Натан Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Дај немој тако да разговарамо. Прво, јесте теократија. Макар и био отворени и чист сатанизам, теократија је, са правилима сатанизма. Облик владавине нема везе са модалитетима тог облика. Немој да драмиш без потребе. Колико је контрадикторно то што си рекао. Теократија на Грчком значи ''владавина Бога''. То за Православне није теократија. Друго, овако се не изјашњавамо о другим религијама, из поштовања према људима који те религије следе, и то се неће толерисати. Рекао сам да је у Ирану, САД-у и још неким западним државама заступљен сатанистички облик владавине, а нисам спомињао религије. Ако баш имаш жељу да будеш политички коректан, ето ти. Данче* and GreenArrow је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Рекао сам да је у Ирану, САД-у и још неким западним државама заступљен сатанистички облик владавине Svasta... gde si u vladavini USA video satanu i satanizam? Ne vrse satanisticke obrede, ne nose satanisticke simbole... ovaj epitet "satanisticki" si dao iz ciste nemoci i sujete... mrzis ih pa misli da ces tako da ih uvredis... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 u vezi IRANa Само то нема везе са нама и нашом причом. Todore sve si nam objasnio. Nema potrebe više da pričamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 u vezi IRANa Todore sve si nam objasnio. Nema potrebe više da pričamo. ЦецаВ, било ми је задовољство. Потребе није ни било, важно је дружење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Колико је контрадикторно то што си рекао. Теократија на Грчком значи ''владавина Бога''. То за Православне није теократија. Демократија на грчком језику означава нешто сасвим друго од онога што ми данас зовемо демократијом, као и милион других израза. Надам се да нема потребе ово даље да образлажем, разумеш ме. Рекао сам да је у Ирану, САД-у и још неким западним државама заступљен сатанистички облик владавине, а нисам спомињао религије. Нема потребе да се фолирамо, знамо шта си рекао. Нико не може нити има жељу да ти брани да мислиш шта ти је воља, али овај форум не жели да негује такву врсту разговора, тако да те ствари убудуће задржиш, да ти постови опет не би били џабе уређивани зеленим тачкицама, а ти добијао опомене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Svasta... gde si u vladavini USA video satanu i satanizam? Ne vrse satanisticke obrede, ne nose satanisticke simbole... ovaj epitet "satanisticki" si dao iz ciste nemoci i sujete... mrzis ih pa misli da ces tako da ih uvredis... Клауде, па сатанистички обред је и убијање недужних, а они то раде широм света. Људи могу да буду надахнути Божјим духом или сатанским духом. Не осећам се немоћно, напротив, осећам се супериорно, јер сам на страни Победника. Данче* and GreenArrow је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Демократија на грчком језику означава нешто сасвим друго од онога што ми данас зовемо демократијом, као и милион других израза. Надам се да нема потребе ово даље да образлажем, разумеш ме. Нема потребе да се фолирамо, знамо шта си рекао. Нико не може нити има жељу да ти брани да мислиш шта ти је воља, али овај форум не жели да негује такву врсту разговора, тако да те ствари убудуће задржиш, да ти постови опет не би били џабе уређивани зеленим тачкицама, а ти добијао опомене. Ха, ха... Дај брате, батали ту причу, сад си ми смешан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Клауде, па сатанистички обред је и убијање недужних, а они то раде широм света. Људи могу да буду надахнути Божјим духом или сатанским духом. Не осећам се немоћно, напротив, осећам се супериорно, јер сам на страни Победника. Znaci i onaj pravoslavni svestenik sto je lopatom lecio narkomane pa na kraju jednog i ubio, je zapravo satanista? Ubio neduznog coveka... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Znaci i onaj pravoslavni svestenik sto je lopatom lecio narkomane pa na kraju jednog i ubio, je zapravo satanista? Ubio neduznog coveka... Па којим је духом био обузет,док је убијао ударцима? Светим Духом сигурно не. GreenArrow and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Svasta... gde si u vladavini USA video satanu i satanizam? Ne vrse satanisticke obrede, ne nose satanisticke simbole... Imaju pentagrame na zastavi(najviše od svih), trinaestostratnu piramidu sa svevidećim okom na dolaru, kukasti krst u simbolu NATO-a, najveći obelisk na svetu kao spomenik... Proslavljaju Noć veštica kao nacionalni praznik, a vrše i satanističke obrede u Bohemian šumi, dok im državu vode Masoni počevši od prvog Djordja Vašingtona. Jel ti sad jasno?! GreenArrow је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Vec sam ti odgovorio i ja a i tvoji pravosalvci ovde na forumu... ajd kontam da ja kao ateista "veze nemam" ali ako ti obe strane kazu da negde gresis, mozda bi trebalo da preispitas malo stavove... daklem, pravis fundamentalnu gresku sto si zacrtao da drzava treba da bude pravoslavna. To je netacno. LJUDI treba da budu pravoslavni a ne drzava. Kada se covek odvoji od boga njemu izborom sleduje pakao (jel sam lepo upamtio?) ali ne vidim nikakvu logiku da isto vazi i za drzavu. Drzava nije licnost pa da ima odnos sa bogom? kako ti zamisljas da drzava moze da ima licnosni odnos sa bogom? Drzava ne postoji, to je fiktivna stvar.. i na kraju ako se drzava odvoji od boga i ode u pakao, sta to znaci? Ko ide u pakao? Svi gradjani ili samo predstavnici? Premijer? Ministar inostranih poslova? ili cemo da formiramo posebnu ambasadu u paklu? Ti si izgleda nov u veri ili jos treba da ucis pa te neko jadnog isprepadao da odvojenost od boga koju pominjete u svojoj teologiji ima neke veze sa odvojenoscu drzave i crkve. nema si veze.. Uostalom, mislim da je to jedna od retkih stvari kod koje smo se slozili i mi ateisti i vi vecina vernika da je to odvajanje dobro i za drzavu i za crkvu... Ја бих замолио да ми покажеш тачно где сам написао да држава треба да буде православна? Да ли је то овде правило да се измишљају ствари које саговорник није рекао и да се онда те измишљотине критикују? Не разумем? Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Jel nisi kojim slucajem ti Akakijevac? Извињавам се, али не знам шта је то Акакакијевац? Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Evo mogu ja... uz napomenu da ti nisi odgovorio na moje pitanje... Sekularizam jeste odvojenost države od religija (vera). Sekularizam nije "odvajanje države od Boga", budući da bi to impliciralo da po sekularizmu Bog nužno postoji. Takođe, pošto mi iz tvojih stavova deluje da je to posebno napomenuti, kada govorimo o odvojenosti države od religija, pod "državom" mislimo na postupanje državnih organa, kao i pojedinaca kada deluju u svojstvu državnih funkcionera ali ne mislimo na pojedince kao fizička lica, državljane te države, u njihovim privatnim poslovima i postupcima. Verska ideja koja i po verskim dogmama nema nikave veze sa državom, već sa pojedincem. Ne može država da ode u pakao. Kao što vidiš, znam da odgovorm na te stvari (sic) i istovremeno ne shvatam "da je sekularizam najveće zlo za čoveka"... tako da bi ipak valjalo da to obrazložiš... Видим да се не разумемо. Знаш да одговориш није исто што и знаш да одговориш тачно. Пакао није никаква идеја, али то ћеш видети тек када буде касно. Пакао је одвојеност од Бога. Секуларизам је одвојеност од Бога. Ја мислим да нико не мора да буде доктор наука да би разумео те две чињенице и њихове последице. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Видим да се не разумемо. Знаш да одговориш није исто што и знаш да одговориш тачно. Пакао није никаква идеја, али то ћеш видети тек када буде касно. Пакао је одвојеност од Бога. Секуларизам је одвојеност од Бога. Ја мислим да нико не мора да буде доктор наука да би разумео те две чињенице и њихове последице. Problem je što to nisu činjenice, već ideje... koje mogu da budu pogrešne... pokušavaš da šturim i skraćenim opisima kao isto predstaviš nešto što je očigledno različito.... - Pakao je odvojenost čoveka od Boga. (po nekim ali ne i svim koncepcijama pakla, mada još nisam čuo ni za jednu koja države, pravna lica i slične kolektivitete smešta u pakao) - Sekularizam je odvojenost države od religije. Mešaš babe i žabe... jedino što je zajedničko je "odvojenost"... pri čemu i ta reč nema isto značenje u te dve rečenice, jer u paklu ta reč označava to da u paklu nema Boga, nema nikakvog kontakta sa Bogom, niti njegovog uticaja... dok u sekularnoj državi postoje religije samo ih država ne praktikuje, ne favorizuje i slično, a ostavlja svojim građanima slobodu da praktikuju koju god žele religiju, šta više, sekularna država štiti slobodu veroispovesti i verska prava svojih građana, kao i razna prava i slobode verskih zajednica. Suština "odvojenosti" u sekularizmu je u neutralnosti države u odnosu na razne religije, odnosno u odsustvu favorizovanja jedne religije ili nekoliko dominantnih religija, a ne u odsustvu svake religije i zabrani veroispovesti. RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 a vrše i satanističke obrede u Bohemian šumi, dok im državu vode Masoni počevši od prvog Djordja Vašingtona. To dolaze radit u našoj Šumavi, omg? Kakvi su to divljaci! http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Forest Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука