Ljubičasta Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Пожури да опростиш себи, јер жудња за стварима које су пропуштене да се ураде у прошлости води у шећерну болест. Kao da ne bih voljela.Zato sto sam dala svoj maksimum za pogresne izbore,sada nekako nemam snage da se trosim za one prave stvari...tj. imam strah da ne ponovim gresku. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Kao da ne bih voljela.Zato sto sam dala svoj maksimum za pogresne izbore,sada nekako nemam snage da se trosim za one prave stvari...tj. imam strah da ne ponovim gresku. ...љубав изгони страх....дакле, само напред с љубављу и ка љубави....прошлост је иза тебе и ништа не може са њом да се уради....то је завршена прича....а чему и брига за будућност, за неке ствари које се вероватно и неће десити....зато Сања, живи овде и сада....отвори очи, погледај око себе....можда баш овог тренутка пропушташ неког или нешто добро....ако је Господ са нама , шта нам може учинити човек..... Ljubičasta and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 ...љубав изгони страх....дакле, само напред с љубављу и ка љубави....прошлост је иза тебе и ништа не може са њом да се уради....то је завршена прича....а чему и брига за будућност, за неке ствари које се вероватно и неће десити....зато Сања, живи овде и сада....отвори очи, погледај око себе....можда баш овог тренутка пропушташ неког или нешто добро....ако је Господ са нама , шта нам може учинити човек..... Da,i ovo shvatam kao samo jedno zivotno iskusenje.Nekada pomislim da ne volim dovoljno sebe jer da volim otresla bih od sebe ono sto me koči i nastavila dalje.Molim se Gospodu da mi da snage da se odlucim a da pritom ne donesem pogresnu odluku.Znam da mi je svaka odluka bolja od čekanja. keka је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Da,i ovo shvatam kao samo jedno zivotno iskusenje.Nekada pomislim da ne volim dovoljno sebe jer da volim otresla bih od sebe ono sto me koči i nastavila dalje.Molim se Gospodu da mi da snage da se odlucim a da pritom ne donesem pogresnu odluku.Znam da mi je svaka odluka bolja od čekanja. ...увек пробај....ништа не губиш, можеш само да добијеш....погрешиш ли, ништа, идеш даље.....али важно је да опростиш себи ако си погрешила....ако ти Господ прашта, што не би и ти.....важно је да волиш себе.....већ сам писала ако не волимо себе, како ћемо знати да волимо друге.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Kako ste se raspisali..... 11222 Ja ovo na mogu da čitam... Odgovor glasi:Živim,uvek se živi,i kad se umre opet se živi... heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 ...љубав изгони страх....дакле, само напред с љубављу и ка љубави....прошлост је иза тебе и ништа не може са њом да се уради....то је завршена прича....а чему и брига за будућност, за неке ствари које се вероватно и неће десити....зато Сања, живи овде и сада....отвори очи, погледај око себе....можда баш овог тренутка пропушташ неког или нешто добро....ако је Господ са нама , шта нам може учинити човек..... Uh postoje i kompleksne situacije kad nesto moze da se uradi..kada moze da se vrati ono sto je bilo ali bi to proizvelo stetu u sadasnjosti a pitanje je da li bi to vredelo?..kolika bi bila steta?...jako teska pitanja...i jos se stalno kolebam i treba mi mnogo vremena da shvatim da li je neka odluka bila dobra ili nije a kada shvatim vec je kasno tako da mi je jasno da vise ne mogu ni da verujem sebi...to je mozda glavni razlog zasto sam se okrenuo Bogu jer kome drugo mogu da verujem ako ne mogu sebi? Boze sto vise covek stari to ce vise biti ovakvih oziljaka... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Kada se vežemo za nešto, život je uništen; kada se zakačimo za nešto, prestajemo daživimo. To piše na svim stranicama Jevanđelja. Pokušajte da shvatite. Shvatite još jednuiluziju - sreća nije adekvatna emociji, ushićenju. Verovanje da neka emocija izvire izzadovoljenja želje je samo nova iluzija. Želja donosi samo brigu i napetost i, pre ili kasnije,rezultati opijenosti isplivaće na površinu. Kada smo dovoljno patili, tada smo spremni dashvatimo. Vi se hranite emocijama - to je kao hraniti trkačkog konja urnama, i vinom. Trkačkikonj se ne hrani tako. To je kao hraniti ljudska bića drogama. Ali sa drogama se ne moženapuniti stomak. Ono što je potrebno je dobar obrok, solidan, hranljiv, i nešto za piće. Totreba sami da shvatite.Iluzija je da neko drugi može sve to učiniti umesto vas, da neki mudrac ili učitelj može toda obavi za vas. Čak ni najveći duhovni učitelj na svetu ne može učiniti ni jedan korak umestovas. Sve morate sami.Sveti Avgustin je to lepo izrazio: "Sam Isus Hrist nije mogao ništa da učini za mnoge međuonima koji su ga slušali." Ili da ponovo citiram onu divnu arapsku izreku, koja kaže: "Priroda kiše je uvek ista, pa ipak od nje raste trnje u pustinji i cveće u bašti." Vi ste taj koji moranešto da učini. Niko drugi ne može vam pomoći. Vi ste taj koji treba da svari hranu kojupojede, vi ste taj koji treba da shvati. Niko drugi ne može da shvati umesto vas. Vi ste taj kojitreba da traži. Niko drugi ne može da traži umesto vas. Ne možete se osloniti ni na koga, utraženju istine, ljubavi, svoga "ja".Postoji jedna velika iluzija, a to je da je veoma važno da budemo poštovani, da budemovoljeni i cenjeni, da budemo važni. Mnogi govore da je u nama usađena prirodna potreba dabudemo voljeni i cenjeni, da pripadamo nekome. To je laž, neistina. Odbacite ovu iluziju ibićete srećni. Mi imamo prirodnu potrebu za slobodom, imamo prirodnu potrebu da volimo,ali ne i da budemo voljeni http://sr.scribd.com/doc/101366950/32/Kako-%C5%BEiveti-sada-i-ovde Гром and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
**Sarah Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 hm... moj pogled preko ramena u proslost.... Koliko vam je "pravih prijatelja" otislo iz zivota? Koliko ste puta ostali bez velikih ljubavi? Koliko vam se familije rastrkalo po svetu? Pitanje je "živim li sada", a ja se na trenutak vraćam u prošlost. Potičem iz sredine gde je druga vera više zastupljena. U mojoj primarnoj porodici vera se nije negovala. Udajom sam prihvatila (preuzela) veru svoga muža i pravoslavne običaje. I baš u tom vremenu koje je usledilo, vremenu bezumlja, mržnje, ratova - približavanje Bogu je bio moj smisao. Svaki odlazak u crkvu mesto rasta. Da na mržnju ne odgovaram mržnjom i na uvredu ne odgovaram uvredom ili gnevom. Ali i ja sam samo ljudsko biće sa svim emocijama, pa i onim negativnim. I ljutnju, bes i tugu valjalo je naučiti proživeti u sebi, a ne hraniti je, jer kako bih inače našla sopstveni mir. Osim toga stvaranjem porodice preuzela sam i odgovornost za njen život, nisam više bila gospodar samo svog života. Kada bih danas u zrelim godinama postavila pitanje kompletnosti, zadovoljstva, sreće, ako toga ne bi bilo, duboko bih se zamislila. Mnogo je "prijatelja" otišlo iz mog života, od porodice i pravih prijatelja uvek sam imala podršku keka and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "I ako imam svu veru da i Gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Kako nemamo potrebu da budemo voljeni?? Boze pa bez toga nista nema smisla.... Bio sam ja duboko u ovim New Age budistickim hindu pricama...nema tu nista... ako ja prestanem "da se vezujem" za secanja, stvari, ljude, zelje izgubicu se. Konzumirace me haos to je jasno....u cemu se ogleda onda doslednost i kicma individue? Tako moze samo ako je covek ravnodusan ili sociopata ...on se zaista krece kroz zivot "bez briga".. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Uh postoje i kompleksne situacije kad nesto moze da se uradi..kada moze da se vrati ono sto je bilo ali bi to proizvelo stetu u sadasnjosti a pitanje je da li bi to vredelo?..kolika bi bila steta?...jako teska pitanja...i jos se stalno kolebam i treba mi mnogo vremena da shvatim da li je neka odluka bila dobra ili nije a kada shvatim vec je kasno tako da mi je jasno da vise ne mogu ni da verujem sebi...to je mozda glavni razlog zasto sam se okrenuo Bogu jer kome drugo mogu da verujem ako ne mogu sebi? Boze sto vise covek stari to ce vise biti ovakvih oziljaka... A i kakav bi to muskarac bio da nema nijedan oziljak:)? Ovim i ja odgovaram na pitanje kako zivim sad keka је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 približavanje Bogu je bio moj smisao. slavabogu ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Srodne duse se privuku pa makar bile na rastojanju koje se meri hiljadama kilometara. Zato je strpljenje kod upoznavana srodne duse kljucno, jer cesto je dug put ispred nje! Mnogi su izgubili strpljenj pa u zurbi doneli pogresnu, losu odluku. Kad im iznenada odnekud dodje srodna dusa razocaraju se, shvate da su trebali cekati jos malo..Djurica Lekic JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ne leci vreme nista, samo novi problemi potiskuju stare! JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 KO SU ANDJELI?Upravo dok čitaš ove redove,znaj da imaš svoje andjele čuvare.Andjeli su večna bića,bića Božanske svetlosti koja veruju u tebe i koja žele da ti budu pomoć u svakoj oblasti tvog života.Reč andjeo znači " glasnik Bogova",odn andjeli prenose poruke izmedju kreatora,Božanstva i onoga ko je uputio poziv za kreiranje želje,odn tebe,kao inicijatora željene kreacije,deluju kao nebeska pošta.Andjeli vole bezuslovno,sve i svakoga.Gledaju na našu prošlost bez kritike i osudjivanja sa namerom da od svega što smo proživeli za nas ostane samo dobro.Fokusiraju se samo na Božansko u nama i na naše potencijale a ne na naše "greške".Upravo zbog toga,andjeli nas nikada ne osudjuju i u naše živote jedino što mogu uneti,jeste -ljubav.Sa andjelima možemo biti potpuno bezbedni i možemo im u potpunosti verovati.Andjelima nije važno da li si "vernik" ili skeptik jer andjeli u svakom slučaju veruju u tebe.Oni vide tvoju unutrašnju svetlost ,znaju sve tvoje talente i znaju da imaš važnu životnu misiju.Oni žele da ti pomognu " u svemu".Da bi ostvario kontakt sa svojim andjelima ne moraš da imaš nikakve posebne treninge,da budeš "pobožan" ili da budeš angažovan u bilo kakvom religijskom smislu.Andjeoska pomoć je besplatna,uvek dostupna i nikakve "cake "nisu potrebne.Svakoga dana u moju kancelariju stiže veliki broj pisama ljudi koji su imali iskustva sa andjelima u smislu da su čuli upozorenja koja su im spasili živote,iskustva božanske intervencije,osetili andjeosko prisustvo ili zaista videli andjele.Osobe koje su pisala pisma dolazila su iz različitih društvenih pozadina,ljudi sa različitim duhovnim ili religioznim uverenjima uključujuči agnostike ili skeptike.Svaka od tih osoba pisala je o tome da zna da su njena iskustva zaista stvarna i da se oni zaista jesu " povezali " sa svojim andjelima.Oni koji su svakodnevno u kontaktu sa svojim andjelima pisali su o tome koliko je to obogatilo njihove živote.Osećaju se srećnije,mnogo smirenije,imaju mnogo više samopouzdanja i imaju manji strah od smrti ili od budućnosti.Znaju da nikada nisu sami upravo zbog toga što su svesni da imaju svoje andjele čuvare u svakom trenutku,oko sebe.Angels 101,an itroduction to connecting,working and healing with angels.Doreen Virtue. "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука