Дејан Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Suštinski, post je uvek na snazi, kad se posti i hranom , to je intezivniji deo godine koji s eodnosi na post. Kao što je fudbaler cele godine fudbaler, samo je nekada u off sezoni a nekada u karantinu i intezivnije trenira. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Да ли је ок доћи и рећи '' Оче, постио сам само на храни , могу ли да се причестим '' ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Да ли је ок доћи и рећи '' Оче, постио сам само на храни , могу ли да се причестим '' ? Што је неко "млађи" у вери то је прихватљивији овакав пост. Свештеник ће вероватно допустити али то не би требало да траје дуго ("пост само на храни"). Кроз исповедање и саветовање са својим духовником верник сазнаје шта је потребно и на који начин применљиво ради потпунијег поста. Тако временом сазнаје да је пост на храни тек увод у истински пост... Ако верник целог живота пости само у храни то је као кад би неко научио азбуку, можда знао да напише своје име али ништа више од тога... Можда није најбољи пример али претпостављам да ти је јасно шта сам хтео рећи. Натан and Драгана. је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Postiti je kad jedes posan sir, posne napolitanke, posan margarin i posnu pastetu. Плутон and feeble је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Postiti je kad jedes posan sir, posne napolitanke, posan margarin i posnu pastetu. a posni majonez...cula sam da ima i posna salama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 a posni majonez...cula sam da ima i posna salama E da posni majonez, a i posne kobasice su nezaobilazne. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Тешка су ово питања која муче савремене хришћане. Да бих им помогао да што лакше прођу искушења, пре неколико година сам написао стручну књигу о биохемијским аспектима поста. ХЕМИЈА ПОСТА ХЕМИЈОМ ДО ЕСХАТОНА ЗА 40 ДАНА Садржај: 1. Молекулска теорија поста 2. Микро и семимикро аналитичке методе за детектовање мрсних молекула у храни 3. Уклањање мрсних молекула из хране - технике за повећавање коефицијента посности 4. Хемијски типик (садржи хемијска правила поста са дозвољеним микроконцетрацијама мрсних молекула, као и правила о ублажавању и разрешавању, када је дозвољено мерити концентрацију мрсних молекула на две, уместо на стандардне четири децимале) За чланове форума специјална цена од 9.99€, важи док се тираж не распрода. Уколико наручите више од једног примерка, добијате ексклузивни бесплатни додатак у облику научних радова који иначе коштају 150€ у засебном пакету. Додатак: а) Утицај повећане концентрације млека у праху у посним производима на четвртој децимали на пораст броја абортуса у Русији, Центар за здравствене студије, Москва, 2009. б) Утицај ГМО у посним производима на учесталост тема о хомосексуалности и еволуцији на pouke.org, Илуминатско друштво Дарвин, Чачак, 2013. в) Всеволод Борисов, Алексеј Достојин, Православни пост и број двоструких веза у молекулу уља - утицај на достојност. Примена нискофреквентних струја за повећање коефицијента посности уља, Руска академија за молекулску спектроскопију посне хране, Санкт-Петербург, 2008. г) Протојереј Јакобс Беланчев Суруткин - Сурутка у праху у траговима и прирема за Свето Причешће д) Свети оци о емулгаторима - нови прехрамбено-технолошки поредак, Приређивач Владимир Димитров Leonida, Саша од Москве and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Када неко каже '' Ја постим '' , да ли се подразумијева да пости само једући посну храну, или је то пак, нешто више? Да ли је пост и суздржавање од страсти, пожуда, ружних помисли и дјела? Да ли је довољно да само неко ко је јео посну храну ( а ништа више није учинио, ништа друго се није трудио, који је пушио, био зао ) , причести се '' достојно '' ? Када неко каже:''Ја постим!'' обично нас асоцира на Црног Грују. Тема: Пост није само заобилажење мрсне хране, већ пост треба да буде 90% базиран на духовном посту. Наиме, пост је суздржавање од свега оног што човека помало удаљава од Бога и привлачи га ка телу. Дакле, пост је одрицање задовољавања сопственог тела и борба са самим собом, са искушењима демона, пут ка унутрашњој слободи, то је посвећивања рада на себи и један од путева ка Господу, јер је и Христос постио, посебно после крштења, 40 дана нити је јео нити је пио, а ми данас постимо уз ове посне мајонезе, ћевапе, паштете и шта већ. Мени је то већи грех него кад за време поста једеш прасетину, барем си човек искрен, а не овако као постим, а овамо удри по посним наполитанкама, мало је лицемерно. Зато се у посту храна слабије једе, јер је храна задовољавање тела. Наравно, једе се оно потребно, али не једе се превише и оно што је животињско, не треба сад претеривати и не јести ништа, мада постоје неки који то раде, али они су духовно ''јачи''. Драгана. and алиса је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 ”Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима”, поручио нам је Господ Исус пре више од 2.000 година кроз своју чувену Беседу на гори (Матеј, 5, 12). Након тога нам и апостол Павле преноси Божију поруку; ”Радујте се свагда у Господу и опет велим: радујте се.” (Филипљани 4, 4), објашњавајући нам да је суштина Христове науке РАДОСТ због спасења од грехова, смрти и пакла. Но, много пута смо, ми хришћани, насупрот Божијој Заповести о радости и не забрињавању, испуњени мраком, јер га често сами уносимо у себе, из незнања, слушајући негативне мисли цинизма, неверовања, осуђивања и критике. У Причама Соломоновим (4, 23) пише; ”Сврх свега што се чува чувај срце своје, јер из њега излази живот”. Овде смо добили поуку да нам чување ума буде приоритет, тј контролисање мисли. Јер ако се ваш ум затрује негативним, циничним мислима критике свега и свакога, цео живот ће вам бити затрован. Наш духовни непријатељ (ђаво) ради против нас на начин што у нас усађује негативне мисли, са циљем да инфицира наше целокупно унутрашње биће. Држите се ваше нове дијете, новог менталног поста. Ако будете чували свој ум, не дозвољавајући токсичним мислима да заузму место и ако се будете испуњавали позитивним, оснажујућим, благословеним мислима, сасвим сигурно знам да ћете узрастати све више и више, јер ће Господ излити своје благослове на вас, а ви ћете живети живот победника. Ако желите да напредујете у животу, морате имати виши начин размишљања. Морате се очистити од старог мишљења да бисте направили место за нов начин размишљања. http://svetatrojica.wordpress.com/?app-download=nokia Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Милан Ракић, Иван Ивковић, Јефимија Крунић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Овде смо добили поуку да нам чување ума буде приоритет, тј контролисање мисли. Uvijek ovdje ostanu nedorečeni, i uvijek se pitam je li to namjerno, ili dijele lekcije očekujući da ljudi znaju o čemu pričaju, što je opet nonsens. Ne postoji odvojeni ego, ili odvojeno "ja" od emocija, misli, doživljaja itd. Dakle nema nekog drugog "ja"! koje može da transformiše prvo "ja"- Poslije se pitaju što je toliko šizofreničara i rascijepljenih ličnosti. Vaske, Tumaralo., Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Uvijek ovdje ostanu nedorečeni, i uvijek se pitam je li to namjerno, ili dijele lekcije očekujući da ljudi znaju o čemu pričaju, što je opet nonsens. Ne postoji odvojeni ego, ili odvojeno "ja" od emocija, misli, doživljaja itd. Dakle nema nekog drugog "ja"! koje može da transformiše prvo "ja"- Poslije se pitaju što je toliko šizofreničara i rascijepljenih ličnosti. Superego. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Uvijek ovdje ostanu nedorečeni, i uvijek se pitam je li to namjerno, ili dijele lekcije očekujući da ljudi znaju o čemu pričaju, što je opet nonsens. Ne postoji odvojeni ego, ili odvojeno "ja" od emocija, misli, doživljaja itd. Dakle nema nekog drugog "ja"! koje može da transformiše prvo "ja"- Poslije se pitaju što je toliko šizofreničara i rascijepljenih ličnosti. Свети Апостол Павле пише лепо о овом догађају, о овој борби унутар људског срца. Он каже, да постоји још један закон у мени који ми говори да одбијем вољу Божију, да чиним ствари против Њега, да одбијем благодат. Его је лажно ЈА Oglo and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Јер ако се ваш ум затрује негативним, циничним мислима критике свега и свакога, цео живот ће вам бити затрован. Претпостављам да се овде под "критиком" мисли на осуђивање... Далеко било да одустанемо од здравог расуђивања (трезвеноумља)... JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Претпостављам да се овде под "критиком" мисли на осуђивање... Далеко било да одустанемо од здравог расуђивања (трезвеноумља)... Ne mora osudjivanje, nego kad neko nonstop samo kritikuje, to je onda preterano. Иван Ивковић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Ne mora osudjivanje, nego kad neko nonstop samo kritikuje, to je onda preterano. Свакако, кључни фактор се налази у срцу, тј. намера са којом критикујемо. Можда неко има много љубави а мало разума и претерано критикује јер га боли нечији пад а при томе не схвата да постиже све мање добра. То је човек "безазлен као голуб" али не и "мудар као змија". Постоји и та варијанта. Она са злурадом критиком је опште позната. DYNABLASTER, Oglo and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука