Jump to content

Ко су демони и какав је њихов утицај на људе.

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 5. 2013. at 19:31, Дејан Бићанић рече
Ta hard kor literatura pravoslavna često nije baš zdrava...

браћо драга и сестре наравно- може ли нешто бити нездраво у Православљу?

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 19:02, Mesicki рече
njima se veoma svidja kada čovek jede meso

klasično sektašenje.

odo ja do kuhinje da malo razveselim demone,eto bar nekog danas da usrećim :D

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 19:49, Bokisha рече

браћо драга и сестре наравно- може ли нешто бити нездраво у Православљу?

naravno,evo recimo tvoje slepi i nekritički pristup veri ;)

Подели на овим сајтовима

Pitanje je sta je pravoslavlje.Ja kada citam ovakve tekstove,ne osecam Boga u njima vise osecam neki sektaski pristup tipa,radi to,to,to i to ako ne radis tako ti si pod dejstvom demona itd...pa ako je pod dejstvom demona neko ko przi meso u kuci,seta se napolju po mraku ili slusa glasnu muziku,pod cijim je onda dejstvom neko ko se drogira,ko bije svoje roditelje,dere kozu sirotinji i slicno.

Internet era je u toku,milioni informacija,svako moze da pise sta hoce,ne mozemo dozvoliti da nam bas svako svacim ispira mozak i da to slepo uzimamo kao pravoslavlje.

Na istom sajtu imate tekst "Da li covek ima vlast nad grehom" koji fino govori o tim knjigama za ispovest i grehu,i o tome koliko one mogu biti stetne za obicne vernike.

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 19:57, Deki992 рече
Pitanje je sta je pravoslavlje.Ja kada citam ovakve tekstove,ne osecam Boga u njima vise osecam neki sektaski pristup tipa,radi to,to,to i to ako ne radis tako ti si pod dejstvom demona itd...pa ako je pod dejstvom demona neko ko przi meso u kuci,seta se napolju po mraku ili slusa glasnu muziku,pod cijim je onda dejstvom neko ko se drogira,ko bije svoje roditelje,dere kozu sirotinji i slicno.

Kao sto rekose ovaj tekst nije za svakoga (kao sto ni tumacenje biblije nije a milioni protestanata svi srecni kako su razumeli bibliju), ako ti u njemu ne vidis Boga i sustinu, onda ga zaboravi i izbegavaj ovakve tekstove jer oni nisu "dusekorisni" (svaki tekst vezan za Gospoda ili demona je dusekoristan, ali recimo ovi ovakvi su vecini naroda nepotrebni). 

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 19:31, Дејан Бићанић рече

Ovakvi tekstovi često dovode do depresivnih stanja i psihoza kod vernika.

Ta hard kor literatura pravoslavna često nije baš zdrava...

Ovakvi tekstovi jasno govore o kakvoj se nemilosrdnoj borbi među bestelesnih bića radi za svaku čovečiju dušu...Ko razume, znaće...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 20:16, orthodox_SRB рече

Ovakvi tekstovi jasno govore o kakvoj se nemilosrdnoj borbi među bestelesnih bića radi za svaku čovečiju dušu...Ko razume, znaće...

Djavolu se daje preveliki značaj i daje mu se prevelika vlast,u svoj toj konfuziji se provlači gomila protestanštine i sličnih nepravoslavnosti.

Niko ne negira djavola ali imajmo pravi odnos prema tim stvarima,kako reče starac Porfirije,ne treba da isterujemo mrak već pustimo svetlost da udje :)

Подели на овим сајтовима

Sad razmisljam:Ako covek ima slobodnu volju,demoni ga vuku da radi lose i to se stalno potencira ta prica.Da li ga onda andjeli vuku na svoju stranu?Ako je odgovor potvrdan zasto se malo o tome ne pise,da se ohrabre ljudi.Ako nije tako to onda nije fer,ispada da je covek prepusten sam da se bori protiv celog pakla.

Znaci,ako me protiv moje volje tj bez mog znanja toliko demona napada,ja onda imam pravo da verujem da je moj Gospod isto tako bez mog znanja poslao armiju andjela da me cuvaju i stite.

Think positive :))

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 20:25, Deki992 рече
protiv moje volje tj bez mog znanja toliko demona napada

Upravo obrnuto, mozda bez tvog znanja da, ali zbog tvoje volje svakako. Jer ako se molis i kajes demon ti moze samo sa 50m razdaljine dobacivati koji greh da uradis (slikovito receno) i jedva se cuje, a ako tvojom voljom ti radis greh eto ti demona na metar.

Andjeli cuvaju svakog vernika, od prilike sto si gresniji andjeo je dalje i teze se cuje njegova rec, sto si svetiji demon je dalje i teze se cuje njegova rec.

Naravno da ima nade, jer pored armije pakla postoji jos veca armija raja :)

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 20:33, Denci рече

Upravo obrnuto, mozda bez tvog znanja da, ali zbog tvoje volje svakako. Jer ako se molis i kajes demon ti moze samo sa 50m razdaljine dobacivati koji greh da uradis (slikovito receno) i jedva se cuje, a ako tvojom voljom ti radis greh eto ti demona na metar.

Andjeli cuvaju svakog vernika, od prilike sto si gresniji andjeo je dalje i teze se cuje njegova rec, sto si svetiji demon je dalje i teze se cuje njegova rec.

Naravno da ima nade, jer pored armije pakla postoji jos veca armija raja :)

apsolutno netačno !

Što neko živi svetijim životom napadi na njega su sve veći,što bi demon napadao nekog ko mu služi.

Ne znam koliko si čitao životopise svetih ili imao lično iskustvo ali problemi nastaju tek kad čovek malo uzraste u duhovnom životu.

Подели на овим сајтовима

Многи верници дуго живе у страху да ће бити преварени од Сотоне. Истина је да Сотона има огромну преварну силу. Човек у својој сили никако не може одолети Сотониној мудрости и лукавству, али ако се предамо Богу у молитви, устанемо у вери и ухватимо се чврсто за Божију Реч и силу Светог Духа, постаћемо неустрашиви борци од којих ће Сотона и сви његови демони дрхтати! То је Божија воља за сваког Његовог ученика.

Хвала Ти Оче што у имену Исус имамо победу и што су сви демони потчињени нама у име Господа Исуса Христа. Помози нам да ходамо у реалности спасења које смо незаслужено примили. Помози нам да често подсећамо Сотону и његове анђеле на њихов вечни пораз! Испуни нас силом Светог Духа да би успешно ратовали у борби против сила таме. Амин.

© 2009-2013 Božija Reč

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 20:37, Дејан Бићанић рече
apsolutno netačno ! Što neko živi svetijim životom napadi na njega su sve veći,što bi demon napadao nekog ko mu služi. Ne znam koliko si čitao životopise svetih ili imao lično iskustvo ali problemi nastaju tek kad čovek malo uzraste u duhovnom životu.

Sto se tice ovoga postoje dve podele, oni koji su manji ili veci vernici. Odgovarao sam Dekiju za kog verujem da nije velik vernik (po produhovljenosti), niti je monah, svestenik itd. MIslim da je kod manjih vernika ovo kako sam objasnio (jedan sam od njih).

A kod vecih vernika napadi jesu sve veci i cak idu do te mere da se pojavljuju kao materijalna bica (obicno kada su uvece sami). E sad, jedno je stalna prisutnost demona u neposrednoj blizini (o cemu je i tekst sa teme), a jedno su jacine napda na vece vernike koje Gospod dopusta. Sa njima nije demon stalno u blizini jer jednostavno ne gledaju tv vec slave Boga i demon to ne moze da izdrzi, a kada ne slave Boga da mogu cesce "da navrate" to verovatno.

Подели на овим сајтовима

Ако обратимо пажњу на најновија научна открића на пољу генетике видећем да су гени између осталог утичу и на наше понашање као и на наше колективно понашање. Ген или преведено род на енглеском се изговара џин а у ислану се џини зову духови.

Погледајмо, ако се преко гена утиче на колективно понашање једног друштва, можемо рећи да то друштво живи истим духом. 

Па затим гени одређују производњу једињења које изазивају осећања па се ми осећамо тужно или радосно. Па кад см тужни ми се тако и понашамо а кад смо уплашени исто тако и кад смо радосни. а све то потиче ог наших гена који су одговорни за лучење материја у ћелијама. Гени буквално владају нашим понашањем за које ми мислимо да је у нашој власти. Дакле духови одређују наше понашање а не ми, како иначе мислимо. Ја сам урадио ово и оно, мало сутра, духови (гени)покрећу тело а само изгледа да је то од наше воље. Гени се лако мењају под утицајем осећања и кад једном дође до грешке на гену тај ген утиче на стварање погрешних протеина а кроз то и на погрешне моделе понашања. Кроз молитву, покајање и врлине ми мењамо модел понашања и омогућавамо да се неисправни ген поправи и поново будемо духа који нам је од Бога дат.

Свако ко је проверавао своје мисли и покушавао да их контролише увидео је да мисли имају своју вољу и да покушавају да се наметну иако ми више не желимо да мислимо на одређени начин. Логичан закључак је да мисли нису моје чим моја воља није над њима.зато су светитељи и ранијим вековима мислили да демони живе ту око нас и да нам подмећу мисли покушавајући да се уселе у нас. Једноставно они нису имали знање о томе како је Бог устројио наше тело, и да духови су ту у нама, као и то да они из нас самих господаре нама кроз мисли које нам намећу. Дакле ако је неко поседнут демоном, то значи да тај човек има неисправан ген који утиче на његово понашање. Погрешна уверења, лоша искуства,су наша устина кроз коју доживљавамо свет. и та наша истина ако је пуна прљавштине, лоших уверења стално ће вршити притисак на наше гене тежећи да их поквари, док се ми кроз веру и врлине одупиремо да лоше ствари кроз помисли завладају нашим доживљајем живота ми чувамо своју днк и Божји Дух који нам је дат. када се препустимо помислима које нам долазе и наговарају нас на неморал ми отварамо врата злим духовима да из куће избаце Божје духове и уселе се они, лоши гени.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...