Justin Waters Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Americki pravosudni sistem je svjetlosnim godinama ispred balkanskog, a ova tema jasno pokrenuta ne radi brige za afroamericku populaciju, vec iz ciste obesti prema SAD. Ukoliko razumijem slucaj, izmedju doticnog hispanoamerikanca i afroamerikanca doslo je do svadje i licnog obracuna, nakon cega je Martin oborio Zimermana i poceo mu udarati glavu od plocnik nakon cega je ovaj da bi se odbranio posgenuo za vatrenim oruzijem i upucao doticnog. Sud je prema tome prosudio prema dokazima koje je imao koji su ukazivali da je Zimerman reagovao u samoodbrani. Druga strana koja brani Martina je izgleda ta koja je zauzela rasisticki stav. Spinuju javnost slikama u kome je on mnogo mladji nego za vrijeme sukoba da ispadne slika kao da je Zimerman napao deckica sa bonbonama bez razloga, i kao da je neki nadr**ni bjelac iz zabave upucao crnca, a nijedno ni drugo nije tacno. Ne znam sta sad ovdje neki pokusavaju prejudicirati, da ako te navodno neko vredja na bilo kakvoj osnovi, treba da ga prebijes od batina i polomis mu sve kosti na licu mjesta, jel to navodno pravda koja nece biti americka? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Е па требало је да свратиш овде код мене када су банде "тинејџера" (у медијима неименоване расе) ишле по граду за време "вашара" и тукле свакога ко је био беле коже. Скакали на аутомобиле и извлачили људе, па их бацали на бетон и шутирали... Без икаквог повода и разлога, из чисте обести. Може им се. Wild wild West Таква је та нација у свом корену. Заснована на насиљу и среброљубљу. Ни плодови не могу бити бољи. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Da citam sve ili je vec neko od liberala rekao da su robove izmislili Srbi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Da citam sve ili je vec neko od liberala rekao da su robove izmislili Srbi? Nismo još stigli u raspravi do levitskih zakona... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Nismo još stigli u raspravi do levitskih zakona...Pa da sa ledja sta bi ja drugo mogao i da ocekujem. Nemas pojma u kakvoj si tami kad potrosis sve dosetke iz tvog logicnog svetog kruga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Nismo još stigli u raspravi do levitskih zakona... Ајде нам мало објасни те левитске законе, баш ме занима. И како то може оправдати робовласништво, расизам и колонијанизам американаца које је легално постојало до пре коју деценију ? Америка је настала на геницоду над домаћим становништвом, населили су је у великој мери робијаши и трагачи за златом, који су такве особине и гене пренели на потомство. Обогатили су се колонизацијом и израбљивањем других народа. То су чињенице које нико не може да обори. То исто раде и сада само на префињене и увијене начине. Тако ће радити док постоје јер им је дух такав, такви су им гени, корење, наследство и васпитање. Нису сви наравно такви, али политика и култура јесте. Код Срба је ипак било и остало другачије колико год се то некима не свиђа. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Не, нису Американци толико лоши , мислим као народ. Једноставно, накотила се мафија на власти, исто као код нас . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Не, нису Американци толико лоши , мислим као народ. Једноставно, накотила се мафија на власти, исто као код нас . Ни један народ није у суштини лош. Али сваки има своју посебност, особине, добре и лоше стране. Амери имају добрих страна, али и оне лоше. Ми Срби имамо такође лоших особина. Међутим, разлика је у томе што од наших лоших особина не страдају други народи него ми сами. Историја треба да се зна. А овде се поједини понашају као да сми ми Срби неки примитивни и заостали народ, а Амери, Енглези, Французи, Немци... нека виша класа на коју требамо да се угледамо и чију културу, политику и поглед на свет требамо да прихватимо. Заборавља се ко су они, да нису тако сјајни као што се рекламирају, ни ми тако црни као што нас приказују. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Код Срба је ипак било и остало другачије колико год се то некима не свиђа. To je istina drugacije je zato sto je mnogo gore, ne mogu reci da mi se to svidja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 To je istina drugacije je zato sto je mnogo gore, ne mogu reci da mi se to svidja. Шта ти се не свиђа ? То што нисмо имали колоније широм света, инквизицију, расизам, робовласничко друштво где су људи друге боје коже сматрани за животиње без икаквих права, што нисмо били агресори у оба светка рата, што нисмо бацали атомске бомбе на цивилно становништво, што не изазивамо немире и револуције широм света, што нисмо светски загађивачи планете НО. 1 ... ? Или ти се не свиђа то што смо примали на своју територију Арнауте, Роме, Влахе... и сматрали их људима као што смо и ми, што смо у свим ратовима били на страни бранитеља уместо агресора, што су нам правда, морал и достојанство увек били изнад материјалних интереса... ? Јер ти се то не свиђа ? Gerhard је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Шта ти се не свиђа ? То што нисмо имали колоније широм света, инквизицију, расизам, робовласничко друштво где су људи друге боје коже сматрани за животиње без икаквих права, што нисмо били агресори у оба светка рата, што нисмо бацали атомске бомбе на цивилно становништво, што не изазивамо немире и револуције широм света, што нисмо светски загађивачи планете НО. 1 ... ? Или ти се не свиђа то што смо примали на своју територију Арнауте, Роме, Влахе... и сматрали их људима као што смо и ми, што смо у свим ратовима били на страни бранитеља уместо агресора, што су нам правда, морал и достојанство увек били изнад материјалних интереса... ? Јер ти се то не свиђа ? To za sta ti optuzujes Ameriku, bojim se da bi bilo jedno tri puta gore da je Srbija imala toliku moc i uticaj. Srbi su imali jednom koloniju, prostirala se do Soluna, i sve do sredisnje Grcke. Jedan rijetki momenat u kome je Srbija imala snagu i odmah je iskoristila da osvaja teritorije koje joj ne pripadaju. Dakle sve velike sile dok imaju moc, zele da tu svoju moc prosire na globalno, zabole ih coska za prava drugih. Cak i u poslednjem ratu, raspadom Jugoslavije kada su Srbi imali stvarno veliku moc i kada su mogli efikasno rijesiti rat, potrosili su ovu silu bezveze na vojne akcije, osvajanja i rusenja bez ikakvog strateskog cilja i znacaja. Medjutim kao sto si i sam rekao, mi najvise stetimo samima sebi. E pa sad razmisli da onaj ko u malome steti samome sebi, sta bi tek radio u velikome. Trenutni svjetski zagadjivaci broj jedan su Kinezi. cloudking and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 То што нисмо имали колоније широм света, инквизицију, расизам, робовласничко друштво где су људи друге боје коже сматрани за животиње без икаквих права, што нисмо били агресори у оба светка рата, што нисмо бацали атомске бомбе на цивилно становништво, што не изазивамо немире и револуције широм света, што нисмо светски загађивачи планете НО. 1 Нисмо имали историјских услова, прилика и околности за то. Нисмо имали тај усуд да будемо великосвјетска нација, него мала обласна балканска држава. Grizzly Adams and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Trenutni svjetski zagadjivaci broj jedan su Kinezi. http://www.youtube.com/watch?v=HSqYnEFfaes RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Нисмо имали историјских услова, прилика и околности за то. Нисмо имали тај усуд да будемо великосвјетска нација, него мала обласна балканска држава.Ta mala drzava ima srce kao i svaka druga velesila. Kad su se kod nas spominjali osvajacki ratovi i kakve je do sada Srbija vodila ratove uopste? I bugarska je mala pa su nas okupirali...Srbima je jednostavno stran osvajacki rat jer negde kroz istoriju bi se i povela ta ideologija i usadila barem kao zelja u narod? Srbi su samosvesni narod a vi pisete kao da smo u tudjoj kuci na ovome svetu. Ignjatije and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 To za sta ti optuzujes Ameriku, bojim se da bi bilo jedno tri puta gore da je Srbija imala toliku moc i uticaj. E pa sad razmisli da onaj ko u malome steti samome sebi, sta bi tek radio u velikome. Стварно невероватно. Значи ми Срби смо најгори на свету. Криви смо и за оно што нисмо учинили, криви зато јер би смо били гори да смо то чинили. А Амери иако су то чинили су ипак добрице, само је проблем што су били јаке државе па им је сав тај светски терор природно дошао. Иначе не би они били таки да су на нашем месту. Србофобија и србомржња на делу, и то од стране Србина. Сва част Јусти на искрености ! Trenutni svjetski zagadjivaci broj jedan su Kinezi. Кинези и Амери. То што им се позиције 1. и 2. места мењају није толико битно. Нисмо имали историјских услова, прилика и околности за то. Нисмо имали тај усуд да будемо великосвјетска нација, него мала обласна балканска држава. Ето сад и ти. Шта би било кад би било. Па шта би било ? Цео свет би био у духу морала, јунаштва и Православља... са мирисом лесковачког роштиља, шљивовице и гибанице, уз звуке весеља, труба и прангија. Како тему о негативним појавама у Америки ми сами Срби скренемо и окренемо против нас. Зато тако и пролазимо. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука