Golub Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Драга Јелена, одмах престани да бринеш! Радује се и научи децу да се радују, сваком дану и сваком тренутку... јер Христос је ВАСКРСАО!! И заједно са њим васкрсао је и сав род људски! сваки човек! Стога, радуј се! ''Какве су ти мисли - такав ти је живот''! Ако си забринута, бринеш и мислиш то ћеш, не дај Боже, и навући на себе... то, управо, епигенетика и доказује у најновијим научним истраживањима... Ово, око Анђелине је типична холивудска жвака! Ево, управо њен партнер прича како је то херојски чин! Какав црни херојски чин! ? Да то има икакве везе са херојством, заиста, она о томе не би јавно ни реч прозборила... овако реч је о јефтиној пропаганди... Таша, Mилена КШ and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Твоја је ствар како ћеш ти да реагујеш (превентивно или другачије...) а њена ствар је што је ово урадила. А ни о твом ни о њеном (нити ичијем) поступку не треба да се разговара тј. пише на начин на који се пише и на овој теми и на ФБ страници. А и мало је без везе поредити срце и дојке... Што се тиче начина праћења, контролисања и тд., познато је да се не може увек на време ни открити ни реаговати, јер постоји безброј врста карцинома. На пр. моја свекрва је умрла од карцинома плућа у року од месец дана а да није ни знала да га има! Кашљуцала жена, имала "бронхитис"... А колико је личности, познатих као Анђелина, умрло од карцинома а и контроле и лечења су им били итекако доступни. Не могу да јој аплаудирам што је ово урадила (мени је то незамисливо и не бих имала храбрости без обзира што сам константно забринута за своје здравље због, такође, подуже листе породичне анамнезе), не могу ни да осуђујем а камоли да збијам шале и пишем свакакве коментаре... Ово су страшне ствари и треба водити рачуна. Да додам и ја - имам 32 године и мајка сам две девојчице - 4,5 год. и 15 месеци. Zasto je bez veze porediti srce i dojke? I jedno i drugo moze da da genetsku predispoziciju za neko obolenje. Problem kasnog otkrivanja nije u losoj dijagnostici vec nemara i nase neodgovornosti prema sopstvenom zdravlju. Mnoge bolesti se mogu spreciti ili bar ublaziti kada znas da postoji taj genetski faktor. Da, ono veoma vazno sto zaboravljamo, pored medicine, vera u milost Gospoda je kljucna. I u to sam se licno uverila slusajuci lekare kako govore "mi smo sve ucinili sto je u nasoj moci, sada je sve na Bozijoj volji". Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Без везе је зато што је срце орган без ког не можеш да живиш када га "изчипаш" а дојке су део тела без ког можеш да наставиш живот. У мислост Божију се надамо ја и ти и сви Хришћани, а овде говоримо о жени која није Хришћанка. draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 епигенетика и доказује у најновијим научним истраживањима... Daj ti neki konkretan homeopatski lek od kojeg rastu sise, ostavi se naucnih istrazivanja. Avocado, sqny and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 @Golub Хвала .smesko. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Без везе је зато што је срце орган без ког не можеш да живиш када га "изчипаш" а дојке су део тела без ког можеш да наставиш живот. У мислост Божију се надамо ја и ти и сви Хришћани, а овде говоримо о жени која није Хришћанка. Upravo zato i poredim jer smatram besmislenim cupati i odstranjivati bilo sta zbog "preventive". Ali uostalom to je njena stvar. Ono sto meni smeta je njena neogovornost koju vidim u gomili zena koje ce sutra kao Andjelina krenuti da odstranjuju dojke preventivno. No, neka joj je Bog na pomoci u svakom slucaju. Delim misljenje sa Golubom. U ovome vidim samo jos jedan holivudski uzas. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Моје мишљење је нешто другачије (на опште изненађење...) - то је веома храбра и одговорна одлука. 85% шансе да се нешто деси значи "скоро извесно". Презвитер Дарко Јелић, DankaM and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Ne znam. Mozda iz pogresnog ugla posmatram. Ne volim senzacionalizam ni u kojoj formi, ovakvoj posebno. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Па ми светске звезде патимо због претераног публицитета... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Моје мишљење је нешто другачије (на опште изненађење...) - то је веома храбра и одговорна одлука. 85% шансе да се нешто деси значи "скоро извесно". Статистика уједно подразумева и неегзактност. "Срби имају једну достојну дивљења врлину, која је уосталом сасвим честа код Словена, они верују у снагу разлога и права, према речима апостола они се надају противно свим надама." Ернест Дени Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Па ми светске звезде патимо због претераног публицитета... Mislis vi prekookeanske zvezde?! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Slazem se da to ne treba osudjivati.. Moja majka je imala dva odvojena karcinoma , dojke i jajnika. Tumor na dojki je zniran zraenjem, ali na zalost iako je operisala jajnike karcinom je metastazirao i umrla je u 45 godini. Sestra mi je umrla u 41 godini od karcinoma dojke, tetka mi je operisala dojku u 64 godini, a sestra od ujaka ima 39 godina i imala je vec postednu operaciju, hemoterapiju i zracenje iako je karcinom pronadjen na veme i ukapsuliran je. Obzirom da imam takvu porodicnu anamnezu redovno idem na snimanje kod jedne od vodecih radiologa u Srbji. Ona mi je predlozila da idem na genetsko ispitivanje , rekavsi da ako mi pronadju taj gen da cu 90% dobiti karcinom tokom zivota. Jos uvek se nisam odlucila na taj korak, bojim se rezultata, jer bih morala da donesem neku odluku. Nisam mlada imam 49 godina, ali se plasim, i volela bih da se javi neko ko je strucan iz oblasti genetike, ako imamo takvog na forumu da da svoje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Моје мишљење је нешто другачије (на опште изненађење...) - то је веома храбра и одговорна одлука. 85% шансе да се нешто деси значи "скоро извесно". Реци ми да се шалиш... плиз!? (Просто не могу да верујем, јер из досадашњег читања твојих писанија, делујеш као врло интелигентно, разумно и памено људско створење). А у Америци су само две ствари извесне: ако се родиш, једног дана мораш умрети и мораш платити порез... дао бих се кладити да су врлој хероини Анђи отфикарили дуде у истој установи у којој су јој саопштили проценат извесности да ће да рикне од рака истих... или су, пак, установе повезане законом спојених посуда. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 @@Јефимија Крунић, Нисам генеричар, али - обавезно иди на испитивање. Нема разлога да се плашиш резултата. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Реци ми да се шалиш... плиз!? (Просто не могу да верујем, јер из досадашњег читања твојих писанија, делујеш као врло интелигентно, разумно и памено људско створење). А у Америци су само две ствари извесне: ако се родиш, једног дана мораш умрети и мораш платити порез... дао бих се кладити да су врлој хероини Анђи отфикарили дуде у истој установи у којој су јој саопштили проценат извесности да ће да рикне од рака истих... или су, пак, установе повезане законом спојених посуда. Хвала на комплименту. Па види, човек некада мора да донесе тешке одлуке. Амери су мало рационалнији од нас. Она је размишљала овако - имам децу и 85% шансе да их оставим пре времена. Пошто волим своју децу, то значи да дуде морају да лете. Ћао дуде. То код нас није баш уобичајен начин размишљања, али у суштини је једна зрела и одговорна одлука. Код нас би било куку мени, депресија, ајде сутра ћу, а можда и нећу, помозите травари, ај` код св. Василија, ај` можда неће и тако годинама док не наиђе мука. А онда је касно. Сад да ли те "установе" лажу људе да би их опељешиле је друго питање. Она има превише пара да би се играла са непоузданим људима. Јефимија Крунић, ВИЛМА, Презвитер Дарко Јелић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука