkiproizvedenih aromatičnihhemikalijakoje se radi ravnoteže razmešajučas na jednu čas na drugu stranui drže na okupu dušesvih cvetovapristrasnihi međusobno netrpeljivih Danilo Kiš Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 СРЕЋАН РОЂЕНДАН НЕЛЕТУ КАРАЈЛИЋУ "I dok je polusvijet počeo da se žari i pali, oko mene se moje društvo počelo topiti. Kao snijeg u proljeće. Kao u nekoj dječjoj igri u kojoj je pobjednik onaj koji ostane sam na kraju. Sanja i ja smo imali Janu i oko sebe kineski zid. Broj prijatelja smanjivao se iz godine u godinu, a to sam shvatao kao logičan proces, kao nešto od čega čovjek ne može da pobjegne. Kao starenje. Kako odumiru ćelije u ljudskom organizmu, odumiru i prijateljstva. Zaboravljaju se stari dani. Obaveze, htijenja i interesovanja razdvajaju nekada nerazdvojne, a njihovi putevi sve više i više idu u suprotnim pravcima. Još kad čovjek dobije dijete, život dobija novu funkciju, do tada nepoznatu. Moje Ja više nije u prvom planu, već na njegovo mjesto dolazi komad tebe u drugom organizmu. Taj lom svako mora da prođe. Neko se adaptira brzo, neko se pati, neko ne može da se oslobodi vlastitog ega, neko se ponaša kao dijete kraj djeteta, neko je ljubomoran na vlastito dijete, neko ga doživljava infantilno, kao uljeza, a neko konačno spoznaje smisao života. Naravno, ženi je lakše. Onaj odozgo dao joj je ulogu centarfora. "Mala, ti daješ gol! A ti, muškarčino, ti se snađi." To "snalaženje muškaraca" nakon rođenja djeteta stvorilo je civilizaciju. Civilizacija je, u stvari, rezultat slobodnog vremena koje muškarac ima nakon što oplodi ženu." "Фајронт у Сарајеву" Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука