LogosAgape Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Problem čoveka nije nedostatak dokaza nego potiskivanje istih. (mislio sam da se razumemo na svim jezicima) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Problem čoveka nije nedostatak dokaza nego potiskivanje istih. овде се очигледно мисли на "човечанство". ех, ... лепо би било да је тако (да је на свету огромна већина атеиста и да сви они "имају проблем" потискивања доказа ). На свету нажалост не преовлађује атеизам. Дакле, тачније је Man's problem is not the existence of evidence but the invention of it. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Никада ми није био јасан смисао бљештавих, скупоцених предмета и реликвија у црквеним продавницама. Чему и коме служе? Служе ономе чему су намењени (зависи од предмета/реликвије) а служе онима који знају да нису довољно богати да купују јефтине (= неквалитетне) производе. Смучи ми се кад се подразумева да свештеници имају примат на тзв "духовне теме". Личи ми на подржавање дилетантизма ...или на други начин речено: да ли ти се смучи кад се подразумева да гастрономи имају примат на темама о кулинарским специјалитетима - Problem čoveka nije nedostatak dokaza nego potiskivanje istih.- @`CecaV''........овде се очигледно мисли на "човечанство". Човечанство је ипак само скуп индивидуа. Проблем потискивања доказа, у принципу, могу имати сви. Разликујемо се (и групишемо се) некако "накнадно".....по начину на који разрешавамо тај проблем. Man's problem is not the existence of evidence but the invention of it. Пиши српски, није ти ово енглески потфорум 8086.gif Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Служе ономе чему су намењени (зависи од предмета/реликвије) а служе онима који знају да нису довољно богати да купују јефтине (= неквалитетне) производе. Man's problem is not the existence of evidence but the invention of it. Пиши српски, није ти ово енглески потфорум 8086.gif Хе хе, Милојкова мислим не занима шта ми остали мислимо, питање је поставио самом себи. Слика говори више од 1000 речи + Ух, и вера зна да буде хедонистичка... на потфорум дијалог са атеистима. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 Хе хе, Милојкова мислим не занима шта ми остали мислимо, питање је поставио самом себи. Слика говори више од 1000 речи + Ух, и вера зна да буде хедонистичка... на потфорум дијалог са атеистима. Самокритика би требало да буде врлина. Бљештавило и луксуз некако баш не иде са јеванђелском скромношћу. Поготово јој није месту у народу који је на рубу егзистенције. "Некада смо имали дрвене путире а златне свештенике. Данас имамо златне путире а дрвене свештенике." Патријарх Павле Ја бих додао и вернике. Ignjatije, Интегра, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 Смучи ми се кад се подразумева да свештеници имају примат на тзв "духовне теме". Одатле потиче ограничена спознаја света, код многих верника. И још опасније од тога: одатле потиче оправдање за разне глупости које свештеници пишу/говоре, па и онда када воде у екстреме. А зашто макар неки свештеници заиста не би имали ауторитет када је реч о духовним темама? Чему та искључивост? Иначе, ово што си написала заиста (по)стоји, али не значи да је апсолутно и једино постојеће стање ствари у Цркви. nana and CecaV је реаговао/ла на ово 2 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 да ли ти се смучи кад се подразумева да гастрономи имају примат на темама о кулинарским специјалитетима @`CecaV''..... sveštenici & primat na "duhovne teme". kad već pominješ gastronome: da li ti prija kad se neko ko jede samo ćevape, pretvara da je stručnjak za belosvetsko kulinarstvo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 Самокритика би требало да буде врлина. Бљештавило и луксуз некако баш не иде са јеванђелском скромношћу. Поготово јој није месту у народу који је на рубу егзистенције. "Некада смо имали дрвене путире а златне свештенике. Данас имамо златне путире а дрвене свештенике." Патријарх Павле Ја бих додао и вернике. Ja бих Александре волела да видим колико си достојан цитирати Патријарха Павла по питањеу јеванђелске скромности. Овако, остаје ми само да се захвалим на одговору, Ти најбоље знаш. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 Ja бих Александре волела да видим колико си достојан цитирати Патријарха Павла по питањеу јеванђелске скромности. Овако, остаје ми само да се захвалим на одговору, Ти најбоље знаш. Боље да не видиш. Мада, уопште не разумем твоје одговоре, али нема везе. У здравље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 cecaV...sveštenici&primat na duhovne teme kad već pominješ gastronome: da li ti prija kad se neko ko jede samo ćevape, pretvara da je stručnjak za belosvetsko kulinarstvo ? kao što več Tanja reče a ja moduliram. : Gastronomi su u 90 posto primarni u toj oblasti (i za ćevape i za škonta-faj) bez obzira gde žive i šta sami jedu. U svakom pozivu ima i zalutalih, niko ne spori. Ti si, liči mi, ogorčena na nekog konkretno pa uopštavaš. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 9, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2014 Боље да не видиш. Мада, уопште не разумем твоје одговоре, али нема везе. У здравље. Патријарх Павле је био чиста људска душа, крајње скромности, о томе се ради. Разумео си ме одлично, није напад на твоју личност, таман посла, него када као телог СПЦ цитирамо неког тако великог за одговор неком вернику лаику попут мене, требало би да се доликује тој Патријарха Павла јеванђелској скромности. Нисам ни помислила да ниси достојан, тешко ми је веровати да људи данас теже крајњој скромности а да нису на то на неки начин приморани. Патријарх Павле није био крајње скроман због тамо неког "руба" егзистенције. Био је такав, једна ненадокнадива величина. Ја не кривим Цркву што је народ на рубу егзистенције. Та једна продавница у целој Србији, као да их има на хиљаде, не претеруј. Али схватам твоју разочараност. У здравље. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Патријарх Павле је био чиста људска душа, крајње скромности, о томе се ради. Разумео си ме одлично, није напад на твоју личност, таман посла, него када као телог СПЦ цитирамо неког тако великог за одговор неком вернику лаику попут мене, требало би да се доликује тој Патријарха Павла јеванђелској скромности. Нисам ни помислила да ниси достојан, тешко ми је веровати да људи данас теже крајњој скромности а да нису на то на неки начин приморани. Патријарх Павле није био крајње скроман због тамо неког "руба" егзистенције. Био је такав, једна ненадокнадива величина. Ја не кривим Цркву што је народ на рубу егзистенције. Та једна продавница у целој Србији, као да их има на хиљаде, не претеруј. Али схватам твоју разочараност. У здравље. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Ja tebe Tanja razumem i znam šta kažeš. Drugo šta hoću da kažem jeste, da je ateizam greh! Kaludjerovic Sreten, Тања1, GreenArrow and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 kao što več Tanja reče Извињавам се, не Тања већ Интегра, на њен предходни пост сам се позвала ( #36 ) Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=ATgsE7SygXo Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука