Jump to content

Нема више Србина, нема више Хрвата

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Има и Србина и Хрвата. Али требају бити једно у Христу Исусу. Мислим да је писац то хтео да каже. Иначе, ако би се схватило буквално онда и оно "нема мушкога ни женскога" може бити веома занимљиво :)

Подели на овим сајтовима

Па може наравно. Имамо ми и тај проблем да би неки жене да "стрпају на своје место", али то је вероватно за посебну тему.

Као што би неки да стрпају жене на "њихово" место, тако би и "неке" да стрпају мушкарце на "њихово" мјесто

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Па ко овде обожава новац?

Ја који кажем да свако треба поштеним радом да заради за себе или ви који хоћете да отимате од других? Па ви сте материјалисти, похлепни и обожавате новац. Мени на крај памети није да другима отимам новац.

Љубав према свом народу је сасвим нормална ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да Српство није важно, не би Св.Сава стварао самосталну Цркву, него би остао под Грцима.

И не би после ослобођења тражили аутономију, него би остали под фанариотима.

Сад ко се сматра већим и паметнијим од поменутих.....

Подели на овим сајтовима

Да Српство није важно, не би Св.Сава стварао самосталну Цркву, него би остао под Грцима.

Sta bi nam Falilo pod fanariotima "makar bi se znao neki red" .smesko.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Кажу да нема ни Јеврејина ни Грка у Христу. Да ли смо ми толико застранили када испољавамо српство небеско?

Mislim da nismo, ako sam dobro razumela sta si hteo da kazes. Po meni je to stvar referentnog sistema. Za mene je Srpstvo i zemaljsko i "nebesko" kako ti kazes, vazno jer sam Srpkinja. To nikako ne umanjuje znacaj Hrvata, Jevreja ili bilo koga drugog ali je ovo meni kao Srpkinji najvaznije. U tom kontekstu mi je vazno i Kosovo kao deo istorije i kulture mog naroda i kao okupirani teritorijalni deo drzave Srbije. 

Tako isto si ti svojoj majci "sve i svja" dok si npr. nekom drugom "niko i nista". To nikako ne znaci da taj drugi ne valja ili da ti valjas. Prosto je stvar referentnog sistema u odnosu na sta nesto posmatras ili (pr)ocenjujes.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Stvaranje srpske crkve nije bio duhovni nego politicki potez...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto je besmisleno stvaranje mesijanskog naroda zbog toga sto su preci nekih od nas izginulu.

Смешно, сем неколико вас нико то тако не гледа. Израз je симбол повезаност српског народа са Христом кроз векове. Нико, никад није говорио да је српски народ из неког разлога "одабран" . 

A kako ti znash da su tvoji preci stradali? Je l imas neko porodichno stablo? 

Знам ко су ,одкле су и где су живели , а с обзиром да си Младен а не Хасан, и твоји су.

Подели на овим сајтовима

Па може наравно. Имамо ми и тај проблем да би неки жене да "стрпају на своје место", али то је вероватно за посебну тему.

Неко оће жене да трпа на "своје" место, неко оће Србе да трпа "на своје" место...

Сила Бога не моли Срби силу не воле !!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...