Jump to content

Stvaranje svijeta iz ''ničega''. Šta je to ''ništa''?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Највећа Љубав се и огледа у томе што смо створени ни из чега.

Савршен Ствараоц заиста стоји иза Творевине али је он недостижно и недустопно далек од створеног света, осим кад се својим Божанским енергијама Личностно пројављује кроз материју.

Материја има своје време, Бог не а доказ томе је и Реч, која каже: Проћи ће и небо и земља а моја Реч неће проћи.

Творевину Бог заиста воли!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nije kroz cetvrtu dimenziju vremena, nego kroz neku od visih dimenzija (4D, 5D itd.) koje su nama nepoznate. Vreme (kao dimenzija) postoji i kod 2D i 1D prostora.

Npr. tvoj monitor tj. interfejs je 2D prostor, a strelica od misa 2D objekat koji da bi promenio polozaj iz tacke A u tacku B zahteva vreme. Kad hoces da odgovoris na moj post, treba da pomeris strelicu iz jedne tacke u tacku gde se nalazi pravouganik ''Uzvrati odgovor'' i za sta je potrebno nekih 0.3 sekundi. 

Mi smo ''programirani'' samo za 3D dimenziju odnosno ona nam je limit, posto znamo i za dimenzije ispod. Za one iznad nas mozak ne zna, od tih 4,5,6 D objekata vidi samo ''senku'' u obliku 3D objekta kao sto ti kad stavis kocku pod lampu, na papiru (stolu ili nekoj ravni) ces videti 2D objekat (senku kocke) koja ce liciti na neki kvadrat, petougao, sestrougao ili sta vec. 

Recimo ovo je klasicni primer senke 4D objekta kog mi ne mozemo drugacije da opazimo osim ovih vratolomija od kojih boli glava. 

8-cell.gif

Moguce je i da su Zemlja, Mesec i ostale planete senke 4D objekta, posto gravitacija kao zakrivljenost prostora jeste zakrivljenost u visoj dimenziji tog prostora. 

Dobar post.

Ja bih samo dodao, zbog pojasnjenja, da su kod ovog 4d objekta na slici svi uglovi pravi u 4d prostoru

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Materija uvedena iz ničega koja nije dokučiva umu je objašnjenje sa platformom ugađanja Bogu.Ali,ostaje nerazjašnjeno,znam da se Bog nije otcjepio od Svoje suštine jer bi mi stvoreni iz Božije suštine bili od Boga,odnosno božanstva..To učenje je odbačeno još odvajkada..A to elementarno ništa,jedino što me interesuje,nama nije dopušteno da spoznamo kako smo uređeni,i je li ništa prethodilo nečemu?Bog to ne dozvoljava?Naši umni kapaciteti ne mogu da se nose sa tim?A mogu li osjetilni kapaciteti,oni su parametar za prosuđivanje bolji nego umni koš?Bog u svakom trenutku može da nas se odrekne kao tvorevine,ali neće,iz bezgranične Svoje ljubavi prema nama,ali u isto vrijeme,može i da nas učini drugačijima,recimo,iluzijom..Preobražaj ustrojenja i slično..Dakle,to je nenadmašiva odluka Jedinoga Istinitoga Boga i naša sloboda je u svakom trenutku podložna samo Njemu.Mi odlučujemo hoćemo li nazad u nebiće,odsustvo od boga,je li to pakao?

Свет није створен "из ничега" веч ни из чега. Велика је разлика у тим изразима. Стварања ни из чега значи да свет, у апсолутном смислу, није постојао пре акта стварања.

Mislim da se tu za rec nista koristi ono sto ljudskom umu nije pojmljivo a jeste iz toga nastala materija tj. Bog je iz nista stvorio svet koji je nama poznat.

Da malo obrazlozim misao iz nista je ustvari Stvaralashtvo Zivoga Boga koji pre toga nije Tvorio ovu nasu materiju da je tako nazovem odnosno nije Tvorio i Stvorio ovaj svet.

Dobro dosao.

Pa zar nije voda koriscena kao gradjevinski materijal u Postanku (2Pet 3,5, Post.1,1,  Ps.24,2)?   Otkrivenje Jovanovo, gl 22;1 govori da reka vode zivota sa stihijama izvire iz Bozijeg Prestola, to je bar jednostavno!

Подели на овим сајтовима

Samo kratko pitanje: gde je u komentaru koji si ti komentarisao (od oblaka) pomenuto nešto o dimenzijama.? Ja ne videh nigde.

ne vidis jer ne gledas kako treba,tebi sam isto reko da si ogranicen jer imas cudna pitanja svemir ima dimenzije, po teoriji relativnosti 4 dimenzije,3 prostorske i jednu vremensku, sve sto ima dimenzije ima i ivice, ali eto oblacic ne moze da zamisli ivice na sferi jer je ogranicen, da je imo nacrtnu geometriju u skoli mozda bi znao pa ne bi pisao gluposti... svemir je po vjerovanju naucnika u fazi sirenja, to sirenje svakako ima svoju frontalnu ivicu, prosijecno glup covijek to skonta bez problema...

ali posto se oblacic sam hvali po forumu da konzumira narkotike mogu da ga razumijem, tebe jos nisam provalio, nisi se brate otvorio na forumu ko on

Подели на овим сајтовима

Ne moze sa liturgije pravo u astrofiziku ili kvantnu meahniku... mora i neka knjiga da se procita... U prevodu, ne lupaj svemir nema i ne moze imati ivicu... a ja ne mogu da verujem da sam napisao ovu recenicu...

iduci put kad negdje nesto procitas onda razmisli o tome, a ne gutaj ko konzument....

Подели на овим сајтовима

ne vidis jer ne gledas kako treba,tebi sam isto reko da si ogranicen jer imas cudna pitanja svemir ima dimenzije, po teoriji relativnosti 4 dimenzije,3 prostorske i jednu vremensku, sve sto ima dimenzije ima i ivice, ali eto oblacic ne moze da zamisli ivice na sferi jer je ogranicen, da je imo nacrtnu geometriju u skoli mozda bi znao pa ne bi pisao gluposti... svemir je po vjerovanju naucnika u fazi sirenja, to sirenje svakako ima svoju frontalnu ivicu, prosijecno glup covijek to skonta bez problema... ali posto se oblacic sam hvali po forumu da konzumira narkotike mogu da ga razumijem, tebe jos nisam provalio, nisi se brate otvorio na forumu ko on

Da ne provaljuješ bezveze odma da ti kažem ja sam glup. Vidiš kako čudna pitanja postavljam.

Nego ne odgovori gde je napisao bilo šta o dimenzijama? O ivici svemra je dao svoje mišljenje (a vidim da si sada i ti to komentarisao) ali dimenzije nije pomenuo a ti si pričao o nekim dimenzijama.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Da ne provaljuješ bezveze odma da ti kažem ja sam glup. Vidiš kako čudna pitanja postavljam.

Nego ne odgovori gde je napisao bilo šta o dimenzijama? O ivici svemra je dao svoje mišljenje (a vidim da si sada i ti to komentarisao) ali dimenzije nije pomenuo a ti si pričao o nekim dimenzijama.

jos ne kontas da dimenzija nema bez ivica zato i pitas dva puta glupo pitanje, ivica je prosto imaginarna stvar u geometriji koja razlucuje neke stvari, prostorne dimenzije nekog objekta, cak i vreme ima svoju ivicu kao cetvrta dimenzija i sve ostale dimenzije ukoliko uopste postoje u ovom nasem 4d svemiru imaju ivice a oblak dodje i u istom komentaru gdje vredja tudju pamet sam lupa nevidjene gluposti, ti si takodjer privucen tom njegovom gravitacijom izgleda

Подели на овим сајтовима

ne vidis jer ne gledas kako treba,tebi sam isto reko da si ogranicen jer imas cudna pitanja svemir ima dimenzije, po teoriji relativnosti 4 dimenzije,3 prostorske i jednu vremensku, sve sto ima dimenzije ima i ivice, ali eto oblacic ne moze da zamisli ivice na sferi jer je ogranicen, da je imo nacrtnu geometriju u skoli mozda bi znao pa ne bi pisao gluposti... svemir je po vjerovanju naucnika u fazi sirenja, to sirenje svakako ima svoju frontalnu ivicu, prosijecno glup covijek to skonta bez problema...

ali posto se oblacic sam hvali po forumu da konzumira narkotike mogu da ga razumijem, tebe jos nisam provalio, nisi se brate otvorio na forumu ko on

Kordne ja ovde vidim samo jednu ogranicenost a to je tvoja sposobnost da razmisljas kao normalna osoba.

Подели на овим сајтовима

jos ne kontas da dimenzija nema bez ivica zato i pitas dva puta glupo pitanje, ivica je prosto imaginarna stvar u geometriji koja razlucuje neke stvari, prostorne dimenzije nekog objekta, cak i vreme ima svoju ivicu kao cetvrta dimenzija i sve ostale dimenzije ukoliko uopste postoje u ovom nasem 4d svemiru imaju ivice a oblak dodje i u istom komentaru gdje vredja tudju pamet sam lupa nevidjene gluposti, ti si takodjer privucen tom njegovom gravitacijom izgleda

Ti si na korak od Noblesove nagrade... samo cu to da ti kazem... ako si pametan uzmi si to milionce sto daju dobitnicima...

Подели на овим сајтовима

Pa zar nije voda koriscena kao gradjevinski materijal u Postanku (2Pet 3,5, Post.1,1,  Ps.24,2)?   Otkrivenje Jovanovo, gl 22;1 govori da reka vode zivota sa stihijama izvire iz Bozijeg Prestola, to je bar jednostavno!

Opa, ovo nisam vidjala. Zanimljivo.  :D  :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...