Manolis Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Da li ga povereni mu Narod zbog toga manje sluša ili poštuje? Ови једни га због тога поштују (скромност), ови други га жале (немаштина) а ови трећи кажу: "ма пусти га, он крије злато од Марије Терезије у подруму, та Астра је само маска!" Ахахахаха! greengrin feeble, DYNABLASTER, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Dosta sa automobilima, aj sad da predjemo na tonazu, iliti izbor za najdebljeg svestenika ili vladiku? .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Skoro svi debeli (kada je već upotrebljen taj izraz) ljudi koje poznajem, bilo da su sveštenici ili laici, su više-manje dobre osobe. Orthophill and Иван Недић је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 @ о.Небојша Kreni po parohiji biciklom da vidimo eksperimentalno kako ce narod da reaguje? Ишао колега па му упала мантија у жице, поломио се завршио у болници , а ја морао да га мењам за то време. Не возим се ја стално, одем до задње куће пешке, најавим се и тако вратим. А то ауто које имам врши послове за ЦО. Треба ли довући свеће из епархијског магацина, цемент, арматуру, све може. Најжешће је било кад смо постављали ограду и зафалила 3 бетонска стуба и зна се ко је морао да жртвује ауто. draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Dosta sa automobilima, aj sad da predjemo na tonazu, iliti izbor za najdebljeg svestenika ili vladiku? .smesko. To je jasno, skloro svi su prescenti. U nas se dijele na docente i prescente. Docenti su uglavnom studentici, mlađani bogoslovi, vremenom po rukopolaganju i po prvoj liturgiji ili Misi postanu od njih prescenti. Docent - do cent, do centaku, centak je 100 kg. Prescent - preko 100 kg. Život bogoslovski je vrlo težak i smutni, zato su svi tako neuhranjeni i vječito gladni, nemaju šta jest, pojeli bi i zemlju pod sobom. Tek poslije kad dobiju parohiju i popravi im se i uredovi ishrana i opskrba hranljivim materijama se vremenom popravi i postanu konačno i oni prescenti, preko 100 kg. kao i svi ostali. Manolis, Dragi and feeble је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Život bogoslovski je vrlo težak i smutni, zato su svi tako neuhranjeni i vječito gladni, nemaju šta jest, pojeli bi i zemlju pod sobom. Tek poslije kad dobiju parohiju i popravi im se i uredovi ishrana to se vremenom popravi i postanu konačno i oni prescenti, preko 100 kg. kao i svi ostali. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Skoro svi debeli (kada je već upotrebljen taj izraz) ljudi koje poznajem, bilo da su sveštenici ili laici, su više-manje dobre osobe. Ti si još docent, jak je to vidno z tvi fotki? Ne očajavaj, časom se to spravi. .smesko. DYNABLASTER, Manolis and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Hahaa.. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Nema to veze sa time, nego sa genima. I generalno, ljudi ne znaju da poste (pa čak ni da se hrane u uobičajene dane), to je fakat. Gledam gornju slika koju je zema postavio, i baš mi je to smešno. Ispada da sam ja veci asketa i posnik od ovog oca, što bi bila neistina. Ne postim ni manje ni više nego drugi. Debljina ne znači da odredjena osoba ne posti. To je predrasuda u narodu. Mi imamo monahe i igumane koji isto poste sve dane kao i ostali i rade puno fizički, a debeli su. Žašto? Uobičajena posna hrana koju konzumiraju čini ih podebelim i "pihtijastim", jer je slaba proteinima, bogata je ugljenim hidratima i šećerima, puno se jede testo i sl. a to se teže sagoreva. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Nema to veze sa time, nego sa genima. I generalno, ljudi ne znaju da poste (pa čak ni da se hrane u uobičajene dane), to je fakat. Gledam gornju slika koju je zema postavio, i baš mi je to smešno. Ispada da sam ja veci asketa i posnik od ovog oca, što bi bila neistina. Ne postim ni manje ni više nego drugi. Debljina ne znači da odredjena osoba ne posti. To je predrasuda u narodu. Mi imamo monahe i igumane koji isto poste sve dane kao i ostali i rade puno fizički, a debeli su. Žašto? Uobičajena posna hrana koju konzumiraju čini ih podebelim i "pihtijastim", jer je slaba proteinima, a boga testom, bogata je ugljenim hidratima i šećerima, a to se teže sagoreva. Glad je samo zamaskirana žeđ. Nežrat, nežrat i nežrat! U koncentracima niko nije bio debeo! Šta mislite zašto? Ništa nisu jeli, samo su pili nekakvu slanu toplu vodu kao supu. Poslije su se nacisti branili da su bili obezni pa ih držali na dijeti.. No, mnogi tu dijetu nisu ni preživjeli, loše im izračunali te kalorije. Petr Novák - Hlad je jen žízeň v převlecích - natočeno únor 1996 Glad je samo žeđ preobučena - snimljeno - februar 1996. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Glas laika u Crkvi moze biti samo za pevnicom, a na sudijski presto ima ko da sedi i govori. Eto probaj da nadjes potporu za svoje reci u Pismu i videces i sam da nemamo vlast da sudimo svestenstvu. Ima Sabora, ima Episkopa.... ima Crkvenog Suda koji brine o tome. Uostalom ako vam savest dozvoljava da se bavite osudjivanjem, ko sam ja da vam branim. Svako dobro. Brate i ti ode u drugu krajnost, ako službu laika u Crkvi svodiš na pevnicu onda šta reći...hajde da napravimo jednu malu analogiju, ako episkop ili prezviter ne mogu vršiti Evharistiju bez narodnog amin (narod; konstitutivni element Crkve kao ikone dolazećeg Carstva Božijeg) samim tim episkop ili prezviter ne mogu ništa činiti u oblasti crkvenog života bez saglasnosti vernog naroda. Samim tim to nas dovodi do zaključka da narod ima pravo da prosudjuje o delima svojih sveštenika i episkopa (naravno bez rekla kazala pričica i npr tripova da pop treba da jaše na magaretu što je primer krajnosti suprotne od tvoje). Jedini problem je ovde koji to narod ima pravo na takvo prosudjivanje, odgovor možda zvuči bolno, al pod tim narodom podrazumevam one koji se trude da aktivno učestvuju u životu Crkve jer danas nažalost ima dosta onih koji su nominalno članovi Crkve. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Mozda se nismo razumeli brate .smesko. Drugo je jedno aktivno, pozitivno ucesce vernika u zivotu Crkve, sto zasluzuje svaku pohvalu, a drugo je ceprkanja po kontejneru ispred svestenikove kuce da bi se videlo sta je jeo i koliko je jeo, da li posti, sta vozi i ostalo. Kao Hriscani smo pozvani na ovo prvo. Naravno da narod ima pravo da prosudjuje o svojim pastirima ali sve ima svoje granice. Zato nas i Apostol uci: Sve ispitujte, dobra se drzite (1 Sol 5,21) NemanjaVa and Zayron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Onda ok N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Mozda se nismo razumeli brate .smesko. Drugo je jedno aktivno, pozitivno ucesce vernika u zivotu Crkve, sto zasluzuje svaku pohvalu, a drugo je ceprkanja po kontejneru ispred svestenikove kuce da bi se videlo sta je jeo i koliko je jeo, da li posti, sta vozi i ostalo. Kao Hriscani smo pozvani na ovo prvo. Naravno da narod ima pravo da prosudjuje o svojim pastirima ali sve ima svoje granice. Zato nas i Apostol uci: Sve ispitujte, dobra se drzite (1 Sol 5,21) To ste totalno zastarili sa tim kontejnerima, kod nas se to tako više ne radi, ne preturamo više po kontejnerima pred parohijalnim dvorom. sad imamo FB, tamo nam oni sami ukazuju sami šta dobrog su imali na stolu, kakve sve Lukulske gurmanluke, pečenja, vina, kolače itd. pa to zajedno s njima komentarišemo, lajkujemo i šaljemo ostalim da svi vide. https://www.facebook.com/milan.badal.1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Glas laika u Crkvi moze biti samo za pevnicom, a na sudijski presto ima ko da sedi i govori. Eto probaj da nadjes potporu za svoje reci u Pismu i videces i sam da nemamo vlast da sudimo svestenstvu. Ima Sabora, ima Episkopa.... ima Crkvenog Suda koji brine o tome. Uostalom ako vam savest dozvoljava da se bavite osudjivanjem, ko sam ja da vam branim. Svako dobro. А ко виче АКСИОС на рукоположењу. Аман Људи! Није тема о свештеницима, шта возе владике и слично, већ и неправди која се неком догодила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука