Давидова Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Тај И.И. је потпуно небитан у овој причи. Чињеница је да је Пахомије био суђен за педофилију и да је његов судски процес застарео, а да наша Црква није за све то време нашла за сходно да она на основу својих канона разматра тај случај. Колико се сећам, било је ту и један или два свештеника који су потврђивали ту причу, чини ми се и неке монахиње, и ником ништа. Зар очигледно није постојао јак разлог да Црква пред својим судом разреши тај случај? Да су мене тако блатили, ја бих сама тражила да се то јавно разреши, не бих се крила иза застарелости судског поступка. Овде на Сабору су имали више видео снимака у вези са Качавендом, што значи да постоје, ако ништа друго, озбиљне сумње. Не знам шта је на тим снимцима, шта се види и колико се види, али постоји јак разлог да се Сабор тиме бави. Плус сведочења и неких свештених лица о њему, и људи ван Цркве. И ником ништа. Зар то није разлог да се покрене поступак пред црквеним судом и да се дефинитивно установи да ли је истина или није? А Сабор га уклања са епархије и разрешава свих функција, прихватајући његову оставку из здравствених разлога. То је чисто вређање интелигенције и људи у Цркви и читаве јавности. И сада је проблем што неки И.И. прави овакве спотове? Ма колико ми он не био симпатичан, и овај његов спот, али докле год се у нашој Цркви ствари гурају под тепих, поверење људи у Цркву ће слабити. Нажалост, али с правом. И мада знам да је нехришћански, ево нудим опкладу у 100 евра да против Качавенде неће бити суђења пред црквеним судом. Драшко, fsa, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Иван Ивановић и удружење госн Шрека су ништа према ономе што може да нам се деси ако се не поправимо. Господ је много веће невоље дозвољавао да задесе Цркву ( и јеврејски народ) када почиње да скреће са пута. А већ је у кризној фази. И то оној фарисејској. Време је за буђење и опоравак система. Срђан Шијакињић, Gordana . and Sara" је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Слажем се. Одох ја да извадим брвно из ока свог... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Хвала лепо, дуго листам форум, напокон одлучих да се прикључим https://www.pouke.org/forum/topic/51-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5/page-294 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 @Давидова је храбро написала и врло јасно Овде очигледно постоје две струје. Једна сматра да ИИ није направио ништа специјално у вредљиво и да су проблеми у Цркви све то подстакли. Друга струја сматра да је то врло увредљиво, да нема повода за тако нешто (мислим на спот) Хм Мени је на прву лопту спот неукусан и неинтелигентан, помало вређа нека осећања, а још више подстиче питање какав смо народ, како негујемо Цркву, колико држимо до себе, колико смо образовани, колико желимо уопште нешто да сазнамо, испоштујемо. Изгледа да су у нашем народу веома развијене "пљувачне жлезде" На другу лопту, ово што је госпођа Давидова написала, је веома озбиљна ствар, право у мету...... и једно је кад то неће одбити од Цркве верујуће, а друго је кад народ, који још увек не зна о чему говори кад прави спотове типа ИИ, ствара свој став и виђење Цркве на основу проблема који очигледно постоје. А о споту .......што рече једна професорка "укуси су различити, али постоји добар и лош укус" Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Ja kao zaista pravi ljubitelj i postovaoc komedije znam da komediju ne treba shvatati ozbiljno i ''primati'' se na provokacije koje komicari upucuju na racun odredjene osobe, institucije, drzave, crkve itd. npr Poziv komedije i jeste da nas kroz smeh suoci sa gorkim realnostima i da nam pomogne da se lakse suocimo sa njima. Medjutim ovo sve sto sam rekla ne vazi za Ivana Ivanovica, posto je on 0 od komicara, ne moze ni da prismrdi velikim i zaista duhovitim licnostima u svetu komedije, tako da njegov humor i jeste na nivou glupe provokacije i privlacenja paznje na sebe. Meni cak nisu ble smesne ni skecevi u kojima je prozivao neke javne licnosti koje ja ne gotivim. Zoran Kesic ima mnogo vecu dubinu i kreativnost u kritickom ukazivanju na stvarnost kroz komediju od Ivanovica, koji samo koristi prizemni humor za siroke narodne mase i vestaci izaziva smeh u svom studiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Све би некако и имало смисла да дозлабога недуховити Простак Иван Ивановић није на почетку (тј. ударном делу спота) поменуо светог кнеза Лазара и вођу српског устанка Карађорђа као клијенте СПЦ и још узгред (иако није набрајао напоменуо друге светитеље, из окружења, ваљда мислећи на светог Василија, Прохора Пчињског... Петра Зимоњића...) а онда са ПУНИМ правом је укомпоновао бесне аутомобиле и којекакве лоше ствари које, наравно, да постоје у Српској Цркви и направио бућкуриш! Да је дотични то све урадио атакујући само на данашње нездраво стање у Цркви, све би било ОК, па и корисно за Цркву! Чак бих и ја рекао: Браво Простачино, напокон да и ти нешто добро урадиш! овако изрицати полу-истине, мешати бабе и жабе, кадити по облацима, (асоцирати на небеску Србију и часног кнеза Лазара) могу само рећи: Опрости му Господе, не зна аветиња, шта ради! имам осећај као да је 1946., а не 2013. година... и као да некоме треба првенствено омловажавање кнеза Лазара, Карађорђа, и успут Српске Цркве! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Нек се смеју. Ко се задњи смеје, најслађе се смеје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Опрости му Господе, не зна аветиња, шта ради! Мен' се чини да многи нешто не знају шта раде. Mноги злоупотребљавају Јеванђеље о праштању, да би опет просипали глупости, ето, нисам знао први пут шта радим па опет други пут не знам шта радим. Докле то опраштање у недоглед?! Не мислим тако. Сигурна сам да аветиње одлично знају шта раде. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Нек се смеју. Ко се задњи смеје, најслађе се смеје. Понекад се задњи смеје онај који последњи схвати шалу algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 To je samo bilo licemrje i odlaženje tamo gde im je bolje, niti su to bili pravi ateisti niti su to sada pravi vernici Нажалост, у многим случајевима је тако. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана Анђеловић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Има једна песма која лепо карактерише масу, а и ја је често запевушим јер су таква дешавања учестала... А песма је "Оооо како је лепо бити глуп..." мада не бих волела да сам са те друге стране, јер ако знам да је пут којим ходам исправан, није ми тешко ако је трновит. И жао ми је понекад толиког народа који је задојен разним идеологијама, који сматрају како су у праву, па чак су и спремни да то бране како тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владо М Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Стиди се гузице кад образа немаш !!! Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана Анђеловић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/51-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5/page-294 Јесам, хвала на усмеравању Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Е, ако ИИ може да нас угрози онда и нисмо за друго него да сви заједно извршимо онај, како се оно зваше... харикири (ваљда?) Sara", Срђан Шијакињић and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука