JESSY Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Život u sadašnjem trenutku, podrazumeva da mi NE REAGUJEMO, impulsivno i nesvesno, već da ODGOVARAMO NA OVDE I SADA, bez projekcija. A to smo u mogućnosti isključivo ako se oslobodimo potisnutih emocija. I ne, u tome nam neće pomoći umovanje, otkrivanje, analiza i racionalizacija događaja iz prošlosti i detinjstva, jer se emocionalno rešava na emocionalnom nivou- DOŽIVLJAVANJEM POTISNUTIH EMOCIJA, što smo već jednom davno izbegli. keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 “A bila je jedna od tri zelje koje sam ikad imao. Cuj mene bila…i dalje je.” "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ljubi: Tek onog, koji pred tobom drhti. Jer to je zemljotres srca. Dok čeka tvoje usne, u njemu se izdižu planine nežnosti... Izvajaj te vrhove svojim dahom. Ne dozvoli da ih okuje krti led neodlučnosti. Nemoguće stvari uvek imaju veoma moguće završetke. Ali nemoj to da dozvoliš! Nikada... Veruj da je ipak možda voda žednija nas, nego što smo mi žedni nje? Čuda samo tako opstaju. Kada i druga čuda veruju u njih. R.Petrović Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Драшко and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 ŽIVI ŽIVOT KOJI JE VREDANIzaberi život koji ima trajne vrednosti. Živi život koji je vredan. Spreman ili ne, jednog dana život će doći svome kraju. Tada neće više biti rađanja Sunca, ni minute, sata ili dana. Sve što imaš u svojoj kolekciji, bilo da su to dragocenosti ili zaboravljene stvari, preneće se nekom drugom. Tvoje bogatstvo, slava i privremena snaga će biti bezvredni. Neće biti važno koliko ti ko duguje ili koliko si dužan. Tvoja nezadovoljstva, preziri, frustracije i ljubomore konačno će nestati. Isto tako, tvoja nadanja, ambicije, planovi i lista za rad će isteći. Pobede i gubici, koji su nekad bili toliko važni, sasvim će izbledeti. Na kraju neće biti važno odakle si, ili u kom mestu si živeo. Neće biti važno da li si bio lep ili brilijantan. Čak ni tvoj pol ili boja kože neće biti važni. Onda, šta će biti važno? Kako će se meriti vrednost tvojih dana? Ono što će biti važno nije to što si kupio, već što si izgradio, ne ono što si imao, već ono što si dao. Ono što će biti važno nije tvoj uspeh, već tvoj uticaj. Ono što će biti važno nije sve što si naučio, već ono čemu si učio druge. Ono što će biti važno nije broj osoba koje si poznavao, već broj osoba koje će dugo osećati tvoj gubitak. Ono što će biti važno nisu tvoja sećanja, već sećanja koja žive u onima koji te vole. Ono što će biti važno je dužina vremena koliko ćeš se pamtiti, od koga i zašto. Ono što će biti važno je svaki akt integriteta, milosrđa, hrabrosti ili požrtvovanosti, koji je obogaćivao, podstrekivao i ohrabrivao druge da slede tvoj primer. Ono što će biti važno je tvoj karakter. Živeti život koji je vredan se ne dešava slučajno. On ne zavisi od životnih situacija i prilika, već od izbora. Izaberi život koji ima trajne vrednosti. keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Takva sam kakva sam.Bas takva sam stvorena.Kad imam zelju da se smejem,Smejem se grohotom.Volim onog ko me voli.Pa zar sam za to kriva?Sto nije uvek isti onaj koga volim.Takva sam kakva sam.Bas takva sam stvorena.Pa sta sad hocete?!Sta hocete od mene?!Stvorena sam da se dopadamI tu se nista ne moze izmeniti.Potpetica mi je suvise visoka,Struk mi je suvise vitak,A grudi suvise cvrste.I koluti pod ocima suvise modri.A onda i zatimTakva sam kakva sam!Dopadam se onome kome se dopadam.I sta se to vas tice?!Ono sto mi se dogodilo…Da, ja sam volela nekoga.Nekoga ko me je voleo.Kao deca sto se medju sobom voleI znaju prosto da vole,Da vole, vole, vole…I zasto me onda ispitivati?!Ja sam ovde samo da vam se dopadamI nista se tu ne moze izmeniti!Žak Prever "Takva sam, kakva sam" JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Sve je u tome da čovjek bude onakav kakav jeste, da se ne stidi željeti ono što želi, čeznuti za onim čime čezne. Ljudi su obično robovi propisa. Neko im je rekao da budu takvi i takvi i oni nastoje da budu takvi i obično do smrti ne saznaju ko su i što su bili. Na taj način postaju niko i ništa, djeluju podvojeno, nejasno, zbunjeno. Čovjek prije svega mora imati hrabrosti da bude što jest. Milan Kundera keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 keka, Драшко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 'Svideo mi se njen stav, iako nadobudan, sama cinjenica da poseduje petlju da mi se suprostavi - inspirisala me da nastavim. Više nisam obracao pažnju na njenu lepotu, njeno lice, usne, vec me nahranio izazov, probudio onu pritajenu uobraženost u meni, koju sam oduvek skrivao. Nesvesno me je naterala da priznam da smo isti. A to me nerviralo. Mnogo. Mislio sam da tako pozitivnu dozu bezobrazluka imam samo ja. Na trenutak me je naterala da se osetim kao kralj, na trenutak sam postao bednik. Jedini problem je što sam se i kao bednik, pored nje osecao savršeno.' Јелина је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Bunite se i vičite na sav glas jer ćutanje nije odlika mudrih. Slagali su vas. Glasne žice, jezik, zubi, vilica, sve se to razvijalo godinama, i sigurno se svi ti procesi nisu dogodili kako bi smo ćutali. Pokažite drugima gde da gledaju. Truju nas kroz hranu, vodu, vazduh, televizor, non stop nas truju i oblikuju a šta mi radimo? Trpimo i negodujemo na površini ali smo negde u dubini pokazali rezumevanje za sve što nam se dešava. Poistovetili smo trenutno sa normalnim. Prevareni smo. Tako su nas lagano uveli u prevaru. Hajde da se lagano izvedemo iz nje. Zbog svih nas. Zbog života. Ako postoji barem jedna osoba koja pati, ako postoji barem jedan par nogu koji nema obuću kada je hladno - ne možemo biti istinski srećni i imati mir. Možda i možemo, ali samo u realmu našeg uma koji se zaključao i pobegao od realnosti… ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 "Saznao sam, eto, sad, na kraju svega, da me nije zaboravila. I ne znam da li mi je drago, jer je tužno. Često me pominjala, znači da je mislila o meni." "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 “Ljubav je tako kratka, a zaborav tako beskrajan.”Pablo Neruda “Još malo i zaboravit ćeš na sve. Još malo, i sve će zaboraviti na tebe.”Marko Aurelije “Zaboraviti znači – ozdraviti.”Gerald Jampolsky keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 Za one koji su daleko ... a ipak tako blizu... Mi smo uvek patili tiho, a voleli glasno. Pokušavali da daljinu učinimo podnošljivijom... i uspevali... uvek... Jedino nismo uspevali nikada saznati gde je granica doživljenog i odsanjanog... nikada... ...ili pak imaju nekoga tamo daleko a tako blizu... "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 "Morao sam proći kroz tolike gluposti, tolike poroke, kroz tolike zablude, gađenja, razočaranja i jade, samo da bih ponovo postao dijete i mogao početi iznova. Ali, tako je trebalo da bude, moje srce se s tim slaže, moje oči se smiješe. Morao sam da dozivim očajanje, da potonem do najluđe među svim mislima, da bih opet čuo um, da bih mogao istinski da spavam i da se istinski probudim" "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука