Avocado Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Teško onima koji ne mogu da istrpe ni šalu na sopstveni račun... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Мени је видео клип ок . Ако медији и народ не буду притиснули јерархију,никаве промене на боље неће ни бити... likefaceeeeeeee nego kako? Zato pod hitno treba da resimo svoje unutrasnje probleme, i da dobro poradimo na sebi samima... treba,ali licemerje je teško izlečiva boljka То је чисто вређање интелигенције и људи у Цркви и читаве јавности. kamo sreće da je to jedino što vredja inteligenciju. ponekad mi se čini da smo preuzeli taktiku Jehovinih svedoka( da nam je cilj da u crkvi ostanu samo oni koji su voljni da bez pogovora slušaju . . .) Да ли ми можете рећи у тој слободи где је граница мирјана ако хоће да изнесу неко смоје мишење за неког свештеника, монаха или владику? ko ti daje pravo da imaš svoje mišljenje;) pa to je suvišno samo slušaj i ne pitaj ništa veelika hipokrizija u našoj miloj crkvi fsa је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Иван ради свој посао, мање или више успешно. Мени се не свиђа спот. Кад боље размислим ја њега не кривим толико ... није он крив што је испала афера о Владики Качавенди (данас сам чуо од особе које има познаника у Бијељини да је тамо опште познато ово за Владику Качавенду,ја те приче водим под рекла казала), није он крив за разне финанцијске маловерзације православних свештеника (ја стварно немам такво искуство са свештеницима али неколико мојих пријатеља има), није он крив за разне ствари које се дешавају у СПЦ. Моје мишљење о афери Качавенда је да то није моја ствар, жао ми је што се овакве ствари дешавају у СПЦ јер одвраћају и овако маловеран народ од цркве. Мислим да има доста код нас људи још нису са собом рашчистили свој однос према цркве, свештенству, вери, Богу ... е њима ово посебно не погодује јер ће их одвући од цркве, а и није црква за свакога. Ја ипак припадам оном делу верника којима овакве ситуације не утичи ни најмање на веру у Бога, цркву, свештенство и монаштво СПЦ. Али гурање под тепих неких ствари ником не погодује, од истине се не може побећи! Поштујем то да црква има своје начине решавања оваквих ситуација а поготово Св. Синод СПЦ да ради исправно али надам се да ће на крају рећи права истина, јер обмањивање људи никад није исправна страна а поготово сад у 21. веку кад су човеку дозвољене све информација на свету у свакој секунди. Оца Ивана је можда мало више погодио овај спот, што каже наш народ свако се чеше тамо где га сврби. Као што сте ви оче део цркве тако смо и ми мирјани исто део цркве, можда смо ми мањи део али ипак смо део. У шта не сумњам је да ће свако од нас одговарати за све своје поступке, речи и дела које је учинио у овом свету као и за сваку написану реч у овом форуму. Тако да не би требали пуно причати о овом споту има ко ће о томе судити. Нешто што би питао свештенике, теологе или било ког ко сматра да ми може одговорити. Слобода је једна од основних ствари које имамо у Православљу. Да ли ми можете рећи у тој слободи где је граница мирјана ако хоће да изнесу неко смоје мишење за неког свештеника, монаха или владику? Ако је нешто лоше, што може нарушити углед и сл.мислим овим редоследом: Изнеси му лично до 3х, ако не вреди а ти мислиш да баш треба реаговати, кажи архијерејском намеснику (игуману ако је манастир, пошто помену и монахе)/епископу/патријарху. А ако је добро, ту ваљда нема ограничења, само можда не би било добро да чује, да се не погорди Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 aman ljudi, zar je moguce da smo nagurali 17 strana zbog jedne TV emisije? Pa zamislite sta bi trebalo da kazu J.K. ili Krkobabic koje proziva u gotovo svakoj emisiji? На форуму се и због мање важних тема "гурало" и по десетине страница на дан... Као друго, овај спот је само повод за врло битне ствари у Цркви,које се дешавају и наравно да заокупљују нашу пажњу. Ваљда нам је то битније од ЈК и Кркобабића које ти овде поредиш... Иначе,мало сам разочаран како су наши форумски свештеници реаговали,без имало самокритке и ко да је малко прорадила сујета... .smesko. И још једно ствар,овде се стално потенцира случај Качавенда као горући,мада ја мислим да је основни проблем ,што многи па и у овом споту,Цркву доживљавају као сервисну службу,за сахране,венчања,крштења водице,и то је то! Шта је рецимо са саборском одлуком од пре више од десет година,да се крштења не спороводе без претходне припреме катихумена у виду обавезне веронауке!? Дакле фора је у томе да се Црква мора приближити народу и објаснити суштинску улогу Цркве у њиховим животима,и то је по мени главни циљ ...часног свештенства и у Христу ђаконства... Sara" and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Црквени суд. Само да се зна да у супротном, ако се докаже да је лажна оптужба, следује изопштење из Цркве. Мада, чисто сумњам да се више тако ради. A ako se dokaze da su optuzbe tacne, da li onda sledi izopstenje krivcu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Odgovor mirkanu je u poslednjem pasusu citata njegovog posta, ne znam kako mi je to uopste uspelo, nesto sam zabrljala миркан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Mnogo se ispisa ovde o problemima Crkve a niko se ne dotace sustine stvarnog problema. Nisu problemi Crkve ni Ep. Vasilije Kacavenda, ni Episkop Pahomije, ni svestenik koji diluje drogu i slicne stvari. To su lica koja dodju i prodju. Da li ce im se ovde ili od Boga suditi to nije nas problem, ako vec ne mozemo da se molimo za njih, bar ih zaobidjimo i ne ispirajmo usta njima. Ima ko ce. Njihovo dejstvo ne utice na samu srz Crkve. Ono sto je stvarni problem Crkve, onaj ogavni odvratni crv podrivanja jeste modernizam i ekumenisticka delovanja nekih Arhijereja koji misle da im necrkvena teorija `` evharistijske eklisiologije`` daje prava da rade sta hoce, praveci od sebe sindrom `` mini-pape``. Problem su ti Arhijereji, koji misle da im je Liturgija odelo, i da mogu da je kroje kako hoce, ogradjujuci se od odluka Sabora da se prestane sa gradjenjem licnih liturgija i hramova po sopstvenoj volji u zadnje vreme i bez ikonostasa. Problem je uvodjenje izuzetno sumnjive teologije ( po recima grckih doktora i profesora teologije i mnogih Episkopa) Mitropolita Ziziulasa na fakultetu, zbog cega su mnogi Episkopi Grcke Crkve i prestali da salju svoje studente u Beograd. Problem je nepostovanje Sabora. Zar nije Sabor 1997. doneo odluku da se istupi iz SSC? Shvatamo li mi uopste sta znaci nepostovanje Saborne odluke? Jedan Episkop se zakletvom obavezuje na poslusnost Saboru. Neposlusanje i teranje po svome dovodi i do rascinjavanja. Dakle, zasto se ne postuje Saborna odluka? Ovo zelim da mi neko odgovori! Kakva je to samovlast pojedinih Arhijereja, da se usudjuju promeniti i izbaciti makar i jednu rec iz Liturgije? Zar je Crkvenoslovenski jezik toliko marsovski, pa ga treba prognati iz Crkve? Pisemo ovo iz zabrinutog srca jer vidim da ce ove stvari ciniti sve vece i vece podele medju nasim Episkopima. Podelice se oni verni Saboru, od onih samovoljnih. Toga se jedino bojim. A to sto ce neki svestenik ili cak Episkop, pasti u greh, to nije nista novo i toliko strasno po opstanak Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Pisemo ovo iz zabrinutog srca jer vidim da ce ove stvari ciniti sve vece i vece podele medju nasim Episkopima. Podelice se oni verni Saboru, od onih samovoljnih. Toga se jedino bojim. A to sto ce neki svestenik ili cak Episkop, pasti u greh, to nije nista novo i toliko strasno po opstanak Crkve. Страшно, страшно! 0110_hahaha Теби ако се не допада овде, правац Љуљаци, па чувајте заједно "Православље" у Србији. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Њему хвала што је показао да је клиширани петопарац и мизерија од човека каквим сам га уосталом и видео од почетка.. Хвала му јер сада немам дилеме да сам био у праву по том питању јер нисам могао да смислим ни њега ни ту дебилску емисију коју води са све оном ''дежурном певаљком'' која везе нема ... А гости који долазе тамо ..хах .. па за паре које даје та дебилска телевизија ''и ја бих отишо да гостујем'' Ништа ново .. ово је већ изфурана форма тих такозваних ''шоуа'' , још такозванијих комичара ... и увек су се завршавали исмевањем Цркве .. заправо Христа ... Од ''мале стенице'' ни оригиналности ни човечности ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Iskreno, crkva je dala materijala u izobilju za ovako nešto.U neku ruku treba da budemo zahvalni što nas i ismejavaju i pljuju i kritikuju.Kad bi u crkvi oni koji su na najvišem crkvenom položaju ( a i svi mi zajedno) zamislili nad ovim i ovo prihvatili kao podsticaj za ispravljanje, sve ovo bi se okrenulo na korist.Nema ljutiš, manje više sve jeste ovako, ne treba zabijati glavu u pesak već se dobro zamisliti zašto je to tako. Ајмо да чујемо , кад већ говоримо на такав начин .. један од разлога ... Зашто је то тако ... 'м? .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Наравно да је свештенство за критику али не на овакав начин.И тачно је да су појединци у Цркви дали повод за све ово,али не и већина.Има честитих примера и великих жртвеника.Овај Иван неће дуго у свету шоу бизниса,већ је проваљен.Многе је увредио и показао се као најобичнији простак,празнина и плићак.Проћи ће и он ,јер је ситна риба,Демантоваће га неки светли пример из Цркве.Што уопште трошите време на њега.Сви знамо за лоше примере из Цркве и без њега,па неће он ваљда да нас позива на покајање и промену? Е то је, отприлике то .... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Ајмо да чујемо , кад већ говоримо на такав начин .. један од разлога ... Зашто је то тако ... 'м? Новаторско богословље митрополита Зизиуласа, Екуменизам, мрачне силе, ХААРП антене код Барајева 0110_hahaha Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Новаторско богословље митрополита Зизиуласа, Екуменизам, мрачне силе, ХААРП антене код Барајева 0110_hahaha .. Ма .. .. Излизана је више и та ''песмица'' вала.. Морамо коначно озбиљније да приступимо, пре свега самима себи, па онда и свом месту и улози у Цркви(тј. Телу Христовом), и онда нам неће бити превелик проблем да укажемо и на пропуст ''попа Николе'' па и ''владике и патрике'' .. Док понављамо флоскуле и носи нас ''маса'' .. или ''струја''...било чија и било која .. само ћемо, на жалост, учествовати у оркестрираном лајању не бивајући ни свесни да смо у свему томе, заједно са својом одговорношћу и да доприносимо ширењу ружне слике, пре свега о себи самима.. Gordana . and nana је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 mi širimo ružnu sliku o sebi i kad se plašimo da kritikujemo svoju crkvu kako ćemo išta promeniti ako ćutimo ili misliš da ne treba ništa menjati? na šta ćemo ličiti ako ne na neku sektu bezpogovorno aminujući na sve što kaže bilo koji klirik? I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 i da dodam,ovaj video sa početka mi je smešan,ali u globalu Ivan Ivanović je smarač, Marko Živić je mnogo bolji. Pozdrav za Marka Živića victory78 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука