Jump to content

Oružani sukob Žandarmerije i Albanaca s Kosova: Pucalo se kao da je rat!

Препоручена порука

То ти је Звонково ријешење.

Остали су сви комунисти. Као и ти ако наставиш са анти Звонко писање.

Toliki ste komunisti da ni ne razumete sta zvonko kaze.

Zvonko je svestan samo jedne cinjenice - vojska kosta, za vojsku treba jaka i bogata drzavu ,za jaku i bogatu drzavu treba jaka privreda, jer drzav ne moze da napravi pare, moze samo da uzme tudje, a moze da uzima tudje pare samo ako je standard gradjana visok i mogu da plate poreze.

E kad skapirate te stvari, onda ce da razumete sta Zvonko pirca. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zvonko je svestan samo jedne cinjenice - vojska kosta, za vojsku treba jaka i bogata drzavu ,za jaku i bogatu drzavu treba jaka privreda, jer drzav ne moze da napravi pare, moze samo da uzme tudje, a moze da uzima tudje pare samo ako je standard gradjana visok i mogu da plate poreze.

Ствар је у томе да немамо избора, за војску морају да се нађу паре, било јака или слаба привреда, или нам остају само два избора. Да купимо прње и селимо се или да да постанемо нечији протекторат, што би могло пуно да нас кошта..., превише .

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе да немамо избора, за војску морају да се нађу паре, било јака или слаба привреда, или нам остају само два избора. Да купимо прње и селимо се или да да постанемо нечији протекторат, што би могло пуно да нас кошта..., превише .

Da  li shvatas jednu cinjenicu? Vojska kosta, vojska je samo TROSAK. Sto jacu privredu imas to vise para ima u drzavnoj kasi to vise na vojsku mozes da potrosis. 

Dakle izbor ti je da pojacas privredu i da kroz vreme polako ojacavas svoju poziciju, to je ono sto npredne zemlje rade. 

Inace - sve skupo kosta. Tu nema diskusije, kada si mali i slab dok postanes jak dosta toga treba da zrtvujes.

Neke ideje ovde ubedjuju ljude da mi ne moramo nista da zrtvujemo da bi nam bilo bolje sto je apsolutna glupost.

Teritorija je teritorija, ona se brani, kako pre 10.000 godina tako i danas. Teritoriju ne moramo da volimo, ali nam je potrebna da živimo i preživimo.

Teritorije su pre 200 godina bile mnogo bitnije nego danas. Razlika je u tome sto se nekad ekonomija bazirala na resursima koje pruza zemlja - rudnici, psenica itd.. i otud kod nas ljudi tolika prvirzenost za teritoriju i svi ti osvajacki ratovi.

Dans je to isto bitan aspekt teritorije ali ekonomija nije toliko zavisna cisto od teritorije. 

Подели на овим сајтовима

Нормално да треба да се брани, ја сам је бранио кад је требало. Само што нисмо успели да одбранимо. Нисмо били довољно мудри и изгубили рат. Сада је то решена ствар. И ништа револуцинарно вам овде нисам рекао осим онога што је очигледно и јасно само по себи. Реалност не може да се промени тако што "нећемо да је признамо"...

Ко другачије каже само вас лаже из неког свог интереса.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Da  li shvatas jednu cinjenicu? Vojska kosta, vojska je samo TROSAK. Sto jacu privredu imas to vise para ima u drzavnoj kasi to vise na vojsku mozes da potrosis. 

Да ли ти схваташ чињеницу, да војска није ничији хир него потреба. То је исто као када би за попуцалу брану на реци рекао  "брана кошта, брана је само трошак,морамо да ојачамо економију , кад будемо имали више пара  можемо да потрошимо и на брану". Лепо је то, али ако брана попусти, неће имати ко да ојача економију .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Toliki ste komunisti

Плус клеро фашисти и србо нацисти у исто време. Опасна смо комбинација. Невероватна и нелогична али се помиње.

Ја сам такође свестан те чињенице. Као и чињенице да смо за време комунизма имали много јачу војску. А имају је и у капитализму НАЗО државе. Као и социјалистичке и теократске државе. Какве везе то има ? За војску мора бити пара. Погоготову када је Балкан у питању, а још више када је Србија у питању.

Ако се оствари оно што Вучић планира биће добро. Оружије је најбољи бизнис. У њега треба улагати јер доноси велику зараду, а не само трошкове. Нису Амери глупи што толику лову троше на наоружање и продају истог. Изазову сукоб па после продају обема странама наоружање. Требамо и ми да се учипимо мало :) , не у изазивању сукоба него у продаји наоружања. Тада ће и привреда да крене напред. 

Имамо коме да продајемо наоружање. Чак су нас и Амери били препоручили Авганистану (ваљда њима) да од нас купе наоружање ономад. Немамо санкције, немамо Слобу, имамо демонкратију... па нека војна индустрија крене напред, и нека подстакне привреду и пољопривреду. Треба и у том смеру размишљати.

Подели на овим сајтовима

Плус клеро фашисти и србо нацисти у исто време. Опасна смо комбинација. Невероватна и нелогична али се помиње.

Ne znam sto se pronalazis u tome. Ali ako ti se svidja da budes u toj ekipi, budi. JA te licno tu nisam stavio.

.

Ја сам такође свестан те чињенице. Као и чињенице да смо за време комунизма имали много јачу војску. А имају је и у капитализму НАЗО државе. Као и социјалистичке и теократске државе. Какве везе то има ? За војску мора бити пара. Погоготову када је Балкан у питању, а још више када је Србија у питању.

Cim izjavis tako nesto "za vojsku mora biti para" ociglendo nisi svestan cinjenice i pozicije. - para ne mora da bude ako nema.

da ti dam prost primer, selo od 50 ljudi u prastaro doba. Jedan deo obradjuje njive jedan deo je vosjak. Recimo 40 njih obradjuje njihve 10 njih je vojska. Ako uzmes od tih 40 sto obradjuju njihve josh 10 - da li mislis da ce imati  hrane za one koji su vojska? Naravno da nece.

Dzaba ti vojska koja moze da te odbrani od agresora ako crkavas od gladi.

Ali sa druge strane ukoliko ti ne preti trenutna opasnost - i tih 10 vojnika je previse, zar nije bolje da od tih 10 vojnika josh pet predje u zemljoradnike, pa lepo da se rodi sto vise dece, da moze da se proizvede sto vise hrane, da se sto vise trguje i napreduje.

Dakle bitno je naci balans u skladu sa svojim mogucnostima. Nase mogucnosti su danas nikakve.

Имамо коме да продајемо наоружање. Чак су нас и Амери били препоручили Авганистану (ваљда њима) да од нас купе наоружање ономад. Немамо санкције, немамо Слобу, имамо демонкратију... па нека војна индустрија крене напред, и нека подстакне привреду и пољопривреду. Треба и у том смеру размишљати.

Nije problem odsustvo industrije vec masivno prisustvo monopola:

https://www.pouke.org/forum/topic/27714-monopol-gusi-privredu-srbije/#entry892332

Подели на овим сајтовима

Ко другачије каже само вас лаже из неког свог интереса.

''Ко друкчије каже тај клевеће и лаже..'' 

Већ сам довољан број пута поменуо аналогност ставова са ''онима некад'' ... ево их опет ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

''Ко друкчије каже тај клевеће и лаже..'' 

Већ сам довољан број пута поменуо аналогност ставова са ''онима некад'' ... ево их опет ...

Pa cekaj, zar nije realno da ako oces pare za vojsku mora neko da napravi te pare? Ajd recite mi od cega mislite da drzava finasira tu vojsku ako nam je privreda slaba? Mora da bued para pa ce da podignemo poreze? A ko zaradjuje te poreze. Gradjani. A Kako ce gradjani da zaradjuju ako nemaju jaku privredu, dobre plate, ako ne stvaraju robu i usliuge? 

Svako ko ti kaze da vojska Srbije  moze da se finasira bez jake privrede - laze. To je cinjenica. 

Подели на овим сајтовима

Иди бегај! Сад си ме у`ватио... ;)

Не .. него је претенциозност и ове идеологије коју ти ''продајеш'' са запада... као и претенциозност комуниста , као и сваке друге идеологије... сваког ''ИЗМА'' иста... истино-борна ... и у крајњој линији Богоборна ..иако то у начелу и у почетку није видљиво него чак напротив ... Ето то је та проста Истина на коју је рецимо вл. Атанасије Јевтић, указивао малу милијарду пута... али да ли је имало ко да га чује.. то је већ друго питање ...

нема друге .. обнавање градива .. ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Погрешно си повезао. Ова тема нема никакве везе са идеологијом, то су једноставно чињенице "на терену". Да Срби са севера Косова имају неку реалну шансу да се одцепе и припоје Србији ја би био за то.

Проблем није никакав "изам", него колективна заслепљеност доброг дела нашег народа. Вероватно последица ових претходних црних деценија... Али то не може заувек да буде изговор. Човек мора једном да се освести.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То што ти кажеш "мора бити пара" неће да створи паре којих нема... Не знам како то није јасно.

Danas kad sve skuplja,najjeftinije je ljudsko meso!

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...