konstantin Написано Фебруар 15, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 ??? ??????? ?? ??????? ???????? ? ??????? ?????????... ?????? ???? ????? ? ????? ??????... ???????? ? :smiley: Ako je to svrha,ti drzi dijetu.Pre ce biti duhovno sapiranje i nadogradnja.... kolo2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Фебруар 15, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 ?? ???? ???? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???? ????? ???? kolo2sta te briga, bavi se gimnastikom, gde je zdravo tjelo i duh mora da je!! 0102_laugh 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Фебруар 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 Napokon je poceo... Meni je izuzetno lepo, prijatno i inspirisuce kada krene post jer, te prve nedelje, vidim kakva bi trebala Liturgija da bude svake nedelje i po tome znam koliko napredujem u svom poslu - tada, kada sravnim svaku sledecu nedelju sa tom prvom te kada budu identicne znacu da sam napravio dobar temelj i da napokon mogu zidati prvi sprat pa drugi, treci... Temelj je najbitniji, ali i najtezi, za izgraditi a kada se on sacini... kuca se gradi sama od sebe, ako smem tako da se izrazim, da nikada ne prestane, od vremena do Vecnosti, od temelja do Beskonacne realnosti, od pojedinaca do licnosti... jeste put prvoslavne realnosti koji, kao i svaki drugi, pocinje tim prvim korakom - temeljom - medjusobne povezanosti i Liturgijske utemeljenosti do konacne radosti - od sebe ka drugome a sada i ovde, da nikada ne pretane, ka Vecnosti i Poslednjoj Realnosti (Eshatonu), koju i imamo u predukusu, ako li svoj zivot utemeljimo na tom temelju i na tom odnosu. Mislite o tome... Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 15, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 Lepo receno o.Ugrine ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Sestre posavetujte kako da se u domaćoj radinosti napravi hleb bez ulja, bez kvasca. Samo brašno, so i voda. Imaju takvi hlebovi da se kupe u prodavnicama zdrave hrane i karakteristični su što su prilično maleni, kao neka ciglica, a teški su. Bukvalno ko cigla. Uglavnom su integralni, i prilično su skuplji od običnog hleba. Kako rešiti problem da se ne uhvati za posudu testo, kada je bez ulja? Možda sa onim pergament papirom? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Sestre posavetujte kako da se u domaćoj radinosti napravi hleb bez ulja, bez kvasca. Samo brašno, so i voda. Imaju takvi hlebovi da se kupe u prodavnicama zdrave hrane i karakteristični su što su prilično maleni, kao neka ciglica, a teški su. Bukvalno ko cigla. Uglavnom su integralni, i prilično su skuplji od običnog hleba. Kako rešiti problem da se ne uhvati za posudu testo, kada je bez ulja? Možda sa onim pergament papirom? Ако не желиш да се залепи свакако стави пергамент папир са оне стране где је сјајнији стави хлеб. Мени је мој тата кад сам мала мала такве хлепчиће растањивао и онда смо их пекли на рингли, на тихој ватри (танак у облику лепиње). Правили смо од белог брашна. Пергамент папир за печење, уколико стављаш у рерну и прекриј га истим папиром док се пече да не би изгорео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 шта је са контролисаним трудноћама? кога послушати доктора или духовника? и да ли је обавезно послушати духовника? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3640.0.html Шта ти је контролисана трудноћа, први пут чујем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Naravno braćo i sestre, svakako po savetu sveštenika. Ja pokušavam da revnujem u hrani, zato što sam primetio da ako popuštam čak i kad se radi o "proizvodima sa tragovima mleka" to me čini nekad opuštenim a nekad zabrinutim, što kod mene dovodi do kvarenja i ostalih aspekata posta, a samim tim i do "nepoštenja" ili samo nominalnog posta hranom. Ovako sa revnovanjem u hrani, dolazim do jednog unutrašnjem mira, tako da su mi baterije napunjene da mogu i one druge aspekte posta da primenjujem. Naravno sve je to individualno. Samo nam je služba zajednička. 0205_whistling Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Naravno braćo i sestre, svakako po savetu sveštenika. Ja pokušavam da revnujem u hrani, zato što sam primetio da ako popuštam čak i kad se radi o "proizvodima sa tragovima mleka" to me čini nekad opuštenim a nekad zabrinutim, što kod mene dovodi do kvarenja i ostalih aspekata posta, a samim tim i do "nepoštenja" ili samo nominalnog posta hranom. Ovako sa revnovanjem u hrani, dolazim do jednog unutrašnjem mira, tako da su mi baterije napunjene da mogu i one druge aspekte posta da primenjujem. Naravno sve je to individualno. Samo nam je služba zajednička. 0202_238 Ovo vazi i za mene. 0205_whistling Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 шта је са контролисаним трудноћама? кога послушати доктора или духовника? и да ли је обавезно послушати духовника? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3640.0.html Шта ти је контролисана трудноћа, први пут чујем?паааааааааа, не знам јел израз добар, али кад је проблематична или ризична трудноћа у питању - жена мора да узима одређене лекове, малтене на одређен начин да живи да би могла да изнесе трудноћу ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 шта је са контролисаним трудноћама? кога послушати доктора или духовника? и да ли је обавезно послушати духовника? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3640.0.html Шта ти је контролисана трудноћа, први пут чујем?паааааааааа, не знам јел израз добар, али кад је проблематична или ризична трудноћа у питању - жена мора да узима одређене лекове, малтене на одређен начин да живи да би могла да изнесе трудноћу ... Ризична, медоњо... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Стално се радујем посту. Требала бих и више да се потрудим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 не, стварно, не волим да постим, не пада ми тешко али једноставно не желим ни да се навикавам пошто мислим да ће ми постати лако и онда ми губи поенту само пошћење. Ово (подебљано) је велика истина. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Одг: Радујете ли се посту ? 0409_feel Па и не баш :cheesy2: Нисам нека изјелица али једноставно осјећам се стално гладан :cheesy2: У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Sto se jedenja tice,nije mi neki problem,samo mi malo nedostaju jaja i sir,jogurt,a meso nesto i ne jedem,inace .A sto se one prece,duhovne strane tice,tu se bas radujem,osecam se kao da je neki znacajan deo godine u toku,uvek nekako dublje sagledam sebe i izadjem sa nekim plodom duhovnim,koji cesto upropastim nediugo zatim,ali sta cu,padni,ustani i tako ide zivot...Kako godine idu,sada opusteno ulazim u sve ovo,a pre sam mnogo vise u grcu bila,nametala sebi neke ciljeve,a ko visoko leti,nisko pada...Mislim da tek sada pocinjem da postim ne gledajuci sta drugi rade,da li i kako poste,tako da sam bila u velikoj zabludi do sada,prece mi bilo da brojim tudje grehe,nego svoje duhovno djubre...Eto,posle toliko godina,tek mi sad neke stvari ulaze u srce,hvala Gospodu Bogu sto mi dade vremena... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука