Млађони Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Сваки побуњеник је бандит и криминалац док не освоји власт. После је "господин" прецедник, премијер итд. ahahhaha to je tacno! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Али углавном, српски национализам је у најмању руку био само део проблема, а никако главни узрок ратова на Балкану, а ја покушавам све време да схватим зашто ти мислиш да је мања кривица рецимо хрватских националиста, затим америчких пензионисаних генерала и служби безбедности који су правили планове за операције хрватксе војске и протеривање Срба, инсценирале Рачак итд. итд. него српских националиста, па све иако узмемо да су сви народи подједнако криви. Како то да смо ми криви више за све што се десило? Nemoj da govoriš "mi" za njih, nismo ni ti ni ja deo njih. U pravu jesi, slažem se, nije srpska nacional-strana jedina kriva strana i jedina koja je imala i realizovala zločinački projekat devedesetih, stvar je u tome što je on bio veći nego ostali (što ne znači da ovi ostali nisu ni postojali), i zato je svet označio jednu stranu kao bed gajz i aktivno radio na tome da suzbije tu stranu (posle Vukovara je malo ko mislio da je to klasičan građanski rat sa 2 strane koje podjednako doprinose nasilju, koje su podjednako krive za ono što se dešava, koje su podjednako "dobre" itd.). Ja mislim da je i Oluja uspela zato što je projekat ovih bio prevelik i kao takav bio osuđen da propadne i da se bude protiv njega. Kosovo je tu samo bilo nastavak priče (vojnici nisu krivi naravno, sem ponekih pojedinačnih zločinaca)... Nije popularno govoriti, ali slično je u nekim stvarima sa katastrofom koju su Nemci i Nemačka imali sa nacistima. Šteta što nismo naučili od njih neke stvari, šta posle toga i ostalo... Срби се нису припремали за рат нити су хтели рат, али су били принуђени да ратују . Da, čuo sam, to je ovdašnja zvanična propagandna verzija. Da ne kažem aksiom Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja mislim da je i Oluja uspela zato što je projekat ovih bio prevelik i kao takav bio osuđen da propadne i da se bude protiv njega. Kosovo je samo bilo nastavak priče (vojnici nisu krivi naravno, sem ponekih pojedinačnih zločinaca)... Теорема! Одлична за разговор, анализу и доказивање дапаче! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Дај брате, немој да се правдаш . За њега ће Срби увек бити криви. Рекох ја ,тежак случај стокхолмског синдрома , друго објашњење немам.. Срби се нису припремали за рат нити су хтели рат, али су били принуђени да ратују . Е сад , како је рат вођен ,и да ли је могао да се заврши са мање жртава, то је друга прича . Не правдам се брате, заиста мислим да смо ужасном политиком прошли најгоре од свих, али то нема везе са неком "искључивом кривицом" за ратове 90-их. А Даркеца иначе ценим као саговорника па ме баш интересује да видим како то да ствари које су по мнеи јасне као дан он види потпуно другачије него ја. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Теорема! Одлична за разговор, анализу и доказивање дапаче! Nastavak u smislu da su ovi ostali nastavili politiku prema nama na osnovu tog statusa koji je stečen devedesetih pre toga. U njihovim očima su to bili isti "zli ljudi" koji opet rade nešto zlo i nešto fašističko, "velikosrpski". Ja čak mislim da bombardovanja ne bi bilo da nije bilo Srebrenice. Не правдам се брате, заиста мислим да смо ужасном политиком прошли најгоре од свих, али то нема везе са неком "искључивом кривицом" за ратове 90-их. "isključiva krivica" ne postoji, to i ne tvrdim. Svi su tu krivi i niko nije dobar i "civilizacijski orijentisan" da hoće da pravi nekakvu građansku multi-etničku itd. državu, ali je ova strana mogla malo pametnije da odigra, to što su uradili je katastrofa i to na više nivoa, a to što su hteli, iako ružno i degutantno je bilo moguće, imajući u vidu i da je srpska strana bila vojno najjača. A daleko od toga da je neko tu "čist", to ti je ko u Game of Thrones... S tim što su drugi bili pametniji i pobedili u toj igri. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Nemoj da govoriš "mi" za njih, nismo ni ti ni ja deo njih. U pravu jesi, slažem se, nije srpska nacional-strana jedina kriva strana i jedina koja je imala i realizovala zločinački projekat devedesetih, stvar je u tome što je on bio veći nego ostali (što ne znači da ovi ostali nisu ni postojali), i zato je svet označio jednu stranu kao bed gajz i aktivno radio na tome da suzbije tu stranu (posle Vukovara je malo ko mislio da je to klasičan građanski rat sa 2 strane koje podjednako doprinose nasilju, koje su podjednako krive za ono što se dešava, koje su podjednako "dobre" itd.). Ja mislim da je i Oluja uspela zato što je projekat ovih bio prevelik i kao takav bio osuđen da propadne i da se bude protiv njega. Kosovo je tu samo bilo nastavak priče (vojnici nisu krivi naravno, sem ponekih pojedinačnih zločinaca)... Ако добро разумем, ти мислиш да су ствари отприлике изгледале овако (мојим речима, онако како сам те ја схватио изложићу) : сви народи у Југославији су имали своје националне програме, али српски је био највећи (вероватно због тога што смо најбројнији и најширу територију захватамо, у стварности и у историјским тежњама, претпостављам?), те због тога скопчан са највећим прекрајањима и фактички најтеже изводљив? Даље, велике силе су то посматрале, без својих интереса на терену (мој закључак) и одлучиле да се приклоне нама супротној страни јер су оценили да смо ми гори, да су нам апетити безобразнији, односно да смо бед гајс; вођени само тиме, тим у суштини неко би рекао и исправним резоном, а не и сопственим интересима у овом делу света? Ако је тако, морам се не сложити, јер верујем да се ниједна држава не уплиће у било шта без најопипљивијих својих интереса, потпуно независно од било каквих позитивних, "хуманитарних", "демократских" мотива, што је САД показала и и даље показује и доказује увелико (борећи се против тероризма терористички, кршећи међународно право док се позива на њега, инсценирајући поводе за рат (Ирак, Рачак, можда Маркале - једном речју радећи све оно што апсолутно искључује могућност да се воде позитивним интересима и за кога сем за мали слој њихове елите, о чему говоре подаци о броју страдалих Југословена, Ирачана, Авганистанаца, њихових сопствених војника итд.) Моје је виђење такво, ако сам те исправно разумео. Друга ствар, не бих се сложио да је српски "злочиначки" пројакат био већи него остали (нисам сигуран ни да је постојао, јер поједине планиране злочине, који су се односили на одређене градове, квартове, села и сл., не бих назвао националним), јер Срби нису претендовали ни на једну територију на којој нису били конститутиван народ. Такође, проблематично ми је да се кривица сваљује на неког ко је био за очување (наглашавам ово, јако је битно) а не за распад заједничке државе. Срби нису били покретачи икаквих промена у СФРЈ, како су онда могли бити одговорни за избијање рата, када рат не би избио да се ништа није мењало, да се није хтело мењати? А узмимо да је рат, како каже Нирнбершки трибунал "акумулација свих појединачних зала и злочина", парафразирам. Luctor је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 .A i kako da osuđuješ ljude zbog nedostatka patriotizma kad Slobin sin gradi Madonu a za te pare je na crno mogao da kupi S-300, Kako da kupi na crno, nisu to lovacke puske vec citav sistem? Ko poseduje te sisteme sem Rusije i eventualno Belorusije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja čak mislim da bombardovanja ne bi bilo da nije bilo Srebrenice. "isključiva krivica" ne postoji, to i ne tvrdim. Svi su tu krivi i niko nije dobar i "civilizacijski orijentisan" da hoće da pravi nekakvu građansku multi-etničku itd. državu, ali je ova strana mogla malo pametnije da odigra, to što su uradili je katastrofa i to na više nivoa, a to što su hteli, iako ružno i degutantno je bilo moguće, imajući u vidu i da je srpska strana bila vojno najjača. A daleko od toga da je neko tu "čist", to ti je ko u Game of Thrones... S tim što su drugi bili pametniji i pobedili u toj igri. За ово доле се слажем, потпуно се разумемо за то. Што се тиче Сребрнице, како коментаришеш изјаве неких муслиманских политичара да је Алија знао шта ће се десити у Сребреници и да је и желео д асе злочин деси, да би се западне силе укључиле у рат, односно имале изговор да се укључе, у зависности од перспективе. Тек сам видео овај твој одговор, пошто сам искуцао мој претходни, тако да мислим да си ми скоро потпуно одговорио на питања. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Kako da kupi na crno, nisu to lovacke puske vec citav sistem? Ko poseduje te sisteme sem Rusije i eventualno Belorusije? Иначе Гришо, пошто видим да ниси упућен - ово је жива истина! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Иначе Гришо, пошто видим да ниси упућен-ово је жива истина! Kako ajde objasni mi ti kao pilot? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Kako ajde objasni mi ti kao pilot? За оно "прво" бомбардовање, с` јесени 98 године када је требало бити, па су се два покојника (Холбрук и Милошевић) напрасно договорили, углавном, на најмање два места распореда наших ракетних дивизиона сам чуо управо такве коментаре... Од испижћених команданата тих јединица који су управо коментарислаи ситуацију на апсолутни исти начин: "Он прави "Мадону" и "Кошаву", а за те паре смо могли набавити С-300!... Апсолутно иста изјава од два различита заповедника ракетних дивизиона-један у околици Новога Сада, други изнад Крагујевца... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Kako su bivši komunisti postali buržuji by Omer Karabeg - Free Europe Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Posto ova misao koja treba da izgleda i kao humoristicna, je u stvari ono sto stvarno mislis, onda je vreme da se preispitas, receno nam je "Ne ubij", i ti ljudi su ciljali najbolje moguce, treba im dodeliti zasluzeni orden sto nikog nisu ubili. A to sto nisu nikog ubili, daje jos prednosti, kojih nisi svestan. Jeste,rečeno nam je da ne ubijamo i to je ono od čega će naši neprijatelji da pobegnu glavom bez obzira. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Prištinski mediji javljaju kako su se nedužni Albanci nevino zaputili da seku drva na adm.liniju, vukohebina, noć, nedelja... Gde su ih spopali srpski genocidaši i zločinci koji su bez ikakvog razloga otvorili vatru. Nakon što su nenaoružani Albanci pola sata uzvraćali vatru, par komada je uspelo da se dokopa prištinske bolnice. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 uzvraćali vatru, Idu da seku drva i nose oružije?????????????????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука