Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Мени лично, иначе, има нека, ај да кажем лепота у свему ружном око ове ситуације, а то је да верујем да је Бог дао толику слободу човеку да може да погреши и падне колико год да се високо према Њему попео, исто као што може да у трену се спасе, колико год ниско пао... Делује ми то величанствено. To je u vezi večnog, tj. onog suda (ili Suda), spasenje kroz pokajanje itd. Mene u vezi ljudi zanima lična odgovornost za postupke i ovozemaljska pravda za urađeno, za ostalo neka vidi sa Hristom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Па то је већ стара тема, кад није отворено све до сада, нисам сигуран да би данас имало неке користи посебне отварати, сем да народ попљује понеке људе, који су вероватно или већ мртви или су у дубокој старости... Мада ко зна. Иначе, радити за ДБ. чини ми се, може и да се оправда, такво време било, избор или то или репресија над Црквом, али поента је да мора да се правда, јер је озбиљна оптужба и мора да се јасно каже зашто је то рађено, ако јесте рађено. Иначе, тај бугарски митрополит, мислим из САД, је догурао до чина пуковника ако се добро сећам. "Hvala" Kostunici sto se to kod nas nije desilo. I mislim da to nikada ne treba da zastari posto je neverovatno da tolerisemo takvu stvar ali cemeo zameriti bilo kome drugom koji ima vezu sa DB; nesto slicno kao sa odnosom prema homoseksualizmu. Kaze neko oprosti; nisam da im se ne oprosti, da idu u zatvor ili slicno; ali penzija svakako za sve koji su radili za UDBU; a znamo da se recimo Pablu tolerisalo. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 To je u vezi večnog, tj. onog suda (ili Suda), spasenje kroz pokajanje itd. Mene u vezi ljudi zanima lična odgovornost za postupke i ovozemaljska pravda za urađeno, za ostalo neka vidi sa Hristom... Па верујем да све и то нас овде занима, само што сам ја давно престао да са земаљском правдом рачунам у било каквим озбиљнијим надањима. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Не би било згорег, кад би врла сестра Анастасија (и још понеко са овог форума, а штоно имају пуно разумевања за поносно парадирање сексуалних настраности) стала мало пред огледало... Па зар није и вл. Василије у тој групи сексуално хендикепираних? па откуд сад да се на њега баца дрвље и камење за тај ''ГНУСНИ'' поремећај (или болест, ја лично сматрам да је то болест!), а овамо се за друге има апсолутно разумевање? И шта кад евРОПСКИ чиновници, (са све на челу, врлим немачким настраним министрима, који нам, бајДвеј, траже и промену свести!), ако улетимо у госпођу Јевропу!, буду заискали да се вл. Василије врати на посао, и да небива по евРОПСКИМ законима да се неко шаље у пеМзију само зато што има ''другачију сексуалну оријентацију''... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bubbledreams Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Од како се појавила та фамозна емисија звана "Вече са Иваном Ивановићем", тај лик ми је напросто антипатичан и уопште није духовит. Други моји вршњаци падају од смеха кад он нешто извали, ја сам се за ове три године колико траје та "популарна" емисија свега 2-3 пута насмејао. А моје мишљење о њему сам давно изградио. Иако не волим да употребим ту реч, мораћу је - смара! И шта очекивати од оваквог човека, на крају ће исмејавати своје сопствене родитеље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 И шта кад евРОПСКИ чиновници, (са све на челу, врлим немачким настраним министрима, који нам, бајДвеј, траже и промену свести!), ако улетимо у госпођу Јевропу!, буду заискали да се вл. Василије врати на посао, и да небива по евРОПСКИМ законима да се неко шаље у пеМзију само зато што има ''другачију сексуалну оријентацију''... Ne mogu da se mesaju u unutrasnja posla neke verske zajednice. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Па зар није и вл. Василије у тој групи сексуално хендикепираних? па откуд сад да се на њега баца дрвље и камење за тај ''ГНУСНИ'' поремећај (или болест, ја лично сматрам да је то болест!), а овамо се за друге има апсолутно разумевање? Nemam ja nista protiv da on bude sta jeste i da zivi kako zeli, ali nek' se onda lepo kaze, a ne te jeste on, te nije, te u pitanju je zavera protiv SPC... ma daj! Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ne mogu da se mesaju u unutrasnja posla neke verske zajednice. Како не могу, кад већ могу?! Зар нису Немци, недавно, у сред Београда, тражили промену свести код Срба? Могу да ишти промену свести код Србаља, а канда не могу да се мешају у унутрашња посла верских заједница? Па они се већ увелико мешају у унутрашња посла још моћнијих српских заједница од верских, ту су се поприлично и опослили, па су, управо ових дана и одапели стрелу ка Српској Цркви, што овај полтрон Иван Ивановић, управо и показује почетком овог спота, где спрва атакује на СВЕТОГ Кнеза Лазара... (и Карађорђа!), значи почело је са променом СВЕСТИ код Србаља! (само нам то, званично, још нико није ''саопћио''...) Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Зар нису Немци, недавно, у сред Београда, тражили промену свести код Срба? Na sta tacno mislis? Ok je da se trazi da drustvo postane tolerantnije, ali ne mozes nekoj verskoj zajednici da odredjujes koga ce da postavlja za svoje celne ljude i na osnovu cega, tj. da li ce dopustiti nekome ko je gay i tako zivi da bude vladika. A da je ovo sto ti kazes tacno, onda bi sve hriscanske crkve u Evropi trebalo da imaju svestenike pedere (i da ih Crkva podrzava), a to, kao sto je poznato, nije slucaj. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Мислим на захтеве, тачније УЛТИМАТУМ од седам тачака који су у Србију донели немачки парламентарци, недавно кад су долетели у ''пријатељску'' посету Београду... У једној од тачака тог УЛТИМАТУМА је и промена СВЕСТИ код Срба... Нешто ВРЛО слично захтевима Аустроугарске Србији 1914. године, само овај пут, још горе и грђе, под полу-отвореном-сакривеном претњом НАТО силе удробљеном са крилатицом: одбрана људских права (читај: демократским фашизмом!) ДаклеМ, од нас се треже само две ствари, да кад они одлуче да промене границе Србије, да одмах пристанемо на то, иначе ће да нас бомбардују, али ако нас случајно и бомбардују (због неког другог разлога!), е, онда да се ни случајно не бранимо, и да променимо СВЕСТ, јер, забога, то је само пријатељски чин... Аустроугарска, Хитлер, НАТО и КФОР су ПРОВЕРЕНИ српски пријатељи! И сви Срби који не мисле тако, ваљало би да промене свест! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Postavi text pa da vidimo o cemu se radi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Треба само погледати овај најновији ултиматум Србији и упоредити га са оним из 1914. Има пуно сличности, то чак тврди и професор Дарко Танасковић; и он види много сличности са догађајима из 1914. године. Анализирајући захтеве од пре сто година и ове данас наводи: - Занимљив је, рецимо, коментар уз захтев број два у коме се тражи "видљив напредак у откривању и гоњењу починилаца паљења немачке амбасаде 2008. године" и констатује да "још није откривено ко стоји иза напада и оптужница није подигнута". Ако нас памћење не вара, четврти захтев из ултимативне ноте Аустроугарске Србији из 1914. такође се односио на неку "судску истрагу". А онда и оно чувено "ко стоји иза"... Захтев број пет односи се на "почетак уклањања паралелних структура у безбедносном апарату и управи на северу Косова". И 1914. се захтевало растурање друштва Народна одбрана, удаљавање из војне и уопште административне службе неких официра и чиновника, као и отпуштање и строго кажњавање чиновника у пограничној служби код Шапца и Лознице... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ево: (Вечерње новости) ЗАХТЕВИ НЕМАЧКЕ СРБИЈИ 2013. * РЕФОРМИСАТИ правосуђе, у тој области уложити додатне напоре * Открити и гонити починиоце паљења Амбасаде Немачке, није откривено ко стоји иза напада, није подигнута оптужница * Помирење у региону. Београдски званичници да убудуће користе појам "геноцид у Сребреници" * Потпуно спровођење досадашњих резултата у дијалогу Београда и Приштине о "интегрисаном управљању границама на северу". * Паралелне институције. Тражи се укидање. * Београд да утиче на Србе на северу да "промене свест" како би ови прихватили да су им Еулекс и Кфор пријатељи. * Јасно видљива воља за нормализацију односа с Косовом с перспективом да Србија и Косово буду пуноправне чланице ЕУ. Та перспектива мора да буде у облику Споразума о добросуседским односима ЗАХТЕВИ АУСТРОУГАРСКЕ СРБИЈИ 1914. * ДА спречи издавање публикација које подстичу мржњу и непријатељство према Аустроугарској * Да распусти организацију Народна одбрана и друге које учествују у пропаганди против Аустроугарске. * Да из јавног образовања уклони све што би могло да служи или служи за подстицање пропаганде против Аустроугарске * Да из војске и администрације уклони официре који су криви за пропаганду против Аустроугарске, а имена официра доставила би власт Аустроугарске * Да прихвати учешће аустроугарских органа власти у сузбијању субверзивних делатности против Аустроугарске на територији Србије * Да предузме судски поступак против саучесника Сарајевског атентата, уз помоћ и упутства аустроугарских органа * Да ухапси две именоване особе које су уплетене у атентат по истрази коју је спровела Аустроугарска * Да спречи нелегални пренос оружја преко границе * Да упути Аустроугарској објашњења поводом изјава високих српских званичника, који су изразили непријатељство према Аустроугарској Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Пази, ово све раде они чији су преци окупатори, ономад, (законски) убијали 100 (словима: СТОТИНУ!) Срба за једног њиховог! А ови данашњи су окупирали КиМ, са мало перфиднијим законима... и све у жару борбе за љуЦка права, као сасвим је нормално да убијаш децу и (не)људе по Београду, да би као спасао децу и људе у Приштини! Ко их не зна, скупо би их платио! (Како их, бре, није срамота)! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 I kakve ovo veze ima sa mesanjem drzave u neku versu zajednicu? Gde je bilo gde i naznaka da drzava treba da se mesa u to kako ce neka verska zajednica da funkcionise? Jbt, imamo vec dovoljno problema, ne trebaju nam jos i fiktivni... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука