Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 A шта мислиш, .. да са оваквим личним односом према неком постижеш .. ? Да ћеш неког убедити да си другачија од ових које и сама критикујеш ... Веома наивно, да не кажем просто .. Аргументи постоје сестро, само су сакривени од тебе али се ти не трудиш ни ''милимикрон'' да их видиш, потражиш, ослушнеш, чујеш... Јер гледајући ''на више'' не видиш куд газиш ... А треба само оборити поглед и гле ... Овако, ... стално ће ти се мешати појмови ... Ako ti uopšte znaš šta pišeš, ja zaista pojma nemam šta ti uopšte hoćeš da kažeš.Previše reči, bez ikakovog smisla i značenja.Budi Bog s nama... “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Све је ово питање компетенције, и наше и медијске. Нико од нас, а ни медија нема ни знања и квалитета а неки ни добронамерности па да одређује цркви како треба да води брод и како треба да реагује. Ко је овде паметнији и од патријарха по питањима цркве? Уби нас гордост и паметњаковништво. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 To što mi iskazujemo svoja mišljenja.po raznim temama ( a forum zato postoji), ne znači da smo pregordi zbog toga.Znači da imamo neko mišljenje.Šta treba da svi imamo ista razmišljanja ili da ih uopšte ne govorimo?Neka uniformisana mišljenja koja svako želi da čuje.To onda nije život, a najmanje je crkva, ako bi svi sve aminovali što iz crkve dolazi. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Sjećate li se klipa sa +Amfilohijem? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Sjećate li se klipa sa +Amfilohijem? A pojavljivanje na 1.45? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Mnogi ovde kazuje i govore u parolama .. ali neka, i to je Sloboda. Problem nastaje kad prepoznamo parole koje su medijski orkestrirane , zapravo dirigovane a izgovaraju ih oni koji su deo Crkve ... Brkova mu ...tu je problem .. 0231_newspaper Gordana . је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ako ti uopšte znaš šta pišeš, ja zaista pojma nemam šta ti uopšte hoćeš da kažeš.Previše reči, bez ikakovog smisla i značenja.Budi Bog s nama... Kao и увек .. онај ко жели да разуме он схвата и пре него му се каже .. т.ј како рече неко казује се само .. Немам намеру да многословим ко што ми приговараш и нећу истрајавати у преписци .. апеловао сам да о стварима не закључујемо из дневне штампе и медија који су сви до једног тренутно добро инструисани (и наравно плаћени) да пишу то што пишу .. Не кажем да неки који су окривљени и санкционисани нису одговорни ..напротив .. Али неке ствари морају да с езнају ако већ говоримо о њима у противном наше речи иду против Онога што бранимо ... Рецимо Васељенски патријарх 24 сата дневно полаже рачуне човеку из Турске Обавештајне службе и без тога сваки његов рад и био немогућ па и саме Паттријаршије у цариграду. Свака изјава поменутог патријарха је добро одмерена од стране турске полиције и искључиво као таква с епласира у јавност .. Понављам, у противном би Фанар морао да се сели ... поменућу и ово .. За свргавање епископа бившег зворничко тузланског са позиције првог у епархији и за његово трајно разрешење ..Српска Православна Црква је добила признања БУКВАЛНО од СВИХ Помесних Цркава ... јер је имала СНАГЕ и ХРАБРОСТИ д ато уради ... за разлику од ЊИХ ... да не кажем СВИХ .. али многих. .. .... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 napravio si ti sam taktičku grešku, a ne priznaje ti se to, i ja sam bio u sličnoj situaciji kad nisam znao da li nešto pokazat ili ne pa ako sam osjetio da će biti više štete od rasprave zbog krivo shvaćenog priloga nego neke koristi onda ga nisam uopšte ni objavio. A tada kad mi je i uz taj rizik stalo da ga objavim jer sam vjerovao da je to tako bolje, uradio sam tako što sam you tube link zamjenio drugačijim koji se automatski ne konvertuje na primjer na http://goo.gl/ ili https://bitly.com/ pa sam onda osigurao da barem taj video ne bude direktno na forumu a napisao bi upozorenje da je klip "very graphicaly", nije za svakog, da je diskutabilan i da klikaju isključivo na svoj rizik i odgovornost na taj link, ako misle da im to ne treba nek radije ne gledaju a da se od toga naravno, lično ograđujem, distancujem i ne poistovjećujem se s tim u nikojem slučaju. ne znam kakve to vidiš u tome "bljuvotine" u tom što sam ti napisao, drugi puta kad ti budeš htio pokazivati na forumu te takve "bljuvotine" kao one koje si prikazao onda postupi tačno onako kako sam to napisao i niko neće imati nikakvog razloga da te napada ni namjerno a ni nenamjerno ili greškom i nehotice. jer neće biti nikakvih nesporazuma s tim a ni potrebe za izvinjavanjima. ukratko, neće bit svog ovog cirkusa koji si ti napravio i bespotrebno prouzročio a ne ja. zvoniš na pogrešna vrata i plačeš na pogrešnom grobu Otac Aleksandar,koji je prvi digao frku oko mog posta,mi se propisno i dzentlmenski izvinuo jer nije dobro pročitao da sam ja postavio klip koji sam postavio u svrhu da pokažem da je taj klip kud i kamo zlonamerniji od ovog koji je napravio Ivan Ivanović.Dakle,ti si se poveo time što me je otac Aleksandar napao i brže bolje mu pružio podršku,međutim kada mi se on izvinuo ti si trebao da pratiš njegov primer a ne da duvaš u svoju frulu. Dakle,sve gluposti koje si gore naveo ne stoje jer se podrazumeva da osoba koja učestvuje na forumskim raspravama ima bar toliko razvijene kognitivne sposobnosti da joj se ne treba crtati "šta je pisac hteo da kaže". Drugo,ti si me optužio za nešto što nisam uradio,a da zlo bude veće ti mi se nisi izvinuo za to već uprkos činjenicama insistiraš tvrdoglavo,zlobno i ne hrišćanski da sam napisao nešto što nisam napisao!E.sad pošto sam ja vrlo častoljubiva osoba ja ne dopuštam da neko priča neistine o meni, i da si mi pri ruci drugačije bi ti i ja razgovarali jer bi tada morao da snosis posledice koje sa sobom nose zlonamerne reči koje si izgovorio i onda bi vrlo brzo skontao da tvoje reči imaju svoju težinu. kucanje Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Kao и увек .. онај ко жели да разуме он схвата и пре него му се каже .. т.ј како рече неко казује се само .. Немам намеру да многословим ко што ми приговараш и нећу истрајавати у преписци .. апеловао сам да о стварима не закључујемо из дневне штампе и медија који су сви до једног тренутно добро инструисани (и наравно плаћени) да пишу то што пишу .. Не кажем да неки који су окривљени и санкционисани нису одговорни ..напротив .. Али неке ствари морају да с езнају ако већ говоримо о њима у противном наше речи иду против Онога што бранимо ... Рецимо Васељенски патријарх 24 сата дневно полаже рачуне човеку из Турске Обавештајне службе и без тога сваки његов рад и био немогућ па и саме Паттријаршије у цариграду. Свака изјава поменутог патријарха је добро одмерена од стране турске полиције и искључиво као таква с епласира у јавност .. Понављам, у противном би Фанар морао да се сели ... поменућу и ово .. За свргавање епископа бившег зворничко тузланског са позиције првог у епархији и за његово трајно разрешење ..Српска Православна Црква је добила признања БУКВАЛНО од СВИХ Помесних Цркава ... јер је имала СНАГЕ и ХРАБРОСТИ д ато уради ... за разлику од ЊИХ ... да не кажем СВИХ .. али многих. .. .... Знаш шта ја мислим да је овде проблем, а можда се и Анастасија сложи... Сасвим је у реду то да не треба закључивати из медија, апсолутно стоји. Међутим, исто тако стоји и да су људи, велики део народа па и верног народа такви да почну да сумњају када се нешто годинама развлачи по медијима, као што су говоркања на рачун појединих владика, конкретно владике Василија и владике Пахомија. Што мислим да је и природно, јер свако полази од размишљања "како то да се исте ствари приписују истим људима, што неко не приписује такве недостојности другим владикама". Е сад, оно што ја видим као проблем је што Црква просто ћути о тим стварима, доследно ћути. Зашто нико никад није изашао у јавност да каже јасно и гласно какав је став СПЦ по питању тих оптужби. Рецимо : "званични став СПЦ према наводима медија у вези са владиком Василијем је такав и такав. Према нашим сазнањима то је истина/ лаж. Предузели смо те и те мере." Наравно, можеш рећи да не треба да ико доказује невиност него кривицу, и то је тачно, али ипак мислим да је одговорност Цркве таква и толика, да треба да прелази преко свих принципа који иначе важе за друге и да ради и оно што није дужна ако ће тиме спречити да се ичија вера пољуља, да иједан верник се саблазни и напусти је. СПЦ мора да води рачуна о томе какву слику јавност има о њој, јер ако та слика није добра, ако није таква да људи (и неупућени људи, и обични, слаби људи, који гледају Фарму и читају Курир, који нису имали веронауку, којима нису родитељи ишта рекли о Цркви, и такви и сви) пожеле да јој добронамерно приступе, да немају никакву одбојност на прву лопту, онда она не може да ради оно што јој је основни "задатак" - спасавање душа, свих душа. Као да они који одлучују у СПЦ не чују шта се у народу прича, шта јој народ, обичан народ свакодневно замера, без обзира да ли је то истинито или није. Чак и да су у питању најбесмисленије оптужбе (а чини се да ипак има толико ствари у појединим аферама да се не могу тек тако одбацити) Цркви би опет требало да буде најпречи интерес да хитно изађе са ставовима и објашњењима, да се не би случајно њена слика пољуљала, јер Црква постоји не само због оних људи који су упућени у питања Цркве и вере, него и због неупућених, полуинформисаних, заједљивих, сумњичавих, свих, ма какви они били... Наравно, можда ја грешим, можда ја због своје гордости и маловерности овако размишљам, али мислим да то није случај, већ да се СПЦ, нажалост, не сналази добро у свом постављању према проблемима који угрожавају њен ауторитет у народу. Милан Ракић, Драшко and Анастасија је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ali Walter zna istinu, koja je od nas sakrivena, onu koju mi ne vidimo već je prihvatamo iz medija.Walter je treći ćovek, onaj iz senke, čovek koji zna... “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Мени је сасвим легитимно да неко мисли другачије, само бих волео да чујем и тачно због чега мисли другачије и на основу којих аргумената. Ништа унапред не одбацујем, само су ми потребне конкретне тврдње да бих преиспитао моје ставове, конкретније од "не треба веровати свему" и "сви смо сујетни и грешни"... Мислим то је истина, али је опште место и ништа не говори... Дајте мишљења зашто се појављују афере, ко су свештеници и остали који тврде да су наводи медија истинити, зашто су поједине владике мете тих натписа, зашто је случај вл. Пахомија застарео, шта је Црква урадила по том питању, да ли је тачно да су поједини свештеници и монахиње сведочили против њега, да ли су снимци вл. Василија тачни или је фотомонтажа, да ли је и зашто радио за ДБ, из којих побуда и на чију корист, који је разлог да има онолико луксузне дворце један владика и монах итд итд. Gordana . and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 да ли је и зашто радио за ДБ, из којих побуда и на чију корист 13/15 bugarskih vladika su radili za DB, to se utvrdilo kad su otvorili dosijee (što kod nas nije bilo, a izgleda da neće ni biti bar još neku deceniju). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 13/15 bugarskih vladika su radili za DB, to se utvrdilo kad su otvorili dosijee (što kod nas nije bilo, a izgleda da neće ni biti bar još neku deceniju). Па то је већ стара тема, кад није отворено све до сада, нисам сигуран да би данас имало неке користи посебне отварати, сем да народ попљује понеке људе, који су вероватно или већ мртви или су у дубокој старости... Мада ко зна. Иначе, радити за ДБ. чини ми се, може и да се оправда, такво време било, избор или то или репресија над Црквом, али поента је да мора да се правда, јер је озбиљна оптужба и мора да се јасно каже зашто је то рађено, ако јесте рађено. Иначе, тај бугарски митрополит, мислим из САД, је догурао до чина пуковника ако се добро сећам. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Иначе, тај бугарски митрополит, мислим из САД, је догурао до чина пуковника ако се добро сећам. Isto kao i jedan naš dobri pastir... (ako je tačno šta se uveliko priča) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Isto kao i jedan naš dobri pastir... (ako je tačno šta se uveliko priča) Пази, прича се свашта, није нико ипак дужан да се окреће за сваким говоркањем, али у вези са вл. Василијем је био један текст (који је деловао озбиљно на први пголед, не знам колико је истинит, који је чини ми се и Жељко овде на форуму поставио, у коме се позива на архиве СДБ из Сарајева, то је већ вредно озбиљног реаговања. Мени лично, иначе, има нека, ај да кажем лепота у свему ружном око ове ситуације, а то је да верујем да је Бог дао толику слободу човеку да може да погреши и падне колико год да се високо према Њему попео, исто као што може да у трену се спасе, колико год ниско пао... Делује ми то величанствено. (Да ме не схвати неко погрешно да тврдим да је неко конретно пао и погрешио, то наравно не знам, као нити ико овде, претпостављам.) Анастасија and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука