cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Јесам, али за то је потребно да схватиш да је бог свуда, па самим тим и у држави, и да је терање бога из наших живота на било ком нивоу неповратна штета и зло за све нас заједно. Gde si ti video da sekularizam tera boga igde? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Niko te ne tera da isteras Boga iz svog zivota. Sekularizam je tu da te spreci da drugima nameces svog Boga. Како мислиш ја да га намећем било коме? Бог је свуда и све. Да није њега, не би било ни тебе. Према томе, како могу ја или било ко теби да га намећем? А без њега нема ни нас ни државе. Зато је избацивање Бога зло и за све нас а и за државу. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Gde si ti video da sekularizam tera boga igde? Хајде да на губимо време на оваква питања. Ја барем нећу тако да губим време. Ако не знаш шта је зло од секуларизма, онда прво то погледај шта је. Да ли је секуларизам одвојеност државе од бога и цркве или није? Ако јесте, онда се запитај шта је пакао, па ће ти бити јасно. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Да ли је секуларизам одвојеност државе од бога и цркве или није? Стани мало сад брате,Цркви не треба никаква држава,није то циљ православља. GreenArrow је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Стани мало сад брате,Цркви не треба никаква држава,није то циљ православља. Наравно да јој не треба! Далеко било, па ја нисам то ни рекао. Али свима нама треба и Бог и Црква, па тако и држави. А не да је забраљујемо и избацујемо из јавног живота. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Наравно да јој не треба! Далеко било, па ја нисам то ни рекао. Али свима нама треба и Бог и Црква, па тако и држави. А не да је забраљујемо и избацујемо из јавног живота. Секуларизам не би требало да забрањује Цркву. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Хајде да на губимо време на оваква питања. Ја барем нећу тако да губим време. Ако не знаш шта је зло од секуларизма, онда прво то погледај шта је. Да ли је секуларизам одвојеност државе од бога и цркве или није? Ако јесте, онда се запитај шта је пакао, па ће ти бити јасно. meni ta prica o paklu ne vredi ni cvonjka. ja sam ateista. A i ta prica o bogu koji je "svuda" je stvar subjektivnog misljnja. Ti mislsi da je svuda ja mislim da nije nigde. Sekukarizam upravo garantuje i meni i tebi da mozemo slobodno da mislimo sta god zelimo i stagod nam se svidja. Da nema sekularizma ja bih mogao da te kaznim sto si vernik a ti bi mogao meni da zabranis da budem ateista... U sekularizmu mozemo da koegzistiramo zajedno bez problema. Sekularizam nam je upravo potreban zbog takvih likova ko sto si ti, koji svoje subjektivno misljenje pretpostavljaju za jedino i najvece i najbolje a svi ostali su zabludeli tupanderi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Секуларизам не би требало да забрањује Цркву. Да ли је секуларизам одвојеност државе од Бога и цркве или није? Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Да ли је секуларизам одвојеност државе од Бога и цркве или није? Tako je. Sta ti nije jasno? Niko tu ne zabranjuje boga, nego si zapeo da se boris protiv necega o cemu pojma nemas. Idi malo po netu nadji neku definiciju,opis, sta je to sekularnost, upni se muski da je ukapiras pa onda dodji da nam kazes kolko si bio u zabludi ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Tako je. Sta ti nije jasno? Мени је све јасно, али теби дефинитивно није. Дакле, сложио си се да је секуларизам одвојеност државе од Бога и цркве, а онда си потпуно занемарио најважнији део који сам написао: "Ако јесте, онда се запитај шта је пакао, па ће ти бити јасно." Баш се питам зашто си ту урадио? Ти би требало да схватиш да у ствари ти причаш о нечему о чему појма немаш. Иди мало по нету нађи неку дефиницију, опис, шта је то пакао, упни се мушки да га укапираш па онда дођи да нам кажеш колико си био у заблуди.А не мораш чак ни да тражиш по нету, многи паметни људи су баш овде на овом форуму већ објаснили шта је то пакао. Да си мало пазио не би сада причао овакве ствари. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Дакле, сложио си се да је секуларизам одвојеност државе од Бога и цркве, а онда си потпуно занемарио најважнији део који сам написао: "Ако јесте, онда се запитај шта је пакао, па ће ти бити јасно." Баш се питам зашто си ту урадио? Da je crkven drzva dobra za nas, i dobar put spasenja, Gospod bi ostavio drzavu, teokratsku. On je sa druge strne ostvio Crkvu i smo Crkvu? Zasto? Zato sto se spasava kroz crkvu a ne kroz drzavu. mesanje crkve i drzve skodi i crkvi, i drzavi i spasenju i ljudima. Drzva je u svojoj prirodi i sustini nasilna orgnizacija koja raspolaze monopolom fizicke sile. Crkva je sa druge strne dobrovoljna nenasilna orgnizacija gde dodjes dobrovoljno i ona ti pomze da se spses kroz nju. Dakle ti ili gresis u definisanju drzave ili u definisanju crkve - kad si toliko zapeo da ih mesas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 sto se odvojenosti drzave od crkve prica tu GreenArrow ima poprilichno pogresn pogled. Prica se o legislativnoj odvojenosti. Dakle da zakoni drzve nisu zakoni crkve. Jer ako bi izjednacili zakone drzave i crkve ne bi mogli da hapsimo ubice i lopove. Ne bi mogli novcano da kaznjavamo one koji voze alkoholisani. Glavne kazne ne bi bile represivne. Jer se crkva ne bavi represijom unutar sebe. GreeenArrow mes i funkciju crkve. Dozivljava je kao neku instituciju koj je tu d nmetne moral i moralne poglede drugima. Sto je opet pogresno glednje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Hahaha dobra ova fora sa paklom. Odvojenost od Boga je po vasem verovanju jednaka paklu. Al kao prvi za mene je pakao isto sto i Bolivijska agrikultura, dakle nebitan a drugi (i najsmesnuje) ti oces da nam kazes da ce cela drzava da ode u pakao ako se odvoji od boga? :-D Mislio sam da treba da se infirmises o srkularnosti sad vidim da ti ni pravsalavlje nije bas najjasnije :-D Odnos sa bogom je intiman, licnosni i individualan... Drzava ne moze da ima odnos sa bogom kao sto ne moze da ode u pakao ako se od boga odvoji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GreenArrow Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ја не знам где се прича о само легислативној одвојености, шта год то тачно било, али оно што сам ја код разноразних атеиста видео, а највише код ових је да траже целу одвојеност, потпуну. https://www.facebook.com/groups/1520738471477145/ Ја се слажем да је држава насилна по природи а црква ненасилна, баш зато је и неопходан што већи утицај цркве и њено учешће у свим нашим животима. Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ја се слажем да је држава насилна по природи а црква ненасилна, баш зато је и неопходан што већи утицај цркве и њено учешће у свим нашим животима. Zašto bi ljudima koji ne veruju u Boga ili su pripadnici neke druge religije bio neophodan što veći uticaj tvoje religije u njihovim životima? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука