Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Racuna se pokajanje i odricanje djavola zato je Bog uvek sa nama da nas nijedan greh nebi pogubio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Covek ce se u vecnosti usavrsavati, jer je Hristos zapovedio budite savrseni, kao Otac, a to je toliko nedostizno, da ce trebati citava vecnost usavrsavanja. Rafa and Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Ne radi se o pokajanju za svaku stvar što smo učinili, već u, kako bih rekao, tendenciji.. За мене је ово поента... Чини ми се да је прилично (макар овако теоретски) једноставно решење - ако свој смисао и срећу претежно заснивамо на греху, ако наше биће, постојање теже греху јаче него Богу, онда нећемо ући у Царство, а са друге стране ако нам је Бог (лично верујем и Бог препознат посредно кроз љубав према човеку) ипак пречи од чињења сваког греха, онда смо спасени, већ овде и сада... И све ово нема везе са бројем појединачних грехова, које смо починили или чинимо, све док нам је тендеција исправна. Jakov Edeski, Rafa and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Мене апсолутно не занима да ли треба бити савршен или не за ЦБ. Ја да лупам главу око тога...нема шансе. Не знам ни шта значи бити савршен уопште...мислио сам да знам до пре неких годину дана а сад мислим да ни то не знам. Царство Божије је реалност као и пакао у то верујем. И верујем Христу да треба да се бринемо за данас, да се трудимо данас и надамо у милост Божију. То је врло једноставан начин живота. Ако треба да будеш савршен то не можеш без Бога, ако не треба да будеш савршен тј. ако ниси опет не можеш без Њега у Царство Божије. Vockica and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Добро, ал навео сам пример где рецимо муж цео живот покушава да се промени и на крају то уради, и посвађа се на пример са женом око глупости и добије инфракт и умре. Мало га ја претера greengrin ал рецимо да се тако деси. Он није имао времена да се покаје. Исто тако, људи се на причешћу кају за нешто, а исти тај грех поново почине. Како онда Христос да прими такве у рај, када ће такви почети да греше у њему? Како неко на пример ко је добар, помаже људима, ал је тешка свађалица да уђе у рај када ће и тамо да се свађа са људима. Има разних примера. Људи су увек имају и добро и лоше. Да ли они баш такви могу ући у рај? Верујем да ће ту бити великих изненађења, и да није баш све онако како ми то замишљамо. Чини ми се да када се пређе у Царство онда више неће бити могућности за грех, јер ће сви бити једно у Христу. Једноставно биће сасвим и потпуно утопљени у Љубав Божију, а ту просто нема места греху. Заправо то је оно чему би требало да тежимо у овом животу, а светитељи Божији који су већ прослављени у Царству (имамо бројне доказе за ту чињеницу) су нам путокази у нашој унутрашњој духовној борби која је неизбежна и неопходна. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Bilo bi dobro setiti se Gospodnjih reči: "Budite dakle savršeni kao što je Savršen Otac vaš nebeski". (Ovo 'dakle' se odnosi na nekolicinu rečenica koje je prethodno izrekao.) Elem, reč 'savršen' ja ne doživljavam kao sinonim za 'bezgrešan'. Primer: Kada sam ostao bez benzina usred grada, a padao je prvi sneg, bljuzgavica, pojavi se jedan a potom još jedan čovek, koji su mi pomogli da izguramo auto na ivičnjak. Za 'nagradu' su dobili - totalno mokre pantalone od ostalih učesnika u saobraćaju, koji su nemilice 'šibali' pored njih. Oni, ta dvojica, bili su - savršeni! Tačno ono što mi je u tom trenutku trebalo. Sledstveno - kada (nehotice ili planirano) uradim nekome ono što mu u toj situaciji treba - ja sam savršen (premda ispovedam da jesam grešan čovek, iskreno to ispovedam). Sara", Благовесник, malina :) and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Mnogi su nacini da se udje u Carstvo Nebesko.Gospod kaze npr.da onaj koji izgubi zivot radi njega,taj ce ga i naci.Znaci za Crastvo Nebesko imaju svi sansu,bez obzira na tezinu greha,sve dok su zivi.Ja sam ipak za varijantu da malo "hedonisemo",pa tamo kad se krene u oslobadjanje Carigrada iskupimo se krvlju(siguran i stopostotan nacin za ulazk u CN) Slozio bih se sa ovim sto je napisao Milan B. bice tu itekako mnogih iznenadjenja.To sto ljudi se vracaju na greh,je dokaz njihovog neuzrastanja,njihovih slabosti.Mislim da i Gospod sve gleda kroz trud,i nisu svakom svi uslovi isti kroz zivot da se moze od svakog traziti isto ili jednako.Pre nekoliko sam procitao jednu divnu pricu o monahu na svetoj gori,koji je kao klinac navikavan na alkohol(pri najezdi Turaka)i svi su ga smatrali "neprimernim" monahom,al se kasnije saznalo da je on u stavri imao podvig borbe sa alkoholom.Uspeo je sa 20 casica radze dnevno da smanji pred smrt na 18.I to mu bi primljeno kao teska borba.Sto rece Otac Nebojsa pre neki dan,na online predavanju,najteze je odreci se svojih starsti, npr.bludniku-bluda.Lako je biti savrsen kad si u pustinji,i ne slazem se sa onom starom monaskom definicijom iskusenja"7 demona na manstir,jedan na grad"...tj da su veca iskusenja u manstiru. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Верујем да ће ту бити великих изненађења, и да није баш све онако како ми то замишљамо. Овај почетак ме подсетио на једно мишљење, неку причу која иде некако овако: Чему ћемо се изненадити у Царству Божијем ? Прво, тамо неће бити многих за које смо мислили да ће тамо сигурно бити. Друго, многи за које смо мислили да им тамо нема места ће бити у ЦБ, а треће што ће нас изненадити да смо и ми тамо. Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Ako Bog da pa 'dobacim' do Raja, mislim da ću prvih milijardu godina (cirka!) biti oDUŠevljen Bogom! A posle ... posle se možda i osvrnem da vidim svetitelje i vernike.... Sara" and Rafa је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Bilo bi dobro setiti se Gospodnjih reči: "Budite dakle savršeni kao što je Savršen Otac vaš nebeski". (Ovo 'dakle' se odnosi na nekolicinu rečenica koje je prethodno izrekao.) Elem, reč 'savršen' ja ne doživljavam kao sinonim za 'bezgrešan'. Primer: Kada sam ostao bez benzina usred grada, a padao je prvi sneg, bljuzgavica, pojavi se jedan a potom još jedan čovek, koji su mi pomogli da izguramo auto na ivičnjak. Za 'nagradu' su dobili - totalno mokre pantalone od ostalih učesnika u saobraćaju, koji su nemilice 'šibali' pored njih. Oni, ta dvojica, bili su - savršeni! Tačno ono što mi je u tom trenutku trebalo. Sledstveno - kada (nehotice ili planirano) uradim nekome ono što mu u toj situaciji treba - ja sam savršen (premda ispovedam da jesam grešan čovek, iskreno to ispovedam). Bravo! oleeeee I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука