Jump to content

Колико мислите да ће да траје историја до Другог Христовог доласка?

34 члановâ је гласало

1. 1. Колико мислите да ће да траје историја до Другог Христовог доласка?

• До краја 21. века
    • До краја 3. миленијума
    • У наредних милион година
      0
    • У наредних милијарду година
    • Питање је секташко и православни хришћани га не постављају, јер им је Христос то изричито забранио

Препоручена порука

U sustini, nije rec o kraju! Zivot je vecan, pa s toga nema kraja! A mislim da drugi Hristov dolazak znaci samo nastavak pocetka onog svetog sto je Hristos ustolicio sopstvenim postojanjem! Mislim da ce njegov dolazak biti koliko svet za nas koji ga volimo, isto toliko strasan za one koji su protiv njega. I mislim da ce doci kada bude osetio da sveti i dobronamerni ljudi nebudu mogli vise hodati zemljom od prevelikog zla koje seje satana!

.Bogorodica. MS

Подели на овим сајтовима

Постоји она светоотачка прича,да је Христов долазак требао да се деси у неком 5-6 веку,али је због 2-3 праведника,то одложено...

kakav trijumf matematike nad tajnom Oca

glasao sam -do kraja 3. milenijuma.... ipak nas još mnogo više stvari čeka nego što sanjamo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

I mislim da ce doci kada bude osetio da sveti i dobronamerni ljudi nebudu mogli vise hodati zemljom od prevelikog zla koje seje satana!

To je, čini mi se, u skladu i sa Hristovim rečima: ,,Ako se ne bi skratili dani oni, niko ne bi ostao,

ali izabranih radi skratiće se dani oni."

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

To je, čini mi se, u skladu i sa Hristovim rečima: ,,Ako se ne bi skratili dani oni, niko ne bi ostao,

ali izabranih radi skratiće se dani oni."

То значи да се Други Христов долазак не подудара са Јустинијановим мишљењем о смрти универзума. Тај долазак ће бити изненадни када ништа неће указивати на некакве проблеме садашњег постојања, тј. неће бити никаквих претњи од ,,смака света''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Dolazi nam On svaki dan tajno.

Zvanicno najavljenu posetu ne ocekujem brzo, mada nikad se ne zna.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Dolazi nam On svaki dan tajno.

Zvanicno najavljenu posetu ne ocekujem brzo, mada nikad se ne zna.

dolazi ljudima koji su otvorili vrata svoga srca...... 

brava je na nasoj strani.... greengrin

Подели на овим сајтовима

На моја питања или питање, ако неко жели да одговори, молим да то буду теолози, стручнији људи него што сам ја.

Дакле:

Кад је дошла "пуноћа времена" (Гал. 4,4), "Бог се јави у тијелу" ( 1. Тим. 3,16). Открио се у личности Сина (Гал. 4,4; Рим. 1,2-4), узевши обличје човека: "И Логос постаде тијело" (Јн. 1,14).

Цитирам:

Христос је међу нама, вечера са нама, налази се са вернима на божанској Литургији, а преко литургије са свим народом. Његово  присуство преиспуњава и небо и земљу.

Цитирам у одломцима:

Овлапоћење означава Бога који је постао плот (тело) - постао човек, не преставши да буде Бог - нераздељиво сједињен у човеку и да је то најприроднија потреба људске природе, природа која је нашла свој циљ у спасењу код Бога. Бог нас, дакле, није спасио са одстојања - него се поистоветио са нама, као живи, историјски Бог, који је допустио да Га људи искусе у животу. Тако је Он узнео људску природу, давши јој непропадљивост.

Разумем да се може говорити о отеловљењу у ширем смислу, као и ( изван Православне цркве).

Разумем да наслов теме везује  за појављивање у људском обличју (тело). Знано је откровење  кроз друге посреднике нпр (анђео). Овде је реч о појављивању (тело), не зависи од сведочења људи (унутрашње откровење). Реч је о Спасиоцу на крају времена - то је исти лик - Исус Христос у првом доласку. Између овог Првог и Краја, тема - конкретно изводи из историјских прилика (зато што нас није спасио са одстојања).

Међутим, наишла сам на интересантан текст, где се каже :

д) Од времена кад су хуманистичке науке тражиле начина да се ослободе стеге институционализованог хришћанства као државне религије, постојања сродних идеја у другим традицијама је поткрепљивало културни релативизам. Наиме, у конкретном случају, настојало се да се идеја отеловљења и спасиоца (као и идеја божанства) релативизују, указивањем на њихову условљеност и изведеност из друштвено-историјских прилика, из колективних и индивидуалних психичких предиспозиција.
Ова релативизација је обично била повезана и са неким типом редукционизма: социолошким психоаналитичким или марксистичким.
1) Социолози истичу да се идеја спасиоца јавља као реакција на тежак друштвени положај неке групе, који се не може побољшати непосредном друштвеном акцијом, те се рачуна на онострану, небеску помоћ.
http://www.rastko.org.rs/filosofija/dpajin/dpajin-otelovljenje_c.html

Моје питање зато гласи:

Чему историја? када...

”Онај Који треба да дође неће одоцнити” (Јевр. 10,37).

Мање више питање за постављача теме:

Ваљда трајаће онолико колико будем живела. А ко живи подразумева се да чека.

tanning Мислите ли да ћу живети (тело) до Другог Христовог доласка?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

До краја 21. или евентуално првом половином 22. века. Мада.....то једино само Бог зна.

али вољела бих да дође сада, овог момента! 

Немој молим те. Несам још спреман :) 

Подели на овим сајтовима

sve sekte su zasnovane na Hristovom drugom dolasku tj njegovom promasaju neki zivot u paranoicnom stanju....ljudi treba da zive kao da Hristos dolazi sad,svaki trenutak naseg zivota je njegov dolazak......kada bi svi tako ziveli bio bi raj na zemlji.... 301

Подели на овим сајтовима

Има један симпатичан калуђер у Хиландару који кад жели да цитира место из Јеванђеља каже: ни Отац небески не зна... :D

Чему онда историја?

Показује јој тада Анђео где је учинила добро а где зло. И показује јој само истину. Ево овде си играла, овде си се опијала, овде си блудничила са толиким женама или мушкарцима, овде си псовала, овде си пушила, овде си побацила толико деце, овде си проклињала, овде си крала, овде си певала, овде си се улењила, овде си се осветила некоме. Понизила си и проклињала, била си се. Ниси се исповедила, ниси постила и недостојно си се причестила!"

Показује јој и добра дела: "Ево, душо, овде си ишла у цркву: овде си слушала реч Божију, овде си читала свете књиге, овде си претрпела гнев са радошћу, овде си поучила некога, тамо си чинила милостињу, оденула си нагог, овде си напојила жедног, примила си странца." Показује јој све, све, и душа не може рећи ништа, јер јој показује само истину, јер Анђео не може слагати. Показује јој добра и зла дела.

И чуди се душа и пита Анђела:

- Свети Анђеле, како ти знаш све ово?

А Анђео ће на то:

Па знам из историје.

.smesko.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Мислим да појединац треба живети као да Христос треба саког тренутка да дође, док заједница у ширем смислу Црквеног тела треба живети као да нам предстоји још миленијуми живота у историји. Јер само на такав начин моћи ћемо изградити плодну делатност у историји.

Сматрам да постоји велика могућност да историја потраје још много миленијума. За све то време морамо као Црква живети у сталном развоју и бризи за добробит свега.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

doci ce kada se ljudi budu najmanje nadali tj kada bude vera u njegov drugi dolazak biti gotovo na ivici egzistencije....

ko zna da li će biti hrišćana na zemlji kada On dodje

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...