Александар Милојков Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Хајде ти сад брате жртвуј твој посао за нашег брате или не мораш ти жртвовати свој посао него му нађи други, и покажи делом то што причаш и то што учиш своје ученике. Само ми објасни шта желиш да кажеш са овим бесмисленим реченицама? Да подржиш његову одлуку да пређе у суботарску секту или да осудиш нас који кажемо да то није добро? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Covek je pravoslavni teolog, e, pravoslavni teolog. Obrazovan. Pa nije on neki laik, pa da ga subotari ubede u njihova glupa verovanja, u uspavanu lepoticu, i da je ikona drvo kroz koje deluju demoni, nece dugo proci a da njemu samom to ne postane smesno i glupavo, pa valjda je on pametniji od svih adventista zajedno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 I ko zna, sta mi znamo o Bozijoj volji, mozda ce tamo nekog gresnika da spase, mozda vise njih. Malo optimizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Само ми објасни шта желиш да кажеш са овим бесмисленим реченицама? Да подржиш његову одлуку да пређе у суботарску секту или да осудиш нас који кажемо да то није добро? Већ сам написао да мислим да не постоји разлог зашто би неко прешао из Православљ у неку другу веру, секту, ... Али хајде брате/браћо дајте све од себе да се помогне овој породици, јер му ви као теолози и свештеници далеко можете више помоћи него ми обични грешници. Лако је осуђивати, коментарисати, износити своје ставове хајде то све да пренесемо са речи на дела па да помогнемо овој породици. Вера без дела је као биљка без плода. Ако нико од нас не може поднети толику жртву да проба на све начине да нађе или уступи овом човеку посао хајде да му сваки месец издвојимо бар 40.000дин и помогнемо. Пошто нас овде има неколико хиљада да не кажем десетине хиљада хајде да нешто учинимо за ову породицу. Нека буквално свако издвоји неколико динара и решићемо тај проблем, бар за неко време док коначно не пронађе посао. Мени је сад ова идеја пала на памет ако има неко паметнији предлог слободно нека предложи. Значи ја не оправдавам његов поступак преласка у секту него бих хтео да вратимо на прави пут ову породицу, има ли бољег примера љубави него то урадити? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Лако је осуђивати, коментарисати, износити своје ставове хајде то све да пренесемо са речи на дела па да помогнемо овој породици. Вера без дела је као биљка без плода. Ако нико од нас не може поднети толику жртву да проба на све начине да нађе или уступи овом човеку посао хајде да му сваки месец издвојимо бар 40.000дин и помогнемо. Пошто нас овде има неколико хиљада да не кажем десетине хиљада хајде да нешто учинимо за ову породицу. Нека буквално свако издвоји неколико динара и решићемо тај проблем, бар за неко време док коначно не пронађе посао. Brate, nije covek tesko bolestan ili prosjak pa da mu mi skupljamo pare. Razumem vasu dobru nameru, ali postoje oni kojima je pomoc daleko potrebnija. Kao sto neko ovde rece, postoje parohije u Srbiji, gde treba nekoliko svestenika, ali niko nece da radi tamo, nego svi hoce Beograd. Dobro, ja ne ulazim u to gde taj covek trenutno zivi, i sta ga veze za to mesto, sgurno ima svoje razloge. Mozda nece covek da prima milostinju, a i koliko je sigurno da cemo mu svi mi uplacivati 40000dinara svakog meseca do kraja zivota. Licno smatram, treba se pomoliti za ovog brata, da mu Gospod otvori oci. Ali sam i ubedjena da ce se sam opametiti kad vidi gde je zalutao. Zna on malo vise od praznih adventistickih jeresi, koje su toliko ocigledne i glupe da su male sanse da jedan pravoslavan teolog poveruje u njih. Pa postoji u coveku i griza savesti. Mislite li svi vi da je on nece osetiti i pokajati se. Odbijam da poverujem u to da ce ovaj covek poverovati u tu jeres i prepustiti se. Malo vere braco, malo vere. DYNABLASTER and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Искрено, човеку који шест година пасивно чека на посао, свој не бих дао. Мени није јасан ни његов морални ниво. Ако ти дете гладује а ти чекаш посао који си зацртао - онда имаш проблем. Посла има, али господин бира. Пример: три моја пријатеља су тражила посао, а ја сам преврнуо бар 100 огласа и људи да им омогућим контакте; на крају се испостави да нису ни окренули телефон, нити отишли на разговор. Не одговара господи, они су изнад тога. Друга два пријатеља исто тако, њима нађем посао, и почну да раде, али након пар недеља они "виде да то није за њих". Дакле, није њима фрка него неће да раде. И последњи пример, прошле године упознам лика од 40.год. који има бебу, каже неће да ради оно што му препоручујем јер он види себе као лимара и да је то једино што воли. Ало, разум. Већ сам рекао шта сам имао у претходном коментару. Инсистирање да се том човеку помогне не видим ништа друго до ли као "медвеђу услугу", а не препознајем себе да ћу тиме умањити љубав и благодат. И ми који радимо, само Бог зна како крпимо рачуне. DankaM, Дејан, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Sećam se kad sam u osmom razredu išao prvi put da istovaram šleper,došao neki momak od dvadeset i kususr godina,i to njegov ćale jedva namolio poslodavce da ga zovu,video kamion od 25 tona robe samo se okrenuo i otišao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Искрено, човеку који шест година пасивно чека на посао, свој не бих дао. Мени није јасан ни његов морални ниво. Ако ти дете гладује а ти чекаш посао који си зацртао - онда имаш проблем. Посла има, али господин бира. Пример: три моја пријатеља су тражила посао, а ја сам преврнуо бар 100 огласа и људи да им омогућим контакте; на крају се испостави да нису ни окренули телефон, нити отишли на разговор. Не одговара господи, они су изнад тога. Друга два пријатеља исто тако, њима нађем посао, и почну да раде, али након пар недеља они "виде да то није за њих". Дакле, није њима фрка него неће да раде. И последњи пример, прошле године упознам лика од 40.год. који има бебу, каже неће да ради оно што му препоручујем јер он види себе као лимара и да је то једино што воли. Ало, разум. Већ сам рекао шта сам имао у претходном коментару. Инсистирање да се том човеку помогне не видим ништа друго до ли као "медвеђу услугу", а не препознајем себе да ћу тиме умањити љубав и благодат. И ми који радимо, само Бог зна како крпимо рачуне. Ја рекао да све ово пишем са предпоставком да је покретач ове теме писао истину. Не треба пуно ту полемисати е да ли је ово или да ли је оно, манимо се јалове работе. По писању покретача теме се може закључити да је овај човек свашта радио јер породица мора од нечег да живи 6 и више година и да је молио да буде црквењак па није ни могао ни то. Кад упоредиш твој пост са овим онда овај твој пост је погрешио тему. Управу си ти јако пуно је људи тог типа које си ти описао и ја лично их познајем. А на питање да ли треба помоћи болеснима а не помоћи породици, породици као основи сваког друштва и породици као светињи на земљи, са тим се не слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Zaista mi nisu jasni ljudi, koji ovde zbog finansija opravdavaju prelazak teologa u Adventizam. Nemojte, ljudi! Toliki milioni mucenika se ne odrekose Hrista, svoje porodice ostavise, a vi opravdavate?! Glupost najveca! 'Ajmo svi tamo da predjemo, jer imamo finansijske probleme! Ja ne znam gde mi je glava, postradah sa finansijama, ali se tog poduhvata NIKAD ne bih prihvatio, jer bih time izdao Hrista! DYNABLASTER, -Владимир- and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Zaista mi nisu jasni ljudi, koji ovde zbog finansija opravdavaju prelazak teologa u Adventizam. Nemojte, ljudi! Toliki milioni mucenika se ne odrekose Hrista, svoje porodice ostavise, a vi opravdavate?! Glupost najveca! 'Ajmo svi tamo da predjemo, jer imamo finansijske probleme! Ja ne znam gde mi je glava, postradah sa finansijama, ali se tog poduhvata NIKAD ne bih prihvatio, jer bih time izdao Hrista! Пријатељу, ја те још једном питам, да ли ти заиста мислиш да је овај мученик постао "протестант" само због НОВЦА? Он је постао протестант због НЕПОТИЗМА, ДЕСПОТИЗМА, АФЕРА У СПЦ и слично. Протестанти су и настали протествујучи између осталог индулигелној узречици "КОМЕ НОВЧИЋ У ОВАЈ КОВЧЕГ ЗВЕКНЕ; ДУША МУ ИЗ ПАКЛА УТЕКНЕ. А шта данас имаш у појединим (углавном у већини) епархија СПЦ? Полуписмене масне попове који на много не културнији начин изнуђују новац, а од Цркве су направили карикатуру као у доба паписе Јоване. дибидусрус је реаговао/ла на ово 1 И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ја не оправдавам поступак овог мученика, да се разумемо, али најстрожије осуђујем бахатост неких великодостојника који ће одговор дати на страшном Христовом суду за њега... И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Пријатељу, ја те још једном питам, да ли ти заиста мислиш да је овај мученик постао "протестант" само због НОВЦА? Он је постао протестант због НЕПОТИЗМА, ДЕСПОТИЗМА, АФЕРА У СПЦ и слично. Протестанти су и настали протествујучи између осталог индулигелној узречици "КОМЕ НОВЧИЋ У ОВАЈ КОВЧЕГ ЗВЕКНЕ; ДУША МУ ИЗ ПАКЛА УТЕКНЕ. А шта данас имаш у појединим (углавном у већини) епархија СПЦ? Полуписмене масне попове који на много не културнији начин изнуђују новац, а од Цркве су направили карикатуру као у доба паписе Јоване. A ja tebe jos jednom pitam da li je Carstvo Bozije carstvo sablaznjenih? Je li to tvoje opravdanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 A ja tebe jos jednom pitam da li je Carstvo Bozije carstvo sablaznjenih? Je li to tvoje opravdanje? Царство Божије није Царство саблажњених, и овај мученик према "дефиницији" није више део Цркве, а тиме је испао и из Царства... Контрапитање, да ли је оправдање да Царство Небеско није Царство саблажњених за све радње унутар СПЦ? "Неће се спасити ни саблажњени ни онај КОЈИ саблажњава." Не желим да оправдам СПЦ под изговором да је овај саблажњени брат издао веру за вечеру. Није само он издао, издали су њега, одбацили га, пустили га низ воду. И дражи ми је он, него ли непотисти. Тешко вама фарисеји и књижевници јер имате кључеве од Царства, а у њега не улазите нити дајете коме другом да уђе..." дибидусрус је реаговао/ла на ово 1 И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Пријатељу, ја те још једном питам, да ли ти заиста мислиш да је овај мученик постао "протестант" само због НОВЦА? Он је постао протестант због НЕПОТИЗМА, ДЕСПОТИЗМА, АФЕРА У СПЦ и слично. Протестанти су и настали протествујучи између осталог индулигелној узречици "КОМЕ НОВЧИЋ У ОВАЈ КОВЧЕГ ЗВЕКНЕ; ДУША МУ ИЗ ПАКЛА УТЕКНЕ. А шта данас имаш у појединим (углавном у већини) епархија СПЦ? Полуписмене масне попове који на много не културнији начин изнуђују новац, а од Цркве су направили карикатуру као у доба паписе Јоване. Sta onda trazis kao teolog, kada spominjes "polupismene masne popove"? To ti kao teolog ne bi smeo da pricas... Kao da ne znas da je i taj i takav "pop" provodnik blagodati Bozije... A ti, koji su, kao sto ih ti spominjes, oni ce dati odgovor Bogu, a ne ovaj teolog... P. S. Nemoj posle da trazis da brisem poruku... .hvala. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Царство Божије није Царство саблажњених, и овај мученик према "дефиницији" није више део Цркве, а тиме је испао и из Царства... Контрапитање, да ли је оправдање да Царство Небеско није Царство саблажњених за све радње унутар СПЦ? "Неће се спасити ни саблажњени ни онај КОЈИ саблажњава." Не желим да оправдам СПЦ под изговором да је овај саблажњени брат издао веру за вечеру. Није само он издао, издали су њега, одбацили га, пустили га низ воду. И дражи ми је он, него ли непотисти. Тешко вама фарисеји и књижевници јер имате кључеве од Царства, а у њега не улазите нити дајете коме другом да уђе..." Osudjujes kao da i sam pripadas Adventistima. Imam osecaj kao da citam www.novinar.de. Ma, ljudi, dzaba osudjujete Crkvu i ovog ili onog vladiku... Potez jednog teologa da preveri zbog takvog razloga je najveca budalastina koju znam! Druga stvar je da je on presao iz verskih razloga... Ali, ovo sto ti i slicni opravdavate je iluzorno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука