ines Написано Децембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2013 JESSY and YOKA је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Nauči se da umeš da zaboliš svoj bol, umestoda on tebe boli. Nauči se da umeš da vodišsvoje puteve, umesto putevi tebe da vode.I nauči da umeš da odživiš svoj život, umestoda on tebe živi. Jer njemu je svejedno da li nasima ili nema i da li, uopšte, i mislimo da mislimo. YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Osvrneš se i, okolo, vidiš jedino sebe kako si naglo zacutaokao veliko zvono kome je puklo klatno. I tek tada se prisetiš da ipak u tebi ostaje to čudo što sadrži ne jednu, vec bezbroj večnosti.I shvatiš: samo se onaj, ko je imun na stvarnostnikada neće razboleti od rđe i od venjenja." YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Šta sam to imao od života? Nečiju kosu... Nečiju ruku...I jedno srce ustreptalo.I dva - tri osmeha tiha i prosta.Sve je to ponekad tako malo. Sve je to, videćeš, sasvim dosta... YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 U ovu noć, kad se magla u daljinamazgrušava i razliva,kad niko i ne pokušavada mi razume u zenicama ove varnice,nisam, valjda, uobrazioda sam jedini ovakolud i naivan, i divan,divan kao izlog periferijske starinarniceu kome ima mina.Vetre,izvolite samo,pobacajte lišće u reku,kao deca svoje raspukle balone.Jesen je najbudalastija tuga među tugama... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Lepo smo udesili stvar, o uganuto doba naše mladosti. Iz velikih daljina laje dan. Vetar klija kroz grane. Pupoljci vetra.Tinjaju jutra. U pepelu tišine tek poneki plamičak ili žar; ne volim malokrvna svitanja pod koja ne bih pristao da se potpišem. Hoću da kipe i da se prosipaju izvan ramova moga vida.Paljbe lasta i dalje mi se rugaju brzinom i lepotom. Plotuni mogućnosti da munjevito iščeznu. Treba izići iz sebe kroz neshvatljiva raskršća, malo zamišljen, verovatno.Sve mi se više čini da je ozbiljnije biti večan, nego pripasti porubljenosti vremena. Falsifikujem zato potpis mog neponovljivog sebe u dnu jednih ogromnih staklenih vrata i odlazim neopaženo u jaru.Šta će mi biografija koju sam već doživeo. Da bi mi ovaj život bio bar malo životniji, moram ga opet izmišljati i proći kroz najdeblje staklo, ne zamrsivši usput nijednu boju svog čuđenja.Ja ne slikam kad živim. Ja samo ulepšavam nevidljivo. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Nisam se ja izmenio. Kalup zbilje je istrosen i svaki odlivak mene iz dana u dan je neostriji. Dugo mi treba da radim na svom oku ili osmehu, da se ne bih izdvojio ni oreolom ni patinom od zivih spomenika sto hodaju kroz jutro.Sve to tako do Tvrdjave. Do vrata radionice, gde opet bivam sto jesam, stanovnik sopstvenog raja i sopstvenog pakla, uvucen u svoj zivot. Sirom otvaram prozor, pretvaram se u pticu i odlecem u nebo.Svi misle da sam zakljucan zato sto nesto radim. A ja sam negde nad nebom, odlivak bele svetlosti u plavom kalupu svemira, koji se nikad ne trosi i nista sa mene ne krnji. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 PSOVKE NEŽNOSTISad shvatam:nismo došli zadovoljni ko travešto rastu da se zgaze kroz cvrkutave zore.Mi smo zvezde što ludo u mrak se stmoglavei zbog jednog bljeska ne žale da izgore.Imamo rukedobrekao pijane lasteda se grlimo plavo i gasimo u letu.I prisutni smo zbog neba što mora da izrasteu saksijama oka ponekome u svetu.Prejeli smo se davno i zubatog i nežnog.Sad svako pruža šape i nova čuda traži.A sve je smešno,i tužno,i sve je neizbežno,i ove istine dobre i ove dobre laži.Prejeli smo se,kažem, i svako ume da sanja,i svako ume da psuje i ore daljine glavom.I jednako je u nama i kamenja i granja.I jednako je u nama i prljavo i plavo.I svesni da smo lepi isto koliko i ružni,stigli smo gde se gmižei stigli gde se leti.I znamo šta smo dali,i znamo šta smo dužni,i šta smo juče htelii sutra šta ćemo hteti.Goreli smo,al nismo postali pepeo siviod kojeg bujaju žita i obale u cvetu.Uvek smo bili živi,pa ipak:drukčije živiod svih ostalih živih na ovom luckastom svetu.I najzad:tako je dobro što nismo samo trave,što talasanja svoja nijednom vetru ne damo,već smo zvezde što sjajem sve nebo okrvaveželjne da budu sunce makar trenutak samo. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Život je sve nešto iz početka.Juče i prekjuče sutra ne vrede.Nema na svetu dva ista petka,dve iste nedelje,dve iste srede.Pa čemu onda razočaranja?Ako je jedna ljubav - ćorak,Odmah se drukčije i lepše sanja.I kad si najviše tužan i goraknekih se novih očiju setiši shvatis da letiš… divnije letiš.Ko je to video da dečak pati?Da kunja kmezav i da plače?Svaki put moraš iznova znatida voliš bolje, da voliš jače.Ne da se vadiš.Ne da se tešiš.Već da se istinski do neba smešiš.Nema na svetu dve iste srede,dva ista utorka,dva ista petka.Sve nove ljubavi drukčije vrede.Živi se svaki put iz početka.Živi se da se nikad ne pada.Da budeš snažniji posle oluje.I da se u tvom srcu već sadaStotinu zlatnih zvezda unapred čuje. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ušunjam se u tvoj jastuk kao tišina perja, kao tršave šiške večeri mirisave od lišća, od mesečine na peščanim obalama, od uvele svežine oktobra, - baš tako se ušunjam i slušam, slušam šta sanjaš. Nikome neću kazati. Ali hoću da znaš: čuo sam, čuo sam sve sto sanjaš, jer drugo ništa i ne znam samo se u snove razumem, kao što se kauboji razumeju u laso, kao što se tvoj tata razume u politiku, kao što se najveći fudbaler razume u svoju veliku utakmicu, - tako se i ja samo u snove razumem. U snove zbog kojih, kad se probudimo, gledamo nekud visoko, visoko, i rastemo, rastemo, produžujemo se kroz rukave i nogavice, rastemo, produžujemo se kroz oči i srce kao putevi, kao pruge, kao nevidljive šare ptičjeg leta, daleko, daleko, bez Aladinovih lampi, bez čizama od sedam milja, ošamućeni od bajke koja se zove detinjstvo. Ušunjam se u tvoj jastuk da ne znaš, ušunjam se kao umor od jurnjave po sumracima, pokrivam te celu noć, a pre no sto se probudiš ostavim ti na rukama toplim od sna, na trepavicama i rumenim obrazima mali smotuljak jutra, jer drugo ništa i ne znam, samo se u jutro razumem i raznosim ga kao mlekarice mleko, kao pekari kifle, kao poštari pisma velikom belom kočijom koja neću da ti kažem kako se zove, ali sam ćeš se setiti. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 ČAROBNA PESMA 1.Često te tako vidim.Istina, kao u nekojdalekoj srebrnoj magli.Ali divno te vidim.Na nogama ti čizmeod sedam svetlosnih milja.U ruci ona lampau koju, posle Aladina,umesto duha zatvarašobrise večitog vremena.I čujem šapućeš: sezame.I svet se pred tobom rasklapa.2.Dodirom tvojih misliprostori sebe otkrivaju.Dužina tvoga vidatinja i pokreće krvotokjoš nenačetih svetova.Letiš na čarobnom ćilimui dižeš se za pticamatamo gde je sve prozirno.Sve u jednoj dimenzijikao na dečjem crtežu,al ima nečeg ljudskog,dubljeg od čovečanstva.Tamo te čekam budanu svom kosmičkom snu.3.Nikad ti nisam rekaokoliko do suza volimtvoju tršavu glavukoja u sumrak mirišena sapun i jesenji vetar.Glavu u kojoj stanujusamo visoke boje,ogromne, nedostižne,sposobne da razumespirale nebeskih ognjeva,geometriju snai hrabrost novih Ikarakoji će krenuti sutraka nepoznatim suncimabrzinom prema kojoj jesvetlost obično puzanje.4.Sine moj, i ja letim.Kao što ptica ne ostavljaotiske krila u vazduhu,tako se i ja krećemverujući u onošto bih hteo da vidim,a ne što stvarno vidim.Možda to znači ućiu unutrašnjost tišine.Možda to znači postićiono što ne može svako:da život ne bira nas,već mi njega biramo.5.Ja sam sva svoja najčudnija,najlepša putovanja,prevalio kroz pustošove vetrovite glave.I tu su stali beskrajio kojima i ne slutiš.Biti putnik kroz mudrost,to znači: baviti sevratolomijom bezumlja.Ne srljajući, već - drhtavo,dostojanstvenom nežnošćujedne predivne lude.6.Zato bežim od kuće.Nađeš me kako sedimu restoranu kraj rekei mučim se da oljuštimsa čela mislizemljinu težu čamotinje,jednolikost životai otupelost zanosa.U bestežinskom stanjuvina i tihe muzike,odlepim se i lebdim.Lebdim nad samim sobom.Tako zamišljam nebo.7.Onda priđeš i kažeš mi:tata, idemo kući.Ostavljam na stolu osmehi prepunu pepeljarumalih dogorelih krila.Otvaram vrata i ulazim.Ne u svet, već u sebe.I ne prolazim dalje,nego u sebi ostajem.8.Kažu: još ništa ne shvatašsa tvojih trinaest godina.Oslonjen o zid kiše,sisam koštice vazduhai smeškam se u sebi.Znam mnoge roditelje,potpuno lišene oneizuzetne ozbiljnostikojom se svome sinumože postati sin.Ne boj se. Ja te poštujem.Evo ti ruka i vodi me,pažljivo, da se ne uplašepegave oči lišćau baricama oktobra.9.I dok hodamo tako,hteo bih da te zamolim:preleti beskonačnost,prestigni vreme i maštu,al nikad ne zaboravikako se korača po zemlji.Dodirni rukama grivedalekih dvojnih zvezda,nek ti se damari uskladesa eksplozijom pulsara,al nikad ne zaboravikako se korača po zemlji.Početak početka je svuda.Kraj kraja je u nama.10.Posle zvezdanih letovavalja imati mestogde možeš da se spustiš.Jer ljudska srca su niska,zasađena kao jagode.U redu, idemo kući,gde su svici kometenašeg malenog kosmosa,gde smo načinili sebimilimetarske beskraje,a ipak dovoljno glomazneda se u njima, nepažnjom,jedan od drugoga, zauvek,otkinemo i skliznemosvako u svome pravcu.Ja daleko od tebekao Alfa Kentaura.Ti daleko od menekao sazvežđe Vlašića.11.Pronađi nove svetovei izatkaj im nebo.I podari im vazduhda žive i da dišu.Al nikad ne zaboravikako se korača po zemlji.Samo se tako možemojedan drugom približiti.Četiri ulice tamo,i tri ulice ovamo,i jedva primetan osmeh,i čiste, iskrene oči,to je prostranstvo bezdanakoje bih hteo da premostimod moje zvezde do tvoje. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 SAMOĆA Svoju snagu prepoznaćeš po tomekoliko si u stanjuda izdržiš samoću.Džinovske zvezde samujuna ivicama svemira.Sitne i zbujenesabijaju se u galaksijama.Seme sekvoja bira čistinesa mnogo sunca, uragana i vazduha.Seme paprati zavlači se u prašume.Orao nikada nije imao potrebuda se upozna sa nekim drugim orlom.Mravi su izmislili narode.Svoju snagu prepozaćeš po tomekoliko si u stanjuda prebrodiš trenutak,jer trenutak je težii strašniji i dužiod vremena i večnosti. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 NEPOVRATNA PESMA 1.Nikad nemoj da se vraćašako stvarno u svet krećeš.Nemoj da mi nešto petljašNemoj da mi hoćeš-nećeš.Opasno je kao munja,opasno je kao metakkad u tebi večno kunjai šunja se tvoj početak.Svud se staje.Svud se može.Samo ne u iste kože.2.Ne gužvaj se, ne saplićio sopstveni repi trag.Sta ti znači staro sunce?Stare staze?Stari prag?To je ono za čim možeda se pati.To je ono čemu možešsrce dati.Al' ako se ikad vratiš,moraš znati:tu ćeš statiI ostati.3.Očima se u svet trči.Glavom rije mlako veče.Od reke se čovek učika morima da poteče.Od zvezda se čovek učida zapara nebo sjajem.I od druma: da se mučii vijuga za beskrajem.Opasno je kao zmijaopasno je kao metak,kad u tebi večno klijai čarlija tvoj početak.Nek ti čelo zore ore.Ti za koren nisi stvoren.Ceo ti je svet otvoren.4.Pa daj, budi takvo čudošto ne ume ništa malo,vec kad kreneš - kreni ludo,ustreptalo,radoznalo.Ko zna kud ćeš?Ko zna zašto?Ko zna šta te tamo čeka?Sve su zelje uvek beljekad namignu iz daleka.Pa ako se i pozlatiš,il' sve teško,gorko platiš,uvek idi samo napred.Nikad nemoj da se vratiš. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 USNE Usne jedino zato postojeda s nekim podeliš nešto svoje.I da ti šapat šapatom vrate.Usne postoje da se pozlate.Usne su vulkan tvog tela.Usne su izvor tvojih reka.Usne su pupoljak gde se srelapčela od vetra s pčelom od mleka.Usne postoje da se procvetau vatromete neba i sveta.Usne su da se u dahu zgusnekrilatost zvezda i kometa.I nikad nikom nemoj ih datiako ne ume da ti ih vratitoplije, mekše, mladje i sladje.Jer usne samo zato postojeda osmeh po tvome osmehu skroje. Жика је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука